Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 254
Re: Cd játszók
Akkor csak jól értettem, kösz Kasumi.
Vajon az Esoteric modellek is pufferelnek? Erre nem találtam utalást...
Vajon az Esoteric modellek is pufferelnek? Erre nem találtam utalást...
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 436
https://docplayer.hu/7586509-Diplomamun ... i-msc.htmlmurasake írta: ↑2020.06.12., pén. 12:56Akkor ezt hogy kell érteni?YvsMad írta: ↑2020.06.06., szomb. 21:10Ez a 2 másodperces puffer csak a jitter csökkentésére jó. Meg arra, hogy ennyivel később reagáljon a lejátszó a távirányító parancsaira.kasumi írta: ↑2020.06.06., szomb. 14:40Copland CD 825
https://www.whathifi.com/us/copland/cda-825/review
Szerintem a puffertől még nem lesz nagyobb a túlmintavételezés, hogy annyiszor olvassa újra a lemezt, amíg az eredeti információ helyre nem áll.
https://www.mcintoshlabs.com/products/cd-players/mcd350
Google fordítóval erre jutottam:
"Az MCD350 kétszeres olvasási sebességgel rendelkezik, így a merev alumínium sajtolt tálcába helyezett összes lemez nagyobb sebességgel olvasható, lehetővé téve adatainak tárolását egy puffermemóriában a jobb hibajavítás és -követés érdekében."
5.1.2.
Újratervezés
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
Akkor ezt hogy kell érteni?YvsMad írta: ↑2020.06.06., szomb. 21:10Ez a 2 másodperces puffer csak a jitter csökkentésére jó. Meg arra, hogy ennyivel később reagáljon a lejátszó a távirányító parancsaira.kasumi írta: ↑2020.06.06., szomb. 14:40Copland CD 825
Szerintem a puffertől még nem lesz nagyobb a túlmintavételezés, hogy annyiszor olvassa újra a lemezt, amíg az eredeti információ helyre nem áll.
https://www.mcintoshlabs.com/products/cd-players/mcd350
Google fordítóval erre jutottam:
"Az MCD350 kétszeres olvasási sebességgel rendelkezik, így a merev alumínium sajtolt tálcába helyezett összes lemez nagyobb sebességgel olvasható, lehetővé téve adatainak tárolását egy puffermemóriában a jobb hibajavítás és -követés érdekében."
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6224
Látod, ennyi eszem van...

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ezt hogy érted? Ott van a discogson egy csomó ilyen eladó lemez...tonee73 írta: ↑2020.06.08., hétf. 20:27Köszi, rákerestem, még véletlenül sincs belőle...Robici írta: ↑2020.06.08., hétf. 20:23Nem, hanem ez (Pierre Verany Digital Test):tonee73 írta: ↑2020.06.08., hétf. 20:08Erről a lemezről tudnál feldobni egy fotót, rákeresnék, hátha akad egy az ebayen.Köszi.
Ez az? https://www.discogs.com/Various-Stereop ... se/4249211
https://www.discogs.com/Various-Digital ... se/8431815
Ez egy 2 CD-s album. Az elsőn vannak tesztfelvételek meg tesztjelek, a második teljes egészében a futóműtesztelő. Elég részletes könyvecske is jár hozzá amiben elmagyarázzák mi micsoda. Amit te linkeltél azon ha jól látom csak tesztfelvételek meg mérőjelek vannak. Én még tavaly vettem ebay-ről az usából és akkora szerencsém volt, hogy valahol volt egy elfekvő bontatlan belőle, úgyhogy vadonat új állapotú. A második lemezen gyárilag kreált dropoutok is vannak (ez szabad szemmel is látható a lemezen), itt minél később kezd el ugrálni meg pattogni a lejátszó annál jobb a hibajavítási és sávkövetési képessége. Engem érdekelnek a különböző futóművek képességei, azért is vettem meg, de eddig még nem sokat tudtam vele letesztelni, csak a sajátjaimat.![]()
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Köszi,

