Én is a kormánycsapágyra gyanakodnék elsősorban. Nézd meg, hogy a felső vázcső elejénél fogva megemeli a fiad a bringa elejét, elemelkedjen az első kerék a földről, Te finoman forgatod a kormányt, nem érzed-e, hogy helyenként akad. Ha nem szép simán/egyenletesen fordul el a kormány, hanem ~10 fokonként van egy döccenés benne, akkor sajnos be van verődve. Ha a kormánycsapágy rendben van, akkor első telóban a csúszópersely kopott el. Cserélhető az is. Ez kevésbé valószínű elnézve a 160-as tárcsákat a Tektro fékkel és szinte újnak kinéző első gumikkal. :)tamagaba írta: ↑2022.06.20., hétf. 21:06Gyerek 29-es trekkjén gatya lett a teló. Kotty-kotty nyekk-nyekk
Sima aszfalton nem érezni, de máshol igen
Vallomása alapján nem csak az első féket használta![]()
Szét lehet ezeket szedni valahogy és kicserélni a szükséges alkatrészt?
Nem szeretnék újat venni, mert elég nagy pazarlás lenne emiatt kidobni, meghát money-money
Jó kis alu bringa, jobban megy, mint az én mtb-m
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8021
Re: Kerékpározás
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9819
Ez az NEX, ha jól tudom rugós teló. Nem nagyon szokott rottyra menni, egyszerű, mint a faék és tartós is, de az erős dh-kat nyilván nem bírja. Első körben nézd meg, hogy nem-e a villaszárnál, a kormánycsapágynál kotyog?tamagaba írta: ↑2022.06.20., hétf. 21:06Gyerek 29-es trekkjén gatya lett a teló. Kotty-kotty nyekk-nyekk
Vallomása alapján nem csak az első féket használta![]()
Nem szeretnék újat venni, mert elég nagy pazarlás lenne emiatt kidobni, meghát money-money
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 687
- Kapcsolat:
Gyerek 29-es trekkjén gatya lett a teló. Kotty-kotty nyekk-nyekk
Vallomása alapján nem csak az első féket használta
Vallomása alapján nem csak az első féket használta
- Csatolmányok
-
- IMG_20220619_122953.jpg (4.08 MiB) Megtekintve 1002 alkalommal
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Igen, lejjebbadtam, nem kell az 5-ös imbusznyílás (eredetileg az van rajta, valsz ezért is tudtam túlhúzni, ott nagyobb erőkar van) és a mezei praktikeres simán kiadja. Nem akartam rohanni, hogy 13 forintost vegyek, így a praktikerben 450 volt 10 db
Persze ma gugliztam. "Gyári", ami nem tudom mi lehet, mert a mágnes xarik rá,de nem titán, mert fehéresen fénylik, lehet alu... Xal 12£ + posta
Az eredti megoldásra egy magyarázatot tudnék mondani, lágyabb fém és ha megtépik, inkább azon úszik meg a menet, mintsem a dióban(bár saccra az is alu), ami 130 dodó + szállítás + áfa.
Meg se merem kockáztatni, mi lett volna, ha egy sokkal strapabíróbb M6-os csavar kerül bele, pl titán, ami súlyban veri az alu 5-öst még egyel nagyobb méretben is...
Figyelni kell a meghúzási nyomatékkal, az fix... Ha meg a diót kinyírom, majd felfúrom M6-ra...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
dejóóóó...
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5295
Én ezt mértem egy közönséges 5-ös inoxos imbusznál:
Az is elég analógos,hogy ma kicsit játszottam a nyeregmagassággal, de úgy tűnik erős vagyok, mert a csavaron megszakítottam a menetet. Ezer szerencse, hogy nem a nyeregszorító "dióbanm", mert az 130$
csvart nem nagyon találok, pedig mérőszalaggal egy mezei M5 x 30-as hengeresfelyű, imbuszos, amiből egy marékkal kb 50 Ft lenne... Aztán jött a tolómérő... A csavar hossza 29mm, nem 30 és le kell köszörülni, mert félő hogy nem fér be a precizen kimunkált vázba.. De a mókásabb, hogy a hegeresfej sztenderd átmérője 8,8mm(plusszosan szór általában, bevonatfüggően), a pinarello "seatpost wedge" csavarfej-fészke 8,75mm
Pinarello csavar feje 8,5mm. Specit találtam, ami 12$ +delivery
Nyilván, majd köszörülök, ha a lomban nem találok, de tuti fejek hullottak volna a Pincsinél, ha ide besúvasztanak egy sztenderd méretezésű csavart
Pinarello csavar feje 8,5mm. Specit találtam, ami 12$ +delivery
Nyilván, majd köszörülök, ha a lomban nem találok, de tuti fejek hullottak volna a Pincsinél, ha ide besúvasztanak egy sztenderd méretezésű csavart
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Őslakos

Elég andalgós volt, de kellemes.(60 kilitől kissé kevesebb...
