Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 555

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Egyelőre maradtam a WASAPI-nál, bevállalva, hogy nem tekerek a számokba bele, így nem tudom kiakasztani.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

WASAPI alatt 32 bitre állítva határozottan jobb lett a hangzás, nem is kicsit; sokkal transzparensebb, nagyobb a tér, kinyílt rendesen minden irányba a tér, az akusztikus hangszerek sokkal jobban úgy szólnak, mint ha valaki itt játszana a szobában.

Köszi a tippet!

(Még mindig nem tudom, hogy a nagyfelbontású zene valóban az eredeti felbontásban jelenik-e meg a DAC bemenetén.)
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Kísérleteztem.

KS: 32 bitig elfogadja, lejátszik mindent, a legnagyobb felbontású anyagom a 192/24.

WASAPI: csak 24-ig fogadja el, ha 32-re állítom azt írta ki, hogy a 44/32 nem támogatott formátum, ugyanezt írta ki a 192/32-re, a 192/24-et megette, most is így szól

Végighallgatok pár lemezt, kíváncsi vagyok hallok-e változást.

Rendszer: IBM NB (Win7, Foobar 1.0.1)- HiFace (driver 1.03) - Bodor DAC

whitefül
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: whitefül »

Nem lesz a 16-bitből 32 ,ha az Output 32 van. Marad 16 bit.
Csak a tapasztalat azt mutatja ,hogy még is szebben szól.

Az alaplapi 16 bitet tudó hangkártyámon is engedi a KS 32-bitet is pedig azt a kártya tuti nem kezeli 32bites anyagot. Ebből gondolom,hogy nem lesz a 16-ból 32bit.

Ez rendben van, értem is, engem a fordított verzió jobban érdekel... mármint, hogy a 32-ből ne legyen 16...

A 32 bit az egy belső lebegőpontos aritmetika, amivel dolgozik a hangkártya belül!
No meg a legtöbb audio software is ezt használja.
Ez nem jön ki soha, mert nincs olyan DAC chip ami ezt letudná kezelni. Ez akkor könnyebbség a hangkártyának, ha a digit kijáratra dolgozik, mivel az S/PDif alapból 2x32 bites szervezésű.
Ha kimenetnek 16 bitet állítasz, értelemszerűen 16 bitben jön ki minden. Ha 24-et akkor ami 24 bites az 24 biten, ami 16 bites az 16 biten, tehát ami a forrás bitmélysége az fog kijönni. Ha 32 bitre állítod, akkor is 24-en ill. 16-on jön ki, mert ilyen a forrásod.
Az, hogy mit enged a software és mit a hangkártya, az két különböző dolog, a harmadik meg, hogy te mit szeretnél ebből kihozni, és ezt a 3-at össze kell hangolni.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Az alaplapi 16 bitet tudó hangkártyámon is engedi a KS 32-bitet is pedig azt a kártya tuti nem kezeli 32bites anyagot. Ebből gondolom,hogy nem lesz a 16-ból 32bit.

Ez rendben van, értem is, engem a fordított verzió jobban érdekel... mármint, hogy a 32-ből ne legyen 16...

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: turizoli »

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Mint ahogy a cPlayben is látszik:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Neked ASIO alatt magát állítja? Én úgy vettem észre, hogy azt a beállítást hagyja, és szürkíti ki (=nem lehet változtatni), amit az ASIO-ra váltás előtt otthagytam. Gondolom (remélem), hogy a kiszürkített beállításnak nincs jelentősége.
Nem állítja ,rosszul fogalmaztam ,hanem hagyja a max.32 biten.Igazad van.
Én nem is a Foobarban a beállításra gondoltam elsősorban ,hanem az ASIO driverben.
Ez a Foobarban asio esetén, már nem állítható.Így van.

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Foobaron a Wasapi csak 24 bitet enged, nálam.KS-en 32 bitet.ASIO-n is, de ott alapból a maximálisan elérhető 32 bitre állítja magát.
Neked ASIO alatt magát állítja? Én úgy vettem észre, hogy azt a beállítást hagyja, és szürkíti ki (=nem lehet változtatni), amit az ASIO-ra váltás előtt otthagytam. Gondolom (remélem), hogy a kiszürkített beállításnak nincs jelentősége.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Oké, ha viszont 16 bitre van állítva, akkor a 32 bit is 16 biten szólal meg?

