Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Acme »

av erolkodo erzekeli a dts-t amugy? kiirja?milyen av ?

Ennél a játékosnál nem írja ki viszont a saját cuccosnál igen.
Mint írtam át hozta hozzám így az alá írásomban szereplő láncocskával próbálkozunk.
A saját cd simán megy, át kötöttük és ez nem viszi.
Beolvassa elkezdi játszani és csak a "sistergés" jön.
Bosszantó mert direkt ezért vette.
Mondjuk "balek" volt mert sietett és csak stereo erősítőn próbálta ki.

Érdekes probléma.

Én is tapasztaltam, hogy ha a DVD játékos pörgeti a DTS-CDt akkor felismeri az erősítő, de ha digit optikain kapja a PC-től a jelet, akkor white noise lesz belőle.

Hirtelenjében két ötlet:

- A DTS CD-k minősége engem nem győzött meg. Sztem jobban jár a barátod, ha CD-t hallgat

- Ha mégis ragaszkodik a DTShez egy (bármilyen, olcsó) DVD játékos orvosolni fogja a problémát, ha csak DTS-CDre használja, bármelyik 5000 Ft-os gép megteszi.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: n.drews »

szevasztok..egy kérdésem van, mégpedig hogy a 96khz/24bit-es DAC szignifikánsan jobb-e a 192/24-es nél, azért kérdezem, mert költséghatékony megoldásként egy jó dvd lejátszóról szeretném a cdket is hallgatni és ugy láttam hogy a jobbakban a 96/24es DAC van...

vagy nem fogom hallani a különbséget...?

kössz a segitséget.

Sőt, van olyan 96/16-os (!) dac, ami jobb a legtöbb 96/24-es és 192/24-es dacnál... Sőt, talán 44.1/16-os... A számok semmit nem jelentenek.

Egyébként nem a bitszám a lényeges, a 16 bit már elég a fülünknek, sokkal inkább a mintavételezési frekvencia: a 44.1 -> 96 szignifikánsabb változás. (Megfelelő rendszerben hallgatva)

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

av erolkodo erzekeli a dts-t amugy? kiirja?milyen av ?

Ennél a játékosnál nem írja ki viszont a saját cuccosnál igen.
Mint írtam át hozta hozzám így az alá írásomban szereplő láncocskával próbálkozunk.
A saját cd simán megy, át kötöttük és ez nem viszi.
Beolvassa elkezdi játszani és csak a "sistergés" jön.
Bosszantó mert direkt ezért vette.
Mondjuk "balek" volt mert sietett és csak stereo erősítőn próbálta ki.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: richies »

av erolkodo erzekeli a dts-t amugy? kiirja?
milyen av ?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

a dts=hez kell egy dekoder ,ami abban a sima cd lejatszoba nincs., szoval egy av erositore kellene kotnie a cd-t, ha jol tudom.javitsatok ki ,ha nincs igazam

Jó bocs ezt nem írtam le hogy természetessen összekötöttük az erőlködővel Digi optikain és coaxon is.
De nem megy.
Szóval nekem is ez volt az első gondolatom mivel nincs benne dekóder de az erőlködőé dolgozik elméletileg?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: richies »

a dts=hez kell egy dekoder ,ami abban a sima cd lejatszoba nincs., szoval egy av erositore kellene kotnie a cd-t, ha jol tudom.
javitsatok ki ,ha nincs igazam
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Kellene egy kis segítség.
Az egyik spanom vett egy Marantz 5000 cd-t.
Az volt a lényeg hogy ne dvd-vel keljen pörgetni a cd lemezeket.
Van pár dts anyaga is és direkt olyan játékost vett aminek legalább egy digi kimenete van.
Nem beszélve hogy egy cd játékos teljesen máshogy játsza le a cd-t.
Szóval az a probléma hogy szépen boldogul sima lemezzel de dts hangnál csak a "sistergés" jön át.
Ez miért lehet és hogy lehet orvosolni?
Áthozta hozzám és átdugtuk az én Pioneer játékosomat és nem jó. bow.gif bow.gif bow.gif
A segítséget előre is köszönöm.

E190
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: E190 »

Helló!
Esetleg tudnátok segiteni abban hogy hol tudnám Technics SL-PG 770/d cd lejátszómat SL-PS 840-re cserélni?

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hol lehetne kapni cdjátszó mechanikához ékszíjat?
Úgy tűnik kezd kicsit kinyúlni. konkrétan Marantz cd-94hez kéne, de gondolom ez nem annyira típusfüggő.

EMMZETT
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: EMMZETT »

Több CD, és DVD játékos teszteredményét vizsgálva - külföldi magazinok - arra a következtetésre jutottam, hogy általánosságban, ha a lejátszók CD audio lejátszásra vonatkozó részét nézzük, akkor DVD játékosból 2x-es áron kapjuk meg 1 adott árú CD játékos minőségét. Tehát pl. 100 e Ft-os CD játékos szintjéhez 200 e Ft-os DVD játékost kell venni!

Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, mert ezt nem lehet ár alapján eldönteni, de tájékoztatú jelleggel írtam ezt.... - és átlagban igaz!!!!

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: rudulf »

szevasztok..egy kérdésem van, mégpedig hogy a 96khz/24bit-es DAC szignifikánsan jobb-e a 192/24-es nél, azért kérdezem, mert költséghatékony megoldásként egy jó dvd lejátszóról szeretném a cdket is hallgatni és ugy láttam hogy a jobbakban a 96/24es DAC van...

kössz a segitséget.

