Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Köszönöm. Hát nagyon nem muszáj, csak gondoltam ha ott van 'üresen', nem lehet-e egyszerűen hasznosítani.
De ha összetett és nincs egyszerű kütyü amivel megy out-of-the-box, akkor szerintem hagyom :)
De ha összetett és nincs egyszerű kütyü amivel megy out-of-the-box, akkor szerintem hagyom :)
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5151
Inkább ezt próbáld ki
- Csatolmányok
-
- 110to75.png (21.9 KiB) Megtekintve 2761 alkalommal
Ez még kevés, szintillesztés is kell.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Ha nagyon muszáj, talán érdemes lehet megpróbálni egy normál RCA digit koax kábellel plusz egy ilyen RCA mama - XLR papa adapterrel: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/xlr-adapter-3, de a siker nem garantált.RobeeK írta: ↑2020.02.23., vas. 15:47Sziasztok,
lenne egy kérdésem, ami nem tudom mennyire hülyeség vagy egyáltalán jó helyen teszem-e fel:
van egy dac-om amin van aes bemenet, viszont nincs olyan eszközöm. Lehetséges olyan kábel kapni, csináltatni ami coax-aes, hogy azt is ki tudnám használni? Mert olyan eszközöm viszont lenne plusz1.
Köszi.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Sziasztok,
lenne egy kérdésem, ami nem tudom mennyire hülyeség vagy egyáltalán jó helyen teszem-e fel:
van egy dac-om amin van aes bemenet, viszont nincs olyan eszközöm. Lehetséges olyan kábel kapni, csináltatni ami coax-aes, hogy azt is ki tudnám használni? Mert olyan eszközöm viszont lenne plusz1.
Köszi.
Köszi.
Köszönöm a hozzászólást.Quetz írta: ↑2020.02.22., szomb. 10:48Csak akkor érdemes XLR és RCA között átalakítani, ha másképp nem tudod összekötni a két eszközt. Minden más esetben használj normális minőségü XLR-XLR vagy RCA-RCA kábelt. Az átalakítóban csak egy fölösleges plusz kötés van:xilop írta: ↑2020.02.22., szomb. 00:04Neked azt mondják, ugorj a kútba,! beleugrasz?lajbo1 írta: ↑2020.02.21., pén. 19:29Sziasztok!
Olyan emberek tapasztalataira,véleményére lenne szükségem,akik használnak vagy használtak már ilyen felállásban kábelezést!
XLR kábelezésen gondolkodom,a bökkenő,hogy adott egy XLR képes Proci és egy RCA képes végfok,a kérdésem az lenne,hogy hozna e hangban a konyhára az a megoldás,hogy a prociból induló XLR kábleket a végfok bemenő RCA csatlakozójába egy XLR-RCA átalakítóval kötném össze ?
Köszönöm a hasznos infókat!
Üdv: Mindenkinek
Ha többen mondják akkor nekifutásból?
Ne másoknak higgy hanem a fülednek.
Igenis változik a hang, van két füled, az döntsön ne más véleménye.
Tapasztalatot próbából szerezhetsz, nem olvasásból.
Nálam fordított volt a felállás, előfok RCA kimenet kötöttem össze végfok XLR bemenettel RCA kábellel +átalakító.
Jobb a hang az átalakítóval is mint ha a végfok RCA bemenet használom.
Nem egy őrült összeg a ráfordítás, de legalább magad döntesz hogy melyiket használod.![]()
![]()
A processzor XLR és RCA képes,a végfok sajnos csak RCA,ezért fordult meg a fejemben a gondolat,hogy hozhat e hangban az előző kérdésben feltett elképzelésem.
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Csak akkor érdemes XLR és RCA között átalakítani, ha másképp nem tudod összekötni a két eszközt. Minden más esetben használj normális minőségü XLR-XLR vagy RCA-RCA kábelt. Az átalakítóban csak egy fölösleges plusz kötés van:xilop írta: ↑2020.02.22., szomb. 00:04Neked azt mondják, ugorj a kútba,! beleugrasz?lajbo1 írta: ↑2020.02.21., pén. 19:29Sziasztok!
Olyan emberek tapasztalataira,véleményére lenne szükségem,akik használnak vagy használtak már ilyen felállásban kábelezést!
XLR kábelezésen gondolkodom,a bökkenő,hogy adott egy XLR képes Proci és egy RCA képes végfok,a kérdésem az lenne,hogy hozna e hangban a konyhára az a megoldás,hogy a prociból induló XLR kábleket a végfok bemenő RCA csatlakozójába egy XLR-RCA átalakítóval kötném össze ?
Nálam fordított volt a felállás, előfok RCA kimenet kötöttem össze végfok XLR bemenettel RCA kábellel +átalakító.
Nem egy őrült összeg a ráfordítás, de legalább magad döntesz hogy melyiket használod.![]()