Ezt nem próbáltam még...

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ez oké. Már csak az a kérdés, hogy mi jelenik meg a kimeneten.... vagyis, ha 24-re vagy 32-re állítom, akkor ez lesz a 'max' érték, és ami ez alatt van, az annyin szólal meg (a 16 16-on, a 24- 24-en és így tovább?), amennyi a valós értéke?

ha azonban 16 bitre állítom, akkor függetlenül a mélységtől minden 16 biten szólal meg?

Oké, ha viszont 16 bitre van állítva, akkor a 32 bit is 16 biten szólal meg?

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ez oké. Már csak az a kérdés, hogy mi jelenik meg a kimeneten.... vagyis, ha 24-re vagy 32-re állítom, akkor ez lesz a 'max' érték, és ami ez alatt van, az annyin szólal meg (a 16 16-on, a 24- 24-en és így tovább?), amennyi a valós értéke?

ha azonban 16 bitre állítom, akkor függetlenül a mélységtől minden 16 biten szólal meg?

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Gondolom hangkártya függő is lehet ,de nálam megjelenik a Win 7-en ,az alaplapival és az E-MU-val is a KS. 
Ugyan csak 24 bites felbontású zenékhez jutok hozzá én is ,ettől függetlenül az Output-ot lehet és érdemes is 32 bitre állítani ahol engedi.
Jobb lesz a hangja.
Erről egyébként az XXHighEnd fejlesztője is beszélt a saját szoftvere beállításánál.(Ő is a Foobar egyik létrehozója volt anno...) Mármint ,hogy ha a lejátszandó fájl ugyan csak 16 vagy 24 bites, akkor is jobb eredményt érünk el 32 biten. Már ha ezt a program engedi.
A Foobaron a Wasapi csak 24 bitet enged, nálam.KS-en 32 bitet.ASIO-n is, de ott alapból a maximálisan elérhető 32 bitre állítja magát.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Win7 alatt KS ??? Igen ügyesek vagytok. 
A kedvetekért kipróbáltam, nálam, mint ahogy várható volt meg se jelenik a KS, akárhogy bűvészkedek az XP kompatibilitási móddal.

Gondolom hangkártya függő is lehet ,de nálam megjelenik a Win 7-en ,az alaplapival és az E-MU-val is a KS.

Ugyan csak 24 bites felbontású zenékhez jutok hozzá én is ,ettől függetlenül az Output-ot lehet és érdemes is 32 bitre állítani ahol engedi.
Jobb lesz a hangja.
Erről egyébként az XXHighEnd fejlesztője is beszélt a saját szoftvere beállításánál.(Ő is a Foobar egyik létrehozója volt anno...) Mármint ,hogy ha a lejátszandó fájl ugyan csak 16 vagy 24 bites, akkor is jobb eredményt érünk el 32 biten. Már ha ezt a program engedi.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Én HiFace-t használok Win7 alatt KS-sel, mert a WASAPI driver erősen bugos. Akkor állítsam 32 bitre az értéket és akkor bithelyesen jelenik meg a DAC bemenetén?
Mit értesz az alatt, hogy bugos?
Arra azért kíváncsi lennék, hogy honnan szerzel be 32 bites anyagot?
A jelenlegi formátumok max. bitmélysége 24 bit.

poli77, adamthebrave:

Win7 alatt KS ??? Igen ügyesek vagytok. :foto:
A kedvetekért kipróbáltam, nálam, mint ahogy várható volt meg se jelenik a KS, akárhogy bűvészkedek az XP kompatibilitási móddal.

Mert hogy:

"This component was originally written for Windows 2000 and Windows XP. It is not guaranteed to cooperate with newer versions of Windows.

Kernel Streaming is known to work on certain Windows Vista and Windows 7 configurations, but not with devices having WaveRT drivers such as High Definition Audio Devices integrated with newer motherboards - such devices simply won't be shown on foobar2000's output device list as available KS devices.

If you run Windows Vista, you should be using WASAPI instead in most cases. "

ööö... lehet, hogy 24 bit, majd megnézem....

A HiFace-nek saját drivere van, nem kell hozzá az ASIO4ALL. Ha letöltöm a megfelelő plugineket a Foobarhoz (KS, WASAPI), akkor 3 variáció közül választhatok: DS, KS, WASAPI.

