Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Üdvözlet a fórumnak!Minap vettem egy Denon DCD1420-as CD-t, és az a bajom
Húú 90% kiolvasófej hiba.
Szerintem vidd vissza és kérd vissza a pénzed...
Köszi a gyors választ.
Ajjajjj...
Ez nem lenne jó?
Ezt találtam az e-bayen.
nem tesztelted a lejátszót elötte?Lacynak igaza van, vidd vissza.
Akkor nem csinálta. Igaz, nem hallgattam sokáig. Evvan.
Visszavinni 10e Ft lenne. Bp-KBarcika.
A készülék tetszik, a hangja is, így ha ésszerű összegért meg lehetne csinálni, akkor vállalnám.
Szóval a kérdés fennál: a linkelt fej jó lenne?
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Cd játszók
Köszi a gyors választ.
Ajjajjj...
Ez nem lenne jó?
Ezt találtam az e-bayen.
nem tesztelted a lejátszót elötte?Lacynak igaza van, vidd vissza.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
Cd játszók
Köszi a gyors választ.
Ajjajjj...
Ez nem lenne jó?
Ezt találtam az e-bayen.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Cd játszók
Szerintem is,mert nem lesz olcsó multaság a fej csere.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
-
Vendég
Cd játszók
Cd játszók
Üdvözlet a fórumnak!
Minap vettem egy Denon DCD1420-as CD-t, és az a bajom vele, hogy elég sokszor ugrik, még a karcmentes lemezeken is, főleg a lemez vége felé. Tökmindegy, hogy írt, vagy gyári CD-ről van szó.
Kérdéseim:
-ez bug, vagy feature? Vagyis ezek a régebbi gépek ilyen háklisak a lemez minősőgére, vagy ez tényleg hiba?
-egy tisztítás segítene-e rajta, és ha igen, pesten kihez forduljak ez ügyben? (gondolom a tisztító cd nem a legjobb megoldás)
-egy fejcsere vajon mennyibe kerülhet sacc/kb, illetve ha viszek fejet (láttam ebay.de-n hozzá) akkor a munkadíj mennyi lehet?
A készüléknek amúgy remek hangja van (egy Yamaha CDX 590est váltott fel)
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm.
Cd játszók
Visszatérve a cd játszókra: max. 30-40k között keress egy nem mai játékost, aminek van koax digit kimenete, hogy külső dac-ot használhass vele. Ha a készülék CDM/xx mecanikával szerelt, keress rá a neten, melyik van benne. A 9-eshez, 12-eshez van alkatrész, illetve komplett mechanika is olcsón, a CDM-4 már neccesebb jóval.Pl:
forgi eladó cucca dac-kal, bár nem tudom, a cd-n van-e digit kimenet
vagy
Andru Marantz-a tartalék mechanikával, ennél sem tudom, hogy digit kimenettel ellátták-e.
A lejátszón SPDIF digitális kimenet található, optikai az nincs rajta. Tudomásom szerint Andru Marantz CD-vel is ugyanez a helyzet. Természetesen szívesen látom Croftot meghallgatásra mind DAC-val mind az nélkül, ha érdekli a készülék.
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Cd játszók
Visszatérve a cd játszókra: max. 30-40k között keress egy nem mai játékost, aminek van koax digit kimenete, hogy külső dac-ot használhass vele. Ha a készülék CDM/xx mecanikával szerelt, keress rá a neten, melyik van benne. A 9-eshez, 12-eshez van alkatrész, illetve komplett mechanika is olcsón, a CDM-4 már neccesebb jóval.Pl:
vagy
Andru Marantz-a tartalék mechanikával, ennél sem tudom, hogy digit kimenettel ellátták-e.
Mi van benne?
Több ilyen oldal is van a neten:
http://www.dcaudio.kgb.pl/dac.htm
Összefoglalva cd-énként a futómű és a dac. Bár itt sokan ismerhetik ezeket a listákat, de a most ismerkedő Croft kollégának tettem ide...
