Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

<2 mp-es bekapcs és felvétel.
Ez szerintem nehezebben megoldható. Hibernálásból hamar visszajöhet a gép, de utána még be kell jelentkezni. Utána be kell állítani a csatornát és el kell indítani a felvételt a szoftverrel. Szerintem ez fizikailag lehetetlen 2mp-en belül. Ezt még a VHS magnóm sem csinálja meg ennyi idő alatt.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Új vagyok még.
kb ilyen kütyüre volna szükségem:
- mpeg-4 lejátszás
- min. mpeg-2 felvétel
- <2 mp-es bekapcs és felvétel.
- tv tuner
- időzített felvétel
- time shift
- távirányítás

kb. milyen minimális hw+sw konfiggal lehet ez megoldani?

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Nem tudjátok véletlenül mert teljesen láma vagyok a témában: az Nvidia 6600 gt karimat lcd tv re kötöttem vga-n. Elvileg valami nvidia scaler progi létezik, vagy a kártya drivere tartalmazza, de nem találtam külön ennek beállitási lehetőségét ill.  létezik ilyen skálázó program külön vhol ? Az ffd show ban nem igazán találtam meg, ill. van egy átméretezési menüpont de ott nem engedi megváltoztatni a felbontást...
A kimeneti felbontást tudod állítani olyanra amilyenre akarod. Tehát mondjuk az 1024x768-at átállítod 1366x768-ra vagy ami az LCD-nek kell. Majd a szoftverek onnantól átskálázzák a filmeket erre a felbontásra.

Köszi.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Nem tudjátok véletlenül mert teljesen láma vagyok a témában: az Nvidia 6600 gt karimat lcd tv re kötöttem vga-n. Elvileg valami nvidia scaler progi létezik, vagy a kártya drivere tartalmazza, de nem találtam külön ennek beállitási lehetőségét ill. létezik ilyen skálázó program külön vhol ? Az ffd show ban nem igazán találtam meg, ill. van egy átméretezési menüpont de ott nem engedi megváltoztatni a felbontást...
A kimeneti felbontást tudod állítani olyanra amilyenre akarod. Tehát mondjuk az 1024x768-at átállítod 1366x768-ra vagy ami az LCD-nek kell. Majd a szoftverek onnantól átskálázzák a filmeket erre a felbontásra.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Nem tudjátok véletlenül mert teljesen láma vagyok a témában: az Nvidia 6600 gt karimat lcd tv re kötöttem vga-n. Elvileg valami nvidia scaler progi létezik, vagy a kártya drivere tartalmazza, de nem találtam külön ennek beállitási lehetőségét ill. létezik ilyen skálázó program külön vhol ? Az ffd show ban nem igazán találtam meg, ill. van egy átméretezési menüpont de ott nem engedi megváltoztatni a felbontást...

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

nem találok oda... mért nem rakod be ide? (közben megvan!)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: pjotr »

ÍTettem fel pár képet a félkész htpc-mről a galériámba.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

- ezeket is nezd meg: uiMimic

Xlobby

ezekkel az a gond, h nem kész frontendek, hanem neked kell bennük mélyre ásni... erre nincs energiám

Jó volt itt.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- ezeket is nezd meg:
uiMimic

Xlobby

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

1., az "xmltv", ami szkript segítségével (.xml állomány formájában) leszedi a cuccot pl. a port.hu-ról 
2., kell egy másik progi is (pl mediaportal2), ami "megemészti" és megjeleníti ezeket azinfókat.

Jól értettem?

Milyen infókat, milyen DivX-ekhez?

xmltv-t jol érted, a divx-en gondolkodj el kicsit

Jó volt itt.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

xmltv program kell hozzá, ami szkript segitségével a port.hu rol szedi le a cuccot, azaz semmi sem kell hozzá, még TV tuner sem  
ez ilyen .xml állományba leszedi az adást, amit az ezt ismerő alkalmazások a saját formájukra be tudják importálni ...

emellett persze a digit csatornák is adnak saját EPG-t, ezt is külön kell támogatnia az adott programnak ... de az xmltv mellett erre tulképpen nincs szükség

Szóval akkor alapvetően 2 progi kell hozzá:

1., az "xmltv", ami szkript segítségével (.xml állomány formájában) leszedi a cuccot pl. a port.hu-ról

2., kell egy másik progi is (pl mediaportal2), ami "megemészti" és megjeleníti ezeket azinfókat.

