Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kerékpározás

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 4981

Re: Kerékpározás

Hozzászólás Szerző: pärt »

Jaaa...értem. :D Láttam a képen, de az nem is hasonlít ehhez; a HAARP 180 antennából áll, jókora területen elhelyezve.

On.
Megszívlelendő videó, sokan hajlamosak túlhasználni a stoplit, pedált:
https://youtu.be/nuotDXUstEE?si=-luF523BzqRAxZ1C

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2872

Hozzászólás Szerző: trane »

pärt írta:
2024.12.13., pén. 22:53
Ha egy állítást is megfogalmaznál, akkor beljebb lennénk. :smile53: Tényleg fogalmam sincs, mibe kell belegondolnunk, még így kékkel szedve sem, arról még kevésbé, hogy a HAARP hogy kapcsolódik bringához, bálnához... gondolkodik.gif
bocs', de azt gondoltam, egyértelmű leborulok.gif . szóval van a beilleszett képeden egy alaszkai táj a háttér jobb oldalán egy magas antennával. erről beugrott a HAArp Project, amit be is linkeltem. ennyi csak :napsut:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

trane írta:
2024.12.13., pén. 22:19

hápperig csak túlbonyolítod, nodebár eccerű, megaztán (részben beidétve lentebb) írom is: antenna, Alaszka :smile53: leborulok.gif
Ha egy állítást is megfogalmaznál, akkor beljebb lennénk. :smile53: Tényleg fogalmam sincs, mibe kell belegondolnunk, még így kékkel szedve sem, arról még kevésbé, hogy a HAARP hogy kapcsolódik bringához, bálnához... gondolkodik.gif

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pärt írta:
2024.12.13., pén. 22:15
trane írta:
2024.12.13., pén. 21:21

nomeg a HAARP Project /gondoljon bele bárki bármit is, dejazé' olvasson picit utána, és nem csak a mingyá' belinkelt 'hivatalos' oldalon :yingyang: / egy antennájával... (https://haarp.gi.alaska.edu/) :rolleyes:
Nem tudom követni az átkötést, csak tippelek: a bálna halálra fagyva partra vetődött a tudjukkik légkörpiszkáló ténykedése miatt. gondolkodik.gif
hápperig csak túlbonyolítod, nodebár eccerű, megaztán (részben beidétve lentebb) írom is: antenna, Alaszka :smile53: leborulok.gif

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

trane írta:
2024.12.13., pén. 21:21

nomeg a HAARP Project /gondoljon bele bárki bármit is, dejazé' olvasson picit utána, és nem csak a mingyá' belinkelt 'hivatalos' oldalon :yingyang: / egy antennájával... (https://haarp.gi.alaska.edu/) :rolleyes:
Nem tudom követni az átkötést, csak tippelek: a bálna halálra fagyva partra vetődött a tudjukkik légkörpiszkáló ténykedése miatt. gondolkodik.gif

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

geza123 írta:
2024.12.13., pén. 20:41
Így készíted fel magad a hidegben való tekerésre? :D

Már hogy jeges fotók nézegetésével? :D Semmi bajom amúgy a téli tekeréssel, akár holnap is mennék, csak a helyszínekkel vagyok válogatós. Pl. Siracusa környékén 16-20° körül van, az nekem simán vállalható, meg a mediterrán környezetet is kedvelem. ;peace;

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pärt írta:
2024.12.13., pén. 20:37
Van még hová fejlődnünk a bringa fotó háttér megválasztásában. :D ...Alaszka...

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 425

Hozzászólás Szerző: geza123 »

pärt írta:
2024.12.13., pén. 20:37
Van még hová fejlődnünk a bringa fotó háttér megválasztásában. :D
Egy csinos bálnadög, Anchorage, Alaszka. Screenshot_2024-12-07-18-50-51-53_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6~2.jpg
Így készíted fel magad a hidegben való tekerésre? :D
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Van még hová fejlődnünk a bringa fotó háttér megválasztásában. :D
Egy csinos bálnadög, Anchorage, Alaszka.
Screenshot_2024-12-07-18-50-51-53_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6~2.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4320
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

