Írtam, hogy nem baj, ha a jumper jobb, mint a hangfaldrót. Ezzel talán nem lehet mellélőni.
De az első gondolataimból csak annyit merek ideírni, hogy: nebazz.
De így akkor hogy lehetne eladni azokat az csinos jumper kábeleket?
Köszi, még sosem szedtem szét hangfalat (sem), de most belenézek.
Hogyhogy milyennel? Ott van a hangfalban már a kábel, csupán a kettő helyett az egyik pár terminálra kell közösíteni és ennyi.
És azt milyen dróttal érdemes megcsinálni?
Sokan mondják, hogy érdemes próbálgatni a kábelt az alsó majd felső csatlakozóba dugva, a másikba meg a jumpert természetesen. Állítólag változhat a hangzás ettől. Ez a megoldás ezek kombinációjának tűnik. Szerintem fogadd meg a tanácsot, amit a chaten kaptál, próbáld ki, a puding próbája az evés. Végül is te hallgatod, és csak egy kis időbe kerül, míg teszteled.
A felesleges varázslatok helyett leglogikusabb megoldás, ha hangfalon belül szépen egyetlen pár csatira kötöd át a rajta lévő két párat.

viktorke írta: ↑2021.01.24., vas. 13:41A külső DAC-hoz valószínűleg nem fog már kelleni ez a fajta összekötő, hanem majd USB-vel fogod használni.and85 írta: ↑2021.01.23., szomb. 07:24Ez milyen lehet? Sokkal rosszabb mint az evergreen?
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... -kabel-1-m
Vagy jo? Es egy kesobbi jobn daccal sem lesz gyenge lancszem? (en csak az arat neztem)
Ha igen és ez?
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/audioq ... -kabel-1-m
Errol mi a vélemény?
A külső DAC-hoz valószínűleg nem fog már kelleni ez a fajta összekötő, hanem majd USB-vel fogod használni.and85 írta: ↑2021.01.23., szomb. 07:24Ez milyen lehet? Sokkal rosszabb mint az evergreen?
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kacsa- ... -kabel-1-m
Vagy jo? Es egy kesobbi jobn daccal sem lesz gyenge lancszem? (en csak az arat neztem)
Ha igen és ez?
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/audioq ... -kabel-1-m
Errol mi a vélemény?
Nagyon szépen köszönöm a kedves segítséged,Aszpirin írta: ↑2021.01.20., szer. 16:10Én max eddig mennék el: https://octogonaudio.hu/termekek/audioq ... -kabel-1-mand85 írta: ↑2021.01.20., szer. 15:48Sziasztok!
Egy kb 100 ezer forintos hifi rendszerhez milyen rca-jack összekötő(egyik vége jack másik rca bal és jobb)kábelt ajánlanátok amivel a pc hangkártyáját(asus xonar) össze tudnám kötni az erősítővel? leginkább szerelt káblet keresek, de nem vagyok otthon a témában.
milyen őssszegig érdemes kezdőként elmenni? illetve mi az ami kiindulásnak jó?
(de lehet, hogy ez sok is egy szgépes hangkártya jack-kimenetéhez).
Ha hosszú kell esetleg, akkor ez is megfelel: https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=64&t=154499
A továbblépés, ha lesz, úgyis külső DAC irányába lesz.

Én max eddig mennék el: https://octogonaudio.hu/termekek/audioq ... -kabel-1-mand85 írta: ↑2021.01.20., szer. 15:48Sziasztok!
Egy kb 100 ezer forintos hifi rendszerhez milyen rca-jack összekötő(egyik vége jack másik rca bal és jobb)kábelt ajánlanátok amivel a pc hangkártyáját(asus xonar) össze tudnám kötni az erősítővel? leginkább szerelt káblet keresek, de nem vagyok otthon a témában.
milyen őssszegig érdemes kezdőként elmenni? illetve mi az ami kiindulásnak jó?