Jól értettem?

nem EPG, de:ami pl a mediaportalban teccett, h a divxekhez az imdbről is képes leszedni különféle infokat

Milyen infókat, milyen DivX-ekhez?
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

xmltv program kell hozzá, ami szkript segitségével a port.hu rol szedi le a cuccot, azaz semmi sem kell hozzá, még TV tuner sem

ez ilyen .xml állományba leszedi az adást, amit az ezt ismerő alkalmazások a saját formájukra be tudják importálni ...

emellett persze a digit csatornák is adnak saját EPG-t, ezt is külön kell támogatnia az adott programnak ... de az xmltv mellett erre tulképpen nincs szükség

nem EPG, de:
ami pl a mediaportalban teccett, h a divxekhez az imdbről is képes leszedni különféle infokat

philips:
szvsz olvass utána, milyen formában kell felirni a cd lemezre, h felismerje a dvdlejátszod.... valszeg simán a zip ben levő BIN t kell sima adatfájlként felirni, de persze lehet h itt speciálisan át kell nevezni, ilyenek ...

Jó volt itt.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Más.

Bár letettem a voksom a HTPC mellett, az SACD azonban (mint közismert) nem műxik PC felől, így belevágtam egy Philips 963SA SACD/DVD játékos megvásárlásába, mivel sztem igen jutányos áron (29.990,- jó magyar forintért) osztogatják a miskolci MM-ban (úgy gondolom ennyit azért megér újonnan 1 év garival)

Lehet hogy jobb/célszerűbb lett volna egy DVD nélküli "csak SACD"-s játékos megvétele, de nem bánom hogy becsusszant egy (HDMI kimenetet nélkülöző ugyan, de) nem is olyan rossz kis DVD-játékos is egyúttal. Legalább lehet egyszerre DVD-zni is, meg (HT)PC-zni is, ha éppen úgy kívánja a dolgok menete.

Ami még izgalmas ebben a Philips-ben (CD lejátszás ügyében) a "PC-s futómű"-vel szemben, az az ún. "CD upsampling", amely a CD mintavételezését és kvantálását (44,1 kHz/16 bit) "felkonvertálja" 96 kHz/24 bitre vagy 172 kHz/24 bitre. Hamarosan (remélem) bevizsgálom, hogy ez tényleg (hallható) javulást hoz-e minőségben, illetve mekkorát. Valamint ha igen, akkor nyomozni kezdek, hogy lehet ezt szoftveresen "átültetni" (vagy legalábbis "imitálni") a PC-n.

OFFTOPIC:

Letöltöttem az általam fellehető legújabb (963SA_4-81-25) azaz a .25-ös firmware-t. Arulja már el valaki, hogyan kell ezt feltelepíteni? Kicsomagolom a .zip filet, kiírom egy CD-re, és azt beteszem a játékosba, aki felismeri? Vagy valami porton keresztül? Láma vagyok, tudom...

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Vagy nemcsak a digitálisan is fogható csatornáknak van EPG szolgáltatása? Télleg nemtom

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

mediaportal2 ... viszont perfektül megy az EPG, lehet netes rádiokat hallgatni, freeware, ....
Az EPG ilyenkor a netről szedi az információkat, vagy kell hozzá maga a digitális TV adás (pl. DVB) vétele is?

Magyarul nekem (aki csak analóg módon tudja fogni a PC-n a csatornákat, mert nincs digitális TV Tuner kártyám) azokhoz a csatornákhoz, amelyeknek egyébként van EPG szolgáltatása (gondolom azon csatornák, amelyek digitálisan is foghatók akár antennával, akár kábelen) tudom is használni ezt az EPG szolgáltatást pl ezzel a mediaportal2 programmal?