AAttila írta:
2024.12.12., csüt. 16:46
2-3 hete beszélgettünk Ivanics Gerivel pont ilyenekről. Amikor még Ő versenyzett, látták,hogy az olasz versenyzők tésztát esznek, akkor együk mi is,mert biztos jó. :D Később látták a portugálokat, akik már el is felejtettem,hogy mit ettek, de az biztos jó,együk mi is ;peace; Aztán persze nem teljesen úgy voltak a dolgok,de próbálták ellesni, mert nem ment másképp. Net még ugye a fasorban sem volt.
nekem erről a BMX időszak jut eszembe... még bőven '90 előtt 1987-88, stb... itt a bringa,mit kellene csinálni. első körben, megnéztük a bmx banditákat, vagy 3szor,aztán próbáltuk ellesni,mit és hogy csinálnak. aztán bécsből hozott egy ismerős valami videókazettát,amin valami elég ütős BMX verseny volt,persze fresstyle... Az,hogy első körben, leesetünk a székről, utána jött a kikockázás, mit művel a világ, míg mi ugratózunk a szánkódombon :D lassítás,kikockázás, de nagyon nehezen ment. olyan előnyük volt,soha a büdös életbe nem értünk volna oda fel. Persze, nem is volt alattunk GT pro WorldTour masina, rotorral és minden egyéb finomsággal... végülis,csak anyám majd féléves fizuja volt egy olyan gép (már,persze,nem itthon,az még attól a vasfüggönyön kívül volt,ha volt is rá pénzed. nekem nem) :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3524

Hozzászólás Szerző: AAttila »

2-3 hete beszélgettünk Ivanics Gerivel pont ilyenekről. Amikor még Ő versenyzett, látták,hogy az olasz versenyzők tésztát esznek, akkor együk mi is,mert biztos jó. :D Később látták a portugálokat, akik már el is felejtettem,hogy mit ettek, de az biztos jó,együk mi is ;peace; Aztán persze nem teljesen úgy voltak a dolgok,de próbálták ellesni, mert nem ment másképp. Net még ugye a fasorban sem volt.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

marconi írta:
2024.12.12., csüt. 16:04

Nah hogy emlegetve voltam..pont mikor épp wattmérő vásárláson gondolkozom, azaz meg is lépem mert szembe jött a nekemvaló.
A mi időnkben ez az egész egy vicc kategória volt, a 90-es években. Még majdhogynem, vagyis de, kiröhögtek a pulzusmérő használat miatt, és már lattam akkor olyat hogy külföldön léteztek az első wattmérők. De úgy kellett az infókat magunknak könyvekből vagy innen onnan összeszedni, nem volt még internet. Nem tudtunk semmit kb még egy mai hobbisportolóhoz képest sem. A wattmérős dolog akkor persze rögtön megtetszett de a pályafutásom alatt esély nem volt arra hogy ilyesmihez hozzájussak. Aztán technikailag nekem kiesett vagy 20 év, nem foglalkoztam vele, és hirtelen a wattmérés már tök alap, én meg hozzá se tudok szólni ilyenekhez. De majd most! :) Poén lesz ezeket most kipróbálni, lehet a végén még egy rendes edzőt is fogadok! 😅
na,nekünk még cudarabb volt. még serdülőben örültünk,ha váltós bringát nem Csepelt kaptunk :D ez 1988 környéke. még kilométeróra se volt,csak a stopper a kézen :D
aztán nálunk (vasas izzó), amikor megvette a GE a Tungsramot, be is zárt a szakosztály. Nem is nagyon érdekelt, csak véletlenül találkoztam Nagy Zoliékkal 2013 környékén. Akkor már a pulzus ment, de még sok dolog nem, de 2014-15 környékén a hazai kerékpársport nagyot lendült. Talán a KSI-nél már egész korán egyénre szabott edzéstervek voltak és mérték a fiúkat, ezek a dolgok hamar lecsorogtak más egyesületekhez is, aztán amikor az MKSZ is beleállt ebbe, még rohamosabban kezdett fejlődni. Ma meg van Valter Attilánk és Vass Kata Blankánk és persze sok egyéb, ügyes sportolónk, ami 10 éve még elképzelhetetlen lett volna.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 351