Amelyik rendszerben nem érvényesül egy tápkábelcsere hatása, nos, az annyit is ér.gyongyhalas írta: ↑2021.01.16., szomb. 09:58https://av-magazin.hu/felvillanyozva-be ... eKDA3-46yw
Ellenzőknek le van írva...csak jó rendszerek,jó készülékek megléténél érezhető ,,,élvezhető......![]()
![]()

Hát azt tudom, hogy adtam el ilyen kábelt, mert beszámítottam egy eladott Tannoy Stirling-be azthiszem, de a kábel eladásának körülményeire már nem emlékszem. Ezekszerint akkor találkoztunk? Na mindegy mondjuk azt a Kimbert ki sem próbáltam, mert túl rövid volt, a hangfal helye pedig szent, atz csak különösen nyomós indok esetén lehet onnan elráncigálni. Meg akkor már bőven meg volt a Mont Blanc-om, és igazabol azzal azóta is elégedett vagyok, az is néhány külön szigetelt tömör érből áll, nameg egy csomó marketingbullshitből. Kivenni a helyéről azt valszeg csak akkor fogom, ha kiprobalok ezüstözött vagy ezüst hármasfonatot. Ez egyébként tervben van, csak utálok fonnizoli73 írta: ↑2021.01.07., csüt. 12:29A "fonás" szerintem is alap, ezt a technikát már jó idelye(6-7 éve) használom, és csak jó tapasztalataim vannak vele.sutemenyx írta: ↑2021.01.07., csüt. 09:28Egyetlen helyen használok sodort vezetéket, az erősítő tápkábelében. A Béres János által javasolt nanofolyadekos Furutechet. Ott is hallható a magastartomàny bekoszosodása a tömörhöz képest, de amúgymeg oda jobban passzol a dúsabb megszólalás.zoli73 írta: ↑2021.01.07., csüt. 09:05
Szerintem, ez rendszer függő, hogy a tömör, vagy a sodrott vezetékből készült kábel válik be.
Én próbálkoztam mindkettővel, ugyanúgy gyári, és Diy megoldásokkal is.
Végül, én a sodrott vezetékek mellett tettem le a voksom. Hangsugárzó és hálózati kábelekkel kisérleteztem, összekötőkkel nem.
Nálam, a tömör vezetőkkel épült kábelek, mindkét területen ugyan gyors, lendületes, friss, hangzást produkáltak, de e mellett, alul és felül sávhatároltnak mutatkoztak(leginkább alul), e mellett, a tér kétdimenzióssá vált. Ehhez még hozzájött, a hálózati kábeleknél egy szinezettség, olyan "mézes-mázas" felrakódás, ami tisztátalan, grízes érzést kelt, és már elég hamar idegesítővé válik.
Ezen kívül még megfigyeltem, hogy a tömör vezetökkel, alacsony hangerőn még nem elég dinamikus, valahogy később, magasabb hangerőnél éled, és jön meg a dinamika, mint a sodrott vezetékeknél. Ez a mélyenergiában különösen megmutatkozik.
Persze ahogy az elején is említettem, ezek az én tapasztalataim, az én rendszeremben, tehát szubjektív vélemény!
Ezen véleményein főként a sima sodort vs tömör réz vezetékekre vonatkozik, de vannak egyebként kakukktojások. Talakoztam a Rudibácsi legujabb tapkabelèvel, amiben valami forraszthatatlan, merev szálakból van sok, kvazi hivhatjuk sodortnak, de nem vas, mert nem magneses, fogalmam sincs mi az, de egyébként kíváncsi lennék rá, 1R/m az ellenállása!!
A hangja forrashoz pl nagyonjo. Termeszetes, tiszta, nyilt, de erősítőben pl nem annyira tetszett.
Ez az egész kábel szarakodás igazabol egy remalom, kiemelten a tápkábelezés a legborzasztóbb, mindenkinél tökmás, ami bejön és éppen ezért, vagy ennek ellenére is érdemes próbálkozni DIY megoldásokkal. Fajdalommentes probalkozasnak pedig egyaltalan nem rossz a harmasfonat tömör vezetek, főleg ha valaki az ismereteit szeretné tágítani.
Amúgy meg lehet próbálni a sodorttal is ugyanezt.
Arra mindenképpen szeretném viszont felhívni a figyelmet, hogy bárki is próbálkozik, ne akarja átverni magát. Adjon a kàbelnek 100, de minimum 50óra bejáródási időt, mert akár jelentősen is el tud térni a friss kábel hangja a véglegestől. Addig dugja be a tv-be, vagy akárhova.
Még annyit hozzá kell tegyek, hogy én nem új kábelekből dolgozom, hanem régi, bontott "bejáratott" kabelek vezetőereit fonom össze. Próbálkoztam új "drótokkal" is, de a bontottak sokkal jobb eredményt hoztak.
A hangsugárzó kábeleim alapanyagául szolgáló erek, is ilyen bontott forrásból származnak. 4mm2-es ónozott réz, persze ez is sodrott.
Régóta megvan már, volt olyan hangsugárzó amihez nem volt jó, volt olyan amihez nagyon nem volt jó, a jelenlegi hangsugárzóimhoz viszont teli találat!
Talán emlékszel, éppen tőled vettem a Kimber Monocle X-et, ami egy nagyon jó kábel, az előző két hangsúgárzómmal nagyon jó volt, de a jelenlegivel, nagyon nem vágtak egy nyomban. Ellentétben ez az olcsó vacak, ez való a JBL-nek!

