On.
Megszívlelendő videó, sokan hajlamosak túlhasználni a stoplit, pedált:
https://youtu.be/nuotDXUstEE?si=-luF523BzqRAxZ1C
bocs', de azt gondoltam, egyértelmű
Ha egy állítást is megfogalmaznál, akkor beljebb lennénk.
hápperig csak túlbonyolítod, nodebár eccerű, megaztán (részben beidétve lentebb) írom is: antenna, Alaszkapärt írta: ↑2024.12.13., pén. 22:15Nem tudom követni az átkötést, csak tippelek: a bálna halálra fagyva partra vetődött a tudjukkik légkörpiszkáló ténykedése miatt.trane írta: ↑2024.12.13., pén. 21:21
nomeg a HAARP Project /gondoljon bele bárki bármit is, dejazé' olvasson picit utána, és nem csak a mingyá' belinkelt 'hivatalos' oldalon/ egy antennájával... (https://haarp.gi.alaska.edu/)
![]()
![]()
Nem tudom követni az átkötést, csak tippelek: a bálna halálra fagyva partra vetődött a tudjukkik légkörpiszkáló ténykedése miatt.trane írta: ↑2024.12.13., pén. 21:21
nomeg a HAARP Project /gondoljon bele bárki bármit is, dejazé' olvasson picit utána, és nem csak a mingyá' belinkelt 'hivatalos' oldalon/ egy antennájával... (https://haarp.gi.alaska.edu/)
![]()
nomeg a HAARP Project /gondoljon bele bárki bármit is, dejazé' olvasson picit utána, és nem csak a mingyá' belinkelt 'hivatalos' oldalon
Így készíted fel magad a hidegben való tekerésre?
nekem erről a BMX időszak jut eszembe... még bőven '90 előtt 1987-88, stb... itt a bringa,mit kellene csinálni. első körben, megnéztük a bmx banditákat, vagy 3szor,aztán próbáltuk ellesni,mit és hogy csinálnak. aztán bécsből hozott egy ismerős valami videókazettát,amin valami elég ütős BMX verseny volt,persze fresstyle... Az,hogy első körben, leesetünk a székről, utána jött a kikockázás, mit művel a világ, míg mi ugratózunk a szánkódombonAAttila írta: ↑2024.12.12., csüt. 16:462-3 hete beszélgettünk Ivanics Gerivel pont ilyenekről. Amikor még Ő versenyzett, látták,hogy az olasz versenyzők tésztát esznek, akkor együk mi is,mert biztos jó.Később látták a portugálokat, akik már el is felejtettem,hogy mit ettek, de az biztos jó,együk mi is
Aztán persze nem teljesen úgy voltak a dolgok,de próbálták ellesni, mert nem ment másképp. Net még ugye a fasorban sem volt.
na,nekünk még cudarabb volt. még serdülőben örültünk,ha váltós bringát nem Csepelt kaptunkmarconi írta: ↑2024.12.12., csüt. 16:04
Nah hogy emlegetve voltam..pont mikor épp wattmérő vásárláson gondolkozom, azaz meg is lépem mert szembe jött a nekemvaló.
A mi időnkben ez az egész egy vicc kategória volt, a 90-es években. Még majdhogynem, vagyis de, kiröhögtek a pulzusmérő használat miatt, és már lattam akkor olyat hogy külföldön léteztek az első wattmérők. De úgy kellett az infókat magunknak könyvekből vagy innen onnan összeszedni, nem volt még internet. Nem tudtunk semmit kb még egy mai hobbisportolóhoz képest sem. A wattmérős dolog akkor persze rögtön megtetszett de a pályafutásom alatt esély nem volt arra hogy ilyesmihez hozzájussak. Aztán technikailag nekem kiesett vagy 20 év, nem foglalkoztam vele, és hirtelen a wattmérés már tök alap, én meg hozzá se tudok szólni ilyenekhez. De majd most! :) Poén lesz ezeket most kipróbálni, lehet a végén még egy rendes edzőt is fogadok!![]()
Nah hogy emlegetve voltam..pont mikor épp wattmérő vásárláson gondolkozom, azaz meg is lépem mert szembe jött a nekemvaló.revox írta: ↑2024.12.12., csüt. 15:47teszek még rá pár lapot, hogy értsük a melegvízet
nálunk a szakozstály alig múlt 10 éves, így a korábbi időkről fogalmam sincs, talán Vanik Zoli ebben illetékes, de nekünk akkor volt táplálkozási szakértőnk Róka Tibi személyében, aki szintén a testépítők világából lépett át bringásnak (legalább ismerte a szörpöket is), de volt gyúrónk, több is és igen, Ők is folyton elmondták, hogy tréning után kellene úgy 40 percet nyújtani,meg amúgy máskor mást is tenni. Részemről kb 5 percig tekergettem magam,aztán meguntam, de nem is én voltam válogatott kerettag. Róka, meg ha azt mondta, tréning után, ha hazamegyek,ne egyem meg egyből a sült tarját, egye-fene, vártam vele.