Hozzászólás Szerző: marconi »

revox írta:
2024.12.12., csüt. 15:47
teszek még rá pár lapot, hogy értsük a melegvízet

nálunk a szakozstály alig múlt 10 éves, így a korábbi időkről fogalmam sincs, talán Vanik Zoli ebben illetékes, de nekünk akkor volt táplálkozási szakértőnk Róka Tibi személyében, aki szintén a testépítők világából lépett át bringásnak (legalább ismerte a szörpöket is :D ), de volt gyúrónk, több is és igen, Ők is folyton elmondták, hogy tréning után kellene úgy 40 percet nyújtani,meg amúgy máskor mást is tenni. Részemről kb 5 percig tekergettem magam,aztán meguntam, de nem is én voltam válogatott kerettag. Róka, meg ha azt mondta, tréning után, ha hazamegyek,ne egyem meg egyből a sült tarját, egye-fene, vártam vele.

szóval, mielőtt valaki azt gondolná, hogy a hazai kerékpársport csak idiótákból áll (mert ez most úgy tűnhet), azért kell szólnom,hogy nem. és ők már régen tudják,hogy a tápkábelek nagyban befolyásolják a rendszer hangját :smile53:
Nah hogy emlegetve voltam..pont mikor épp wattmérő vásárláson gondolkozom, azaz meg is lépem mert szembe jött a nekemvaló.
A mi időnkben ez az egész egy vicc kategória volt, a 90-es években. Még majdhogynem, vagyis de, kiröhögtek a pulzusmérő használat miatt, és már lattam akkor olyat hogy külföldön léteztek az első wattmérők. De úgy kellett az infókat magunknak könyvekből vagy innen onnan összeszedni, nem volt még internet. Nem tudtunk semmit kb még egy mai hobbisportolóhoz képest sem. A wattmérős dolog akkor persze rögtön megtetszett de a pályafutásom alatt esély nem volt arra hogy ilyesmihez hozzájussak. Aztán technikailag nekem kiesett vagy 20 év, nem foglalkoztam vele, és hirtelen a wattmérés már tök alap, én meg hozzá se tudok szólni ilyenekhez. De majd most! :) Poén lesz ezeket most kipróbálni, lehet a végén még egy rendes edzőt is fogadok! 😅
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

teszek még rá pár lapot, hogy értsük a melegvízet

nálunk a szakozstály alig múlt 10 éves, így a korábbi időkről fogalmam sincs, talán Vanik Zoli ebben illetékes, de nekünk akkor volt táplálkozási szakértőnk Róka Tibi személyében, aki szintén a testépítők világából lépett át bringásnak (legalább ismerte a szörpöket is :D ), de volt gyúrónk, több is és igen, Ők is folyton elmondták, hogy tréning után kellene úgy 40 percet nyújtani,meg amúgy máskor mást is tenni. Részemről kb 5 percig tekergettem magam,aztán meguntam, de nem is én voltam válogatott kerettag. Róka, meg ha azt mondta, tréning után, ha hazamegyek,ne egyem meg egyből a sült tarját, egye-fene, vártam vele.

szóval, mielőtt valaki azt gondolná, hogy a hazai kerékpársport csak idiótákból áll (mert ez most úgy tűnhet), azért kell szólnom,hogy nem. és ők már régen tudják,hogy a tápkábelek nagyban befolyásolják a rendszer hangját :smile53:
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.12.12., csüt. 14:31
revox írta:
2024.12.12., csüt. 14:26

kérdezz bátran :D
Inkább olyantól akitől érdemes is, nem csak lehet. ;peace;
na,nem is gondoltam komolyan :D

