A Luminok eredetileg azzal a koncepcióval készültek, hogy bemenetként kizárólag USB adathordozó, hálózat és Airplay használható, más digitális vagy analóg forráskészülék nem. Aztán a piac nyomására végül kijöttek a Lumin P1-el, amin már vannak analóg és digitális audiobemenetek is. Viszont a Lumin P1 a második legdrágább Lumin, 3.619.000 Ft.tottyi írta: ↑2024.02.10., szomb. 13:10En azert nagyon kiprobalnam az Audio pc-em es a dac-om kivaltasat egy ilyen Lumin D3-al, esetleg irhatnal rola, hogy van-e ilyesmi tapasztalatod. Jo lenne meg egy optikalis bemenet ha filmet szeretnek meg nezni valamilyen lejatszorolalto írta: ↑2024.02.10., szomb. 12:53Digitális kimeneten hangerőt szabályozni még a Luminok esetében sem a legjobb ötlet. Vagy legalábbis a Lumin belső felkonvertálását is használni kell, hogy a digitális kimenet ne 16 bites felbontásban legyen hangerőszabályozva, hanem 24 biten. A fenti konfigban én inkább a Matrix dac hangerőszabályozását használnám. Ha belső dac-os Lumint fogsz használni, ott már nyugodtan mehet a hangerőszabályozás, analóg kimenteten én nem tapasztaltam semmilyen hangminőségromlást hangerőszabályozás esetén (belül a Lumin Leedh Processing algoritmusa 32 bites lebegőpontos aritmetikát használ a hangerőszabályozáshoz, majd ezt alakítja vissza a belső dac számára megemészthető formátumra).
Ha váltani akarsz, érdemes lenne az U1 minihez egy jobb DAC-ot társítani, vagy lecserélni őket egy Lumin D3-ra.
Én nem vagyok nagy hive a PC-nek, mint forráskészüléknek. Normális hangminőséghez hardveresen és szoftveresen erősen optimalizálni kell, akkor viszont az ára már megközelíti egy komolyabb streamer árát.