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Cd játszók
Visszatérve a cd játszókra: max. 30-40k között keress egy nem mai játékost, aminek van koax digit kimenete, hogy külső dac-ot használhass vele. Ha a készülék CDM/xx mecanikával szerelt, keress rá a neten, melyik van benne. A 9-eshez, 12-eshez van alkatrész, illetve komplett mechanika is olcsón, a CDM-4 már neccesebb jóval.
Pl:
vagy
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
-
Vendég
Cd játszók
...mert érthető módon néha kissé unalmas lehet mindenkinek ugyanazt ismételgetni.
Nem hittem volna, h megérem ezt a mondatot 1 kezdőtől. Mindjárt sírok...
Cd játszók
@Croft
1-2 kivételt leszámítva nem lehet megmondani előre, hogy melyik termékhez melyik kábel stb. lesz jó. Ha megteheted, kérj kölcsön kábeleket és a saját rendszereden hallgasd meg őket. Igaz, a rendszer többi elemének is olyannak kell(ene) lennie, hogy ezeket a különbségeket meg tudja mutatni.
Először a megfelelő eszközöket próbáld megtalálni (cd, hangfal) és utána a kábelekkel a finomhangolást is el tudod végezni. Írásaidból kicsit úgy tűnik, fordítva ülsz a lovon .
Igazad van, mint írtam,sajnos egyelőre nem mozgok otthonosan ebben a hifis,mozis világban,de igyekszem.Bocs,ha néha butaságokat írok,de bármennyire is igyekszem,néha beesik egykét böszmeség.Szerencsére jónéhányan vannak akik szivesen segítenek a műkedvelő amatőröknek.,de emellett persze olvasni is kell a topikotkat,mert érthető módon néha kissé unalmas lehet mindenkinek ugyanazt ismételgetni.
Értem,és köszi neked is segítséget.
Cd játszók
@Croft
1-2 kivételt leszámítva nem lehet megmondani előre, hogy melyik termékhez melyik kábel stb. lesz jó. Ha megteheted, kérj kölcsön kábeleket és a saját rendszereden hallgasd meg őket. Igaz, a rendszer többi elemének is olyannak kell(ene) lennie, hogy ezeket a különbségeket meg tudja mutatni.
Először a megfelelő eszközöket próbáld megtalálni (cd, hangfal) és utána a kábelekkel a finomhangolást is el tudod végezni. Írásaidból kicsit úgy tűnik, fordítva ülsz a lovon .
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
-
Vendég
Cd játszók
Ez pontosan mit jelent? Nagyon válogatós az IC-kkel?Milyen lenne jó hozzá szerinted?
Nem azt írtam, h válogatós az erősítő.
Abba a rendszerbe nem volt jó, míg máshol ugyanaz a kábel jó volt.
Fingom nincs milyen lenne jó hozzá, vigyél haza párat, és amelyikkel a legjobban tetszik azt tartsd meg.
Cd játszók
Mert a Yamaha cd játszók hangja nem vmi jó, s sztem ebben a futómű is szerepet játszik.
Nekem volt Yamaha Cd-m amire Lupus volt kötve,és én nem panaszkodtam.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Cd játszók
Sőt,meg merem kockáztatni hogy nem kapsz 50e-ért olyan cd lejátszót ami jobban szólna mint a Lupus+ régi olcsó cd.Olcsó cd pl. lehetne a HifiCity-n hirdetett Yamaha CDX-900-as is.
Bármit csak Yamahát ne sztem.
Miért?
Mert a Yamaha cd játszók hangja nem vmi jó, s sztem ebben a futómű is szerepet játszik.
Naim-ZU
Cd játszók
Tusinak 665-ös H/K-ja van, de az IC-re érzékeny volt a végeredmény..
Ez pontosan mit jelent? Nagyon válogatós az IC-kkel?Milyen lenne jó hozzá szerinted?
