Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Lemezjátszó
Grafit van benne, az altal foldelodik le, maskeppen jo kis kisulesek lesznek a sztatikus toltodeskot lejatszaskor. Egyszer sima olajat tettem a Sondekbe, vot bajom!
Ez egy opció és joggal gondoltál rá, mert a kérdésemben az is ott volt, hogy az anyag bármi lehet, nemcsak az, hogy előttem gondos gazdája volt.
Köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- prando
- V.I.P.

Lemezjátszó
Annak a nagy része ugyan az, csak ha más és más lemezjátszó neve is szerepel a leírásban, akkor könnyebben ráakad a kereső. Ez ugyan olyan, mint a kicsi vízszintmérő, amit külön árulnak Linn-hez, Roksan-hoz, Rega-hoz meg még ami név csak az eszükbe jut. Viszont Linnekbe tényleg ez a spéci black oil a legjobb választás.
Köszi, persze a kereső miatt alapban, de azért némelyik másképp néz ki a többitől. Bár az meg hatásfokozás (látvány) is lehet. Mindegy, már úgyis megyek a spéci irányába. Meglett aki legutóbb átnézte a gépet, most várom a visszajelzését.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Lemezjátszó
Grafit van benne, az altal foldelodik le, maskeppen jo kis kisulesek lesznek a sztatikus toltodeskot lejatszaskor. Egyszer sima olajat tettem a Sondekbe, vot bajom!
Ez egy opció és joggal gondoltál rá, mert a kérdésemben az is ott volt, hogy az anyag bármi lehet, nemcsak az, hogy előttem gondos gazdája volt.
Köszi!
- prando
- V.I.P.

Lemezjátszó
Linn-ekbe feltétlen jó, de másba nem biztos, ne legyen általános érvényű.
De itt Linn-ről van szó !
Köszi!
Az E-bayen találtan 10-12 félét. Mind más-más készuülékhez.
Lemezjátszó
Könnyen lehet, hogy grafit tartalmú olaj van benne, ilyen:
Sokan sok mindent mondanak a lemezjátszókba való olajokról, de én azt ajánlom, szánd rá azt a pénzt, hogy ismét egy ilyen grafitost tegyél bele.
Linn-ekbe feltétlen jó, de másba nem biztos, ne legyen általános érvényű.
De itt Linn-ről van szó !
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Vagy molibdén tartalmú....
Kérdés mi az amit szeretne a csapágy ? Nehogy kárt tegyen benne még az adalékanyag. Szerintem valami sűrű szintetikus jó lehet.
Pl hajtóműolaj ?
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Lemezjátszó
Kérdés mi az amit szeretne a csapágy ? Nehogy kárt tegyen benne még az adalékanyag. Szerintem valami sűrű szintetikus jó lehet.
Pl hajtóműolaj ?
- prando
- V.I.P.

Lemezjátszó
Sokan sok mindent mondanak a lemezjátszókba való olajokról, de én azt ajánlom, szánd rá azt a pénzt, hogy ismét egy ilyen grafitost tegyél bele.
- prando
- V.I.P.

Lemezjátszó
Vagy csak annyira elhasználódott màr , hogy attól sötét a színe.
Köszi!
- prando
- V.I.P.

Lemezjátszó
Köszönöm a választ, én is gondoltam a színe alapján grafitos olajra.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1306
Lemezjátszó
Lemezjátszó
pioneer plx-1000 vs technics sl1200 tanulságos összehasonlítás
Ne terjessz rólam hazugságot,cserében én sem terjesztem rólad az igazságot."Gordon Gekko"
Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"
Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"
Ha azt gondolod,hogy meg tudod csinálni,vagy ha azt,hogy nem tudod,mindkét esetben igazad van." Henry Ford"
Nincsen sem jó,sem rossz.Csak a gondolat teszi azzá" Shakespeare"
egy jelenet a műkedvelő műkincsrablók című filmből:
Nekem is van egy ilyenem! Igaz most kispadra került egy Shure V15 MKIII miatt...
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 836
Lemezjátszó
Nekem is van egy ilyenem! Igaz most kispadra került egy Shure V15 MKIII miatt...
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
Lemezjátszó
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- prando
- V.I.P.

