Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
A héten szétkaptam a motyót,takarítás a készülékek alatt,és egyúttal a csatik,aljzatok tisztítása,tehát ilyenek miatt.Most már tiszta minden és szuper a hang is,viszont kb két napig nem volt ez így,és ezalatt vagy háromszor is átnéztem mindent hogy tényleg jól e kötöttem vissza mert furán szólt,de persze jó volt kötve minden.
Most már visszaállt a hangzás simasága,és minden ami elötte is volt,de ha nekem még egyszer azt mondja valaki hogy egy tisztítókúra után rögtön jobb minden,hát én annak nem fogok hinni.
De ez jól demózza azt is,hogy a hirtelen demók nem jók semmire,mert össze kell érnie a rendszernek,és ahhoz idő kell.
Most már visszaállt a hangzás simasága,és minden ami elötte is volt,de ha nekem még egyszer azt mondja valaki hogy egy tisztítókúra után rögtön jobb minden,hát én annak nem fogok hinni.
De ez jól demózza azt is,hogy a hirtelen demók nem jók semmire,mert össze kell érnie a rendszernek,és ahhoz idő kell.
Nekem is van itthon ilyen kábelem, mostmár megnézem komolyanGergo22 írta: ↑2021.04.20., kedd 09:25Megkaptam a csere kábelt, gyakorlatilag tök ugyanez: az egyik csatlakozó még ferdébb, illetve a benyomódás ugyanott, az viszont kisebb. Akkor ezek szerint ez gyárilag ilyen...
- murasake
- Fórumlakó

- Értékelés: 270
Sajnos eltört a hangfal kábelem saruja.
Vajon ezt (akár többet) meg lehet külön vásárolni, vagy az egész dugó cserés?
Mivel menetes, gondolom banán dugó "adaptert" is gyártanak, az is jó lenne...
Vajon ezt (akár többet) meg lehet külön vásárolni, vagy az egész dugó cserés?
Mivel menetes, gondolom banán dugó "adaptert" is gyártanak, az is jó lenne...
cd: Vincent TAC C60, előfok: Electrocompaniet EC4.8mkII, végfokok: Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: Nordost Odin clone, XLR és LS: Straight Wire Crescendo
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Én ha dugót vennék, akkor igen a Fülelek által linkelt a csucskategoria. Ha az tul draga, akkor AudioQuest 500-as széria. Ez is egy tömbből készítet és direktezüstös, de nem tellerium rez, hanem berilliumrez az alap. Ha ez is draga, akkor pedig a kácsának van sajátmárkás egy tömbből készített dugója. A lényeg, hogy egy darabból legyen, bár ezen a szinten már el kell felejteni a direktaranyozast/ezustozest, lesz közte nikkel is, ami meg nem az igazi.
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/high-e ... mono-block
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/high-e ... mono-block
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3894
Tényleg nem kötekedni akarok, mert köszönöm a válaszokat. De ez akkor mit jelent szerinted?fülelek írta: ↑2021.04.18., vas. 22:04Most kérdezed és nem bátorkodtál...én, ha eltévesztek valamit, beismerem, és nem kezdek el másról beszélni múlt időben..., tévedni emberi dolog, mondta a sündisznó, és leszállt a drótkeféről...
Igen, ez a csavaros dugó messze nem olyan jó, mint amit linkeltem. Akkor se, ha drága, meg szorítós. Van ilyen.
A VdHD352 meg komolyabb cucc (az új ára jóval több is), mint a linkelt Neotech.
Az egyik legjobb, mi adható meg kapható: https://www.audiophonics.fr/en/banana-p ... 12788.html
"Meg sok dugóban a kábel csavarozással rögzíthető. Ezek mivel jobbak, mintha az erősítőbe, hangfalba közvetlenül csavarozom...?"
Tehát nem kezdtem másról beszélni. Szerintem.
De igazából nem is ez a lényeg a lényegben, hanem az, hogy akkor a dugó mégsem minden esetben jobb, csak ha forrasztott, ha jól értem, mert különben ugyanaz, mintha becsavarnám az erősítőbe direkt (max, ha túl vastag, és ezért használok dugót).
Csak a Marantz! :-D
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Most kérdezed és nem bátorkodtál...én, ha eltévesztek valamit, beismerem, és nem kezdek el másról beszélni múlt időben..., tévedni emberi dolog, mondta a sündisznó, és leszállt a drótkeféről...
Igen, ez a csavaros dugó messze nem olyan jó, mint amit linkeltem. Akkor se, ha drága, meg szorítós. Van ilyen.
Az egyik legjobb, mi adható meg kapható: https://www.audiophonics.fr/en/banana-p ... 12788.html
- Alex_Aston
- V.I.P.