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nem egy őrült összeg a ráfordítás, de legalább magad döntesz hogy melyiket használod.
Neked azt mondják, ugorj a kútba,! beleugrasz?lajbo1 írta: ↑2020.02.21., pén. 19:29Sziasztok!
Nem egy őrült összeg a ráfordítás, de legalább magad döntesz hogy melyiket használod.

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5998
Mindenképp.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Köszönöm az infót,akkor lehet érdemes maradnom az RCA összekötőnél,mint bohóckodnom az XLR kábellel és az átalakítóval?arzachel írta: ↑2020.02.21., pén. 20:49Egy ilyen átalakító olyat ront a hangon,hogy nem is hinnéd.lajbo1 írta: ↑2020.02.21., pén. 19:29
![]()
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Egy ilyen átalakító olyat ront a hangon,hogy nem is hinnéd.lajbo1 írta: ↑2020.02.21., pén. 19:29

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Köszi!Tartottam ettől a választól,de akkor ebben a felállásban teljesen mindegy hogy XLR vagy RCA összekötő kábelek vannak,nincs lényegi különbség?Tctronic írta: ↑2020.02.21., pén. 19:54Sajnos semmi észrevehető pozitív hatása nem lesz. Természetesen összeköthető így, de kényszermegoldás csak.lajbo1 írta: ↑2020.02.21., pén. 19:29Sziasztok!
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2732
Sajnos semmi észrevehető pozitív hatása nem lesz. Természetesen összeköthető így, de kényszermegoldás csak.lajbo1 írta: ↑2020.02.21., pén. 19:29Sziasztok!
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Sziasztok!
Szvsz már ezen is túl vagyunk, egy filozófus szájából azt hallottam "élvezői társadalom" 

Nem én csinálom,mert ezt velünk csinálják.
A még sikerül a gyártóknak azt elérni hogy ácsingózz a jobb felé,tehát érezz késztetést arra hogy lépkedj felfelé a "létrán",addig van cirkusz,és abban a cirkuszban a bohóc szerepét játszuk.
Van mikor ez még jól is esik,és van mikor nem.Szerintem mindegyikünk érezte már mindkét állapotot.
[/quote]
Sikerül a gyártóknak elérni? Hogy ácsingózz a jobb felé? Ezt írod. De hát ez legfeljebb benned vagy bennem történik, nem a gyártók ördögi terve, ők megcsinálják a tőlük telhető legjobbat, (a legtöbbjük megszállott hobbista is) azt lebutitják több lépcsőben, hogy legyen egy termék paletta, de mi szabad emberek vagyunk, semmi sem kötelező! Lehetsz bohóc is (a mókus kerék szerintem jobban passzol) de csak rajtunk múlik! Szerintem legfőképp magadnak tedd fel ezeket az amúgy fontos kérdéseket, nem lehet hogy magaddal harcolsz leginkább?
De,De,De!!!
Igenis a gyártók-és nem csak a kábel gyártók-ördögi terve;Hiszen erre épül az egész mai fogyasztói társadalom!
Üdv. Gyuri

Van mikor ez még jól is esik,és van mikor nem.Szerintem mindegyikünk érezte már mindkét állapotot.

[/quote]
Sikerül a gyártóknak elérni? Hogy ácsingózz a jobb felé? Ezt írod. De hát ez legfeljebb benned vagy bennem történik, nem a gyártók ördögi terve, ők megcsinálják a tőlük telhető legjobbat, (a legtöbbjük megszállott hobbista is) azt lebutitják több lépcsőben, hogy legyen egy termék paletta, de mi szabad emberek vagyunk, semmi sem kötelező! Lehetsz bohóc is (a mókus kerék szerintem jobban passzol) de csak rajtunk múlik! Szerintem legfőképp magadnak tedd fel ezeket az amúgy fontos kérdéseket, nem lehet hogy magaddal harcolsz leginkább?
De,De,De!!!
Igenis a gyártók-és nem csak a kábel gyártók-ördögi terve;Hiszen erre épül az egész mai fogyasztói társadalom!