Cd játszók
Szerintem ez egy jó alternatíva 50-60 ezer forintért.Főleg ha cserélsz a lejátszóban hálózati kábelt,akkor nagyon jó lehet.Mondjuk én mindig úgy gondoltam ezt a dolgot hogy a dac az fontos hogy jó legyen,és inkább legyen öregebb vaskos lejátszó.
Azt hiszem ez lesz a megoldás,amit írsz.
Cd játszók
Sőt,meg merem kockáztatni hogy nem kapsz 50e-ért olyan cd lejátszót ami jobban szólna mint a Lupus+ régi olcsó cd.Olcsó cd pl. lehetne a HifiCity-n hirdetett Yamaha CDX-900-as is.
Miért?
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Cd játszók
Naim-ZU
Cd játszók
Sőt,meg merem kockáztatni hogy nem kapsz 50e-ért olyan cd lejátszót ami jobban szólna mint a Lupus+ régi olcsó cd.
Olcsó cd pl. lehetne a HifiCity-n hirdetett Yamaha CDX-900-as is.
Cd játszók
Én vennék egy használt Lupust 40körül lehet szerezni használtan,és egy olcsó digit kimenetes cd-t.Olyan 10-15ezerért.Persze ez én vagyok,de akkor később tudod cserélni a lejátszót ha tovább akarsz lépni,vagy tuningoltatni.A dachoz pedig nem kell nyúlni akkor se.És ha netán eladnád akkor se buknál rajta annyit szerintem.
Ez már jobban tetszik.A Lupus javítana annyit alapból,hogy érdemes lenne áldozni rá?Mondjuk annak ellenére is,hogy maradna az erősítő.meg a hangfalak?
Szerintem ez egy jó alternatíva 50-60 ezer forintért.Főleg ha cserélsz a lejátszóban hálózati kábelt,akkor nagyon jó lehet.
Mondjuk én mindig úgy gondoltam ezt a dolgot hogy a dac az fontos hogy jó legyen,és inkább legyen öregebb vaskos lejátszó.
Cd játszók
Megvan a hifm. A lézer mozgató tört el benn
Cd játszók
Én vennék egy használt Lupust 40körül lehet szerezni használtan,és egy olcsó digit kimenetes cd-t.Olyan 10-15ezerért.Persze ez én vagyok,de akkor később tudod cserélni a lejátszót ha tovább akarsz lépni,vagy tuningoltatni.A dachoz pedig nem kell nyúlni akkor se.És ha netán eladnád akkor se buknál rajta annyit szerintem.
Ez már jobban tetszik.A Lupus javítana annyit alapból,hogy érdemes lenne áldozni rá?Mondjuk annak ellenére is,hogy maradna az erősítő.meg a hangfalak?
Cd játszók
Tusinak 665-ös H/K-ja van, de az IC-re érzékeny volt a végeredmény.A monitor IC-ről nem nyiltakoznék, én cserélném...
Hangfalkábelből nem árkategóriát céloznék meg.
Az F30 mozira jobb, mint zenére.
hulladék az egész cucc,dobhatom ki a kukába.
Van még hangfalam,de azt nem használom, ezért nem is említettem,egy régebbi Heco dobozok, a cégnél a legdrágábbak közül voltak,de gondolom már a neve alapján is bukta.
Cd játszók
Croft!
Múltkor már elég sokat tárgyaltuk ezt a témát,de most akkor írd le hogy:
1,milyen rendszered van?Minden komponens
2,mennyit szánsz a lejátszóra?
ok.
Celestion F30
HK 655
IC- fejből ezt mos nem vágom,de azt hiszem Monitor,aranyozott 6e Ft volt.
hangfalkábel cserélve lesz, 2X3m kell, és kb. 2000 Ft/m árban kéne.
a lejátszó ára opcionális, függ attól,hogy mit kell rajta buherálni,vagy egyátalán kell-e.Nem zudom,hogy mennyibe vannak a tuningok.