Ha a tv képét akarod javítani, akkor érdemes a következőket is számításba venni:Rock60 írta: ↑2024.03.03., vas. 21:334. Nem nagyon.Aszpirin írta: ↑2024.03.03., vas. 20:58
1. az a jobbik (sic!) :) . ahogy írtam…
2. igen az a bázisállomás. Ha nincs különösebb WiFi-igényed, akkor szerintem ezt a pontot dobhatjuk is.
3. a switch egy kütyü, ami “osztani” képes az ethernet-kapcsolatot. A “router”-nek mondott bázisállomás valójában egy optikai modem, egy wifi-router, és egy okos switch egyben.
4. oké, és a tüskézés hozott valamin valamit?
5. Most összezavartál… tévé miatt akarod tuningolni a routert? merta kekor rézsemről passz, azt hittem, valami streaming közbejön… Ha lemezjátszózol, akkor pláne mindenképp jó ötlet a phono előerősítő közeléből kiiktatni a kapcsolóüzemű tápokat, vagy megfelelően leárnyékolni őket, a phono meg különben is annyira legyen távol a digitális kütyüktöl (beleértve a tévét is), amennyire csak lehet. Ez az egyik legjobb tuning szerintem. De csak a tévé miatt tuningolni a routert… erre másoknak átadom a tanácsadás privilégiumát.Az analóg táp annál inkább.
5. Igen, a TV miatt, abból szeretném kicsavarni a legtöbbet, a Metrum dac is azt szolgálja.Ok értem, lehet, hogy nem rentábilis a belefektetett energia.
Ha mégis kipróbálnám akkor :
A bázisállomásra rá kell kötni egy jobb switch - et és onnan menni tovább LAN kábellel a
Telekom setupbox - ba ?
A bázisállomáson van erre megfelelő kimenet ?
A switch - et is külön tápolni kell ?
1. A tápellátás pont olyan fontos mint a hi-fi rendszernél (tápkábel, elosztó, minél jobb minőségű áram - esetleg leválasztó trafó -, tápösvény!?)
2. A képre is hatnak a rezgések. (állvány, rezgéscsillapító alátét, stb)
3. Nem tom neked min jön a net - illetve a kép nálam optila van, onnan megy egy "leválasztó kütyü"-be ami leszedi a tv jelet (az optika megy tovább a routerbe) és onnan coax antennán megy a tv-be. (ilyen esetben a leválasztókütyünek szintén kell egy rendes táp (már csak azért is, hogy nem legyen a közelben egy vacak kapcsi táp) és jobb minőségű coax kábel)
4. A fent említett eszközöknek sem árt a rezgéscsillapítás.
Most hirtelen ennyi ugrott be.