Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

Még az egy ülésre válogatott tápkábel témához hozzászólnék, hogy szerintem mi az igazi probléma vele, mert úgy látszik sok embernek még nem egyértelmű, hogy ez nem 100% tuti módszer a tápkábel választáshoz. A-B tesztre természetesen szükség van, főleg az idő hiány, és a kíváncsiság miatt, de ki nem járt még úgy, hogy az akár több órás összehasonlításban győztesként szereplő kábel hosszabb távon elkezdett idegesíteni, mert valahogy tolakododóbb lett, vagy elkezdett feltűnni hogy valami izgágaság lett a hangban, vagy bármi, pedig az összehasonlítás alatt minden hifis paraméterben jobban tetszett, feszesebb basszus, levegősebb, teresebb, több részlet, stb... Vagy az ellenkezője is megtörténhet, hogy A-B alatt nem dőlünk be az extra részleteknek, választjuk a szerényebb, de kellemesebb, mindenben barátságosabb, zeneibbnek tűnő kábelt, aztán idővel van valami hiányérzet, stb... szóval szerintem a legjobb, ha a kezdeti A-B teszt után van egy hetünk a döntésre, és az együtt élés alatt figyeljünk magunkra, hogy mennyire esik jól zenét hallgatni, amikor már nem a hangzást firtatjuk teljes figyelmünkkel. De legalábbis addig ne adjuk el a régit, ha amúgy előtte jó volt zenét hallgatni a régi kábellel (vagy készülékkel) is :)

Még Süteménynek annyit, hogy +1 szavazat arra, hogy azt a Pirellit simán felejtse el, az szerintem is tévedés, ösvénynek tömör 4-es, vagy 6-os, végére konnektor, onnan minőségi kábel, és jöhet az elosztó. Shimano is ezt írta szerintem.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

istvan01 írta:
2020.08.12., szer. 15:05
sutemenyx írta:
2020.08.12., szer. 14:23
Na az elmúlt 2nap hozzászólásai tökéletesen reprezentálják, hogy miért ódzkodtam eddig foglalkozni a tápkérdéssel..
Igen, a hálózati táp az az energia, amiből lesz szép hifi hangzás, vagy szeretnénk hogy az legyen. Még nagyobb egyszerűsítésben, a zene hallgatásakor a hálózati feszültséget/áramot moduláljuk több lépcsőben mire a hangsugárzóig ér el.
/Az akkumulátorból energia csupán kismértékben tér el ettől./

Minap tettem egy próbát. Nálam 12 éve a hálózati áramom Psaudio PPP regenerátorral feljavított a DHT csöves fégfokaim számára. Nagyon nem tartom ideális eszköznek ezt a PPP-t, több sebből vérzik, ezért a próbaképp PPP nélkül, annak csatlakozós hátlapja mellé odaraktam a Furutech RTP-6-E flancos és robusztus elosztót. Az összes kábel maradt az, ami a PPP-hez is használt, nem alap PC kábelek.
Eredmény: elszomorító, éles, olykor még visító hangzást is hallottam, persze relatíve a PPP regenerátoros tápoláshoz képest.
Pedig a PPP-én belül, annak hátlapján a Furutech schuko aljzataihoz képest egyszerűbb csatik vannak, abban nincs az a csoda kristály sem mint ami az RTP-6-E-ben van.
Ehhez nekem a falban is ugyan az a Siltech SPX kábel fut ösvényként, mint ami falon kívül használt.
Csak a kevésbé tapasztaltak kedvéért teszem hozzá, hogy ennek a tapasztalatnak nem az a konklúziója, hogy a PPP minden esetben jobb, mint egy sima minőségi elosztó, hanem hogy ez a rendszer a PPP vel szól a (legalábbis a gazdájának mindenképpen) legideálisabban! Jártam én is ugyan így, a PS Audio P10-el, amikor kiiktattam az ATC-k elől, ugyan így tudtam volna leírni, éles, kemény, durva hangot kaptam, szenvedtem tőle addig, amíg nem vettem egy másik P10-et. Aztán fordult egyet a világ, átalakult a rendszer, jött egy pár régi sztatikus ML CLS, próba képpen kiiktattam a P10-et, és nem hittem el, elkezdett szárnyalni, fellélegezni a hang. Ezúttal nem akartam elkapkodni, adtam neki időt bőven, több visszapróba stb. kiderült, hogy tényleg jobb egy sima kontasett elosztóval is. Szóval bonyolult dolog ez a rendszer épétís, egy minden mindennel összefügg rendszerben kell gondolkozni, alig vannak általános igazságok.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3207

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

béres-jános írta:
2020.08.12., szer. 08:16
cables írta:
2020.08.12., szer. 07:48
Nagyon jónak tartom a hálózati tápellátás téma "kibeszélését", mert nagyon fontos valóban. Amit én tapasztaltam annak lényege az, hogy a jó hangzás nem az áramellátás jóságától (vastag vezetők), hanem a zajelnyomásról szól. Ennek egyik legfontosabb része, hogy nem szabad egy elosztóból járatni minden készüléket. Ha valaki vesz egy elosztót és kiveszi pl. a CD vagy hálózati játszó tápkábelét a rendszer közös elosztójából és a másik elosztóval egy másik fali csatlakozóba dugja, nagy valószínűséggel javulni fog a hang. Érdemes kipróbálni!
Miért ne lehetne elosztót használni? Ha már ezen múlik hogy hogyan szól egy rendszer az régen rossz!!Csak normális elosztót kell használni) És igen is számít a vezetők vastagsága egy hi-fi rendszer ellátására minimum 2,5 ös vezetéket illik használni(Szerintem a 4 mm es tökéletesen megfelel) Lehet akár 6mm is mindez függ az elektronikák számától,áramfelvétel stb.Lényeg hogy megfelelően méretezett legyen és szakszerűen szerelve,mellesleg nem árt az esetleges kötéseket,csavarokat,kismegszakító csavarok időnként újrahúzni mert bizony ki tudnak lazulni.
Mekkora egy átlagos hifi lánc áramfelvétele, ami indokolja az ilyen nagy kersztmetszetű(4-6mm) vezető kiépítését?
Egy tűzhely a maga 2500- 3000W teljesítmény felvételével, 3x2,5mm-es vezetéken csatlakizik az áramforráshoz, egy 1800-2500W-os porszívó, 2x1,5mm-essel, egy 1500-1800W-os hajszárítónak is elég 2x0,75mm.
Mennyi lehet egy átlagos hifi lánc teljesítmény felvétele maximális(!) hangerőn? 500W? 1000W?
Ha pusztán a hálózati teljesítmény felvételt nézzük, akkor semmi értelme nincs, az ilyen mértékű túlméretezésnek.
A hangminőségre gyakorolt hatása, más lapra tartozik.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

MrCollector írta:
2020.08.12., szer. 16:40
gyongyhalas írta:
2020.08.12., szer. 15:12
sutemenyx írta:
Na az elmúlt 2nap hozzászólásai tökéletesen reprezentálják, hogy miért ódzkodtam eddig foglalkozni a tápkérdéssel..
Mert baromi későn kezted el !!!
Sajnos Én is későn eszméltem.....
Kialakítottál egy nagyon jó kis rendszert ...sok sok munkával....majd belenyúlsz az elejébe és borul minden.... gondolkodik.gif
Még ráadásul nem könnyű dróttal kezdtél,,ettől az egyszerű villanydrót is kevesebb csalódást nyújtott volna...SZVSZ
Tanács???? Ne add fel ! :napsut:
Üdv
Miért is? A meglévő rendszeréhez kell találnia, ahhoz passzoló kábeleket. Mivel, ahogy láttam, egyedi dolgokról van szó elég nehéz tanácsot adni az elemek hangkarakterét nem ismerve. Én pl. az értékükkel sem vagyok tisztában. Viszont a kábelek ára limitálva lett úgy 100000 Ft körül per darab, ha jól értelmeztem. Na ennyiért biztos nincs olyan ami mindennél jobb, minden paraméterében. Lehet találni ennyiért jó kábelt (direkt nem írok márkát), meg rosszat is, de a végeredmény és az elvárások még lehet nem fogják fedni egymást.
Mert az ösvényről beszélünk végén az elosztóval..... gondolkodik.gif
Rendszerek hangján igencsak változtat a betáp kinek miként de összeségében nagyon más lesz a hang.... :D
Nálam nagyon mélyre ment dinamika megnőtt durván odaütött és bizony ezen kellett változtatni tápfeszreggel és a tápkábelekkel..... :smile53:
Bizony elsőként a villanyórától kellene kezdeni !!! Persze sokan nem így kezdik és jön a szívás...
TE a tápkábelekkel kezdenél .....utána Ne VÁLTOZTASS előtte ,(Chemotoxot a hifi bogárnak) mert Dobálhatod ki a kiválogatott tápkábeleidet ha rossz irányba visz a hang..... ;peace;
ÜDV
Üdv

