Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

5 perce, lehoako írta:

Semmi gond, a privi megvár. :-)

És melyik kábel a kedvenced közülük a milyen dobozzal...? :-)

Igazából nincs kedvencem... Van több hangsugárzóm is és mindegyik egy kicsit, vagy nagyon máshogy zenél a különböző kábelekkel. (Sonus F TOY Tower, Usher V 601, Quad 12L2, Canton fonum pc 60)

„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

1 minute ago, Voyager said:

És ez milyen alapanyag?

Valami plüssfélének nézem, de lehet, h tévedek... :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

5 órája, Meridián írta:

Tessék Józsi!

És ez milyen alapanyag?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

22 órája, audioline írta:

Én még nem hallottam jobb hangú dugót a sima beszorításnál. Igaz, tízezreket sosem fogok csatikra költeni. És persze vannak kábelfélék, melyeknél kikerülhetetlen a villa/dugó használat. 

Ennek az összehasonlításnak semmi értelme. Itt most csak arról van szó, hogyha kell, vagy szükséges dugó/villa, akkor nem mindegy, hogy milyen.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 minute ago, Voyager said:

Van néhány...

Kimber 8TC, HiDiamond D1, Xindak FS-0.5,  Belden 9497, meg még egy-két AQ...  A PM-re is fogok válaszolni, ne haragudj, hogy eddig nem írtam.

Semmi gond, a privi megvár. :-)

És melyik kábel a kedvenced közülük a milyen dobozzal...? :-)

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

10 órája, lehoako írta:

El se hiszem, hogy végre ilyenekről is lehet posztolni errefelé, nem állandóan a placebózós acsarkodás van.

Voyager, Neked milyen hangfalkábeled van?

Van néhány...

Kimber 8TC, HiDiamond D1, Xindak FS-0.5,  Belden 9497, meg még egy-két AQ...  A PM-re is fogok válaszolni, ne haragudj, hogy eddig nem írtam.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

6 hours ago, nagygabor1982 said:

Sziasztok,

Tegnap kézhez kaptam Schmidt Ferenc újféle hangsugárzó kábelét.

Fantasztikus kábel. Vicces, de nem gondoltam volna, ránézésre meg aztán pláne nem. Nagy tere van, sokkal kiegyenlítettebb lett a hang. Sokkal lineárisabb, ezzel nincsenek annyira durva mélyek, sokkal feszesebb, koncentráltabb lett az egész.  Közép és magas tartományok szintjén olyan, mintha eddig le lettek volna takarva a hangsugárzók vagy valamiféle függöny lett volna előttük. Jó ez durván túlzásnak hangzik, pedig így van.

Ennek fényében, az eddigi kábelek csak maszatolások voltak, kivéve a Nordost Blue Heaven LS. Az hozott még jót nálam. De az nem 20.000,- 

Álmomban sem gondoltam volna, tényleg. Véget ért a kísérletezés. Még szerintem a több 100 ezres kategóriában is.

Csak ajánlani tudom. Nyilván rendszerfüggő is a dolog, de nekem - és még sokaknak, ahogy hallottam - bejött. Nagyon bejött. Persze biztosan van olyan is akinek nem és nem is fog. Mindenre ez sem jó. 

Aki hf kábelt keres, okvetlenül tegyen vele 1 próbát, azt ajánlom.

Örülök, h új, pozitív élmény ért Téged a kábelfronton :-)! 

Közhelyes leszek, Dynaudiod van, az utolsó forraszanyagcsöppet is meghallod. (Sokan a saját láncukkal annyi kábelélményt sem élnek át egy élet alatt, mint Te ez alatt a röpke pár hónap alatt, mióta kálváriádat járod ezügyben :-). ) A ládikóban a sugárzók mindent megmutatnak, ha nem sajnálod az időt a banándugóval való kütyüzésre, többfajtát kipróbálni, még sokkal többet kihozhatsz a hangból és nem kell semennyire se lemondanod a sávszélekről sem.