Mindegy, azért időközönként ránézek az ebay-re hátha felbukkan egy.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha van valami amit szeretnél tesztelni és el tudod hozni hozzám (Budapest) akkor megnézhetjük az enyémmel.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Köszi, rákerestem, még véletlenül sincs belőle...Robici írta: ↑2020.06.08., hétf. 20:23Nem, hanem ez (Pierre Verany Digital Test):tonee73 írta: ↑2020.06.08., hétf. 20:08Erről a lemezről tudnál feldobni egy fotót, rákeresnék, hátha akad egy az ebayen.Köszi.
Ez egy 2 CD-s album. Az elsőn vannak tesztfelvételek meg tesztjelek, a második teljes egészében a futóműtesztelő. Elég részletes könyvecske is jár hozzá amiben elmagyarázzák mi micsoda. Amit te linkeltél azon ha jól látom csak tesztfelvételek meg mérőjelek vannak. Én még tavaly vettem ebay-ről az usából és akkora szerencsém volt, hogy valahol volt egy elfekvő bontatlan belőle, úgyhogy vadonat új állapotú. A második lemezen gyárilag kreált dropoutok is vannak (ez szabad szemmel is látható a lemezen), itt minél később kezd el ugrálni meg pattogni a lejátszó annál jobb a hibajavítási és sávkövetési képessége. Engem érdekelnek a különböző futóművek képességei, azért is vettem meg, de eddig még nem sokat tudtam vele letesztelni, csak a sajátjaimat.

Nem, hanem ez (Pierre Verany Digital Test):tonee73 írta: ↑2020.06.08., hétf. 20:08Erről a lemezről tudnál feldobni egy fotót, rákeresnék, hátha akad egy az ebayen.Köszi.
Ez egy 2 CD-s album. Az elsőn vannak tesztfelvételek meg tesztjelek, a második teljes egészében a futóműtesztelő. Elég részletes könyvecske is jár hozzá amiben elmagyarázzák mi micsoda. Amit te linkeltél azon ha jól látom csak tesztfelvételek meg mérőjelek vannak. Én még tavaly vettem ebay-ről az usából és akkora szerencsém volt, hogy valahol volt egy elfekvő bontatlan belőle, úgyhogy vadonat új állapotú. A második lemezen gyárilag kreált dropoutok is vannak (ez szabad szemmel is látható a lemezen), itt minél később kezd el ugrálni meg pattogni a lejátszó annál jobb a hibajavítási és sávkövetési képessége. Engem érdekelnek a különböző futóművek képességei, azért is vettem meg, de eddig még nem sokat tudtam vele letesztelni, csak a sajátjaimat.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Erről a lemezről tudnál feldobni egy fotót, rákeresnék, hátha akad egy az ebayen.Köszi.