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

gyongyhalas írta:
2020.08.12., szer. 15:12
sutemenyx írta:
Kialakítottál egy nagyon jó kis rendszert ...sok sok munkával....majd belenyúlsz az elejébe és borul minden.... gondolkodik.gif
Még ráadásul nem könnyű dróttal kezdtél,,ettől az egyszerű villanydrót is kevesebb csalódást nyújtott volna...SZVSZ
Üdv
Miért is? A meglévő rendszeréhez kell találnia, ahhoz passzoló kábeleket. Mivel, ahogy láttam, egyedi dolgokról van szó elég nehéz tanácsot adni az elemek hangkarakterét nem ismerve. Én pl. az értékükkel sem vagyok tisztában. Viszont a kábelek ára limitálva lett úgy 100000 Ft körül per darab, ha jól értelmeztem. Na ennyiért biztos nincs olyan ami mindennél jobb, minden paraméterében. Lehet találni ennyiért jó kábelt (direkt nem írok márkát), meg rosszat is, de a végeredmény és az elvárások még lehet nem fogják fedni egymást.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

sutemenyx írta:
Üdv

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

sutemenyx írta:
Igen, a hálózati táp az az energia, amiből lesz szép hifi hangzás, vagy szeretnénk hogy az legyen. Még nagyobb egyszerűsítésben, a zene hallgatásakor a hálózati feszültséget/áramot moduláljuk több lépcsőben mire a hangsugárzóig ér el.
/Az akkumulátorból energia csupán kismértékben tér el ettől./

Minap tettem egy próbát. Nálam 12 éve a hálózati áramom Psaudio PPP regenerátorral feljavított a DHT csöves fégfokaim számára. Nagyon nem tartom ideális eszköznek ezt a PPP-t, több sebből vérzik, ezért a próbaképp PPP nélkül, annak csatlakozós hátlapja mellé odaraktam a Furutech RTP-6-E flancos és robusztus elosztót. Az összes kábel maradt az, ami a PPP-hez is használt, nem alap PC kábelek.
Eredmény: elszomorító, éles, olykor még visító hangzást is hallottam, persze relatíve a PPP regenerátoros tápoláshoz képest.
Pedig a PPP-én belül, annak hátlapján a Furutech schuko aljzataihoz képest egyszerűbb csatik vannak, abban nincs az a csoda kristály sem mint ami az RTP-6-E-ben van.
Ehhez nekem a falban is ugyan az a Siltech SPX kábel fut ösvényként, mint ami falon kívül használt.
Csatolmányok
rtp6e.JPG
rtp6e.JPG (165.87 KiB) Megtekintve 1909 alkalommal

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

avl2 írta:
2020.08.12., szer. 13:30
gyongyhalas írta:
2020.08.12., szer. 13:09
avl2 írta:
2020.08.12., szer. 10:32
...
Ez a hálózati semmit nem ér kifejezést én mellőzném ..vagy árnyalnám egy kicsit......
bevallom, nem értem, miért az enyem beidezesevel irtad a fentit ? gondolkodik.gif
en szerintem nem is irtam a "semmit nem ér" kifejezést

..illetve amit irtam, szerintem epp arnyaltam (pl. A)... B)... C)... D)... -vel is)
Jaj IGAZAD van És még béna is vagyok Elnézést kérek!!.... (Cables írt a hálózat fejlesztésének nem igazán jelentőségéről )
Erre gondoltam ,hogy egy kicsit árnyaltabb lehet egy kijelentés....
Remélem senki sem veszi sértésként ha beszélgetünk...Vitatunk pár dolgot...bár így fórumon írkálva rosszul is fogalmazhatok elnézést...

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 447

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

sutemenyx írta:
Na, azért az igényed sem volt mindennapos. :rolleyes:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

:D
na melyik a legjobb csoki(tápellátás)?
https://youtu.be/zl1zR042Qh0

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

gyongyhalas írta:
2020.08.12., szer. 13:09
avl2 írta:
...
Ez a hálózati semmit nem ér kifejezést én mellőzném ..vagy árnyalnám egy kicsit......
bevallom, nem értem, miért az enyem beidezesevel irtad a fentit ? gondolkodik.gif
en szerintem nem is irtam a "semmit nem ér" kifejezést

..illetve amit irtam, szerintem epp arnyaltam (pl. A)... B)... C)... D)... -vel is)

