Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Az a "megbomlott egyensúly" - ahogy Te fogalmazol - lehet, hogy egységesebb lesz, mint az eredeti "egyensúly".
Ez egy újabb megközelítés,erre nem is gondoltam! Ezek szerint Te érted,hogy min rágódom már tt egy ideje.Sajnos nem tudom pontosabban megfogalmazni a dolgot.
Cd játszók
Szerintem félreérthető voltam.Én nem az adott márka hangjára gondoltam,hanem általánosságban.Tehát a gyárban beállítják minden lejátszón a hangzásképet,na ez a hangzáskép a tuning által megbomlik,mert belenyúlnak a gyári beállításokba azáltal,hogy reszelgetnek a készüléken valamit,ami beleszól a hangzásab.És nem negy adott márka hangja megy így gallyra,hanem általánosságban megbomlik az egyensúly.Remélem így jobban érthető,hogy mire akarok kilyukadni.
Az a "megbomlott egyensúly" - ahogy Te fogalmazol - lehet, hogy egységesebb lesz, mint az eredeti "egyensúly".
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Cd játszók
Úgyfest senki nem érti mire gondolok.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10973
- Kapcsolat:
Cd játszók
Ebben az értelemben szerintem nem nevezhető egységes hangzásúnak egy márka terméklánca sem. Számomra az eredeti hangesemény jelenti az egységes hangzást. Amikor egy márkára jellemző hangzásról beszélünk, az lehet egyedi, de ettől az még nem egységes. Kis fogalomzavar ez szerintem.
Cd játszók
Ha nem egy márkán belül van minden komponens(értsd itt a kábeleket is),akkor nem hiszem hogy lehet egységes hangról beszélni.
Ezzel nem értek egyet.
Egyazon márka még nem feltétlen elégséges feltétele az "egységes" hangnak.
Persze vannak márkák, ahol ez igaz.
Szerintem félreérthető voltam.Én nem az adott márka hangjára gondoltam,hanem általánosságban.Tehát a gyárban beállítják minden lejátszón a hangzásképet,na ez a hangzáskép a tuning által megbomlik,mert belenyúlnak a gyári beállításokba azáltal,hogy reszelgetnek a készüléken valamit,ami beleszól a hangzásab.És nem negy adott márka hangja megy így gallyra,hanem általánosságban megbomlik az egyensúly.Remélem így jobban érthető,hogy mire akarok kilyukadni.
Cd játszók
A gombok(pl. kikapcs-bekapcs) tényleg beleszólnak a hangzásba? a cd mechanika mire lett kicserélve?
Szerintem minden beleszól ami plusz dolog és felesleges.Bár evvel tuti sokan vitatkoznának.A mechanika nem lett kicserélve semmire csak ki lett pakolva.
Ha nincs cd mechanika a készülékben akkor hogyan működik? Vagy én értek félre valamit?
Cd játszók
Ha nem egy márkán belül van minden komponens(értsd itt a kábeleket is),akkor nem hiszem hogy lehet egységes hangról beszélni.
Ezzel nem értek egyet.
Egyazon márka még nem feltétlen elégséges feltétele az "egységes" hangnak.
Persze vannak márkák, ahol ez igaz.
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Cd játszók
A Sony cédéd is már csak a nevében Sony.
Nem.Még Sony de nem sokáig.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Cd játszók
Ez is egyszempont, így igaz,de pl. kábeleket nem minden cég gyárt, fordítva talán még jobban igaz. Akkor soha nem lenne egységes hang?
De te arról beszéltél hogy ha egy gyártó megtuningolja pl. a cd-det akkor az ő nahgkaraktere kerül bele a hangba és ettől nem lesz egységes.De az a hang alapból nem egységes,mert nem fedi le az egész rendszerre jellemző hangot.Igaz megváltoztatja,de nem tér el az egységestől,mert sose volt az.
Cd játszók
A gombok(pl. kikapcs-bekapcs) tényleg beleszólnak a hangzásba? a cd mechanika mire lett kicserélve?
Szerintem minden beleszól ami plusz dolog és felesleges.Bár evvel tuti sokan vitatkoznának.A mechanika nem lett kicserélve semmire csak ki lett pakolva.
Cd játszók
Én is sokat vaciláltam a komponensek között mikor még gyári cuccokat akartam venni,és akkor meghallgattam egy házi építésű rendszert és onnantól kezdve elfelejtettem azt hogy "gyári".Nálam minden saját készítésű.A cd-m is ott tart hogy minden ki van belőle dobálva ami nem kell(bekapcs gomb,hangerőszabájzó,cd mechanika).Persze ehhez le kell győzni azt az érzét hogy nekem nagyon jó a komponensem,mert ez van ráírva,és ezt írták róla itt és ott.Ezt csak azért írtam le mert nagyon sok fajta megoldás van egy rendszer felépítéséhez,és úgyis arra fogsz elindulni ami a legjobban megfog,persze ehhez hallgatózni kell.