Akkor az ilyen, és ehhez hasonló szorítós dugó bullshit?fülelek írta: ↑2021.04.18., vas. 21:03Ha végigolvastad esetleg a hozzászólásomat, akkor észrevehetted a Kácsa audiós hivatkozást is, ami pont ilyen dugóra mutat. És igen, nem csavarozni kell a kábelt a dugóba, hanem forrasztani, ha nem megy, nem kell erőltetni, azt is megcsinálják Kácsáéknál profi módon.
Lehet fehér zsugorcsövet is kérni rá![]()
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... o-szoritos
Én e felől bátorkodtam érdeklődni.
Forrasztani természetesen én nem fogok, előző kábelemet is ők készítették anno.
A kinézett VDH egyébként szerelt, kész kábel, és gondolom ennél némileg magasabb minőséget képvisel
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/ofc-sp ... -2-275-nmm
- fülelek
- V.I.P.

Ha végigolvastad esetleg a hozzászólásomat, akkor észrevehetted a Kácsa audiós hivatkozást is, ami pont ilyen dugóra mutat. És igen, nem csavarozni kell a kábelt a dugóba, hanem forrasztani, ha nem megy, nem kell erőltetni, azt is megcsinálják Kácsáéknál profi módon.
Lehet fehér zsugorcsövet is kérni rá
Lehet fehér zsugorcsövet is kérni rá
- Alex_Aston
- V.I.P.

Na, kb. erre voltam kíváncsi.
Köszi.
Kérdés, hogy melyik dugó ilyen?
Meg sok dugóban a kábel csavarozással rögzíthető. Ezek mivel jobbak, mintha az erősítőbe, hangfalba közvetlenül csavarozom...?
- fülelek
- V.I.P.

Egy rossz kontaktus sokkal többet ront, mint a beiktatott 98%vörösréz és 2% berilliumból gyártott direkt aranyozású dugó, mely eleve nagyobb felületen érintkezik, mint a pucolt vezeték.
- Kazán66
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 19
Nekem úgy tűnik, mintha az előző kábeleden is lett volna dugó. 
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ez világos.fülelek írta: ↑2021.04.18., vas. 11:49"És dugó nélkül még jobb, nem?"
Nem jobb, rosszabb.
Különösen a szokásos csavaros aljzatokkal, amelyek a csavaros rözítéskor nyírják a kábel elemi szálait, és hamarosan rohadni kezd a réz, ami nem kedvez a hangminőségnek. Persze létezik olyan csatlakozó, ami csavaráskor egy lapot tol maga előtt (http://shop.diyhifisupply.com/product/e ... ost-black/), az jó megoldás.
Úgy gondolom, hogy egy párszáz forintos dugót pl. https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aranyo ... ium-rezbol megérdemel bármilyen hangszórókábel, aki ezen spórol, az megérdemli, hogy évek múltán is mocorogjon a foteljében, hogy vajon miért nem szól elég depisen a depizene![]()
![]()
De egy dugó, mindkét oldalon 2 újabb kontaktus, és közbeiktatott anyag, nem? Ennek nem kéne befolyással lennie elvileg a hangra?
Egyébként a sz@r Malac nem nyitja a kábelt. Nem ilyen, hanem bedugós a csavaros része, teljes felületén érintkezik a kábel.
Ugyanígy hangfal oldalon is.
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1300
Bocs, hogy mást feltételeztem. Akkor tényleg felesleges az egész hajcihő.Alex_Aston írta: ↑2021.04.18., vas. 11:34Hozzám hasonlóan süket ember vette meg a hangfalat, ment a kábel is hozzá, hisz írtam, hogy a drótoktól is búcsúzomSoundMania írta: ↑2021.04.18., vas. 09:49Hallgasd meg (és még pár másikat is, Siltech, Kimber, Townshend, talán Qed és majd biztosan ajánlanak még mást is a dobozaidhoz ) aztán döntsd el magad. Azokat a régieked meg hagyd..... Vagy bár tudod mit?! A végén majd azt is kösd be. :)![]()
- fülelek
- V.I.P.