A Heed Obelisk DT első verziója amennyire én tudom valóban elég nagy pufferrel és probléma esetén újraolvasási képességgel rendelkezett, azonban az abban használt mechanikának a gyártását a gyártó (asszem Sanyo) később már befejezte, ezért hogy az újabb Heed-ekben (új Obelisk DT-kben is) milyen mechanika van azt nem tudom, de nekem gyanús, hogy már nem pufferel. (Egyszer én érdeklődtem eziránt náluk e-mailben de nem válaszoltak.) De alapjában véve pufferel vagy nem, a megfelelő mechanika mindenképpen szükséges.
Én egyébként úgy gondolom, a futómű legfontosabb feladata a pontos beolvasás, erre van is egyébként egy futómű-nyúzó tesztlemez, amit anno a Stereophile-ben is használtak teszteléshez (egy ilyen lemezem nekem is van, még 1988-ban gyártották, féltve őrzöm). Nekem is Heed Obelisk-em van amit vásárlás előtt ezzel a lemezzel teszteltem le és korrekt eredményt adott, ezért vettem végül meg (bár jelenleg ritkán használom, azóta még nem csalódtam benne). Illetve van egy eredeti állapotú 1989-91 között gyártott Sony CDP-710-em is, az persze gyengébb mint a Heed ebből a szempontból (nyilván már eleve ugye 30 éves).
Az ember azt gondolná, hogy a drágább futóművek jobb kiolvasási képességekkel bírnak, én azonban összegyűjtöttem anno a Stereophile-ből ezeket a teszteket (van vagy 130) és kiderült, hogy (mint a high-endben más területen is) az ár és a műszaki minőség között sajnos nincs összefüggés. Nagyon drága futóművek is teljesítettek teljesen átlagosan és olcsóbbak is jól. (Nyilván egy bizonyos szint fölött.)
Én egyébként úgy gondolom, a futómű legfontosabb feladata a pontos beolvasás, erre van is egyébként egy futómű-nyúzó tesztlemez, amit anno a Stereophile-ben is használtak teszteléshez (egy ilyen lemezem nekem is van, még 1988-ban gyártották, féltve őrzöm). Nekem is Heed Obelisk-em van amit vásárlás előtt ezzel a lemezzel teszteltem le és korrekt eredményt adott, ezért vettem végül meg (bár jelenleg ritkán használom, azóta még nem csalódtam benne). Illetve van egy eredeti állapotú 1989-91 között gyártott Sony CDP-710-em is, az persze gyengébb mint a Heed ebből a szempontból (nyilván már eleve ugye 30 éves).
Az ember azt gondolná, hogy a drágább futóművek jobb kiolvasási képességekkel bírnak, én azonban összegyűjtöttem anno a Stereophile-ből ezeket a teszteket (van vagy 130) és kiderült, hogy (mint a high-endben más területen is) az ár és a műszaki minőség között sajnos nincs összefüggés. Nagyon drága futóművek is teljesítettek teljesen átlagosan és olcsóbbak is jól. (Nyilván egy bizonyos szint fölött.)
Ez a 2 másodperces puffer csak a jitter csökkentésére jó. Meg arra, hogy ennyivel később reagáljon a lejátszó a távirányító parancsaira.kasumi írta: ↑2020.06.06., szomb. 14:40Copland CD 825
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 436
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 429
Én olvastam valahol, hogy a Heed DA futómű ilyen.
De csak azért, mert MP3 és WMA tömörítésből csomagol ki.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Ez bizony így van. Amúgy pedig vannak cd lejátszók átmeneti tárolóval, például a Rega Apollo 35th Anniversary Edition.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Tudomásom szerint csak hordozható és autós CD lejátszókban van ilyen (electronic skip protection), a rázkódás miatti olvasási hibák ellen.
Vagy tömörített adatot olvasó MP3/MD/DVD/BD lejátszókban, a kitömörítés és rétegváltás miatt.
A gyenge lézerdiódát vagy hibás lemezt bufferrel nem lehet kijavítani.
Vagy tömörített adatot olvasó MP3/MD/DVD/BD lejátszókban, a kitömörítés és rétegváltás miatt.
A gyenge lézerdiódát vagy hibás lemezt bufferrel nem lehet kijavítani.
- murasake
- Kezdő Fórumlakó
Sok bosszantó kiolvasási hiba után úgy döntöttem, elkezdek keresgélni olyan cd játszót, ami memóriával is rendelkezik, tehát pufferel.
Konkrét gyártmányra-típusra szeretnék kérni néhány tippet, amik teszteken is jól szerepeltek.
Konkrét gyártmányra-típusra szeretnék kérni néhány tippet, amik teszteken is jól szerepeltek.
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Hát az uj denonra igazán halgatni kellene de jó lenne néha írni is de lemez nem igazán vanakkor marad a dencsi egy dencsi 1510 eröködövel
zoli73 írta: ↑2020.05.02., szomb. 16:01Ez attól függ, mi a cél? Ha lemezt is akarsz másolni csak akkor válaszd a Pioneer-t. Ha csak lejátszás a cél, akkor én biztosan nem választanám. PDR-609-em volt, ami ugyanaz mint a 739(PCM1716), csak egylemezesben. Magához képest jól másolt, de mint lejátszó, elég semmilyen, lapos, érdektelen, minden izgalomtól mentes hang.
A Denon-nál nem ártana tisztázni, konkrétan mélyik modell? A régi DCD 800, vagy a jelenleg is kapható DCD 800NE?
De úgy sejtem a régi modellre gondoltál. Hát, ha nagyon nincs más alternatíva a láthatáron, akkor talán a DCD800.
De tudod, egy meghallgatás minden ajánlatnál többet ér.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3207
Ez attól függ, mi a cél? Ha lemezt is akarsz másolni csak akkor válaszd a Pioneer-t. Ha csak lejátszás a cél, akkor én biztosan nem választanám. PDR-609-em volt, ami ugyanaz mint a 739(PCM1716), csak egylemezesben. Magához képest jól másolt, de mint lejátszó, elég semmilyen, lapos, érdektelen, minden izgalomtól mentes hang.
A Denon-nál nem ártana tisztázni, konkrétan mélyik modell? A régi DCD 800, vagy a jelenleg is kapható DCD 800NE?
De úgy sejtem a régi modellre gondoltál. Hát, ha nagyon nincs más alternatíva a láthatáron, akkor talán a DCD800.
De tudod, egy meghallgatás minden ajánlatnál többet ér.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Én 2 dolgon vacillálok,és nem tudok dönteni illetve egyszer ez egyszer az ,egy pio 739 prdw író és lejátszó,és egy denon dcd800 as között,melyik legyen
.Köszi előre is

Az sf-HD ba nem ugyan az a fej van mint a képen is.LIMAR írta: ↑2020.04.16., csüt. 20:28https://www.aliexpress.com/item/32415646038.html
DV 34 mechanism
SANYO SF-HD850
SANYO SF-HD870
Az alját lehet levenni
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005