diagnet írta: ↑2023.01.05., csüt. 01:08
adamthebrave írta: ↑2023.01.04., szer. 07:52
Ezt szeretném, ha kicsit boncolgatnánk...
Felesleges jobban belemenni, mert nem lesz jó vége...
Alapvetően 2 féle iskola/piac alakult ki:
1.) Évtizedekkel korábban lefektetett alapelvek és a folyamatosan fejlődő technológia ötvözéséből szigorú fejlesztői kontrol mellett, kompromisszumokkal teli, de látványos tempóban haladó, csodáktól és ellentmondásoktól mentes konzumer & cél PC szegmens.
2.) Az ezek már meglévő HW elemeiből önkényesen kiválasztott, netes prekoncepciók, féligazságok és fordított diyerlogikák mentén összerakott pénztemetők, amiket műszaki előképzettség nélküli felhasználók szájhagyomány útján mutálnak az éppen aktuális izgalmi faktoruk függvényében jó, még jobb vagy éppen rossz hangú audioPC-vé.
Miért nem lesz jó vége? Még a végén tapasztalatokat cserélünk?
Az a problémám, hogy semmi konkrétumot nem írsz.
Nálam az alaplapi SSD vezérlőkre kötött SSD-k helyett PCI-E-s kártyákra került az OS (Axagon kártya + Samsung 980Pro 256GB SSD) és az zene (vezérlő kártya + U.2-es 8TB-os szerver SSD). Maga a rendszer is sokkal gyorsabb lett, a hang pedig sokkal dinamikusabb, nagyobb felbontású, vastagabb (aka nekem jobban tetsző). Én ezt 2 dologra tudom visszavezetni:
- a déli híd kiiktatásával direkt olyan PCI-E slotokba tettem a kártyákat, amik a CPU-hoz vannak bekötve, így rövidebb az alaplapon belül a jelút
- e fenti változás miattt a késleltetés a harmadára esett vissza, ami szintén komoly befolyásoló tényező
A tárolók ilyetén cseréjével abszolút elégedett vagyok, javaslom a kipróbálását. A OS SSD + az Axagon kártya nem egy komoly anyagi befektetés.
A végén álljon itt a gép fontosabb alkatrészeinek listája: Asus PRIME X299-DELUXE alaplap, i9-7900X CPU, 32 GB RAM
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech