Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sennheiser fejhallgatók
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Hát baszki ezt úgy leírtam, hogy még én sem érteném meg belőle.
Szóval a frekvenciaátvitelnek ideális esetben lineárisnak kellene lennie. Tehát minden Hz-nek egyforma hangosan kellene szólnia ha egyforma hangerőn kapja őket az eszköz. Gyakorlatilag azonban ez egy hepehupás vonal melynek két vége (az alsó frekik és a felső frekik) erősen konvergál a nullához. Megnézik, hogy a két görbe ága mikor éri el a többi freki átvitelének a felét és ott azt mondják, hogy ez az alja és ez a teteje. Ez a -3dB melletti frekvenciaátvitel. Tehát ha azt mondják, hogy 10-10Khz -3dB, az nagyjából azt jelenti, hogy "hibátlanul" 30-7Khz-ig visz át az eszköz.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
"És a következő mit jelent:
16-30000 Hz -3dB
12-38000 Hu -10dB
Most melyik mi ez a -3/-10dB, hangosabbnál ennyit ha halkabban használom a fülest akkor +annyit!?"
Ez a frekvenciaátmenetet jelöli a hangerő mellett. Az első sor azt jelenti, hogy 16-30000Hz-et visz át úgy, hogy az alja és a teteje fél hangerőn, de szól még. A második sor azért szélesebb mert tovább tágították a tűrést. Ebből az látszik, hogy a fejhallgatóban a 12Hz is megszólal de 10dB-el halkabban, mint kellene. A -3dB az elfogadott standard tűrés ami mellett a frekvenciaátviteleket megadják.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Nekem URH-s Sennheiser-em van. Nagyon meg vagyok elégedve, ugyanis nem tépem szét a madzagot az ágybanfekve. Sennheiser-t a BaSys-nél tudsz venni.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Háát, ahogy elnézve a másik topicot, szoni az "ipari hulladék" Szóval elfelejtve!
Pauly nagy szakértője és ő azt mondja, h a nyitottnak jobb a mélyátvitele! ÉÉÉÉSSS!!! Sokkal kényelmesebb, mert nem nyomja a fület! Ez a két szempont nagyon fontos lenne, mivel én is használnám házimozira!
Most kicsit megijesztettél ezzel, ha nyitottat veszek, akkor kifelé és befelé zúdul a hang! És ez a befelé(?) nem nagyon tetszik! Kifelé nem lenne nagy gond, mert sub effektet nem produkál az bizots és az már nem hat ki a szomszédra ["panel rulez"] :smile39: De a befelé, az már nem testzik, viszont Pauly szerint jobb a mély, ami kell a mozihoz, szóval nagyon nehéz lesz... :smile37:
És mennyire legyek tekintettel ezekre az értékekre? 5-38000Hu-ig??? :smile47:
És a következő mit jelent:
16-30000 Hz -3dB
12-38000 Hu -10dB
Most melyik mi ez a -3/-10dB, hangosabbnál ennyit ha halkabban használom a fülest akkor +annyit!? Vagy hogy van?
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
És még valami, inkább zárt fejhallgatót vegyél, mert a nyitottak hangosak kifelé, és befelé is beszűrődnek a zajok.Nem tudom mennyire szempont neked, hogy ne zavarjon másokat a kiszűrődő zaj, vagy hogy téged ne zavarjon a külső zaj, de egy zárt fejhallgató praktikusabb.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Az AKG-nak van egy kábel nélküli fejhallgatója, azt hiszem a 105-ös ,ami egész jó,de alapjában véve a vezetéskes fejhallgatókat nem lehet lekörözni.
AKG-t arulnak az Annex boltokban, de inkább én is a Sennheisert javasolnám. Az AKG-t mindenki el akarja adni, nézd meg az ingyenes hirdetési oldalakat, míg Sennheiser-t alig találsz használtan.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Charlie, ha kérhetném ezeket ki fogalmazza (2,3-as)???
- És mi a helyzet a Sony-val, még erre figyeltem fel egyedül!
- És milyen véleménnyel vagytok a cordless/wireless típusokkal, óva intetek, h kerüljem el a minőségük miatt is ilyen vezetéknélkül fejhallgatókat milyen áron érdemes venni, ill. min. mennyit kellene rákölteni, h az ne zsákbamacska legyen!
- Végére pedig egy rövid vagy csak maradjak a vezetékes fejhallgatóknál?
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Igazán 3 nagy név van a piacon (dinamikusra gondolok):
1.Sennheiser
2.AKG
3.Beyerdinamic.
A Beyernek a mélyeit szokták dícsérni, az AKG-nek a térhatását a Sennheisernek meg az alacsony torzítását.
Én egyszer végigteszteltem ezen márkák 100-200 eurós típusait egy német áruházban és az 590-es Senn.-nél kötöttem ki. (Állítólag a 600-as még jobb, de én még nem hallottam szólni.)
-
Vendég
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Hivatalos forgalmazó a Basys Kft. Árlista:
http://www.basys.hu/arlista/SennHifi.xls
Egyébként volt már egy ilyen topic. Én személy szerint AKG fejhallgatót javaslok.
-
Vendég
Sennheiser fejhallgatók
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, h mo-n hol forgalmaznak ilyen márkájú fejhallgatókat? :smile47:
Köszi!
ui: ...aztán majd jönnek a szakmai kérdések!!