szóval, mielőtt valaki azt gondolná, hogy a hazai kerékpársport csak idiótákból áll (mert ez most úgy tűnhet), azért kell szólnom,hogy nem. és ők már régen tudják,hogy a tápkábelek nagyban befolyásolják a rendszer hangját![]()
na,nem is gondoltam komolyan
Inkább olyantól akitől érdemes is, nem csak lehet.
kérdezz bátranasebestyen írta: ↑2024.12.12., csüt. 14:02Revikém, rendkívül szórakoztató vagy...revox írta: ↑2024.12.12., csüt. 13:22
Sebikém, mi ezzel a probléma? Szépen elmondta,hogy kell hozzáállni az edzésekhez és egész értelmesen kifejtette a regeneráció fontosságát, ami nélkül a munka nem fog beépülni.
ami az edzőversenyeket illeti,ahol csapatedzés van, pl vannak versenyszimulációs edzések, amikor kb 3-4 embernek egyszer meg kell indulni, a többieket leszakítani, aztán a maradék 6-7nek kell a szerzett előnyüket leszedni,ha le tudják. Van,hogy sikerül,van,hogy nem.
a másik, ami fontos, de lehet sokan nem csinálják, nálunk volt legalább heti egy sprintedzés. Ettől nem sprintelni fog tudni jobban az illető, hanem a keringést edzi a hirtelen és ismétlődő megindulásokra,ami versenyszituban bármikor előfordulhat és akár egymást követően percenként jöhet itt pl 5-ös szériákban ment, hogy 200 méter fullgáz,majd 800m pihenő (soknak tűnik,de elhiheti mindenki, főleg a harmadik után elég hamar eltelik), majd megint fullgáz,stb... Ezekkel a dolgokkal a versenyszituációs történések jól modellezhetők és edzhetők. De, nem véletlenül mondják, hogy egy versenykilométer, 3 edzéskilinek felel meg
![]()
![]()
![]()
Revikém, rendkívül szórakoztató vagy...revox írta: ↑2024.12.12., csüt. 13:22
Sebikém, mi ezzel a probléma? Szépen elmondta,hogy kell hozzáállni az edzésekhez és egész értelmesen kifejtette a regeneráció fontosságát, ami nélkül a munka nem fog beépülni.
ami az edzőversenyeket illeti,ahol csapatedzés van, pl vannak versenyszimulációs edzések, amikor kb 3-4 embernek egyszer meg kell indulni, a többieket leszakítani, aztán a maradék 6-7nek kell a szerzett előnyüket leszedni,ha le tudják. Van,hogy sikerül,van,hogy nem.
a másik, ami fontos, de lehet sokan nem csinálják, nálunk volt legalább heti egy sprintedzés. Ettől nem sprintelni fog tudni jobban az illető, hanem a keringést edzi a hirtelen és ismétlődő megindulásokra,ami versenyszituban bármikor előfordulhat és akár egymást követően percenként jöhet itt pl 5-ös szériákban ment, hogy 200 méter fullgáz,majd 800m pihenő (soknak tűnik,de elhiheti mindenki, főleg a harmadik után elég hamar eltelik), majd megint fullgáz,stb... Ezekkel a dolgokkal a versenyszituációs történések jól modellezhetők és edzhetők. De, nem véletlenül mondják, hogy egy versenykilométer, 3 edzéskilinek felel meg
![]()
Sebikém, mi ezzel a probléma? Szépen elmondta,hogy kell hozzáállni az edzésekhez és egész értelmesen kifejtette a regeneráció fontosságát, ami nélkül a munka nem fog beépülni.asebestyen írta: ↑2024.12.12., csüt. 08:59Írásaim sok esetben - vagy inkább legtöbbször - nem nyeri el a nagyközönség tetszését ezen a platformon, időnként az én személyes véleményemként van beállítva, így arra gondoltam hogy néha teszek be olyan video linkeket amik segíthetnek azoknak, akik nyitottak arra, hogy a hobbijuk/sporttevékenységük/rekreációs tevékenységük/személyes kihívásaik esetleg tudás alapokon is nyugodjanak és ne feltétlenül 30 évvel ezelőtti megkopott emlékeken kizárólag, mindezt anélkül hogy a szemét asebestyen soraiból kéne megtenni, íme egy hiteles magyar forrás, Fülöp Tibor kis előadás. Ha esetleg néhány gondolat ismerős lesz, elnézést kérek azoktól, akiknek a lelke ezt nehezen viseli. :) DE! Fogadják ők is sok szeretettel:
.