Ne tarts ki, kezd el nyugodtan nézni, és az alapján dönts.
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php ... 8#p2863588

Ne tarts ki, kezd el nyugodtan nézni, és az alapján dönts.

Tegnap este megnéztem a kevesebb részes netflixesből két részt, a harmadikba belealudtam

Szerintem ezeknek semmi hatása. Nem úgy van, mint a nézhetetlen repülős balesetes dokurealy-tknél, hogy a reklámszünet a gyógyszerről szól, ezekben akció van, a többségnek át sem jön az előzmény, nem ok-okozatokban gondolkodik vagy ha át is jön, nem érdekli, mert az időben a szürreálitás minden rétegét is áthágó, szűk 1.5 órába van összehúzva olyan klímaváltozási következményösszesség és folyamat ami amúgy... hát tényleg felgyorsultunk kicsit, de azért egy mozi játékidejénél még többet kell várni. Nem tudom, hogy a 2012-ről vagy a Holnaputánról írok-e, egykutya.

Pl. Lángoló jég, Holnapután ami hirtelen eszembe jut.

Na figyelj te .....! Amit írtál, pontosabban vagdalkoztál az nem görbe tükör volt, hanem egy értetlen, sértődött gőgös ember kirohanása!
Ha próbálsz másokat kioktatni és beszólogatni, akkor kicsit türelmesebben kezeld a görbe tükröt, amit eléd tartanak.kargidje írta: ↑2024.03.21., csüt. 10:33Pontosan, szóval leírhatom a véleményem ha negatív is, mivel ez a saját véleményem a sorozatról + még elég sok embernek más topikban, ahol jóval több aktív tag van.
NE SZEMÉLYESKEDJ MERT EZT TE KEZDTED ÉS NEM ÉN!!!!!!!!!!!!!
Nem süllyedek a szintedre, csak annyit: az ostoba és kisstílű + a többi degradálóra, ugye mindenki magából indul ki.
A hosszúra nyúlt, fellengzős, kioktató stílusodra meg: szépen bemutatkoztál, igazán beképzelt ember vagy.![]()
Az meg, hogy te nem torrentezel, büszkén kijelented. Erre írtam, ha a haverjaid nem torrenteznének, lehet nem sok mindent néznél = nem lenne mit a vinyóra másolniuk a számodra.
Szóval könnyen meglehet kihasználod a torrentezés adta előnyöket csak fennáll a más fa..ával veri a csalánt esete...