)
- pärt
- Őslakos

Tegnap én is voltam a Tisza-tónál; fullkarbonnal nyomtam. 
- Csatolmányok
-
- IMG_20220618_165459.jpg (5.09 MiB) Megtekintve 1152 alkalommal
Még volt egy elszámolása egy tehénnel a Tónál
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8021
Revi, visszaülsz végre a kerékpárra? 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Holnap lehet tolunk egy tiszatót. Nincs konkrét idó, de kb 11-12 környékén gondolom, hogy odaérünk.
Ha valakinek megfelel a tötyögős nézelődés, telszám megvan, csörögjetek és pontosítjuk.
25-26 C° várható, az nem annyira vészesen meleg.
Ha valakinek megfelel a tötyögős nézelődés, telszám megvan, csörögjetek és pontosítjuk.
25-26 C° várható, az nem annyira vészesen meleg.
halfnote.hu
halfnote.hu
Rotox írta: ↑2022.06.17., pén. 17:40Köszönöm mindannyiótoknak a sok segítséget, tényleg nagyon hálás vagyok érte. Ma volt egy kis időm méricskélni, megosztom, hátha másnak is tanulságos:
Mali (nem biztos, hogy mm pontos...):
Effektív felsőcső: 55 cm
Reach: 38 cm
Stack: 57 cm
Reach/stack: 0,667
Stack/reach: 1,5
Cube Attain:
Effektív felsőcső: 53,7 cm
Reach: 37,62 cm
Stack: 56,17 cm
Reach/stack: 0,67
Stack/reach: 1,493
Effektív felsőcső: 56 cm
Reach: 38,47 cm
Stack: 59,12 cm
Reach/stack: 0,651
Stack/reach: 1,537
Ezek alapján egyértelműen az 53-54 cm-es méretet gondolom jónak. ("Érzésből" eddig is egy kicsivel kisebb bringát gondoltam a jelenleginél, nyilván szükség esetén hosszabb stucnival és nyeregcsővel "megtoldva". Amúgy a régi fotókat elnézve már korábban is feltűnt, hogy akkoriban mintha mindenki kissé nagyobb vázakkal ment volna. Egyszer még egy 61,5 cm-es nyeregcsővű Patai-Szabó vázra is rábeszéltek - a 178 cm magasságomhoz. Na, azt azért nagyon gyorsan eladtam...)
Nyeregxsövet nem kell cserélni. Manapság az 53-as méretben, amit néztél, 22-25cm nyeregcső + nyereg arányos,ha kilóg a vázból.
Minap rászámoltam a mért lábhosazad alapján az ülőmagasságod és 22 centi jött ki (53 méret esetén) aminek ki kell állnia " a vázból". Még bőven lesz tartalék a nyeregcsőben.
halfnote.hu
halfnote.hu
Ebben csak az a jó, technikai szempontból, vagyis hajtáshatékonyság, hajtásfok terén a groupszetteken kb 12-14 éve semmi új nem született, csak igyekeznek a 10-es hollowtech rendszer tömegét tartani a 11, majd 12 speed esetén, sok esetben az anyagok lényegesen rosszabbra, de könnyebbre cserélésével. A 10 speed volt a csúcs, azóta csak butul a shimano.mackohaz írta: ↑2022.06.17., pén. 08:56https://road.cc/content/tech-news/shima ... ver-293665. Csak lesz valami…![]()
Egyébként ma tettem be a 6700-as (bő 12 éve került piacra, de elődje a 6600 szeeintem kb ugyanez volt), még nagycsészés és nagyobb csapágygolyós középcsapágyat a pinarelloba a könnyített verzió helyére. A középrész egyértelműen merevebb, de nem csak alig, vagy talán, hanem zongorázhatóan...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2022.06.17., pén. 23:21-kor.