(bocs, ha kuszán fogalmaztam, remélem azért érthető volt)

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

kezdek nagyon kilenni a htpc szoftverektől nincs egy normális mindenttudo, am megy a hardvereimmel

meedio - tunerem nem kezeli, néha lassu, kép/zene/film lista nem áttekinthető - emiatt egyből kiesik :kiraly:

mediaportal2 - s/w tunerekkel nem megy, így az enyémmel sem. sok ramot zabál, de a legnagyobb baj, hogy a videokat nem overlaybe rendereli, hanem wmr7 vagy wmr9-be, ahol nem tudom hogyan lehetne a gammát átállitani, mert igy borzalmas minden divx :taps: "tul világos" ... viszont perfektül megy az EPG, lehet netes rádiokat hallgatni, freeware, .... tul sok kompromisszum lenne

showshifter - EPG csak régebbi verziokkal megy, de legalább a tunerem kezeli. Zene/kép böngészője primitiv, nem logikus, mindent egybe hány, nincs könyvtárankénti böngészési lehetőség Időnként elveszíti a fokuszt, az aktuális dialogusablakon nem tudok továbblépni a távirányitoval Drága.

zoompalyer - sem képnézegetési lehetőség, sem tuner használat nincs. alapból kiesett ...

még jön az intervideo cucca, a myhtpc, ... fogynak és eddig nem rózsás a helyzet

Jó volt itt.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

ja atmentem.  
/*
az bent az alapvetően rosz, hogy a hibajavítás nem redundáns, hanem interpolál
vagyis egy valószínűsített értéket kapsz a valós helyett
*/

hat vazzeg itt nagy tudatlansag vagyon. a hibajavitas azert nevezik hibajavitasnak mert hibat javit. nem interpolal ahogy te gondolod. ha pedig rossz a frame, akkor eldobja es ujraszuinkronizal ezert kattog a hang ha rossz a kabel/csatlakozo.

/*
ajánlom guglizz rá a CD-DA hibajavítására!

majdnem?
*/
koze nincs hozza.

//végülis a sokol rádió is majdnem hifi élményt nyújt. Mondom igény kérdése!

na en itt fejezem be.... midnekinek jogaban all hulyenek lenni, de te ezzel visszaelsz bekap6od.gif

hát bizony OTT nagy tudatlanság vagyon!
gordon314.fw.hu

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

ja atmentem.

/*
az bent az alapvetően rosz, hogy a hibajavítás nem redundáns, hanem interpolál
vagyis egy valószínűsített értéket kapsz a valós helyett
*/

hat vazzeg itt nagy tudatlansag vagyon. a hibajavitas azert nevezik hibajavitasnak mert hibat javit. nem interpolal ahogy te gondolod. ha pedig rossz a frame, akkor eldobja es ujraszuinkronizal ezert kattog a hang ha rossz a kabel/csatlakozo.

/*
ajánlom guglizz rá a CD-DA hibajavítására!

majdnem?
*/
koze nincs hozza.

//végülis a sokol rádió is majdnem hifi élményt nyújt. Mondom igény kérdése!

na en itt fejezem be.... midnekinek jogaban all hulyenek lenni, de te ezzel visszaelsz bekap6od.gif

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

még 1 kép, nagyobb méretben:

Jó volt itt.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

tami: párat igen :taps: a végleges döntés előtt az összeset ki szerentém probálni ... sajnos windowsban kell gondolkoznom(linux hozzáértés hijján).

sajnos 2-3 olyat találtam, ami megy a régi PCTV tuneremmel, ez is szűkíti a lehetőségeimet ... a windows MCE200x alapból kiesik, mivel nagyon korlátozott a hw támogatása - csak ezért nem veszek egy hauppauge tv tunert ....

emellett elvárás az XMLtv (epg) támogatás, ami megint csak gond a legtöbbnél

... a tetszetős, logikus GUI-ról inkább emlitést sem teszek

más:
egy házi htpc projekt: http://forum.htpc-news.de/showthread.php?t=7529
elég passziv PCnek tünik

sajnos a "vitrinben" az én htpc-m ugy néz ki tulmelegszik, pedig piti sempron(2800+) van benne ... ki kell furkálnom a (vitrin)hátulját, hátha az segit... szvsz a tápból áramló meleg marad a vitrinben, talán az tehet a dologról :kiraly:

egy kép a belsőmről: a CPU ventit lecseréltem és ugy tettem fel, hogy a chipsetet is hütse egy későbbi tulhajtás esetén

Jó volt itt.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

http://www.meedio.com/products/essentia ... index.html 
1 htpc frontend, elég használható, most kisérletezem vele, sok pluginnel ...