de ezek a dolgok nem 30 éve, már Meerckx idejében így mentek, csak a felső végeken. De már kb 10 éve nálunk is folyamatosan diagnosztikára hordták a potens kölyköket (előttte meg nem is volt nálunk szakosztály), meg laktát és tkm se tudja,milyen mérésre. Egyszer Zolibácsi (edző) mutogatta a görbéket,amit figyelnek folyamatosan a formaidőzítéshez és nyilván nem straván, hanem valami spéci szoftverrel nézik, ami az edzőnek azonnal jelez,hogy a gyerek túl,vagy alul van edzve. De bevallom,engem ez a rész már nem érintett meg, ez legyen Zoli dolga. Ami nekem kell, azzal elporsozkálok, már amikor van idő poroszkálni,sokszor az sincs. De sok új, hidd el,nincs a Nap alatt,csak most csorog le az amatőr és hobbi világba, ami fentebb régen él és működik. De nézd meg a Pedálkirályt. Az Epedex már ilyen tudományos módszerekkel tréningezteti a bandát.
Az általános rész meg főleg nem újdonság. Ami sokat változott, hogy bárki számára elérhetőek lettek olyan eszközök,amivel tudja magát mérni. Ennek egyik jó oldala, hogy baromi jól le lehet vezényelni egy edzésciklust,egyénre szabva, hátránya, amikor magára marad a user és esetleg elveszik tőle az összes műszert, nem tanulta meg a testét ismerni érzetre. DE ahogy máshol sincs,itt sincs visszafele vezető út, ez az irány a jövő,amivel nincs semmi probléma, ez is egy tápkábelcsere: működik és egyre többen észreveszik :tutiok:
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7546

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

revox írta:
2024.12.12., csüt. 14:26

Inkább olyantól akitől érdemes is, nem csak lehet. ;peace;
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.12.12., csüt. 14:02
revox írta:
2024.12.12., csüt. 13:22

Sebikém, mi ezzel a probléma? Szépen elmondta,hogy kell hozzáállni az edzésekhez és egész értelmesen kifejtette a regeneráció fontosságát, ami nélkül a munka nem fog beépülni.

ami az edzőversenyeket illeti,ahol csapatedzés van, pl vannak versenyszimulációs edzések, amikor kb 3-4 embernek egyszer meg kell indulni, a többieket leszakítani, aztán a maradék 6-7nek kell a szerzett előnyüket leszedni,ha le tudják. Van,hogy sikerül,van,hogy nem.
a másik, ami fontos, de lehet sokan nem csinálják, nálunk volt legalább heti egy sprintedzés. Ettől nem sprintelni fog tudni jobban az illető, hanem a keringést edzi a hirtelen és ismétlődő megindulásokra,ami versenyszituban bármikor előfordulhat és akár egymást követően percenként jöhet itt pl 5-ös szériákban ment, hogy 200 méter fullgáz,majd 800m pihenő (soknak tűnik,de elhiheti mindenki, főleg a harmadik után elég hamar eltelik :D ), majd megint fullgáz,stb... Ezekkel a dolgokkal a versenyszituációs történések jól modellezhetők és edzhetők. De, nem véletlenül mondják, hogy egy versenykilométer, 3 edzéskilinek felel meg :smile53:
Revikém, rendkívül szórakoztató vagy... :kiss: :D
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

revox írta:
2024.12.12., csüt. 13:22

Sebikém, mi ezzel a probléma? Szépen elmondta,hogy kell hozzáállni az edzésekhez és egész értelmesen kifejtette a regeneráció fontosságát, ami nélkül a munka nem fog beépülni.

ami az edzőversenyeket illeti,ahol csapatedzés van, pl vannak versenyszimulációs edzések, amikor kb 3-4 embernek egyszer meg kell indulni, a többieket leszakítani, aztán a maradék 6-7nek kell a szerzett előnyüket leszedni,ha le tudják. Van,hogy sikerül,van,hogy nem.
a másik, ami fontos, de lehet sokan nem csinálják, nálunk volt legalább heti egy sprintedzés. Ettől nem sprintelni fog tudni jobban az illető, hanem a keringést edzi a hirtelen és ismétlődő megindulásokra,ami versenyszituban bármikor előfordulhat és akár egymást követően percenként jöhet itt pl 5-ös szériákban ment, hogy 200 méter fullgáz,majd 800m pihenő (soknak tűnik,de elhiheti mindenki, főleg a harmadik után elég hamar eltelik :D ), majd megint fullgáz,stb... Ezekkel a dolgokkal a versenyszituációs történések jól modellezhetők és edzhetők. De, nem véletlenül mondják, hogy egy versenykilométer, 3 edzéskilinek felel meg :smile53:
Revikém, rendkívül szórakoztató vagy... :kiss: :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