Üdv. Gyuri

felejtsük elöször el a hifit, kabelkerdest.
azert a fenti szerintem nem idegen "mai tarsadalmunkban", nem ?
igen, igyekszenek ravenni a fogyasztasra, söt, igyekszenek gyakran nem fair eszközökkel; es persze bennünk törtenik ...és aki "birja", az bizony harcol ellene
lehetnek ezek a kivantato reklamok, rövid idöre bevillantott kepek, "közössegi media" trükkjei
(de akár alkohol, drog, stb. is)
(ruhazati) divathullamok, ..
ki mire fogekony.
en nem gondolom, hogy a hifi ezektöl mentes lenne (mas iparag sem !). akik itt vagyunk, mi valamennyien kicsit hi-függöek (nem csak a zene) vagyunk, van, akinek mindennap kell az adagja és már csak annak él, van, akit most visz oda a közösség, van, aki be sem lép és megkapja a "mivannemiszolbuzivagy", stb.
es van, aki csak ovatosan, az ize kedveert megszalassza es 1-2 kortyot izlelget orakon át
nem bantasnak szanom, mindenki magarol döntse el, hol van benne :-) es persze: sok jo zenehallgatast !!
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
Köszönöm válaszodat...Shimano írta: ↑2020.02.18., kedd 14:39Kérdezz.gyongyhalas írta: ↑2020.02.18., kedd 14:17
Most tényleg minden bántás nélkül kérdezhetek?
Volt már ,hogy gyártótól ,,,boltból ,,, rendeltél kábelt próbára ?
Netán drágábbat mint amit használtál és hallottál különbséget ,?
Amennyiben jobban szólt a drágább kábel ,,,mit tettél vele?
Megsértődtél és visszaküldted ?...Vagy elzárkózol minden változtatástól? Vagy netán semmit sem hallasz a rendszer változtatásánál?
Egyszerű az oka amiért ezeket kérdezem ! Kíváncsi vagyok ...
üdv,![]()
1.Volt.
2.Igen.
3.Azt hallgattam tovább,nem sértődtem meg,és nem zárkózom el most sem ha rám jön a kábelmánia.
4.Ismerem minden rezdülését a rendszernek,tehát jól hallok minden légyfarok változást.
Remélem sikerült kielégítenem a kíváncsiságodat.
Üdv.
Szerintem nagyon is jól tudod mi is ez az őrület ...rajongás ...élvezet ...

Ami túl sok pénz elköltésére is rábír egyébként normálisan is gondolkozni akaró embereket.
Te is közülünk való vagy.....csak néha bűntudat...lelkiismeret ... szánakozás ...vagy csak normálisan akarsz gondolkozni...miközben mint a drog ..bennünk dolgozik a jobbra áhítozás....

Igen így már értelek és tisztelem véleményedet is.

üdv
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Azért ne legyél szigorú magadhoz :) Szerintem semmi gond nincsen, és remélem hogy nem én voltam sokk!Shimano írta: ↑2020.02.18., kedd 15:36Az jó mert már kerestem a korbácsot hogy elégtételt tegyek magamon.![]()
Na azt hiszem most jött el az ideje annak hogy szüneteltessem a fórumozást,mert ez már sokk,és besokk.
Basszus lement úgy mellettem most egy lemez hogy semmit nem éreztem belőle.
Kényszerpihenőre küldöm magam,most és rögvest.
Szevasztok.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Az jó mert már kerestem a korbácsot hogy elégtételt tegyek magamon.