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó

avl2 írta:
cables írta:
Nagyon jónak tartom a hálózati tápellátás téma "kibeszélését", mert nagyon fontos valóban. Amit én tapasztaltam annak lényege az, hogy a jó hangzás nem az áramellátás jóságától (vastag vezetők), hanem a zajelnyomásról szól. Ennek egyik legfontosabb része, hogy nem szabad egy elosztóból járatni minden készüléket. Ha valaki vesz egy elosztót és kiveszi pl. a CD vagy hálózati játszó tápkábelét a rendszer közös elosztójából és a másik elosztóval egy másik fali csatlakozóba dugja, nagy valószínűséggel javulni fog a hang. Érdemes kipróbálni!
nalam eleve csak az a forras van az erösitö mellett bedugva, amit hallgatok, a masik - jellemzöen 2 - forras ki van huzva

kiprobaltam korabban is irtad - szamomra logikus is - hatasara a külön konnektort is, öszinten nem hallottam biztosan valtozast (az okát persze nem tudom; pl. A) nincs is, mert nalam akkor (mindkettö fontos !) epp olyan volt objektiven az ellatas, zavarok B) a keszülekeim nem erzekenyek erre, nem mutatnak ra hatast C) a hallasom olyan D)....)

minden tapellatasi gondolkodas logikaja ez, hogy az utolso meterek azert szamitanak, mert ott mas zajok, "kemény" magnak: zavarelnyomas számít; persze eleg messziröl nezve, a tapellatasi ut döntö resze egyforma, csak az utolso 1-2m, mas konnektor eseten X-Y meter a mas
istvan01 írta:
2020.08.12., szer. 08:36
...Igen, minden készülék zajkibocsátó és zajvevő is egyben. De hogy ez mennyit segít a hifis hangzás bajokon? ...
en is igy latom (laikusabbként) és azt is tapasztaltam, amit irtam: nálam nem igazan valtoztatott (bajt nem is érzékelek, tehat nem "bajelharitaskent" probaltam, inkább mert "gerjedek" a nem draga, egyszerüen kiprobalhato praktikákra, tippekre)
Ez a hálózati semmit nem ér kifejezést én mellőzném ..vagy árnyalnám egy kicsit...nem minden rendszernél egyformán okoz egetverő változást...főként jó irányba....rossz irányt keveset hallottam...
Egy ismerősöm csöves erősítői mellett pld. kevésbé volt hatásos egy két nálam bevált tápkábel...Sőt megkockáztatom csöves erősités mellett a zajcsökkentés is elhanyagolható...Vagy nem ? Torzít az úgyis csak jó irányba az agynak... :D :D
Ezért is javasolok próbát ..na ne 3000Ft os fűnyíró hosszabítóval...van annál erősebb pld 3.5 réz építkezéseken használatos betonkeverőkhöz való hosszabbítót csak úgy próbára....akinél a villanyóránál van dugasz..
Nekem az ösvény végén 3 db ipari konektor aljzat van ..kettőbe a földelést se kötöttem be mert arról tv média box egyéb nemszükségeltetik földelés dolgok vannak.. :smile53:

paramania
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: paramania »

Esetleg egy jó tápregenerátor?
https://www.youtube.com/watch?v=NWnES7VYAo0

Igen hatékony tud lenni a hálózaton jelentkező THD ellen.
https://hu.electronics-council.com/unde ... ting-32833

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

cables írta:
nalam eleve csak az a forras van az erösitö mellett bedugva, amit hallgatok, a masik - jellemzöen 2 - forras ki van huzva

kiprobaltam korabban is irtad - szamomra logikus is - hatasara a külön konnektort is, öszinten nem hallottam biztosan valtozast (az okát persze nem tudom; pl. A) nincs is, mert nalam akkor (mindkettö fontos !) epp olyan volt objektiven az ellatas, zavarok B) a keszülekeim nem erzekenyek erre, nem mutatnak ra hatast C) a hallasom olyan D)....)

minden tapellatasi gondolkodas logikaja ez, hogy az utolso meterek azert szamitanak, mert ott mas zajok, "kemény" magnak: zavarelnyomas számít; persze eleg messziröl nezve, a tapellatasi ut döntö resze egyforma, csak az utolso 1-2m, mas konnektor eseten X-Y meter a mas
istvan01 írta:
...Igen, minden készülék zajkibocsátó és zajvevő is egyben. De hogy ez mennyit segít a hifis hangzás bajokon? ...
en is igy latom (laikusabbként) és azt is tapasztaltam, amit irtam: nálam nem igazan valtoztatott (bajt nem is érzékelek, tehat nem "bajelharitaskent" probaltam, inkább mert "gerjedek" a nem draga, egyszerüen kiprobalhato praktikákra, tippekre)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Shimano írta:
2020.08.12., szer. 09:22
sutemenyx írta:
2020.08.11., kedd 21:58
Kihúztam a konnektorbol az ösvényt, és átdugtam abba, ahova egy hettel ezelottig be vol dugva a cucc. A vékony cincegésből húsos hang lett..
Lehet meg kéne nézni azt a konnektort.