Alapvetően egyetértek, és főleg ugyanúgy bosszant a mozistreaming-szolgáltatók "klikkesedése" (ráadásul az mégjobban, hogy mondjuke egy-egy nagy klasszikust hiába keresel akármelyik streaming szolgáltató kínálatában, egyszerűen max. darabra "'vásárlós" streaming-szolgáltatónál találod meg, mondjuk 3999Ft-értwittao írta: ↑2024.03.18., hétf. 16:57Persze, egyetértek.
Ha már ez a filmes topik, és szóba került a stream.
Sajnos a zenei streamszolgáltatók kínálatával ellentétben a filmipari szolgáltatók klikkesedtek, ezáltal nagyon ritka az, ha egy film több szolgáltatónál elérhető. Így ebben a topikban nem lehet sajnos azzal illetni a közönséget/közösséget, hogy nagyon elítélendő a torrentezés. Valamelyik nap összeszámoltam, kb. 10.000-12.000 Ft/hó csak az online filmszolgáltatók havi előfizetési díja nálam (Netflix, Disney+, Apple+, HBO Max), emellett kell egy gigabites Digi vagy T-valami , ami 6000-8000 Ft körül biztosan van. Összesítve havi 20.000 Ft ha nem akarsz lemaradni egy sorozatról, vagy egy jó filmről.
Régóta dédelgetett álmom, hogy valaki csináljon egy "Szolgáltatások szolgáltatása" streamszolgáltatót, ami egybefogja ezeket és egy köztes havi díjon eléri mindet, vagy válogathat arányaiban kevesebbért pl. HBO Max 1200 Ft + Apple 1400Ft + Netflix 2500 ... és egyben, egy felületen elérhető az összes.
Most a Shogun miatt fizessek elő a Disney-re? Vagy az új Trónok harca miatt a HBO-ra?
Sokan inkább lehúzzák valahonnan az egész évadot és egy hétvégén ledarálják otthon...
Pontosan, szóval leírhatom a véleményem ha negatív is, mivel ez a saját véleményem a sorozatról + még elég sok embernek más topikban, ahol jóval több aktív tag van.
Magam is vettem fel orsós magnóra A Szökevényt Harrison Forddal, sohasem hallgattam vissza teljes egészében. Nem életszerű az ad-hoc, kikerülted a választ, de legyen így akkor. Nehéz elhinnem, hogy a tévés kínálattal beéred. Így viszont az említett lyuk jelen van.
Nem ismerem kettőtök dinamikáját, de innen úgy tűnik, hogy egy egyszerűen cáfolható mondatot kaptál tőle, "gondolom", így fogalmazott. Nem is feltételezi senki itt szerintem sem rólad, sem másról, hogy a már látott epizódok megítélése birkaösztönön vagy értékelhető színészi teljesítményt nélkülöző elfogultságon alapulna.
Egy egy filmajánló topik, ahol a fórumtársak egymásnak olyan filmeket ajánlanak, melyeket valamiért arra méltónak találnak.kargidje írta: ↑2024.03.20., szer. 16:58"Érdekes, hogy az IMDb nagyérdemű ezt az évadot értékeli legkevésbé" Nem véletlenül, bár még így is túl van értékelve!
Igen, jól írtad "az én ízlésem és véleményem szerint" mert ez egy nagy határ .... lett. Kizárólag azzal tudja eladni magát, valószínű nálad is, hogy a Trú Detektív egyik évada + Csuti Foszter meg valami misztikusként induló bűntény...![]()
Azt megnézném, ha nem Csuti Foszter vinné meg egy sima úgymond noname sorozat lenne, akkor is így vélekednél-e róla ill. az imdb közönsége??? Napersze ezt sosem tudjuk meg ...
"És egyelőre nem torrentezek - noha megtehetném.
Inkább megkérek haverokat és jóbarátokat, hogy vinyóra másoljanak"
Na és ők honnan szerzik, amiket átmásolnak neked?![]()
"Érdekes, hogy az IMDb nagyérdemű ezt az évadot értékeli legkevésbé" Nem véletlenül, bár még így is túl van értékelve!tanczi írta: ↑2024.03.18., hétf. 12:35True Detective - 4. évad, 6 rész - HBO max.
Kis késéssel a beharangozások és baráti ajánlások után, tegnap belekezdtünk, 4 rész után hagytuk abba.
Lebilincselő, izgalmas, rendhagyó, iszonytató jó zenéi és főcíme van, szép képekkel és jó hanggal (streaming-hez képest kiemelkedő).
Misztikus is - feleség-ugrasztó és ébrentartó faktora is elég erős:
Végre egy olyan sorozat, ami szó szerint tv elé szegez és csak figyelni kell, képileg-hangilag-szellemileg (az én ízlésem és véleményem szerint).
Az évad befejezését lepontozták / lehúzták, de én még nem néztem végig, még 2 rész van.![]()
Érdekes, hogy az IMDb nagyérdemű ezt az évadot értékeli legkevésbé (7 körül), a korábbiakat sokkal és egyértelműbben magasabbra.
Így valszeg a korábbi évadok is hamarosab áldozatul esnek ...
Én jó szívvel és erősen ajánlom.

Meghallgatom audiobookban
Ezt hogyan fogod megtekinteni Disney nélkül? Spotify?

Ok.DeLorean írta: ↑2024.03.19., kedd 13:08Ez van általában:
Dolby Digital Plus with Dolby Atmos - Constant Bit rate : 768 kb/s
Veszteséges, tömörített hang.
A "normál" atmos olyan 5000 kb/s és veszteség mentes.
Nem kamu, élvezhető. Ennyi megy át gond nélkül. Jobb nem lesz.
A 720P is élvezhető képnél, de azért más, ha 1080P, vagy 4K a felbontás. SZVSZ.
Az MP3 is élvezhető, stb...

Egyrészt az átviteli közeg az nem magán, hanem az ISP tulajdona, másrészt - és ezért szürke zóna ez az egész - minden filmes tartalom ami DVD/Bluray/Streaming hordozón jut el hozzád másolásvédett. Aminek az eltávolítása valószínűleg jogsértő. Máshogy mondva, ha elkötném a kocsidat mert kell a bevásárláshoz, valószínűleg feljelentenél, még akkor is ha visszavittem és meg is tankoltam.wittao írta: ↑2024.03.18., hétf. 16:29Igaz lehetne, csak egy magán szerver nem az "internet". Amikor torrentezünk, akkor nincs feltöltve az internetre a "mű". Otthoni gépeken van, ahonnan másik otthoni gépre mennek a csomagok. Értem, hogy ez a szabályok megerőszakolása, de ettől függetlenül emiatt nem találtak fogást a torrenten. Ezért nincs fogás azon, ha én egy olyan magánszerverről töltöttem le valamit, ami nem az internet része, nem kell visszatöltenem sem. Csak letárolom magamnak. Ilyen formában ez ebbe a jogszabályba nem ütközik.
Amikor már céges, intézményes erőforrások kapcsolódnak be és/vagy pénzügyek, átutalások nem hivatalos formában, az megint más tészta.