halfnote.hu
halfnote.hu
Régen B7kkszentkereszten fejeztük be a tekerést, ahol még működött akkor a Borostyán étterem. Semmi extra, csak egy jó marhahúsleves eperlevéllel. Igen nagy adag, sok hússal, tésztávál, zöldséggel és persze sózni fakultatív. Ha okostojáskodni akarok, vittél be fehérjét, szénhidrátot, folyadékot és sót. Sok in one. Sajna bezárt....pärt írta: ↑2022.06.17., pén. 13:58Szerintem ne aggódj a só miatt. Mivel kb. egyidősek vagyunk, biztosan emlékszel rá, mennyi átmeneti őrület volt már az életünkben só/cukor/koleszterin/zsír meg úgy általában az összes tápanyag körül. A "fehér gyilkos" meg efféle bélyegeket kaptak, hogy aztán az idő, józan ész, tudomány helyre tegye a dolgokat, és lekerüljön a tiltólistáról a só, vaj, tojás, cukor, liszt, tej, stb...(kivéve persze a gasztro szektáknál meg fogyi guruknál).avl2 írta: ↑2022.06.16., csüt. 16:08...generálisan óvatos vagyok sófogyasztással, mert sok rosszat mondanak rá (vagy mert általános a túl sok só fogyasztása és ezért hangsúlyozzák ?), sok rejtett só is van, illetve sokféle só is (nem csak NaCl)...
...honnan lehet - mindig aktuális vizsgálat nélkül - megtippelni, megsejteni, megbecsülni, mennyi só/sós jöhet ? az érzésben nem bízok ..persze gyanítom/attól tartok: sehogyan sem
Nagy melegben, kiadós tekerés után hazamész, kicsit jobban megsózod a levesedet, ha éppen úgy kívánod - szerintem nyugodtan bízz az érzésedben. Mi magyarok úgy általában hajlamosak vagyunk túlsózni mindent, de szerintem ez egyszerűen történelmi örökség: egy alapvetően agrárország voltunk, ahol brutális kalóriákat égettek el és rengeteget izzadtak eleink, amit szorgosan pótoltak is, mert szükség volt rá. Eléggé megváltoztak a körülményeink, egyvalami nem változott: anyuci főztje, az maradt ugyanolyan sós mint ükanyánké. Ha íróasztalnál ülsz, érdemes visszább venni, de nagyobb terhelésnél, fokozott izzadásnál kell a pótlás. Egy kis többlet nem okoz akkora bajt (megszomjazol rá), mint a hiány miatt kibillent egyensúly az elektrolit háztartásban.
halfnote.hu
halfnote.hu
- Rotox
- Beköltözött

- Értékelés: 1387
Köszönöm mindannyiótoknak a sok segítséget, tényleg nagyon hálás vagyok érte. Ma volt egy kis időm méricskélni, megosztom, hátha másnak is tanulságos:
Mali (nem biztos, hogy mm pontos...
Effektív felsőcső: 55 cm
Reach: 38 cm
Stack: 57 cm
Reach/stack: 0,667
Stack/reach: 1,5
Cube Attain:
Effektív felsőcső: 53,7 cm
Reach: 37,62 cm
Stack: 56,17 cm
Reach/stack: 0,67
Stack/reach: 1,493
Effektív felsőcső: 56 cm
Reach: 38,47 cm
Stack: 59,12 cm
Reach/stack: 0,651
Stack/reach: 1,537
Ezek alapján egyértelműen az 53-54 cm-es méretet gondolom jónak. ("Érzésből" eddig is egy kicsivel kisebb bringát gondoltam a jelenleginél, nyilván szükség esetén hosszabb stucnival és nyeregcsővel "megtoldva". Amúgy a régi fotókat elnézve már korábban is feltűnt, hogy akkoriban mintha mindenki kissé nagyobb vázakkal ment volna. Egyszer még egy 61,5 cm-es nyeregcsővű Patai-Szabó vázra is rábeszéltek - a 178 cm magasságomhoz. Na, azt azért nagyon gyorsan eladtam...
- pärt
- Őslakos

Szerintem ne aggódj a só miatt. Mivel kb. egyidősek vagyunk, biztosan emlékszel rá, mennyi átmeneti őrület volt már az életünkben só/cukor/koleszterin/zsír meg úgy általában az összes tápanyag körül. A "fehér gyilkos" meg efféle bélyegeket kaptak, hogy aztán az idő, józan ész, tudomány helyre tegye a dolgokat, és lekerüljön a tiltólistáról a só, vaj, tojás, cukor, liszt, tej, stb...(kivéve persze a gasztro szektáknál meg fogyi guruknál).avl2 írta: ↑2022.06.16., csüt. 16:08...generálisan óvatos vagyok sófogyasztással, mert sok rosszat mondanak rá (vagy mert általános a túl sok só fogyasztása és ezért hangsúlyozzák ?), sok rejtett só is van, illetve sokféle só is (nem csak NaCl)...
...honnan lehet - mindig aktuális vizsgálat nélkül - megtippelni, megsejteni, megbecsülni, mennyi só/sós jöhet ? az érzésben nem bízok ..persze gyanítom/attól tartok: sehogyan sem
Nagy melegben, kiadós tekerés után hazamész, kicsit jobban megsózod a levesedet, ha éppen úgy kívánod - szerintem nyugodtan bízz az érzésedben. Mi magyarok úgy általában hajlamosak vagyunk túlsózni mindent, de szerintem ez egyszerűen történelmi örökség: egy alapvetően agrárország voltunk, ahol brutális kalóriákat égettek el és rengeteget izzadtak eleink, amit szorgosan pótoltak is, mert szükség volt rá. Eléggé megváltoztak a körülményeink, egyvalami nem változott: anyuci főztje, az maradt ugyanolyan sós mint ükanyánké. Ha íróasztalnál ülsz, érdemes visszább venni, de nagyobb terhelésnél, fokozott izzadásnál kell a pótlás. Egy kis többlet nem okoz akkora bajt (megszomjazol rá), mint a hiány miatt kibillent egyensúly az elektrolit háztartásban.
Észre sem veszed és dehidratált leszel…én soha nem vagyok szomjas
https://road.cc/content/tech-news/shima ... ver-293665. Csak lesz valami… 
Azért inkább igyál, az a biztos...
halfnote.hu
halfnote.hu
Nem lesz az olyan nehéz, a szándék megvan, és ha nagyon lassan is, de még az erő is gyarapodgat.pärt írta: ↑2022.06.16., csüt. 13:33
...
Gézát így nehezebb lesz elcsábítani Mordorig, de hátha...A maradék vert haddal még tekerhetünk. És erősíthetünk végre asebivel, meg bejelentkeztetek itt még páran, szóval hajrá!
Azért a két elszabadult bika nagyon fog hiányozni.Jó lesz végre egyben látni Attilát!
Az tény, hogy levezetni Szalon nélkül sokkal unalmasabb lenne, de majd esetleg asebit felveszem útközben, ha össze tudjuk úgy hozni.
Viszont az én élethelyzetemben is szignifikáns változás lépett fel, így minden második hétvége nekem kiesik tekerésügyileg.
A maradékkal meg szűkösen tudok gazdálkodni, a következő szabad hétvégém, az augusztus 6-7.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
Megfejelemmég a Dogmával.
512 felsőcső és a stucni érdekes,mert integrál Most Talom a kormány. Ráírva 90x400 volt,de a kormányszár részt ha lemértem kormányközépig, pont 10 centi volt. Egy100-as stucni fent mérve 103-105 mm szokott lenni, xal az a kormányszár kb 97-es stucninak felelt meg. A nyeregorr hátrébb volt 1,5 centivel,de ez más formájú nyereg (bbb feather 65 axxem). Nyeregmagasság is nagyobb volt,de ez borításos karbonnyereg, és nem is olyan merev, mimt a másik kettőn ami van, így kicsit esik,ha ráülök.
Xal ezen is kb ugyanott ültem... Bár ez már jóval kiseb volt, mint a merida, mégis az 500-as felsőcsövest érzem jobb méretnek, így is.
512 felsőcső és a stucni érdekes,mert integrál Most Talom a kormány. Ráírva 90x400 volt,de a kormányszár részt ha lemértem kormányközépig, pont 10 centi volt. Egy100-as stucni fent mérve 103-105 mm szokott lenni, xal az a kormányszár kb 97-es stucninak felelt meg. A nyeregorr hátrébb volt 1,5 centivel,de ez más formájú nyereg (bbb feather 65 axxem). Nyeregmagasság is nagyobb volt,de ez borításos karbonnyereg, és nem is olyan merev, mimt a másik kettőn ami van, így kicsit esik,ha ráülök.
Xal ezen is kb ugyanott ültem... Bár ez már jóval kiseb volt, mint a merida, mégis az 500-as felsőcsövest érzem jobb méretnek, így is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2022.06.16., csüt. 19:57-kor.
halfnote.hu
halfnote.hu