Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3890

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:
2021.05.02., vas. 10:37
Alex_Aston írta:
2021.05.02., vas. 10:23
SoundMania írta:
2021.05.02., vas. 09:40

Hangszórókábeleddel biztosan felveszi a versenyt. De lássuk a hangváltót is!
VDH d352-est vettem.
Szét jobban nem szedem, mert fejeződik az értéke :D
Sokat mondtál!
Azt mondtad, a belső kábel mellé tehető a hangfal kábelemnek. Ezért írtam, hogy ezt a típust vettem hangfal kábelnek, hátha segít pontositani.
Egyelőre csatlakozó nélkül üzemel. Majd új lakásban fél méterrel rövidebbre szabom, és talán dugót, vagy valami hasonlót is kap.
Csak a Marantz! :-D

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Alex_Aston írta:
2021.05.02., vas. 10:23
SoundMania írta:
Alex_Aston írta:
2021.05.02., vas. 09:23

Szeretném hinni, hogy a Mission is hasonlóan normális volt. :rolleyes:

De amit látok ezen a Quadralon, az azért nem a tyúkbél kategória szerintem.

20210502_092329.jpg
VDH d352-est vettem.
Sokat mondtál!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

John írta:
2021.05.02., vas. 09:41
Alex_Aston írta:
John írta:
2021.05.02., vas. 08:50

Bár,ez nem egy 18 éves Mission robbantott rajza,hanem egy hasonló korú régi JBL dobozé,de akkoriban még azért figyeltek a belső kábelezésre is.
XPL-200-Internal-View

20210502_092329.jpg
Nyilván nem tyúkbél kategória,de véleményem szerint,talán szerencsésebb lett volna a kábelvégeken egy csúszósarus megoldást alkalmaznia a gyártónak.
Azzal talán,a lentebb említett, és rettegett oxidáció is kiküszöbölhető bizonyos ideig.
Igen, biztos jobb és filléres tétel lenne.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
Alex_Aston írta:
John írta:

Bár,ez nem egy 18 éves Mission robbantott rajza,hanem egy hasonló korú régi JBL dobozé,de akkoriban még azért figyeltek a belső kábelezésre is.
XPL-200-Internal-View

20210502_092329.jpg
VDH d352-est vettem.

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: John »

Alex_Aston írta:
John írta:

XPL-200-Internal-View

20210502_092329.jpg
Nyilván nem tyúkbél kategória,de véleményem szerint,talán szerencsésebb lett volna a kábelvégeken egy csúszósarus megoldást alkalmaznia a gyártónak.
Azzal talán,a lentebb említett, és rettegett oxidáció is kiküszöbölhető bizonyos ideig.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1299

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Alex_Aston írta:
John írta:

XPL-200-Internal-View

20210502_092329.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

John írta:

XPL-200-Internal-View

20210502_092329.jpg
20210502_092329.jpg (2.1 MiB) Megtekintve 2958 alkalommal

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9760

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Sajnos a tömeggyártott cuccokban valóban eltűnt a minőségibb kábelezés, de a kisebb, igényes termékeket előállító cégek, előszeretettel kábelezik értelmesen a termékeiket.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

John
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: John »

Alex_Aston írta:
2021.05.02., vas. 07:28
fülelek írta:
2021.05.01., szomb. 23:18

Mindenki hagyja a fenébe, és ha jó füle van, pár év múlva észreveszi, hogy nem valami jó és vesz másikat, eladáskor meg büszkén hirdeti, hogy gyári, belenyúlás mentes állapot :D
Viszonylag ritka az ilyen csatlakozó a hangszórókon, inkább autóscuppok vannak, ritkán egész jók, nagyobbrészt rohadnak rendesen, meg idővel szétrázódnak, romlik a kontaktus épp annyira, hogy ne szóljon úgy, mint újkorában. Persze vannak forrasztásos megoldások is, az megfelelő lenne, ha normális kábelt használnának. De nem, nem fér bele még az egy millás hangsugárzó árába se egy normális kábel (mondjuk 2dollár/m nagyker ár). Az nem látszik, tehát nem fontos, a konkurrens gyártó se teszi bele, akkor meg minek... Úgyis a külalak, szín meg a prospektusok semmitmondó adatai alapján választ a féltollú indián sereg, akinek meg nem tetszik, majd kicserélteti a kábelt, oszt annyi....Aki meg belerak apait-anyait, az durván sokszorosát elkéri, nekünk itt Nyugat-Balkánon sok az az egy millás álló hangsugárzó, de a bécsi út másik végén már egyáltalán nem.
Így van. Ha mindig bekenyúlok, nekem kell fizetnem, hogy majd 15 épülve elvigyék :smile29:

A 18 éves Missiont sosem szedtem szét. És most hallgatva a sok új hangfalat, nem úgy tűnt, hogy rossz lenne a hangja ennyi idő után sem. Kíváncsi lennék, milyen volt annak a belső kábelezése.
XPL-200-Internal-View.jpg
XPL-200-Internal-View.jpg (136.27 KiB) Megtekintve 2818 alkalommal

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ezt írják az Orkanról:
"A kiváló minőségű meghajtókhoz nívós saját gyártmányú belső kábelezés, valamint szigorúan válogatott fémrétegű ellenállásokból és polipropilén film kondenzátorokból felépített kifinomult keresztváltó tartozik"

Ehhez képest pl. ez, tényleg gyengébbnek tűnik:

https://www.av-online.hu/hangfal/emotiv ... teszt_2285

G66
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: G66 »

Igen, nagyon sok drága hangfalban is tescós drót van, de azért néhány olcsóbban láttam olyant gyárilag ami nem rossz, pl. Epos-DNM Reson, Phonar Veritas-WireWorld, Bowers CM S2-van den Hul.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2021.05.01., szomb. 23:18

Mindenki hagyja a fenébe, és ha jó füle van, pár év múlva észreveszi, hogy nem valami jó és vesz másikat, eladáskor meg büszkén hirdeti, hogy gyári, belenyúlás mentes állapot :D
Viszonylag ritka az ilyen csatlakozó a hangszórókon, inkább autóscuppok vannak, ritkán egész jók, nagyobbrészt rohadnak rendesen, meg idővel szétrázódnak, romlik a kontaktus épp annyira, hogy ne szóljon úgy, mint újkorában. Persze vannak forrasztásos megoldások is, az megfelelő lenne, ha normális kábelt használnának. De nem, nem fér bele még az egy millás hangsugárzó árába se egy normális kábel (mondjuk 2dollár/m nagyker ár). Az nem látszik, tehát nem fontos, a konkurrens gyártó se teszi bele, akkor meg minek... Úgyis a külalak, szín meg a prospektusok semmitmondó adatai alapján választ a féltollú indián sereg, akinek meg nem tetszik, majd kicserélteti a kábelt, oszt annyi....Aki meg belerak apait-anyait, az durván sokszorosát elkéri, nekünk itt Nyugat-Balkánon sok az az egy millás álló hangsugárzó, de a bécsi út másik végén már egyáltalán nem.
Így van. Ha mindig bekenyúlok, nekem kell fizetnem, hogy majd 15 épülve elvigyék :smile29:

A 18 éves Missiont sosem szedtem szét. És most hallgatva a sok új hangfalat, nem úgy tűnt, hogy rossz lenne a hangja ennyi idő után sem. Kíváncsi lennék, milyen volt annak a belső kábelezése.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Alex_Aston írta:
2021.05.01., szomb. 22:14
fülelek írta:
2021.05.01., szomb. 21:07
Ezek a rugós szorítók hiába masszívak, erős a rugó, nem jók, különösen, ha -mint a képen látszik-rézkábelt dugnak bele. Mint már többször is többen megemlítésre került ebben a topikban a kábel korrózió káros hatása, itt ugyanez történik, egy év múlva nézd meg, vágj le egy centit az összes ilyen csatlakozónál a kábelből, szorítsd be újra, és akkor megint egy darabig jó lesz, attól függ, hol és milyen körülmények között laksz. Kékestetőn valószínűleg elég kétévente megújítani a csatlakozókat.
De ha nem hiszed el, mondd ki "mindenki úgy élvez, ahogy tud"-szokta mondani HZS.
A vastag kábel meg nem jelent minőséget, egy bizonyos érték felett tök mindegy a keresztmetszet a hangsugárzóban.
Ha kicserélnéd legalább olyasmire, ami a hangszórókábeled anyaga, jobban járnál...
Tehát évente szét kéne komplett szedni szinte minden hangfalat, hogy jó legyen? gondolkodik.gif
Ezt vajon hányan teszik meg?

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2856

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Alex_Aston írta:
2021.05.01., szomb. 22:17
Gyere, várlak szeretettel bármikor. Finom pálinkával is tudlak kínálni, ha nem vezetsz ;)

Minden évben szétkapod a hangfaladat, és az összes belső kábelt lenyesed, meg a csatlakozókat is pucolod?
Tényleg köszi :D ;) Nekem nem kell szétszedni. Csak a mély van dobozban, közép+tölcsér a tetején, magas a közép tölcsér tetején. Hangváltó is kívül. Kvázi minden kívül van. Nem kell mindig szétszedned, csak ha ellenállhatatlan késztetést érzel rá. :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Tctronic írta:
2021.05.01., szomb. 21:42
Ezek a csatlakozók hasonlítanak a régebbi JBL driverek csatlakozóira, csak ezek már jobb minőségűek ahogy nézem. Sajnos Füleleknek igaza van, de azért ne keseredj el inkább használd és leld örömöd a hangfalaidban először. ;) Nem sikerült még meghallgatnom őket, de az érzékenységüket leszámítva szimpatikusak. :smile32: A csupasz kábelvégek oxidációja sajnos törvényszerű. Nekem is így vannak szerelve a TAD és JBL drivereknél, én is sajnos néha lenyesek belőlük, de az enyém DIY (AQ Rocket 33) nem kár érte, én viszont inkább évente egy (vagy több) tisztítást javaslok a gyári állapot megőrzése végett. Én a réz tisztításra ecet + konyhasó keveréket szoktam használni (lehet most sokan megköveznek engem is :D ) de biztos fognak ajánlani spéci tisztító folyadékot is.

JBL csatlakozók:

s-l400.jpg
Gyere, várlak szeretettel bármikor. Finom pálinkával is tudlak kínálni, ha nem vezetsz ;)

Minden évben szétkapod a hangfaladat, és az összes belső kábelt lenyesed, meg a csatlakozókat is pucolod?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2021.05.01., szomb. 21:07
Ezek a rugós szorítók hiába masszívak, erős a rugó, nem jók, különösen, ha -mint a képen látszik-rézkábelt dugnak bele. Mint már többször is többen megemlítésre került ebben a topikban a kábel korrózió káros hatása, itt ugyanez történik, egy év múlva nézd meg, vágj le egy centit az összes ilyen csatlakozónál a kábelből, szorítsd be újra, és akkor megint egy darabig jó lesz, attól függ, hol és milyen körülmények között laksz. Kékestetőn valószínűleg elég kétévente megújítani a csatlakozókat.
De ha nem hiszed el, mondd ki "mindenki úgy élvez, ahogy tud"-szokta mondani HZS.
A vastag kábel meg nem jelent minőséget, egy bizonyos érték felett tök mindegy a keresztmetszet a hangsugárzóban.
Ha kicserélnéd legalább olyasmire, ami a hangszórókábeled anyaga, jobban járnál...
Tehát évente szét kéne komplett szedni szinte minden hangfalat, hogy jó legyen? gondolkodik.gif
Ezt vajon hányan teszik meg?

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2856

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Ezek a csatlakozók hasonlítanak a régebbi JBL driverek csatlakozóira, csak ezek már jobb minőségűek ahogy nézem. Sajnos Füleleknek igaza van, de azért ne keseredj el inkább használd és leld örömöd a hangfalaidban először. ;) Nem sikerült még meghallgatnom őket, de az érzékenységüket leszámítva szimpatikusak. :smile32: A csupasz kábelvégek oxidációja sajnos törvényszerű. Nekem is így vannak szerelve a TAD és JBL drivereknél, én is sajnos néha lenyesek belőlük, de az enyém DIY (AQ Rocket 33) nem kár érte, én viszont inkább évente egy (vagy több) tisztítást javaslok a gyári állapot megőrzése végett. Én a réz tisztításra ecet + konyhasó keveréket szoktam használni (lehet most sokan megköveznek engem is :D ) de biztos fognak ajánlani spéci tisztító folyadékot is.

JBL csatlakozók:
s-l400.jpg
s-l400.jpg (38.35 KiB) Megtekintve 1798 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5309

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ha egy nem alap szintű hangfalban ilyen a belső csatlakozó (masszív egyébként, és a kábel is jó vastag), akkor mi jelentősége a hangfal kábel végén lévő dugónak a praktikumon felül?

.
20210501_195459.jpg
20210501_195459.jpg (2.21 MiB) Megtekintve 1789 alkalommal
20210501_195503.jpg
20210501_195503.jpg (2.17 MiB) Megtekintve 1789 alkalommal

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Hozzászólás Szerző: Shimano »

nemtomm írta:
2021.04.25., vas. 13:07
Shimano írta:
2021.04.25., vas. 12:06
A héten szétkaptam a motyót,takarítás a készülékek alatt,és egyúttal a csatik,aljzatok tisztítása,tehát ilyenek miatt.Most már tiszta minden és szuper a hang is,viszont kb két napig nem volt ez így,és ezalatt vagy háromszor is átnéztem mindent hogy tényleg jól e kötöttem vissza mert furán szólt,de persze jó volt kötve minden.
Most már visszaállt a hangzás simasága,és minden ami elötte is volt,de ha nekem még egyszer azt mondja valaki hogy egy tisztítókúra után rögtön jobb minden,hát én annak nem fogok hinni.
De ez jól demózza azt is,hogy a hirtelen demók nem jók semmire,mert össze kell érnie a rendszernek,és ahhoz idő kell.

Érdekes nekem pont az ellenkező a tapasztalatom, amint megcsinálom a tisztitást az összes csatin és még az elosztókat sem hagyom ki és a végül vdh sulutionnal bekenem öket a rendszer azonnal megtáltosodik és sokkal jobban szól. Minden évben megcsinálom egyszer igaz nagy meló de megéri! Csodálkozom, hogy nálad kell két nap, hogy visszaálljon a régi hang, mit használsz a csati tisztitáshoz ?
Deoxit.De szerintem nem is a csatik tisztítása miatt lehet ez,ha nem inkább a mechanikus hatások miatt.A drótmozgásoknál,meg a csatik illesztésénél kellhet némi aklimatizálás,ilyenekre gondolok.
Na meg az is számíthat hogy úgy ismerem már a rendszer minden rezdülését,hogy minden változás fület szúr.
A hatás kb az kis túlzással mintha minden friss és bejáratatlan lenne,de helyreáll egy két nap alatt.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9760

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Shimano írta:
A héten szétkaptam a motyót,takarítás a készülékek alatt,és egyúttal a csatik,aljzatok tisztítása,tehát ilyenek miatt.Most már tiszta minden és szuper a hang is,viszont kb két napig nem volt ez így,és ezalatt vagy háromszor is átnéztem mindent hogy tényleg jól e kötöttem vissza mert furán szólt,de persze jó volt kötve minden.
Most már visszaállt a hangzás simasága,és minden ami elötte is volt,de ha nekem még egyszer azt mondja valaki hogy egy tisztítókúra után rögtön jobb minden,hát én annak nem fogok hinni.
De ez jól demózza azt is,hogy a hirtelen demók nem jók semmire,mert össze kell érnie a rendszernek,és ahhoz idő kell.
Rögtön nem, de kis idő után jobb lesz!
Ezt én is tapasztalom minden takarításnál. Utána kell egy kis idő, amíg újra “beáll” a rendszer.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 975

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Shimano írta:

Érdekes nekem pont az ellenkező a tapasztalatom, amint megcsinálom a tisztitást az összes csatin és még az elosztókat sem hagyom ki és a végül vdh sulutionnal bekenem öket a rendszer azonnal megtáltosodik és sokkal jobban szól. Minden évben megcsinálom egyszer igaz nagy meló de megéri! Csodálkozom, hogy nálad kell két nap, hogy visszaálljon a régi hang, mit használsz a csati tisztitáshoz ?
"Az igazi barát szemből támad."

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2245

Hozzászólás Szerző: Shimano »

migabi24
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: migabi24 »

Gergo22 írta:
2021.04.20., kedd 09:25
Gergo22 írta:
2021.04.16., pén. 06:47
Aszpirin írta:
2021.04.15., csüt. 21:04

Én visszaküldeném. Ha nem is jelent gondot, akkor is nehezen adod majd el, és többet buksz rajta, amikor már nem kell.
Ha új a termék, akkor nézzen is ki újnak, és sérülésmentesnek, és tökéletesen szereltnek. Gondolom azért nem két fillérbe került.
Köszönöm a tanácsot, hát 20 ezer volt szállítással... Még nem tudom, hogy visszaküldjem -e... Nem egy nagy összeg, de azért ennyi pénzért némi minőséget vár az ember, a 7000 Ft-os Inakustik optikai kábelem teljesen rendben volt.
Megkaptam a csere kábelt, gyakorlatilag tök ugyanez: az egyik csatlakozó még ferdébb, illetve a benyomódás ugyanott, az viszont kisebb. Akkor ezek szerint ez gyárilag ilyen...
Nekem is van itthon ilyen kábelem, mostmár megnézem komolyan🤣

murasake
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: murasake »

Sajnos eltört a hangfal kábelem saruja.
Vajon ezt (akár többet) meg lehet külön vásárolni, vagy az egész dugó cserés?
Mivel menetes, gondolom banán dugó "adaptert" is gyártanak, az is jó lenne...
DSCF3235.JPG
DSCF3235.JPG (3.13 MiB) Megtekintve 2129 alkalommal
cd: Vincent TAC C60, előfok: Electrocompaniet EC4.8mkII, végfokok: Electrocompaniet AW180, hangfal: Avalon Indra, tápkábelek: Nordost Odin clone, XLR és LS: Straight Wire Crescendo

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”