A teteje egy "venyige" 110ASL ha jól látom
2db 25 centissel...
Persze kéne

Abban azért elég biztos vagyok,hogy ha egy scm20A-t párositanál bármilyen és bármennyi szubbal nem azt kapnád amit most a 150es ad.tottyi írta: ↑2022.12.17., szomb. 11:17Igy meg nem lattatok ATC-vel felszerelt studiot ahol ennyire korbe lehet jarni virtualisan a studiot. :) Blackbird Studio.
Szamomra mindig erdekes, hogy ilyen hangfalak amik 25Hz-tol jatszanak annak minek ennyi sub.![]()
Bar mar igy tapasztalat az mutatja, hogy halkabban talan nem jonnek ki azok a herczek.
Lehet kisebb ATC-et kellett volna subbal bar en annyira sub "ellenes" vagyok zenehallgatas teren.![]()
https://my.matterport.com/show/?m=EEyHkA2wBfn
A sok sub (meg úgy általában a subok ezekkel a hangfalakkal) részben azt a célt szolgálják, hogy minél egyenletesebb legyen a mélyatvitel a helyiségben.

Nem kergetem csak nem hallom amit irnak.

Előfokot még hagyján, de végfokot?!
A csoves wattokat mashogy celszeru kezelni, KT90-ekkel 2x90W is van egyebkent, es ez a csoves 2x90W krumplipuret csinal nehany 2x200-250W felvezetosbol. Persze a parositas nagyon fontos, milyen hangsugarzorol van szo.supravox írta: ↑2022.12.11., vas. 19:53Nem is tudom...
Biztos jó kis elő+végfok szett /habár én kerülöm amiben cső van/ de,hogy baromira nem ATC elé való az 100%.
Gyári ajánlás a passzív dobozokhoz
100-1500W
A 100-at is csak.azért írták le,hogy ne zárják ki az erősítők jelentős részét.
Ez a csöves motyesz meg 70W...
Persze a csöves az mindig más![]()
Nem is tudom...

En ugy ertettem. hogy csoves cuccok es ha visszaolvasol akkor volt, hogy Audio Research elofokkal hallgattak az atc 150-eseket. De meg allitolag az Audios ficko sem ajanlotta a csoves erositoket az ATC-hez.
:) Primaluna EVO400 sztereo elofok + vegfok

Na ugyi, hogy "Audio Research". :) De hihetetlen, hogy milyen gyonyoruek ezek a hangfalak.

Azért.

Ahh ezek az ATC-ek, meg sub is kell mellelyuk.

Szétszedni??tottyi írta: ↑2022.12.03., szomb. 15:19Ezt komolyan mondod, szetszedted a hatuljat es kicserelted a biztositekot?supravox írta: ↑2022.12.03., szomb. 14:55A Wireworld kábelekkel jól kijön az ATC.
Egy Gold8 sorozatú XLR már elég jó hozzá.
Érdekes nálam a Platina táp nem vitte nekem tetsző irányba a hangot.Meg egy jó pár "neves" kábelt kiköpött.
Szerencsére a Hydrasound nem tom melyik tápkábelét nagyon szereti.
Illetve ha gyorsan és relatíve pici pénzért szeretnél előrelépést akkor a biztit cseréld ki a végfokban.
Synergestic Orange-ra.
Olvastam tobb commentet Hydrasound oldalan mivel ö is arul biztositekokat es, hogy milyen sokat hozott pl erositokben.
Az xlr kabelt Wireworld Platinium microt probalok beszerezni hasznaltan de nincs elado mar jooar honapja ketto meteres. fapaci-nal is itt-ott felbukkan csatik nelkul, ott is erdeklodtem.
Nalad melyik Hydrasound tapkabel jott be a Wireworld utan? Azelott full Hydrasoundos kabelezesem volt, mostanra mar csak az rca maradt meg (fiokban).
“Van még jó pár méter szereletlen Micro-Eclipse 7, Micro-SIlver Eclipse 7 bundon, pár méter Gold Eclipse 7 AES és SPDIF és nagyon kevés Micro Platinum Eclipse 7 és egy pár szerelt kábel RCA és XLR -esek is, 1 vagy 2m hosszúságúak és midneféle WW tápkábel, köztük Platinum is, de a Platinumokat semmiképpen nem adom el.”Vinkler írta: ↑2022.12.03., szomb. 16:23Sajnos már fél éve sem volt.wittao írta: ↑2022.12.03., szomb. 16:07Koscso Ferinek szerintem van WW Platinumja, es Kacsaban tudsz hozza szerezni jo csatikat es hibatlanul ossze is rakjak.tottyi írta: ↑2022.12.03., szomb. 15:19
Ezt komolyan mondod, szetszedted a hatuljat es kicserelted a biztositekot?
Olvastam tobb commentet Hydrasound oldalan mivel ö is arul biztositekokat es, hogy milyen sokat hozott pl erositokben.
Az xlr kabelt Wireworld Platinium microt probalok beszerezni hasznaltan de nincs elado mar jooar honapja ketto meteres. fapaci-nal is itt-ott felbukkan csatik nelkul, ott is erdeklodtem.
Nalad melyik Hydrasound tapkabel jott be a Wireworld utan? Azelott full Hydrasoundos kabelezesem volt, mostanra mar csak az rca maradt meg (fiokban).
Lehet a tapoldal is jo lesz igy, ilyen kabelekbol es megvalogatott csatikkal, szakszeruen szerelve.

Anno csináltam egy topicot az épített 100-asnak, ott mindent el lehet olvasni róla. Véleményem szerint elég jó lett a végeredmény, mérve, kevesebb torzítás mellett is mélyebbre megy például, mint a gyári. Ok tudom, ez csak egy paraméter…BLX írta: ↑2022.11.28., hétf. 22:50Köszi a képeket meg a beszámolót. Szerintem ez a projekt sokakat érdekelhet itt a fórumon.gianni321 írta: ↑2022.11.28., hétf. 22:40Hi,
Múlt pénteken volt már egy kör, most elvitte Zoli az elektronikákat, hogy hozzáalakítsa az én hangfalamhoz, ti. az az elektronika, amit elkészített, az a Vinkler hangsugárzójához készült alapján készült. Most, hogy megmérte az én hangsugárzómat, kiderült, hogy az "S"-es verziójú középhangszóró jóval érzékenyebb, mint a sima - ami a Vinklerében is van - míg az ATC saját tweeter-je meg érzéketlenebb, mint a Vinklerében teljesítő, úh van mit csinálni.
Ma este azt mondta, hogy jövő héten hozza.
Egyébként marha jól ki van találva ez az aktív/passzív verzió dolog, mert kb. 3 perc alatt lekapható a hangsugárzó hátsó lapja. Csavarok ki, mind a hangsugárzó csatlakozó termináltól induló vezetékek, mind a váltóról érkező vezetékek egy-egy csatlakozóban végződnek. Csatlakozók széthúz, váltó panelt rögzítő 4 csavar kicsavar és már mehet is be az aktív elektronika, ami így néz ki, alatta meg a passzív váltója a 100-asnak:
Lehet láma kérdés, de miért döntöttél az MZ/X féle elektronika mellet vs. gyári ATC aktív elektronika? Árban, minőségben, hogyan viszonyulnak egymáshoz? Vinkler véleménye is tökre érdekelne ebben a kérdésben. Thx.