"És dugó nélkül még jobb, nem?"
Nem jobb, rosszabb.
Különösen a szokásos csavaros aljzatokkal, amelyek a csavaros rözítéskor nyírják a kábel elemi szálait, és hamarosan rohadni kezd a réz, ami nem kedvez a hangminőségnek. Persze létezik olyan csatlakozó, ami csavaráskor egy lapot tol maga előtt (http://shop.diyhifisupply.com/product/e ... ost-black/), az jó megoldás.
Úgy gondolom, hogy egy párszáz forintos dugót pl. https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aranyo ... ium-rezbol megérdemel bármilyen hangszórókábel, aki ezen spórol, az megérdemli, hogy évek múltán is mocorogjon a foteljében, hogy vajon miért nem szól elég depisen a depizene

Nem jobb, rosszabb.
Úgy gondolom, hogy egy párszáz forintos dugót pl. https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aranyo ... ium-rezbol megérdemel bármilyen hangszórókábel, aki ezen spórol, az megérdemli, hogy évek múltán is mocorogjon a foteljében, hogy vajon miért nem szól elég depisen a depizene
- Alex_Aston
- V.I.P.

Hozzám hasonlóan süket ember vette meg a hangfalat, ment a kábel is hozzá, hisz írtam, hogy a drótoktól is búcsúzomSoundMania írta: ↑2021.04.18., vas. 09:49Hallgasd meg (és még pár másikat is, Siltech, Kimber, Townshend, talán Qed és majd biztosan ajánlanak még mást is a dobozaidhoz ) aztán döntsd el magad. Azokat a régieked meg hagyd..... Vagy bár tudod mit?! A végén majd azt is kösd be. :)
- Alex_Aston
- V.I.P.

És dugó nélkül még jobb, nem?fülelek írta: ↑2021.04.18., vas. 10:26Szokásos kereskedői fogás. Mivel nem szerepel a fórumon a márka hazai képviselője, emiatt úgy tűnik, szabad a pocskondiázás.
persze a mániákusoktól semmi jóra nem célszerű számítani. https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1nia
A D352 amúgy nem rossz kábel, különösen jó dugóval.
- fülelek
- V.I.P.

Szokásos kereskedői fogás. Mivel nem szerepel a fórumon a márka hazai képviselője, emiatt úgy tűnik, szabad a pocskondiázás.Alex_Aston írta: ↑2021.04.18., vas. 07:35Az egy ennyire sz@r kábel lenne?SoundMania írta: ↑2021.04.18., vas. 07:09Csöbörből vödörbe...Alex_Aston írta: ↑2021.04.17., szomb. 22:51
Nekem (is) jó volt eddig. A színezett hangú rendszerekhez megfelelő volt![]()
Most jó eséllyel egy VDH d352 lesz helyette az új dobozokhoz, pont van eladó olyan méretben, ami nekem megfelelő (2×3,6m).
persze a mániákusoktól semmi jóra nem célszerű számítani. https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1nia
A D352 amúgy nem rossz kábel, különösen jó dugóval.
- SoundMania
- Törzsgárda

Hallgasd meg (és még pár másikat is, Siltech, Kimber, Townshend, talán Qed és majd biztosan ajánlanak még mást is a dobozaidhoz ) aztán döntsd el magad. Azokat a régieked meg hagyd..... Vagy bár tudod mit?! A végén majd azt is kösd be. :)Alex_Aston írta: ↑2021.04.18., vas. 07:35Az egy ennyire sz@r kábel lenne?SoundMania írta: ↑2021.04.18., vas. 07:09Csöbörből vödörbe...Alex_Aston írta: ↑2021.04.17., szomb. 22:51
Nekem (is) jó volt eddig. A színezett hangú rendszerekhez megfelelő volt![]()
Most jó eséllyel egy VDH d352 lesz helyette az új dobozokhoz, pont van eladó olyan méretben, ami nekem megfelelő (2×3,6m).
- Alex_Aston
- V.I.P.