A "fonás" szerintem is alap, ezt a technikát már jó idelye(6-7 éve) használom, és csak jó tapasztalataim vannak vele.sutemenyx írta: ↑2021.01.07., csüt. 09:28Egyetlen helyen használok sodort vezetéket, az erősítő tápkábelében. A Béres János által javasolt nanofolyadekos Furutechet. Ott is hallható a magastartomàny bekoszosodása a tömörhöz képest, de amúgymeg oda jobban passzol a dúsabb megszólalás.zoli73 írta: ↑2021.01.07., csüt. 09:05Szerintem, ez rendszer függő, hogy a tömör, vagy a sodrott vezetékből készült kábel válik be.sutemenyx írta: ↑2021.01.07., csüt. 08:29
A legfőbb gondolatom az az, hogy 0.7 felett lehet, hogy romlik a magas (bár nekem nem igazán tűnt fel), de alatta meg mèly egyaltalan nincs. A rendes mélyátvitelhez szükséges nem is a keresztmetszet, de az elegendő vezetőfelület. Sodortbol ezért (nagyobb felület/keresztmetszet) elég lenne vèkonyabb, mint tömörből, viszont na a sodortban meg végkèpp torzul a magas és a mély is fellazul.
Ezért javaslom a 3ér tömör vezetéket, mert az egyiket sem rontja le a tapasztalataim alapjan. Ráadásul a hármasfonás az kb a legjobb geometria annak érdekében, hogy a szálak egymásrahatása minél kevesebb legyen.
Mégjobb vezetőből természetesen mégjobb lesz a fonat.
Az említett VDH MCS1000-ből is még sokkal-sokkal jobb egy hármasfonat, de gondoltam nem 900.000Ft alapanyag árú DIYerkedést fogok ajánlani.
Lehet kezdeni az 50ft/m árú cuccal, aztán ha bejött, akkor már érdemes kotorászni jobb vezeték után pl a hificollective-en.
Végül, én a sodrott vezetékek mellett tettem le a voksom. Hangsugárzó és hálózati kábelekkel kisérleteztem, összekötőkkel nem.
Nálam, a tömör vezetőkkel épült kábelek, mindkét területen ugyan gyors, lendületes, friss, hangzást produkáltak, de e mellett, alul és felül sávhatároltnak mutatkoztak(leginkább alul), e mellett, a tér kétdimenzióssá vált. Ehhez még hozzájött, a hálózati kábeleknél egy szinezettség, olyan "mézes-mázas" felrakódás, ami tisztátalan, grízes érzést kelt, és már elég hamar idegesítővé válik.
Ezen kívül még megfigyeltem, hogy a tömör vezetökkel, alacsony hangerőn még nem elég dinamikus, valahogy később, magasabb hangerőnél éled, és jön meg a dinamika, mint a sodrott vezetékeknél. Ez a mélyenergiában különösen megmutatkozik.
Persze ahogy az elején is említettem, ezek az én tapasztalataim, az én rendszeremben, tehát szubjektív vélemény!
Ezen véleményein főként a sima sodort vs tömör réz vezetékekre vonatkozik, de vannak egyebként kakukktojások. Talakoztam a Rudibácsi legujabb tapkabelèvel, amiben valami forraszthatatlan, merev szálakból van sok, kvazi hivhatjuk sodortnak, de nem vas, mert nem magneses, fogalmam sincs mi az, de egyébként kíváncsi lennék rá, 1R/m az ellenállása!!
A hangja forrashoz pl nagyonjo. Termeszetes, tiszta, nyilt, de erősítőben pl nem annyira tetszett.
Ez az egész kábel szarakodás igazabol egy remalom, kiemelten a tápkábelezés a legborzasztóbb, mindenkinél tökmás, ami bejön és éppen ezért, vagy ennek ellenére is érdemes próbálkozni DIY megoldásokkal. Fajdalommentes probalkozasnak pedig egyaltalan nem rossz a harmasfonat tömör vezetek, főleg ha valaki az ismereteit szeretné tágítani.
Amúgy meg lehet próbálni a sodorttal is ugyanezt.
Arra mindenképpen szeretném viszont felhívni a figyelmet, hogy bárki is próbálkozik, ne akarja átverni magát. Adjon a kàbelnek 100, de minimum 50óra bejáródási időt, mert akár jelentősen is el tud térni a friss kábel hangja a véglegestől. Addig dugja be a tv-be, vagy akárhova.

Egyetlen helyen használok sodort vezetéket, az erősítő tápkábelében. A Béres János által javasolt nanofolyadekos Furutechet. Ott is hallható a magastartomàny bekoszosodása a tömörhöz képest, de amúgymeg oda jobban passzol a dúsabb megszólalás.zoli73 írta: ↑2021.01.07., csüt. 09:05Szerintem, ez rendszer függő, hogy a tömör, vagy a sodrott vezetékből készült kábel válik be.sutemenyx írta: ↑2021.01.07., csüt. 08:29A legfőbb gondolatom az az, hogy 0.7 felett lehet, hogy romlik a magas (bár nekem nem igazán tűnt fel), de alatta meg mèly egyaltalan nincs. A rendes mélyátvitelhez szükséges nem is a keresztmetszet, de az elegendő vezetőfelület. Sodortbol ezért (nagyobb felület/keresztmetszet) elég lenne vèkonyabb, mint tömörből, viszont na a sodortban meg végkèpp torzul a magas és a mély is fellazul.
Ezért javaslom a 3ér tömör vezetéket, mert az egyiket sem rontja le a tapasztalataim alapjan. Ráadásul a hármasfonás az kb a legjobb geometria annak érdekében, hogy a szálak egymásrahatása minél kevesebb legyen.
Az említett VDH MCS1000-ből is még sokkal-sokkal jobb egy hármasfonat, de gondoltam nem 900.000Ft alapanyag árú DIYerkedést fogok ajánlani.
Lehet kezdeni az 50ft/m árú cuccal, aztán ha bejött, akkor már érdemes kotorászni jobb vezeték után pl a hificollective-en.
Hát, a fene tudja. Nem tudom, ez a DNM hangfalkábel milyen vastag (nem nagyon), de azért át tudnak menni rajta a mélyhangok is. Nem tudom, hány éves tapasztalat, de nem csak én állítom.

Szerintem, ez rendszer függő, hogy a tömör, vagy a sodrott vezetékből készült kábel válik be.sutemenyx írta: ↑2021.01.07., csüt. 08:29A legfőbb gondolatom az az, hogy 0.7 felett lehet, hogy romlik a magas (bár nekem nem igazán tűnt fel), de alatta meg mèly egyaltalan nincs. A rendes mélyátvitelhez szükséges nem is a keresztmetszet, de az elegendő vezetőfelület. Sodortbol ezért (nagyobb felület/keresztmetszet) elég lenne vèkonyabb, mint tömörből, viszont na a sodortban meg végkèpp torzul a magas és a mély is fellazul.

A legfőbb gondolatom az az, hogy 0.7 felett lehet, hogy romlik a magas (bár nekem nem igazán tűnt fel), de alatta meg mèly egyaltalan nincs. A rendes mélyátvitelhez szükséges nem is a keresztmetszet, de az elegendő vezetőfelület. Sodortbol ezért (nagyobb felület/keresztmetszet) elég lenne vèkonyabb, mint tömörből, viszont na a sodortban meg végkèpp torzul a magas és a mély is fellazul.

Megaztán nem is az az 1500Ft-ból kipróbálós kategória a 25k/m árával

Az MCS1000 polyamid szigetelésű,de sajnos a Van den Hul két éve már nem forgalmazza.