Lemezjátszó
helló!
A lemezjátszóm egy Linn Basik.
Szeretném megkérdezni, hogy a csapágyába kenésnek megfelel-e a műszerolaj?
Most valami feketséget láttam benne folyni, az lehet bármi, de bizonyosan nem halott anyag, mivel az előző gazdája gondos ember.
Köszi!
Lemezjátszó
Szia!
Nekem is van DJ pultom, 2 db mk2-es Technics-el. Az ala ne add vagy az uj Pioneer-al, persze, ha komoly a szandek. Tu pedig a Shure M44-7, az birja a strapat...
Hali!
A napokban láttam pár oktató videót a scratch elésről és érdeklődnék h ezt tulajdonképpen bármilyen lejátszón lehet művelni?
Nyilván vannak speckós típusok, de arra gondoltam h ha vki vesz egy <200 ejrós vintage lejátszót, akkor az is lehet nyúzni?
Kinek van ilyen tapasztalata aki tudna tanácsot adni?
Lemezjátszó
ez a technics az álom, majd egyszer...előbb egy jó dac-t akarok venni ezen az áron, meg helyhiányom is van, ez az egész kb 5 éves projekt
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Lemezjátszó
Technics SL 1210. Nagyon komoly nyomaték és iszonyat gyorsan pörög fel.
Jaja, de azt legfeljebb leharcolva fog kapni olcsón.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
-
Vendég
Lemezjátszó
Régen az egyik ismerősöm, TAYA lemezjátszóval nyomta. Egyébként az ilyen munkához nagy nyomaték szükséges, hogy a lemez elengedését követően a fordulatszám minél hamarabb visszaálljon.
Technics SL 1210. Nagyon komoly nyomaték és iszonyat gyorsan pörög fel.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
Lemezjátszó
Régen az egyik ismerősöm, TAYA lemezjátszóval nyomta. Egyébként az ilyen munkához nagy nyomaték szükséges, hogy a lemez elengedését követően a fordulatszám minél hamarabb visszaálljon.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
-
Vendég
Lemezjátszó
Ez még csak ilyen elméleti szinten ötlött fel, van már egy régi technics em, azzal pörgetném az alapot, de kéne ehhez a projekthez akkor egy keverő, vmi belépő szintű, még vmi direkt hajtású lejátszó.
Viszont a szedő márkájában és típusában totál tanácstalan vagyok...ez az ortofon már egy jó ötlet.
http://www.zajaruhaz.hu/dj/dj_eszkozok/ ... om_scratch
Lemezjátszó
Amúgy szíjhajtásos géppel nem nagyon fog menni.
Olyan hangszedő kell hozzá, ami elég kemény felfüggesztésű és bírja, ha tolja a barázdát és nem húzza. Könnyű és kemény felfüggesztésű.
Ortofonnak vannak ilyen típusai.
Ez még csak ilyen elméleti szinten ötlött fel, van már egy régi technics em, azzal pörgetném az alapot, de kéne ehhez a projekthez akkor egy keverő, vmi belépő szintű, még vmi direkt hajtású lejátszó.
Viszont a szedő márkájában és típusában totál tanácstalan vagyok...ez az ortofon már egy jó ötlet.
-
Vendég
Lemezjátszó
Itt ilyent nem fogsz találni, az biztos.
Amúgy szíjhajtásos géppel nem nagyon fog menni.
Olyan hangszedő kell hozzá, ami elég kemény felfüggesztésű és bírja, ha tolja a barázdát és nem húzza. Könnyű és kemény felfüggesztésű.
Ortofonnak vannak ilyen típusai.
-
Vendég
Lemezjátszó
Itt ilyent nem fogsz találni, az biztos.
Lemezjátszó
Hali!
A napokban láttam pár oktató videót a scratch elésről és érdeklődnék h ezt tulajdonképpen bármilyen lejátszón lehet művelni?
Nyilván vannak speckós típusok, de arra gondoltam h ha vki vesz egy <200 ejrós vintage lejátszót, akkor az is lehet nyúzni?
rejtély megoldva.
Hatalmas kő esett le a szívemről (Bocs, de szerintem kicsit túl volt ragozva ez a téma)
Nem kicsit, nagyon! Többször neki álltam értelmezni, de még mindig nem tudnám megmondani, hogy kinek mije volt, egy vagy kettő, a külseje vagy belseje. Ugorjunk!
Lemezjátszó
rejtély megoldva.
Hatalmas kő esett le a szívemről (Bocs, de szerintem kicsit túl volt ragozva ez a téma)
Nem kicsit, nagyon! Többször neki álltam értelmezni, de még mindig nem tudnám megmondani, hogy kinek mije volt, egy vagy kettő, a külseje vagy belseje. Ugorjunk!