Kiderült, h alulról is van-e lyuk a banánaljzatodon, ha kitekered a szorítógyűrűt? Már csak kíváncsiságból is kérdezem, nagyon érdekelne, ha nem nagy kérés, nézd meg, lécci...

Köszönöm.

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nor »

Van USB kábele is

Viszont kicsit legyetek türelemmel, családi tragédia miatt nem nagyon ér rá egy ideig.

Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA 6C33C SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek (saját DIY), EWA LS-40

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

5 órája, kupecke írta:

Egy ilyen terminálhoz mit javasolnának a sokathallott, sokatpróbált hozzáértők?

Régi hs-em van, ilyen terminállal (csak 2 csavaros, a kép netről), vastag réz hs kábellel Linn k20, csupaszon belefogatva használom. Többezrerpízes csatikra nem pályázom, már a downgrade útját járom.

Jó messzire el kell hajítani és kicserélni!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

39 perce, Meridián írta:

Tessék Józsi!

Köszönöm szépen.Bár minden kívánságom ilyen gyorsan teljesülne. Egy ideje letettem a hálókábel próbákról,de ha ez csak kb is úgy szuperál mint a többi kábele Ferencnek,akkor lehet teszek még egy uccsó kisérletet a pc-s drótjaim kiváltására,majd egyszer,valamikor. 

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Tessék Józsi!
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

29 perce, Meridián írta:

Örülök,hogy bevált.....nem rendszerfüggő!

Ez a kábel nem hazudik,nem lehet vele rendszert hangolni.

Őszinte,kiegyenlített kábel....

Az IC kábel ugyanilyen jó...és a tápkábelek is....

Tápkábele is van Ferencnek,ez nekem új.Kép,infó esetleg róla valakinek?

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

8 perce, Kriszbet írta:

Sziasztok.

Segitséget kérnék, egy Quad Elite integrated és egy Quad 11L classic közé, milyen hangfalkábelt ajánlanátok, kb 30eft ig? köszi

Szerintem Te is próbáld ki....

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

1 órája, nagygabor1982 írta:

Sziasztok,

Fantasztikus kábel. Vicces, de nem gondoltam volna, ránézésre meg aztán pláne nem. Nagy tere van, sokkal kiegyenlítettebb lett a hang. Sokkal lineárisabb, ezzel nincsenek annyira durva mélyek, sokkal feszesebb, koncentráltabb lett az egész.  Közép és magas tartományok szintjén olyan, mintha eddig le lettek volna takarva a hangsugárzók vagy valamiféle függöny lett volna előttük. Jó ez durván túlzásnak hangzik, pedig így van.

Ennek fényében, az eddigi kábelek csak maszatolások voltak, kivéve a Nordost Blue Heaven LS. Az hozott még jót nálam. De az nem 20.000,- 

Álmomban sem gondoltam volna, tényleg. Véget ért a kísérletezés. Még szerintem a több 100 ezres kategóriában is.

Csak ajánlani tudom. Nyilván rendszerfüggő is a dolog, de nekem - és még sokaknak, ahogy hallottam - bejött. Nagyon bejött. Persze biztosan van olyan is akinek nem és nem is fog. Mindenre ez sem jó. 

Örülök,hogy bevált.....nem rendszerfüggő!

Ez a kábel nem hazudik,nem lehet vele rendszert hangolni.

Őszinte,kiegyenlített kábel....

Az IC kábel ugyanilyen jó...és a tápkábelek is....

Kriszbet
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Kriszbet »

Sziasztok.

Segitséget kérnék, egy Quad Elite integrated és egy Quad 11L classic közé, milyen hangfalkábelt ajánlanátok, kb 30eft ig? köszi

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

32 perce, avl2 írta:

éljen a posta !   :-((((

Éljen.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: avl2 »

14 minutes ago, Shimano said:

Na ugye hogy ugye,csak volt értelme ajánlani,jó drótok ezek. Ha még nem próbáltad,akkor az ic drótokkal is tegyél próbát,azok is nagyon jók.

éljen a posta !   :-((((

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

6 perce, nagygabor1982 írta:

Sziasztok,

Na ugye hogy ugye,csak volt értelme ajánlani,jó drótok ezek. Ha még nem próbáltad,akkor az ic drótokkal is tegyél próbát,azok is nagyon jók.

nagygabor1982
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 201

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nagygabor1982 »

Sziasztok,

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

1 órája, avl2 írta:

erre en is gondoltam, de azert vetettem el, mert akkor meg a szigeteleses resz vastagabb, es a vekonyabb reszt = ahol csak a szigeteles nelkli drot van = ahol az elektromos kontaktus van, azt kevesbe szoritja.    nem ?  (igen erös meghuzaskor sem lehet nulla vastagsagura összenyomni a csavar szoritasaval a szigetelest.   vagy esetleg a leblankolt resz ugy van tekergetve, hogy vastagabb legyen ?  ...de akarhogy is: igen nehez ugy elcsipni, hogy egyenletesen erösen szoritson különbözö merevsegü / tömörithetösegü es vastagsagu reszeket (szigetelt szakasz es nem szigetelt szakasz)

Én vagy lecinezném,vagy dugóznám,lehet persze csupaszon is bekötni,ezt kábele válogatja,de pl egy sok szálból álló kábelt csak úgy beszorítani csupaszon nem a legjobb megoldás.Egy vastagabb kábelnél pl másnapra kilazulhat a szorítás,szóval nem olyan stabil így.A dugó választásnál figyelembe kell venni azt is,hogy milyen minőségűek az aljzatok,mert ha pl egyszerűbbek,akkor felesleges a drága dugó a kábelre.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Egy ilyen terminálhoz mit javasolnának a sokathallott, sokatpróbált hozzáértők?

Régi hs-em van, ilyen terminállal (csak 2 csavaros, a kép netről), vastag réz hs kábellel Linn k20, csupaszon belefogatva használom. Többezrerpízes csatikra nem pályázom, már a downgrade útját járom.

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

Nekem nagyon vékony a szigetelés ezért választottam ezt a megoldást.....

Nálam....0,8mm átmérő megy egy terminálba!

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: avl2 »

11 hours ago, Meridián said:

E...a kábel szigetelését is "becsippentem" és így nem oxidálódik...

erre en is gondoltam, de azert vetettem el, mert akkor meg a szigeteleses resz vastagabb, es a vekonyabb reszt = ahol csak a szigeteles nelkli drot van = ahol az elektromos kontaktus van, azt kevesbe szoritja.    nem ?  (igen erös meghuzaskor sem lehet nulla vastagsagura összenyomni a csavar szoritasaval a szigetelest.   vagy esetleg a leblankolt resz ugy van tekergetve, hogy vastagabb legyen ?  ...de akarhogy is: igen nehez ugy elcsipni, hogy egyenletesen erösen szoritson különbözö merevsegü / tömörithetösegü es vastagsagu reszeket (szigetelt szakasz es nem szigetelt szakasz)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Kábelezzünk

9 hours ago, Voyager said:

Én sem azt mondtam, hogy a dugózás jobb, mintha nem lenne. De ha már dugóról van szó, akkor igen is nagyon sokat számít egy jó minőségű villa, vagy dugó. Szinte eltűnik....

El se hiszem, hogy végre ilyenekről is lehet posztolni errefelé, nem állandóan a placebózós acsarkodás van.

Voyager, Neked milyen hangfalkábeled van?

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én sem azt mondtam, hogy a dugózás jobb, mintha nem lenne. De ha már dugóról van szó, akkor igen is nagyon sokat számít egy jó minőségű villa, vagy dugó. Szinte eltűnik....

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”