Az egy ennyire sz@r kábel lenne?SoundMania írta: ↑2021.04.18., vas. 07:09Csöbörből vödörbe...Alex_Aston írta: ↑2021.04.17., szomb. 22:51Nekem (is) jó volt eddig. A színezett hangú rendszerekhez megfelelő volt![]()
- SoundMania
- Törzsgárda

Csöbörből vödörbe...Alex_Aston írta: ↑2021.04.17., szomb. 22:51Nekem (is) jó volt eddig. A színezett hangú rendszerekhez megfelelő voltistvan01 írta: ↑2021.04.17., szomb. 21:57Ebből az ezüstözött Neotech kábelből régről (20éve?) vannak darabjaim. Nem zene, hanem működés tesztelésre egy 5m-eres darabot bekötöttem csöveshez, hangfalhoz ... hát, nagyon lehangoló hangminőséget mutatott. Még szerencse, nem akartam vele ismét zenélni.Alex_Aston írta: ↑2021.04.17., szomb. 20:27Kiszedtem ezeket is, mert új dobozhoz már nem ez a 4x5m szett lesz. Jól bejáratott kábelek, nem volt velük semmi baj részemről. Könnyes búcsú tőlük is 18 év után.
![]()
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nekem (is) jó volt eddig. A színezett hangú rendszerekhez megfelelő voltistvan01 írta: ↑2021.04.17., szomb. 21:57Ebből az ezüstözött Neotech kábelből régről (20éve?) vannak darabjaim. Nem zene, hanem működés tesztelésre egy 5m-eres darabot bekötöttem csöveshez, hangfalhoz ... hát, nagyon lehangoló hangminőséget mutatott. Még szerencse, nem akartam vele ismét zenélni.Alex_Aston írta: ↑2021.04.17., szomb. 20:27Kiszedtem ezeket is, mert új dobozhoz már nem ez a 4x5m szett lesz. Jól bejáratott kábelek, nem volt velük semmi baj részemről. Könnyes búcsú tőlük is 18 év után.
Ebből az ezüstözött Neotech kábelből régről (20éve?) vannak darabjaim. Nem zene, hanem működés tesztelésre egy 5m-eres darabot bekötöttem csöveshez, hangfalhoz ... hát, nagyon lehangoló hangminőséget mutatott. Még szerencse, nem akartam vele ismét zenélni.Alex_Aston írta: ↑2021.04.17., szomb. 20:27Kiszedtem ezeket is, mert új dobozhoz már nem ez a 4x5m szett lesz. Jól bejáratott kábelek, nem volt velük semmi baj részemről. Könnyes búcsú tőlük is 18 év után.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Kiszedtem ezeket is, mert új dobozhoz már nem ez a 4x5m szett lesz. Jól bejáratott kábelek, nem volt velük semmi baj részemről. Könnyes búcsú tőlük is 18 év után. 
.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11293
- Kapcsolat:
Nem. A kábelek jelentősége marad 80 %-on, a kondenzátorok feljönnek 85 %-ra, további 115 %-ot kiosztanak az alátéteknek, switcheknek, lila kavicsoknak. 20 % jelentőség marad a készülékeknek, az akusztikának, meg a világbékének és kész is vagyunk. Olyan ez, mint mikor összerakod a tökéletes rendszert, majd háromszor hajtasz rajta végre kategóriaugrást.asebestyen írta: ↑2021.04.15., csüt. 15:15Akkor ezek nem is tudják, hogy a hangreprodukciós rendszer hangminősége 80%-ban a drótokon és a csatlakozókon múlik? Egyáltalán van még ember a Földön, aki ezt nem tudja? Bár most a kondenzátorok 1 csoportja is nagyon jön fölfelé. Lehet, hogy meg tudják szorongatni a drótokat is?
Így van, az értékhatár megszűnése EU rendelet, ami amúgy már január 1-től élt volna de eltolták a járvány miatt július 1-re ha jól tudom.Aszpirin írta: ↑2021.04.16., pén. 11:10Én úgy tudom, hogy a vámolási szabályok és értékhatárok az EU-ban harmonizáltak, az informatikai rendszerek pedig összehangoltak vagy közösek. Ezt a módosítást sem "magától" találta ki Magyarország. Valahol ez a vámunió lényege, de tényleg lehet, hogy tévedek, vagy túl naiv vagyok...
Én amúgy mindig csodálkozom hogy eljutottunk oda 2021-re hogy a kínából (vagy a világ másik feléről) való vám nélküli mindenféle kacat olcsó rendelését egyesek már-már alapjognak gondolják... De ez tényleg off.