- az oldalamon levoket probaltad mar? http://www.tami.hu/hifi-htpc.shtml
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

http://www.meedio.com/products/essentia ... index.html

1 htpc frontend, elég használható, most kisérletezem vele, sok pluginnel ...

Jó volt itt.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Hát én a DVI with HDCP bemenetből és az analóg kimenetből (BNC, valamint 10 bit DAC for analog outputs) arra tippeltem, valami HD szerű analóg output jön ki a végén.   Na mind1.
Vannak analóg és digitális bemenetei és van egy DVI és egy analóg kimenete. Mindkét kimeneten HD jel is kijöhet mert a készülék felskálázza a kívánt felbontásra. De még mindig nem értem, hogy mi a probléma.

Nincs probléma.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hát én a DVI with HDCP bemenetből és az analóg kimenetből (BNC, valamint 10 bit DAC for analog outputs) arra tippeltem, valami HD szerű analóg output jön ki a végén. Na mind1.
Vannak analóg és digitális bemenetei és van egy DVI és egy analóg kimenete. Mindkét kimeneten HD jel is kijöhet mert a készülék felskálázza a kívánt felbontásra. De még mindig nem értem, hogy mi a probléma.

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Akkor ez mit is tud csinálni a HDMI=>DVI-ről kapott HDCP-kódolt bemenő HD forrásból?
Ezt nem értem. Ha jól látom ez egy DVI switcher/processzor. Egy DVI kimenete van (mondjuk azt kötöd a projektorba) és van egy rakás bemenete amire köthetsz DVD lejátszót VHS magnót, stb. Ha kell felskálázza a projektorod natív felbontására. Dolgoztam több ilyennel, a házimozi shown is bemutattunk több hasonlót.

Hát én a DVI with HDCP bemenetből és az analóg kimenetből (BNC, valamint 10 bit DAC for analog outputs) arra tippeltem, valami HD szerű analóg output jön ki a végén. Na mind1.

OFFTOPIC:

Lassan mind3 vinyóm betellik, lassan archiválnom kell(ene). 
Összehasonlítgattam a vinyók meg a DVD-k 1 GB-ra vetített árát, és megint a vinyó jött ki győztesen, az adott peremfeltételek mellett.

Való igaz, a vinyó újraírhatósága miatt az RW-kkel hasonlítgattam össze...

Való igaz, a vinyóknál a nettó árat néztem (mivel azokból az ÁFA visszaugrik)

Igaz a vinyó beszarhat (bár kicsi az esély rá), viszont könnyebb kezelni és szállítani (rack), gyorsabb az adatkiírási (másolási) sebessége (100 GB-nál már nem mind1), ja, és nem gagyi vinyókról beszélek, hanem új, garanciális S-ATA 150-es 16 Mb Cashe-esekről.

Bruttó GB Ft / GB
2 000 Ft 8,5 235 Ft TDK 8.5GB 2.4X CD-Tok
475 Ft 4,7 101 Ft TDK DVD -RW és +RW 4.7GB DVD lemez
452 Ft 4,7 96 Ft VERBATIM DVD+RW 4,7GB 4x CD-Tok
360 Ft 4,7 77 Ft Sentinel DVD+RW 2,4x 4.7 GB normál tok
380 Ft 4,7 81 Ft No-name
200 Ft 4,7 43 Ft No-name

Nettó
25 320 Ft 300 84 Ft 300GB Maxtor 7200rpm S-ATA150 16MB cache
20 380 Ft 250 82 Ft MAXTOR 250GB 7200rpm-16Mb Cache SATA

300 Ft-os ár körül már a DVD tűnik jobbnak, persze kinek mennyit ér az időtényező...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”