A reprodukciónál sosem az adatok számítanak...
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Nos én sem vagyok nagy szaki, viszont agy dvd játékos sosem fog úgy zenélni mint egy cd játékos.
Egyszerü okbol: Nem erre tervezték.
Vannak kivételek de az más kategória.
Vagy Dvd + Dac vagy amit én inkább ajánlok Cd ill. Cd + Dac.
Ja és attol hogy drága dvd játékost vesz az ember attol még nembiztos hogy jó is lessz.

És használtan elég jó árban lehet cd-t venni.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Acme »

a 96khz/24bit-es DAC szignifikánsan jobb-e a 192/24-es nél,
Én nem vagyok nagy szakértője a dolognak, de a hangminőséget csupán egy paraméter alapján szerintem nem lehet megítélni. Szvsz ha CD audiót szeretnél hallgatni próbálj meg egy olcsó külső DAC-ot a DVD játékoshoz, vagy vegyél erre a célra CD lejátszót.
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

hudomeld
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -6

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: hudomeld »

szevasztok..
egy kérdésem van, mégpedig hogy a 96khz/24bit-es DAC szignifikánsan jobb-e a 192/24-es nél, azért kérdezem, mert költséghatékony megoldásként egy jó dvd lejátszóról szeretném a cdket is hallgatni és ugy láttam hogy a jobbakban a 96/24es DAC van...

kössz a segitséget.
ami lehet magam készítek..
tanácsot és tapasztalatot szives adok át..
70/317 69 64

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

CD-játszóban gyenge/elromlik a fej? Maga a lézer megy tönkre, esetleg a lencse fárad el?
Csere,ha lehet hozzá kapni, a típust ki lehet keresni pontosan...

A kérdésem a hiba mikéntjére/miértjére irányult...

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: George »

Ma került hozzám egy Yamaha CDX1060-as. A beléről itt van 2 kép. A kérdésem az lenne, hogy ez 2 DACos-e, és ha igen, akkor lehet-e a két ezüst színű doboz a DAC? Amúgy a megépítés egy tankhoz hasonlatos, a tálca teljesen fém, pl...a hangja egyelőre tetszik.

Szerintem nem , alatta lesz a két chip szvsz

YAC506-D – YM7402 a típusa, ilyet keress

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: George »

CD-játszóban gyenge/elromlik a fej? Maga a lézer megy tönkre, esetleg a lencse fárad el?
Csere,ha lehet hozzá kapni, a típust ki lehet keresni pontosan...
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

switch
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: switch »

Ma került hozzám egy Yamaha CDX1060-as. A beléről itt van 2 kép. A kérdésem az lenne, hogy ez 2 DACos-e, és ha igen, akkor lehet-e a két ezüst színű doboz a DAC?
Amúgy a megépítés egy tankhoz hasonlatos, a tálca teljesen fém, pl...a hangja egyelőre tetszik.

EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.

romzol
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: romzol »

Denon DCD 500 AE-tipust néztem ki magamnak , mint megfizethető alternativát , cd hallgatásra-50 ft-ig. Nagy álltalánosságban , jó ár/érték aránnyal bír szerintetek egy "nemannyira vájtfülűnek" ? Vagy gondolkodjak más tipusokon is?
Meghallgatnám a NAD 515BEE-t is, igaz az 54e körül van.
Front-end: - Erősítő: Sony TA-FA1200ES Hangsugárzók: - Kábelek: Siltech New York Füles: Sennheiser HD-525 TV: Panasonic TH-37PV70

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Nagyon szereti a gitár zenét
Azt melyik nem?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Denon DCD 500 AE-tipust néztem ki magamnak , mint megfizethető alternativát , cd hallgatásra-50 ft-ig. Nagy álltalánosságban , jó ár/érték aránnyal bír szerintetek egy "nemannyira vájtfülűnek" ? Vagy gondolkodjak más tipusokon is?
Én nagyon szeretem a Denon hangzásvilágát, sztem nem jársz rosszúl vele. Nagyon szereti a gitár zenét

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van itt marantz-szakértő? Az lenne a kérdésem, hogy az egyses CD-17 változatok közt mi a különbség?

A másik szakmai: tulajdonképpen mi történik, amikor egy CD-játszóban gyenge/elromlik a fej? Maga a lézer megy tönkre, esetleg a lencse fárad el?

sting
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: sting »

Sound & Vision : 

Marantz- Sony - Playstation - XOX

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: vtb »

Igen, már ennyi hallgatás után is érzek némi különbséget. Ez jobban szeret (jó értelemben) csilingelni. Nem szól olyan vastagon, de tisztább a hangja. Nem olyan széles a színpad, de mélyebb. ...lehet hogy sokáig fog maradni

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Nem a fej hibás, hanem az elektronika. Mivel a Denon is kezd végelgyengülni úgy néz ki új cd fog befigyelni...hát ez a kiadás most nem hiányzott, dehát kell nekem zenét hallgatni. 

javítatni gondolom nem lenne olcsó mulatság

Annyira nem, hogy a javítás árának egy részéből hazahoztam őt inkább

Tudom, hogy nem a csúcsmodell és a 1560hoz képest talán visszalépés (bár eddig nem mondanám, hogy feltűnő a visszaesés, sőt) de egy ideig megteszi.

Denon DCD1015

Talán ez nem vissza lépés.
Nem rossz .
Tapasztalat ?
Vettél észre külömbséget ?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”