Ebben sok igazság van, hiszen a saját ízlésed szerint alakítod át a cuccokat. A Sony cédéd is már csak a nevében Sony. A gombok(pl. kikapcs-bekapcs) tényleg beleszólnak a hangzásba? a cd mechanika mire lett kicserélve?
Cd játszók
Ha nem egy márkán belül van minden komponens(értsd itt a kábeleket is),akkor nem hiszem hogy lehet egységes hangról beszélni
Ez is egyszempont, így igaz,de pl. kábeleket nem minden cég gyárt, fordítva talán még jobban igaz. Akkor soha nem lenne egységes hang?
soha többet nem lesz lesz CD lejátszóm
A rendszeredet hallgatva lehet,hogy nekem sem...
A közel félmilliós cd-lejátszóm futóműként használva ugyan ahhoz a DAC-hoz hangilag elmarad a pc-s megoldástól.
Az nem semmi! Gondolom nem elsősorban a Machbook miatt van,hanem alapból a pc-s megoldásnak köszönhetően.
Cd játszók
Én is sokat vaciláltam a komponensek között mikor még gyári cuccokat akartam venni,és akkor meghallgattam egy házi építésű rendszert és onnantól kezdve elfelejtettem azt hogy "gyári".Nálam minden saját készítésű.A cd-m is ott tart hogy minden ki van belőle dobálva ami nem kell(bekapcs gomb,hangerőszabájzó,cd mechanika).Persze ehhez le kell győzni azt az érzét hogy nekem nagyon jó a komponensem,mert ez van ráírva,és ezt írták róla itt és ott.
Ezt csak azért írtam le mert nagyon sok fajta megoldás van egy rendszer felépítéséhez,és úgyis arra fogsz elindulni ami a legjobban megfog,persze ehhez hallgatózni kell.
Cd játszók
Valójában az zavar illetve kérdéses ,hogy egyrészt a cd player,vagy erősítő a beavatkozással elveszítheti a karakterét,hangzását és egy teljesen más hangzást produkálhat,ami lehet,hogy jól szól,de vajon az egységes zenei összkép nem bomlik meg?
Cd játszók
A napokban jártam BIG FOOT-nál egy kis fülelgetésre,és nagyon hasznos időtöltés volt, tanultam,tapasztaltam jónéhány dolgot nála. Köszönöm neki a lehetőséget ezúton is.
Nagyon szívesen
Kár hogy ebbe a topicba nem tudok mit írni, mert soha többet nem lesz lesz CD lejátszóm
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Cd játszók
Én csak saját tapasztalatból tudok nyilatkozni. Macbook a "futóművem", tc electronic firewire-es külső spdif átalakítót használok a külső DAC-hoz. A közel félmilliós cd-lejátszóm futóműként használva ugyan ahhoz a DAC-hoz hangilag elmarad a pc-s megoldástól. Nem azt mondom, hogy nagy a különbség, de van. Ettől függetlenül, ha nincs sok időm, akkor cd-ről hallgatom a zenét, ha meg van több szabad órám, akkor összedugom a macbookot.
Cd játszók
elvileg a pc jobb "futómű".de vannak akik szerint amit nyersz a futóműn az veszíted máshol...pl. USB. De erre megint az a megoldás, hogy megpróbálod megtapasztalni, mert itt mondhatnak neked bármit, lehet hogy szted épp az ellenkezője válna be.Tehát azt tanácsolnám, hogy ne csak a mások véleményére hallgass, tapasztald is meg azokat
Ezt én is így tudom,és pont az USB-n akadtam meg.Épp a napokban hallgattam pc-ről zenét, ami nagyon szépen szólt,ez tény,Viszont kíváncsi lettem volna,hogy cd-ről milyen lett volna a zene.
Természetesen a saját fülemnek hiszek,tesztelek is,de szívesen hallgatom mások tanácsát,véleményét is,és adok ia rájuk.
Egy kicsit 22-es csapdája a dolog,mert saját rendszerkomponenssel kéne fülelni,de az meg nincs,mert akkor akarok venni,ha meghallgatttam egy csomó cuccot.
Ha gondolod szívesen látlak egy órára
Az remek lenne! A napokban jártam BIG FOOT-nál egy kis fülelgetésre,és nagyon hasznos időtöltés volt, tanultam,tapasztaltam jónéhány dolgot nála. Köszönöm neki a lehetőséget ezúton is.
Cd játszók
Hát ha a magyar Tuning cég DAC-ot cserél benne, akkor több mint valószínű, hogy változik a hangkarakter...
Cd játszók
Valószínű, hogy köztudott; én egy gyártó vonalát képviselem otthonomban.Nem zenélek PC-ről, nincs külső DAC-om, továbbá minden készülékem régebbi darab. Ha gondolod szívesen látlak egy órára
Cd játszók
Én a második csoportba tartozom...Csak te tudod eldönteni merre tovább...Mégpedig ugy, hogy elmész meghallgatni a tuning végererdményét.Felkeresed a szóbanforgó cégeket és megpróbálsz rálátást szerezni az általuk képviselt hangkarakterről...
Mármint a tuningolást végző cégeket? Jól értem,hogy a saját hangkarakterüket viszik be a cuccba?
Valójában az zavar illetve kérdéses ,hogy egyrészt a cd player,vagy erősítő a beavatkozással elveszítheti a karakterét,hangzását és egy teljesen más hangzást produkálhat,ami lehet,hogy jól szól,de vajon az egységes zenei összkép nem bomlik meg?
Cd játszók
elvileg a pc jobb "futómű".de vannak akik szerint amit nyersz a futóműn az veszíted máshol...pl. USB. De erre megint az a megoldás, hogy megpróbálod megtapasztalni, mert itt mondhatnak neked bármit, lehet hogy szted épp az ellenkezője válna be.Tehát azt tanácsolnám, hogy ne csak a mások véleményére hallgass, tapasztald is meg azokat
Cd játszók
Ezzel nem értek egyet. Nekem ott sorakoznak a cd-k a polcomon. Begrabbeltem mindet a computerbe, veszteségmentes formátumban tárolom őket. Mikor hallgatok egy albumot, leveszem a polcról a cd-t, és ugyanúgy olvasgathatom mintha cd-ről hallgatnám. A különbség csak kitűnő hangminőség.
Naná! A grabbelés nálam is megy,csak nem hallgatom a gépen,gépről.A hangminőséget direkt nem említettem.Mégpedig azért mert kíváncsi voltam,hogy szóbakerül-e. Nem jobb-e egy cd játékos mint a vinyós megoldás? CD-nál analóg az összeköttetés, és alapjaiban más a technika.Vinyónál USB kábelen megy a digitális jel,amit át kell analógba konvertálni.Tudom,ez lerágott csont,de eddig nem sikerült meggyőződnöm arról,hogy a cd-nél jobban szól a pc-s zene.Itt is pro kontra vannak érvek. Fene egye meg,egyszerűbb volt a dolog amíg nem volt ennyi alternatíva.
Cd játszók
Én a második csoportba tartozom...
Csak te tudod eldönteni merre tovább...Mégpedig ugy, hogy elmész meghallgatni a tuning végererdményét.Felkeresed a szóbanforgó cégeket és megpróbálsz rálátást szerezni az általuk képviselt hangkarakterről...
Cd játszók
Számítógépes hallgatózáson is filóztam,de elvetettem,mert valahogy "személytelennek" érzem a dolgot.A cd-nek van egyfajta feeling-je,ami elveszik a komputeres rendszernél.
Ezzel nem értek egyet. Nekem ott sorakoznak a cd-k a polcomon. Begrabbeltem mindet a computerbe, veszteségmentes formátumban tárolom őket. Mikor hallgatok egy albumot, leveszem a polcról a cd-t, és ugyanúgy olvasgathatom mintha cd-ről hallgatnám. A különbség csak kitűnő hangminőség.
Cd játszók
Croft!
Vettél már lejátszót?
Most hirdetnek a Hifi City-n egy X222ES gépet jó áron.
2007-05-25 | Steve | 06 30/240-3082 | Kaposvár-Keszthely
Sony CDP-X222 ES cd lajátszó ,távval,karcmentesen eladó Irányár: 25 000 Ft.
Még nem. Egyelőre gyűjtöm az infókat, de nézelődöm is a piacokon.
Azt már eldöntöttem,hogy a klasszikus, jazz, akusztikus, jobbféle popműfajok hllgatásához egy sztereo rendszert fogok összekalapálni.Számítógépes hallgatózáson is filóztam,de elvetettem,mert valahogy "személytelennek" érzem a dolgot.A cd-nek van egyfajta feeling-je,ami elveszik a komputeres rendszernél.
Viszont a tuning dologban most elakadtam,mert vannak pro és kontra vélemények e témában. Logikusan végiggondolva inkább az ellenvélemények irányába hajlok,de ugyanakkor ott a másik oldal aki pedig megelégedéssel hallgatja a tuningolt cd lejátszóját, erősítőjét.