asebestyen írta:
2024.12.12., csüt. 08:59
Írásaim sok esetben - vagy inkább legtöbbször - nem nyeri el a nagyközönség tetszését ezen a platformon, időnként az én személyes véleményemként van beállítva, így arra gondoltam hogy néha teszek be olyan video linkeket amik segíthetnek azoknak, akik nyitottak arra, hogy a hobbijuk/sporttevékenységük/rekreációs tevékenységük/személyes kihívásaik esetleg tudás alapokon is nyugodjanak és ne feltétlenül 30 évvel ezelőtti megkopott emlékeken kizárólag, mindezt anélkül hogy a szemét asebestyen soraiból kéne megtenni, íme egy hiteles magyar forrás, Fülöp Tibor kis előadás. Ha esetleg néhány gondolat ismerős lesz, elnézést kérek azoktól, akiknek a lelke ezt nehezen viseli. :) DE! Fogadják ők is sok szeretettel:
.

halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Írásaim sok esetben - vagy inkább legtöbbször - nem nyeri el a nagyközönség tetszését ezen a platformon, időnként az én személyes véleményemként van beállítva, így arra gondoltam hogy néha teszek be olyan video linkeket amik segíthetnek azoknak, akik nyitottak arra, hogy a hobbijuk/sporttevékenységük/rekreációs tevékenységük/személyes kihívásaik esetleg tudás alapokon is nyugodjanak és ne feltétlenül 30 évvel ezelőtti megkopott emlékeken kizárólag, mindezt anélkül hogy a szemét asebestyen soraiból kéne megtenni, íme egy hiteles magyar forrás, Fülöp Tibor kis előadás. Ha esetleg néhány gondolat ismerős lesz, elnézést kérek azoktól, akiknek a lelke ezt nehezen viseli. :) DE! Fogadják ők is sok szeretettel:
.

youtu.be/_CRCnIF-Hyg

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3524

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Sok kellemesen együtt töltött kilómétert ;peace;

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1253

Hozzászólás Szerző: Rotox »

Nu, "sublerszemű" ;) kollégák, alakul a Scultura finomhangolása: a gyári, nemszeretem Merida nyereg cserélve Ritcheyre (egy picit előretolva, lásd a 2. fotót - a hátsó max. jelzés lekopott, de határon belül vagyok, ja és bocs a váltók nem igazán fotogén "parkoló" állásáért), a kormány öregesen :rolleyes: kb. fél centit feljebb billentve (a kép kicsit csal, valójában most van a stucni dőlésszögének egyenesében).

A mai kb. 45 km alapján ez már akár a végleges install is lehet.

A nullás nyeregcső polémiához egy kis adalék: nekem még azt tanították, hogy előre álló vízszintes hajtókarállásban a térdkalács elejétől indított függőleges a pedálközéppel essen egybe. Ez a Merida jelenlegi beállításával nagyjából így is van. A Malinál viszont jóval előrébb ülök, így szoktam meg; ez a triatlonbringám volt, anno könyöklővel (sőt, gyakran előre fordított nyeregcsővel :smile29:), meredekebb nyeregcső szöggel (a korábbi fotómon látszik is a két geo közti különbség), az 5 cm UCI "nyeregorr szabály" a Malinál bőven nem teljesül. A mai kör alapján val.szeg nem fogom előrébb tolni az ülést, úgy érzem, mászáskor, felső kormányfogásban így is a nyereg hátsó részéig hátracsúszva kényelmes ülnöm (megspóroltam egy plusz nyeregcsövet... :D). Viszont a jövőben nem árt majd egy kicsit jobban odafigyelni a nyújtásra... gondolkodik.gif
Csatolmányok
20241210_125336.jpg
20241210_125346.jpg

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ebbe most futottam bele. Aki próbált már valaha anodizálást eltávolítani polír előtt, az tudja, hogy aki ezt elkövette, az megszállott. Hát nem gyönyörű?! 36_3_1.gif Lehet, hogy ha ismét lenne ezüst szettjük, elcsábulnék valami számomra fölösleges 11-12 sebis cuccnak. :D
Screenshot_2024-12-09-22-29-59-83_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6~2.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2024.12.09., hétf. 20:26
IMG_4086.jpeg
Ezek szerint nincs új a Nap alatt :rolleyes:
halfnote.hu

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8899

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

IMG_4086.jpeg
IMG_4086.jpeg (149.87 KiB) Megtekintve 1303 alkalommal
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése