Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Z mozi
- Firekiller
- V.I.P.
- Értékelés: 352
Re: Z mozi
Szépen összerakott mozi, minden elismerésem!
A készülékek kissé be vannak zsúfolva az állványba úgy látom, a megfelelő szellőzés nem ártana.
Ne egy film alapján ítéld meg az Atmos nyújtotta hangot véleményem szerint se. Célszerű lenne olyan fórumoshoz elmenned demóra, ahol egy jól kiépített rendszert hallva, a megfelelő filmeket megtekintve megváltozna a véleményed ezt illetően, ebben biztos vagyok!
Szepinél adottak a feltételek úgy tudom ennek kapcsán, nem jött még el csalódottan senki szerintem!
A készülékek kissé be vannak zsúfolva az állványba úgy látom, a megfelelő szellőzés nem ártana.
Ne egy film alapján ítéld meg az Atmos nyújtotta hangot véleményem szerint se. Célszerű lenne olyan fórumoshoz elmenned demóra, ahol egy jól kiépített rendszert hallva, a megfelelő filmeket megtekintve megváltozna a véleményed ezt illetően, ebben biztos vagyok!
Szepinél adottak a feltételek úgy tudom ennek kapcsán, nem jött még el csalódottan senki szerintem!
Szerintem elég nagy hiba volt ez alapján megítélned az atmost!
A szobádhoz gratulálok, szuper lett. Külön elismerés, hogy sok mindent saját kezűleg csináltál

Ezt már sokszor leírtam, szerintem neked is, de sokan maradnak a +2 felállásnál.dhcodoki írta: ↑2019.02.15., pén. 04:46Jelenleg nekem 5.1.2-es rendszerem van. Úgy véltem kis térben elég. Inkább legyen minőségi, kevesebb hangsugárzós, mint sokcsatornás "gagyi" rendszer. Ez igaz is, de hosszú távon azért előjött a sántaság. Érdekes de nálam legjobban a +2 mennyezeti hiányzik. Anthem ide, Anthem oda, képtelen egyes effekteket helyesen elhelyezni. Mondjuk ez érthető, ha nincs mivel... Nem azt mondom, hogy minden atmos filmnél előjön, de vannak esetek, s épp elég ahhoz, hogy időnként belém tegye a tüskét.
Egyszerűsítve az atmos-ban kétféle objektum van. Álló és mozgó.
Az álló mondjuk az eső. Ehhez elég két sugárzó is.
A mozgó objektumoknál viszont nem tudja helyesen "megjeleníteni" és a hiányzó részt rákeveri a surround-ra mondjuk.
Így egy egyszerű madár demo jelenetnél is a madár fönt elkezd repülni, majd szépen "leesik" a hátsó hangfalakra.
De másrészről az atmos-t még nem használják ki rendesen.
Hosszú csönd, kis zene, megint csönd és egy kis effekt, aminek jelentős részét elrontják.
Mondjuk labdapattogást tesznek a felsőkre, aminek meg mindenképpen lentről kellene szólni...

Pontosan így gondoltam.dhcodoki írta: ↑2019.02.15., pén. 04:46Egy kis megjegyzés...Emotiva írta: ↑2019.02.14., csüt. 20:13mert ugye itt van az Atmos! Tudtam volna jó áron venni egy Marantz 7705-öt de sokan lebeszéltek róla.Ami minőségben tudja azt amit az Emotiva az a 8805,Vagy az Anthem proci.Az sokkal többe kerül mint az Emo.
Plusz kell még két atmos sugárzó meg egy kétcsatornás végfok.Ha csinálnék atmost akkor csak 2 hangsugárzós rendszer menne.Csak az fér el.
Szerintem egy 18-20 nm-es szobába pont elég a 7.1.Sok helyen még mindig 5.1-el demóznak.
Jelenleg nekem 5.1.2-es rendszerem van. Úgy véltem kis térben elég. Inkább legyen minőségi, kevesebb hangsugárzós, mint sokcsatornás "gagyi" rendszer. Ez igaz is, de hosszú távon azért előjött a sántaság. Érdekes de nálam legjobban a +2 mennyezeti hiányzik. Anthem ide, Anthem oda, képtelen egyes effekteket helyesen elhelyezni. Mondjuk ez érthető, ha nincs mivel... Nem azt mondom, hogy minden atmos filmnél előjön, de vannak esetek, s épp elég ahhoz, hogy időnként belém tegye a tüskét.
Az, hogy te 7.1-et építettél ki, talán szerencsésebb, mert egyszerűen nem kever fel semmit, s így nem is téveszt. Viszont nincs... ha ezzel megbékéltél, akkor szuper! Lényeg, hogy kettő atmos-al sztem ne tervezz.
Behúztam a mennyezetre a két atmosnak a hangszóró kábelt.Viszont elfogadtam hogy egyelőre nem kell atmos.Lehet hogy majd egyszer kiépítem de ha a 7.1.2 rosz konstrukció akkor nemsok értelme van.
Köszönöm az információt.

