Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Sziasztok!
Egy hm erősítő és hangfal pár vásárlása előt állok és a tanácsotokat szeretném kérni. A szoba mérete durván 33m2 aminek az egyik részében helyezném el a technikát. Kinéztem egy H/K AVR 132 erősítőt, amihez keresem az ideális álló, front párost. Zenére és mozira használnám, főleg elektronikus zene kedvelő vagyok, de a repertoár elég széles lenne...
Szóval néztem egy JBL Balboa 30-at, kérdésem hogy szerintetek nem túl nagy-e az erősítőhöz? (Vagy AVR 132 inkább polci frontokkal?)
Ha van tippetek, mi az ami passzolna még hozzá, szívesen veszem. Ja és nem ártana, ha későbbiekben azonos gyártó/sorozattal bővíthetném surround és center hangszórókkal és jó lenne, ha az ára 80-90 eFt alatt lenne a párosnak.
Köszi a segítséget!
Jani
A biamp mikor 2 erősítőről van hajtva egy hangdoboz, egyik erősítő a magasakat, másik a mély szekciót erősíti...
Akkor bi-amp-ról van szó.
Másik kérdés:
Bár ezt már régebben, májusban megbeszéltük, de a szoba méretei 3.5x5m, az 17.5 m2.
Erre szerintetek túl nagy a CAV DP880?
Rock, Jazz-rock, progresszív
Kösz!
Oda még elmegy szerintem...Bár minden bizonnyal meggyűlik a bajod az elhelyezéssel ha nincs elég és megfelelő hely neki...
Ez abszolút így van.
Nekem 3,5 x 5,5 a szobám, egy csomó bútor volt benn, 2 szekrény, baromi nagy ágy.
Be voltak szorítva a hangfalak a szekrények meg az asztal közé.
2 hete átrendeztem a szobát (ki lettek dobva a szekrények + kisebb ágy lett), gyakorlatilag olyan mintha új hangfalaim lennének, eszméletlen hogy mennyit számít az elhelyezés...
szerk: Ja és azt elefelejtettem, hogy egymástól most több mint 2,5 méterre vannak a hangfalak, ez is nagyon fontos.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will
A biamp mikor 2 erősítőről van hajtva egy hangdoboz, egyik erősítő a magasakat, másik a mély szekciót erősíti...
Másik kérdés:
Bár ezt már régebben, májusban megbeszéltük, de a szoba méretei 3.5x5m, az 17.5 m2.
Kösz!
Oda még elmegy szerintem...Bár minden bizonnyal meggyűlik a bajod az elhelyezéssel ha nincs elég és megfelelő hely neki...
Másik kérdés:
Kösz!
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
lehet biampolni akar nem?
Tessék
A bi-amp és bi-wire, ezeket mindig keverem.
Igen, valószínű akkor a Bi-Amp-ról van szó.
Tessék
A bi-amp és bi-wire, ezeket mindig keverem.
Igen, valószínű akkor a Bi-Amp-ról van szó.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th
No, mintegy bő 5 óra hossza alatt végigolvastam a topikot 2009. május 15-től kezdve.
Akkor most van egy kérdésem: a CAV DP880 kettős kábelezhető?
Mert sehol nem találok egy képet ami hátulról mutatja.
Kösz!
Miért ennyire fontos ez? Én ha az lenne sem használnám, inkább átkötném...
Szia!
Hát azt nem mondtam hogy olyan fontos, de jó ha megvan a "lehetőség". Mert ki szeretném próbálni úgy is.
No, mintegy bő 5 óra hossza alatt végigolvastam a topikot 2009. május 15-től kezdve.
Kösz!
Rossz helyen kerested.
A CAV topicban találtál volna róla képet.
A baloldali a 880A.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- Z.É.T. (exAtcBp)
- V.I.P.
- Értékelés: 211
Kösz!
Már RACPOWER is segített, de igen.
E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151
"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."
Albert Einstein
Tessék
Kösz!
Miért ennyire fontos ez? Én ha az lenne sem használnám, inkább átkötném...
Kösz!
Helo!Nekem egy Hk970 van CAV Dp880A dobozpárral és nagyon jó összeállítás és újan sem drága,sztm érdmes számításba venned!Halgatok rockot,elektronikus zenét,RnB-t és nekem mindegyik stilusban tetszik!
Még egy pár van és vége.
Ebből nem lesz már több.
Webáruház:
Üdv mindenkinek!adott egy harman/kardon pm665 szterejjó erősssítő. szeretnék egy hozzá illő hangsugárzót, és tőletek egy-két ötletet! 50et szánok rá kb. a szoba mérete változni szokott , mondjuk legyen 30-56 köbméter. a zene nagyon változatos: fullelektronikus, kellemesebb elektronikus, jazz, hiphop, komolyzene, dooors, nirvana, country, blues, meg majdnem minden. sajna egy sima pc-ről, laptopról játszom, mp3 osz' kész. használt darabok fele kacsintgatok, a maiak nem nagyon játszanak. ennyi pénzért főleg nem :foto: infinity, jbl-ra jutottam eddig. csak még egyet sem hallgattam közülük
szóval valakinek van javaslata?
Helo!Nekem egy Hk970 van CAV Dp880A dobozpárral és nagyon jó összeállítás és újan sem drága,sztm érdmes számításba venned!Halgatok rockot,elektronikus zenét,RnB-t és nekem mindegyik stilusban tetszik!
szia ! hallani hallottam felejtős de izlések és pofonok különbözőek.
Köszi a segitséget!Nem nekem kellett volna de legalább van kiindulási pontom!
Üdv mindenkinek!
adott egy harman/kardon pm665 szterejjó erősssítő. szeretnék egy hozzá illő hangsugárzót, és tőletek egy-két ötletet! 50et szánok rá kb. a szoba mérete változni szokott , mondjuk legyen 30-56 köbméter. a zene nagyon változatos: fullelektronikus, kellemesebb elektronikus, jazz, hiphop, komolyzene, dooors, nirvana, country, blues, meg majdnem minden. sajna egy sima pc-ről, laptopról játszom, mp3 osz' kész. használt darabok fele kacsintgatok, a maiak nem nagyon játszanak. ennyi pénzért főleg nem :foto: infinity, jbl-ra jutottam eddig. csak még egyet sem hallgattam közülük
szóval valakinek van javaslata?
szia ! hallani hallottam felejtős de izlések és pofonok különbözőek.
Sziasztok!Magnat Sonobull21 tipusú dobozt ismeri valaki vagy hallott már ilyet?Előre is köszi!
Sziasztok, ismeri valaki a Koda EX686 os szériáját illetve hallotta már szólni?Milyen minőséget képvisel a rendszer?
Gondom nincs vele tetszik a hangja mert nincs viszonyítási alapom de neten semmi infót nem találni róla csak a Koda tesco-s szériájáról.
Mozira egy olcsó választás,de zenére felejtős.
A Koda egy olcsó kínai tömegtermék.
Ismerem őket személyesen.
Webáruház:
Sziasztok, ismeri valaki a Koda EX686 os szériáját illetve hallotta már szólni?
Milyen minőséget képvisel a rendszer?
Gondom nincs vele tetszik a hangja mert nincs viszonyítási alapom de neten semmi infót nem találni róla csak a Koda tesco-s szériájáról.
HM-
Erősítő:Denon AVR 2307 5.1: Koda EX 686, WD TV live
Hifi-
ErősítőDenon PMA655R+ Denon TU1500 FAL:Celestion F38 Mindenes:LG HR500: Kef PSW 1000.2
Erősítő:Denon AVR 2307 5.1: Koda EX 686, WD TV live
Hifi-
ErősítőDenon PMA655R+ Denon TU1500 FAL:Celestion F38 Mindenes:LG HR500: Kef PSW 1000.2
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
tannoy f4 custom vagy acoustic energy evo 3 ? mindketto 200 font alatt van ujan...
vmi elol portos hangfal kellene, mert a kis jpw-k nem adnalk eleg dinamikat, melyet ebben a 30 nm-en...sajna
Egyértelműen sokkal jobb az AE.
Holnap írok neked privit.
varom ,koszi
Ment pü.
Az AE dobozról még mindig úgy gondolom, hogy 150 környékén nem nagyon lehetett nála jobb hangfalat kapni anno. 168 volt a listaára, s én nagyon szerettem, csak néha túlzásba vitte az energiát, ami túlmutatott a kis szobámon. Így inkább nagyobb szobákba tenném, megfelelő társakkal.
Naim-ZU
tannoy f4 custom vagy acoustic energy evo 3 ? mindketto 200 font alatt van ujan...
vmi elol portos hangfal kellene, mert a kis jpw-k nem adnalk eleg dinamikat, melyet ebben a 30 nm-en...sajna
varom ,koszi
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Naim-ZU
tannoy f4 custom vagy acoustic energy evo 3 ?
mindketto 200 font alatt van ujan...
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sziasztok!A tanácsotokat szeretném kérni.
Előre bocsájtanám hogy régen hallottam már JVC dobozokat (azért kicsit drágább szett volt) de meglepően jól szólt.
Erről valahogy nehezen tudom elképzelni mindezt...
Én azt javaslom hogy a keretedből most használtban 2 frankó frontot, majd később a többit. :foto:
Egyébként a .1-is kell majd mert karcsú dobozokat meg kell támogatni sub-al... és azért ebben a kat.-ban nem találni sok dobozt amihez nem kellhet sub...
Azért itt körbe néznék a helyedben!
Mit használtál eddig, ill. ez az első láncod?
Ez az első láncom,lévén kezdő házimozis....
Én javasolnám a jbl scs178 5.1-es szettet. 10e. kerül többe mint a keret és kategóriáján felül teljesít.
Ennyi pénzért jobbat nem hiszem, hogy találsz.
Házimozi: TV:Panasonic TX-P46G10 Erősítő: Harman/Kardon Avr-245 DVD:Harman/Kardon Dvd-23 Hangsugárzó: JBL Scs-178 Kábelek: QED Performance, Inakustic Pathmos
PC: Thermaltake VH6000BWS Armor +; Chieftec CFT-650-14CS 650W ;AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2; Sapphire HD4890 1GB GDDR5 VAPOR-X; 2 X SAMSUNG 1000GB F1 SATA2 HD103UJ ; 2 X WD MyBook 1000Gb Essential stb...