Egyébként Shimano kollega nem tudom mire gondolsz, de ha ez a kábel szar, mert állandóan változik, akkor kérlek javasolj másikat, ami jó. Egyébként mennyi ideig tesztelted?
Túl sok ideig használtam én is ehhez hasonlót ösvénynek,és próbára hálózati kábelnek is.Sajnálom az elfecsérelt időt ma már rá.Ösvénynek tömör rezet ajánlok 3×2.5mm-3×6mm-ig.Az elosztó elé meg az ami tetszik,de azt nem fixen bekötve az elosztóba,ha nem inkább egy aljzaton keresztül csatlakoztatva.
Hidd el hogy nem hátrány az ha több ponton van átmenet,és kötés.
Ami nem jó az elosztódban,az maga a kábelezése,és a kötések.A fele vezetőt kihagytad mert így tudtad csak bekötni,de ennek így nincs értelme,és a maradék kábel rögzítése is előrevetít egy egy későbbi,itt és ott jelentkező kontakthibát is,amit majd úgy érzékelsz hogy változik a hang.
A kácsában kapható pl jó minőségű tömör,és sodrott belső kábel is,én inkább azokból készíteném a belső huzagolását egy elosztónak,elé meg tennék egy olyan hálózati kábelt,amivel jól szól a rendszer.
Értem, köszi!
Terv szerint az ösvény falon kívül halad, ezért van fixen bekötve az elosztóba, ezért nem iec aljzat van rajta.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2148

Hozzászólás Szerző: Shimano »

sutemenyx írta:
2020.08.11., kedd 21:58
Kihúztam a konnektorbol az ösvényt, és átdugtam abba, ahova egy hettel ezelottig be vol dugva a cucc. A vékony cincegésből húsos hang lett..
Lehet meg kéne nézni azt a konnektort.

Egyébként Shimano kollega nem tudom mire gondolsz, de ha ez a kábel szar, mert állandóan változik, akkor kérlek javasolj másikat, ami jó. Egyébként mennyi ideig tesztelted?
Túl sok ideig használtam én is ehhez hasonlót ösvénynek,és próbára hálózati kábelnek is.Sajnálom az elfecsérelt időt ma már rá.Ösvénynek tömör rezet ajánlok 3×2.5mm-3×6mm-ig.Az elosztó elé meg az ami tetszik,de azt nem fixen bekötve az elosztóba,ha nem inkább egy aljzaton keresztül csatlakoztatva.
Hidd el hogy nem hátrány az ha több ponton van átmenet,és kötés ha azok megfelelően vannak kivitelezve,és itt most elsősorban a jó kontaktra gondolok.
Ami nem jó az elosztódban,az maga a kábelezése,és a kötések.A fele vezetőt kihagytad mert így tudtad csak bekötni,de ennek így nincs értelme,és a maradék kábel rögzítése is előrevetít egy egy későbbi,itt és ott jelentkező kontakthibát is,amit majd úgy érzékelsz hogy változik a hang.
A kácsában kapható pl jó minőségű tömör,és sodrott belső kábel is,én inkább azokból készíteném a belső huzagolását egy elosztónak,elé meg tennék egy olyan hálózati kábelt,amivel jól szól a rendszer.

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

HoriTon írta:
mgus írta:
2020.08.12., szer. 08:13
HoriTon írta:
2020.08.12., szer. 08:02

Amennyiben lehetséges, használj a kapcsolóüzemű tápegység helyett analóg tápegységet. A kapcsoló ü.tápegységgel rendelkező berendezést, külön konnektorba dugd!
Miért a másik konnektor máshonnan kapja az áramot? Lehet a szomszédtól? :fekverohog:
Talán, ha kipróbálnád, akkor lehet utána a meglepetéstől fetrengni. ;)
Általában egy lakáshoz egy fázis és egy nulla vezeték megy be plusz egy földelés, a konnektorok egy pontban találkoznak még ha fizikailag nincsenek egymás mellett akkor is összefutnak a vezetékek és egy pontról vannak táplálva, az elosztó az már más téma ott már vannak veszteségek meg vezeték különbségek.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

A tápösvényelosztómba csak a hificuccok vannak bedugva. A tv/dvd/appletv egy masik elosztoba dugva egy masik konnektortol megy.