Egy kis megjegyzés...Emotiva írta: ↑2019.02.14., csüt. 20:13mert ugye itt van az Atmos! Tudtam volna jó áron venni egy Marantz 7705-öt de sokan lebeszéltek róla.Ami minőségben tudja azt amit az Emotiva az a 8805,Vagy az Anthem proci.Az sokkal többe kerül mint az Emo.
Plusz kell még két atmos sugárzó meg egy kétcsatornás végfok.Ha csinálnék atmost akkor csak 2 hangsugárzós rendszer menne.Csak az fér el.
Szerintem egy 18-20 nm-es szobába pont elég a 7.1.Sok helyen még mindig 5.1-el demóznak.
Jelenleg nekem 5.1.2-es rendszerem van. Úgy véltem kis térben elég. Inkább legyen minőségi, kevesebb hangsugárzós, mint sokcsatornás "gagyi" rendszer. Ez igaz is, de hosszú távon azért előjött a sántaság. Érdekes de nálam legjobban a +2 mennyezeti hiányzik. Anthem ide, Anthem oda, képtelen egyes effekteket helyesen elhelyezni. Mondjuk ez érthető, ha nincs mivel... Nem azt mondom, hogy minden atmos filmnél előjön, de vannak esetek, s épp elég ahhoz, hogy időnként belém tegye a tüskét.
Az, hogy te 7.1-et építettél ki, talán szerencsésebb, mert egyszerűen nem kever fel semmit, s így nem is téveszt. Viszont nincs... ha ezzel megbékéltél, akkor szuper! Lényeg, hogy kettő atmos-al sztem ne tervezz.
- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Nálunk ilyen az orvosiban van.Le kéne nyúlni? 

- irishcream
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 1202
Szerintem ezek után sorban fognak állni a szobád előtt egy kis demo lehetőségért.
(persze megértem
)

Gratulálok a szobához!
Nagyon köszönöm a demo lehetőséget! Kiemelkedően színvonalas lett a végeredmény, és legfőképpen roppant élvezetes az élmény amit nyújt!
Az AT vászon pedig
Nagyon köszönöm a demo lehetőséget! Kiemelkedően színvonalas lett a végeredmény, és legfőképpen roppant élvezetes az élmény amit nyújt!
Az AT vászon pedig

Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
Mindenkinek köszönöm a bíztató hozzászólásokat.
Van egy kis időm így hát folytatom.
Ugye ma Valentín nap van és hív a kötelesség!
Gabesz felrakta az eladó Xmc-1-et.Sokat vaciláltam mert ugye itt van az Atmos! Tudtam volna jó áron venni egy Marantz 7705-öt de sokan lebeszéltek róla.Ami minőségben tudja azt amit az Emotiva az a 8805,Vagy az Anthem proci.Az sokkal többe kerül mint az Emo.
Azért elmentünk az Arénába hogy megnézzük az új atmos teremben a ragadozó városok című mesterművet.
A film egy szar volt,a hangja még szarabb.
Akkor eldöntöttem hogy nekem személy szerint ennyit nem ér.
Igy hát elmentem az Xmc-1-ért.Gabesz nagyon rendes volt.A kisfia megtanította a feleségem porszívózni
Rohantam haza és be is kötöttem a rendszerbe.Miután sikerült aktiválnom a dirac live-ot bekalibráltam vele a szobát.Valamennyire sikerült a mélysugárzót is beállítanom az én kezdetleges hangnyomás mérőmmel.
Ami először feltünt hogy a kisebb proci is nagyon jó teret produkált de ez...
Olyan lett a párbeszéd a centerből hogy teljesen új szintre emelte a Jamok produkcióját.Amikor valami leesik azt tényleg úgy hallod mintha lentről szolna a vászon aljától.A tér túlnyúlik jóval a szoban es az efektek simán az oldalfalkból érkeznek.
Néha olyan az egész mintha a fejembe szólna.
Felhívtam Zsoltot a Homemovienál hogy szeretnék egy komolyabb végfokot és szeretném hogy segítsenek beállítani a rendszert!
A kolega először megijedt egy kicsit amikor kijött és meghalgatta a saját beállításommal a rendszert.Nagyon jól szolt.Nem csak szerintem hanem szerinte is.
A mérések alapján 100 hz körül volt egy kis anomália meg 30hz nel.
Újra bemérettük a dirac-kal de most már mikrofon álvánnyal,kicentizve,stb.
Az eredmény szinte tökéletes lett.Rájöttünk hogy lehet a diracban elhejezni pontokat hogy lehet húzni fel ,hogy lehet csökkenteni a frekvenciákat.Nagyon profi a rendszer.Megetettük az új mérést az Xmc -vel és csak ültünk és hallgattuk.Egy teljesen új dimenzió.Részletgazdag ,dinamikus,nekem nagyon tetszik.Nem bántam meg hogy megvettem! A D500as szett pedig nagyon korrekt előadást produkál.Simán veri a sokkal drágább rendszereket.
Gondolom ebben sok szerepe van a szoba akusztikájának.
Március elejére igérték az új végfokot ami szintén az Emotiva családból való.Xpa 7 gen3.
Addig felrakok néhány képet a technikárol.
Van egy kis időm így hát folytatom.
Ugye ma Valentín nap van és hív a kötelesség!