Na azt hiszem most jött el az ideje annak hogy szüneteltessem a fórumozást,mert ez már sokk,és besokk.
Basszus lement úgy mellettem most egy lemez hogy semmit nem éreztem belőle.
Kényszerpihenőre küldöm magam,most és rögvest.
Szevasztok.
- viri
- V.I.P.
Dehogy sértődtem, ne hülyéskedj, akkor én voltam félreérthető!Shimano írta: ↑2020.02.18., kedd 15:15Látom megsértődtél.viri írta: ↑2020.02.18., kedd 14:43Sikerül a gyártóknak elérni? Hogy ácsingózz a jobb felé? Ezt írod. De hát ez legfeljebb benned vagy bennem történik, nem a gyártók ördögi terve, ők megcsinálják a tőlük telhető legjobbat, (a legtöbbjük megszállott hobbista is) azt lebutitják több lépcsőben, hogy legyen egy termék paletta, de mi szabad emberek vagyunk, semmi sem kötelező! Lehetsz bohóc is (a mókus kerék szerintem jobban passzol) de csak rajtunk múlik! Szerintem legfőképp magadnak tedd fel ezeket az amúgy fontos kérdéseket, nem lehet hogy magaddal harcolsz leginkább?Shimano írta: ↑2020.02.18., kedd 11:59
Nem én csinálom,mert ezt velünk csinálják.A még sikerül a gyártóknak azt elérni hogy ácsingózz a jobb felé,tehát érezz késztetést arra hogy lépkedj felfelé a "létrán",addig van cirkusz,és abban a cirkuszban a bohóc szerepét játszuk.
Van mikor ez még jól is esik,és van mikor nem.Szerintem mindegyikünk érezte már mindkét állapotot.![]()
Bocsi Ati nem ez volt a szándékom,nem pejoratív értelemben akartam,ha nem inkább viccesre hogy milyen bolondok és befolyásolhatóak vagyunk,de látom nem úgy ment át.
Bocsi még egyszer.Majd legközelebb jobban figyelek arra hogy mit és hogyan is írok,fogalmazok.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Látom megsértődtél.viri írta: ↑2020.02.18., kedd 14:43Sikerül a gyártóknak elérni? Hogy ácsingózz a jobb felé? Ezt írod. De hát ez legfeljebb benned vagy bennem történik, nem a gyártók ördögi terve, ők megcsinálják a tőlük telhető legjobbat, (a legtöbbjük megszállott hobbista is) azt lebutitják több lépcsőben, hogy legyen egy termék paletta, de mi szabad emberek vagyunk, semmi sem kötelező! Lehetsz bohóc is (a mókus kerék szerintem jobban passzol) de csak rajtunk múlik! Szerintem legfőképp magadnak tedd fel ezeket az amúgy fontos kérdéseket, nem lehet hogy magaddal harcolsz leginkább?Shimano írta: ↑2020.02.18., kedd 11:59Nem én csinálom,mert ezt velünk csinálják.A még sikerül a gyártóknak azt elérni hogy ácsingózz a jobb felé,tehát érezz késztetést arra hogy lépkedj felfelé a "létrán",addig van cirkusz,és abban a cirkuszban a bohóc szerepét játszuk.
Van mikor ez még jól is esik,és van mikor nem.Szerintem mindegyikünk érezte már mindkét állapotot.![]()

Bocsi még egyszer.Majd legközelebb jobban figyelek arra hogy mit és hogyan is írok,fogalmazok.
- viri
- V.I.P.
Sikerül a gyártóknak elérni? Hogy ácsingózz a jobb felé? Ezt írod. De hát ez legfeljebb benned vagy bennem történik, nem a gyártók ördögi terve, ők megcsinálják a tőlük telhető legjobbat, (a legtöbbjük megszállott hobbista is) azt lebutitják több lépcsőben, hogy legyen egy termék paletta, de mi szabad emberek vagyunk, semmi sem kötelező! Lehetsz bohóc is (a mókus kerék szerintem jobban passzol) de csak rajtunk múlik! Szerintem legfőképp magadnak tedd fel ezeket az amúgy fontos kérdéseket, nem lehet hogy magaddal harcolsz leginkább?Shimano írta: ↑2020.02.18., kedd 11:59Nem én csinálom,mert ezt velünk csinálják.A még sikerül a gyártóknak azt elérni hogy ácsingózz a jobb felé,tehát érezz késztetést arra hogy lépkedj felfelé a "létrán",addig van cirkusz,és abban a cirkuszban a bohóc szerepét játszuk.
Kérdezz.gyongyhalas írta: ↑2020.02.18., kedd 14:17
Most tényleg minden bántás nélkül kérdezhetek?
Volt már ,hogy gyártótól ,,,boltból ,,, rendeltél kábelt próbára ?
Netán drágábbat mint amit használtál és hallottál különbséget ,?
Amennyiben jobban szólt a drágább kábel ,,,mit tettél vele?
Megsértődtél és visszaküldted ?...Vagy elzárkózol minden változtatástól? Vagy netán semmit sem hallasz a rendszer változtatásánál?
Egyszerű az oka amiért ezeket kérdezem ! Kíváncsi vagyok ...
üdv,

1.Volt.
2.Igen.
3.Azt hallgattam tovább,nem sértődtem meg,és nem zárkózom el most sem ha rám jön a kábelmánia.
4.Ismerem minden rezdülését a rendszernek,tehát jól hallok minden légyfarok változást.
Remélem sikerült kielégítenem a kíváncsiságodat.
Üdv.