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

denesdr írta:
2020.08.12., szer. 08:28
mgus írta:
HoriTon írta:

Amennyiben lehetséges, használj a kapcsolóüzemű tápegység helyett analóg tápegységet. A kapcsoló ü.tápegységgel rendelkező berendezést, külön konnektorba dugd!
Miért a másik konnektor máshonnan kapja az áramot? Lehet a szomszédtól? :fekverohog:
Ráadásul földhurok is könnyebben ki tud alakulni az eszközök között, ha nem egy elosztóból mennek.
Szerintem félreértitek a mondanivalóját! Valószínüleg úgy értette hogy ,ahány készülék annyi ösvény külön kismegszakítóval( PL 5 készülék 5 ösvény 5 konnektorral) Nálam is külön ösvény van a tv illetve dvd számára.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

mgus írta:
HoriTon írta:
sutemenyx írta:
2020.08.11., kedd 23:46

Az talán rendben is lenne, de van az a dolog, hogy a digitalis forraseszközök is jobban szolnak ha rendes tápolást kapnak. Most akkor melyik jobb.. ha lerontom a forraseszközök hangját, de cserébe kevésbé pofáznak bele a tápba.. vagy fordítva?
itt a megoldás. készülékenként egy-egy 30m-es, így tényleg alig zavarják egymást közös elosztóból. Arra is alkalmas, hogy egyiket a jobboldali, másikat a baloldali szomszédból.
Igen, minden készülék zajkibocsátó és zajvevő is egyben. De hogy ez mennyit segít a hifis hangzás bajokon? A közműhálózatról és szomszédból érkező zajokra semmit.
Csatolmányok
3422-800x600.jpg
3422-800x600.jpg (47.61 KiB) Megtekintve 1739 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára istvan01 2020.08.12., szer. 08:43-kor.

HoriTon
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 577

Hozzászólás Szerző: HoriTon »

mgus írta:
HoriTon írta:
sutemenyx írta:

Az talán rendben is lenne, de van az a dolog, hogy a digitalis forraseszközök is jobban szolnak ha rendes tápolást kapnak. Most akkor melyik jobb.. ha lerontom a forraseszközök hangját, de cserébe kevésbé pofáznak bele a tápba.. vagy fordítva?
Talán, ha kipróbálnád, akkor lehet utána a meglepetéstől fetrengni. ;)
CD futómű: Jadis JD2
DAC: Pro-ject Dac Box rs2
Digitális futómű: Auralic Aries Femto (tuningolt ház,táp)
Deck: Nakamichi LX5
Erősítő: HoriTon AN SE 300B
Hangfal: Audio Note E/LX Hemp kit
Kábelek: HiDiamond D8; AQ Thunder; Nordost H2; ValhallA Aura, Aurora
Elosztó: Fisch Audiotechnik reference line

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1109

Hozzászólás Szerző: denesdr »

mgus írta:
HoriTon írta:
sutemenyx írta:

Ráadásul földhurok is könnyebben ki tud alakulni az eszközök között, ha nem egy elosztóból mennek.

béres-jános
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: béres-jános »

cables írta:
Miért ne lehetne elosztót használni? Ha már ezen múlik hogy hogyan szól egy rendszer az régen rossz!!Csak normális elosztót kell használni) És igen is számít a vezetők vastagsága egy hi-fi rendszer ellátására minimum 2,5 ös vezetéket illik használni(Szerintem a 4 mm es tökéletesen megfelel) Lehet akár 6mm is mindez függ az elektronikák számától,áramfelvétel stb.Lényeg hogy megfelelően méretezett legyen és szakszerűen szerelve,mellesleg nem árt az esetleges kötéseket,csavarokat,kismegszakító csavarok időnként újrahúzni mert bizony ki tudnak lazulni.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum

mgus
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 377

Hozzászólás Szerző: mgus »

HoriTon írta:
sutemenyx írta:
HoriTon írta:
2020.08.11., kedd 22:26

Az említett problémát orvosolhatod vele. A készülékek kevésbé hatnak egymásra.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”