Gabesz felrakta az eladó Xmc-1-et.Sokat vaciláltam mert ugye itt van az Atmos! Tudtam volna jó áron venni egy Marantz 7705-öt de sokan lebeszéltek róla.Ami minőségben tudja azt amit az Emotiva az a 8805,Vagy az Anthem proci.Az sokkal többe kerül mint az Emo.
Azért elmentünk az Arénába hogy megnézzük az új atmos teremben a ragadozó városok című mesterművet.

A film egy szar volt,a hangja még szarabb.
Akkor eldöntöttem hogy nekem személy szerint ennyit nem ér.
Igy hát elmentem az Xmc-1-ért.Gabesz nagyon rendes volt.A kisfia megtanította a feleségem porszívózni

Rohantam haza és be is kötöttem a rendszerbe.Miután sikerült aktiválnom a dirac live-ot bekalibráltam vele a szobát.Valamennyire sikerült a mélysugárzót is beállítanom az én kezdetleges hangnyomás mérőmmel.
Ami először feltünt hogy a kisebb proci is nagyon jó teret produkált de ez...
Olyan lett a párbeszéd a centerből hogy teljesen új szintre emelte a Jamok produkcióját.Amikor valami leesik azt tényleg úgy hallod mintha lentről szolna a vászon aljától.A tér túlnyúlik jóval a szoban es az efektek simán az oldalfalkból érkeznek.
Néha olyan az egész mintha a fejembe szólna.
Felhívtam Zsoltot a Homemovienál hogy szeretnék egy komolyabb végfokot és szeretném hogy segítsenek beállítani a rendszert!
A kolega először megijedt egy kicsit amikor kijött és meghalgatta a saját beállításommal a rendszert.Nagyon jól szolt.Nem csak szerintem hanem szerinte is.
A mérések alapján 100 hz körül volt egy kis anomália meg 30hz nel.
Újra bemérettük a dirac-kal de most már mikrofon álvánnyal,kicentizve,stb.
Az eredmény szinte tökéletes lett.Rájöttünk hogy lehet a diracban elhejezni pontokat hogy lehet húzni fel ,hogy lehet csökkenteni a frekvenciákat.Nagyon profi a rendszer.Megetettük az új mérést az Xmc -vel és csak ültünk és hallgattuk.Egy teljesen új dimenzió.Részletgazdag ,dinamikus,nekem nagyon tetszik.Nem bántam meg hogy megvettem! A D500as szett pedig nagyon korrekt előadást produkál.Simán veri a sokkal drágább rendszereket.
Gondolom ebben sok szerepe van a szoba akusztikájának.
Március elejére igérték az új végfokot ami szintén az Emotiva családból való.Xpa 7 gen3.
Addig felrakok néhány képet a technikárol.
Ügyes, gratulálok én is. Szépen megoldottad!
grat akkor ehhez is ,jó választás!

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
sztem ezt inkább privibe..

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Én is csatlakozok - le a kalappal! Szép és igényes moziszoba!
Gondolom majd jönnek az Emotiva képek is!
A proci és majd az új végfok egészen új dimenziót fog jelenteni!

Gondolom majd jönnek az Emotiva képek is!
A proci és majd az új végfok egészen új dimenziót fog jelenteni!

Gratulálok a moziszobádhoz nagyon király lett a csillagos égboltot nem volt semmi megcsinálni.. 

"Az igazi barát szemből támad."
a technikáról pár szót még.. az xmc1 végül meglett?