Az elsőről lebeszéltek, a WASAPI lenne a legjobb, de ha pl. beletekerek egy számba, akkor jó eséllyel kékhallálal találkozom vagy csak egyerűen nem szól tovább max. egy reboot segít rajta, így maradt a KS.

whitefül
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Én HiFace-t használok Win7 alatt KS-sel, mert a WASAPI driver erősen bugos. Akkor állítsam 32 bitre az értéket és akkor bithelyesen jelenik meg a DAC bemenetén?
Mit értesz az alatt, hogy bugos?
Arra azért kíváncsi lennék, hogy honnan szerzel be 32 bites anyagot?
A jelenlegi formátumok max. bitmélysége 24 bit.

poli77, adamthebrave:

Win7 alatt KS ??? Igen ügyesek vagytok. :foto:

Mert hogy:

"This component was originally written for Windows 2000 and Windows XP. It is not guaranteed to cooperate with newer versions of Windows.

Kernel Streaming is known to work on certain Windows Vista and Windows 7 configurations, but not with devices having WaveRT drivers such as High Definition Audio Devices integrated with newer motherboards - such devices simply won't be shown on foobar2000's output device list as available KS devices.

If you run Windows Vista, you should be using WASAPI instead in most cases. "

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Palkó »

mert Win7-et használok és ott nincs KS,
csak nálad nincs?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

whitefül
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Állítsd magasabbra. Csak előtte halkítsd le a rendszert, 1-2 beállításnál "szép" hangokat tud kiadni, ha nem tetszik neki valami. 

whiteful:
A KS-sel pl mi a gond?

Semmi.
Csak hirtelen kiugrott a képből, mert Win7-et használok és ott nincs KS, de XP alatt én is a KS-t használtam, mert pontosabb mint a ASIO4ALL. Ugyanígy a WASAPI is pontosabb, bithelyes. Szkópon látható volt némi maszatolás az ASIO4ALL esetében pl. 16 bites jelfolyamnál, a 16 biten túl is megjelent időnként valami, mintha próbálkozna a felkonvertálással, de az nem volt igaz.

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Állítsd magasabbra. Csak előtte halkítsd le a rendszert, 1-2 beállításnál "szép" hangokat tud kiadni, ha nem tetszik neki valami.

whiteful:
A KS-sel pl mi a gond?

whitefül
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Hogy lehetne lemérni, hogy a Foobar 2000 kimenetén megjelenő hang az hány bites? A bemenőt nekem az ablak alsó szélén írja, de hogy a kimenő is ugyanannyi-e, azt nem látom sehol...  
A Configure/Outputnál van egy legördülő lista Output Format/Postprocessing, ott nekem 16 bit van beállítva. Nem tudom automatára tenni. Ez akkor azt jelenti, hogy bármilyen bejövő jelet 16 bitesként ad ki? :foto:

Mérni csak oszcilloszkóppal, avval is némi trükkel.
Egyébként meg attól is függ, hogy milyen kimeneti eszközt használsz, ha ASIO4ALL-t, akkor az Output format üresen marad, ergo automatikus lesz. WASAPI esetében tudsz bit mélységet állítani 8 - 32-ig, ha 16 bitre állítottad akkor 16 bit lesz a kimeneti bitmélységed akkor is, ha 24 bites az anyag. Viszont, ha 24 bitre állítod és 16 bites az anyagod, akkor nem 24 bit lesz a kimenet, hanem 16, mint a forrásé, mert nem tud bitmélységet fölfelé konvertálni, pontosabban, mivel számszakilag egy és ugyanaz egy 16 bites szám binárisan vagy hexadecimálisan, mint a 24 bites változata. Az általa előállított hangerő, kimeneti feszültség, viszont nem lesz ugyanaz, illetve DAC chip és jel formátum függvénye, mert némi bűvészkedéssel és kompromisszummal megoldható.
A többi kimeneti formátum felejtős, mert erősen csalnak.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Hogy lehetne lemérni, hogy a Foobar 2000 kimenetén megjelenő hang az hány bites? A bemenőt nekem az ablak alsó szélén írja, de hogy a kimenő is ugyanannyi-e, azt nem látom sehol...

A Configure/Outputnál van egy legördülő lista Output Format/Postprocessing, ott nekem 16 bit van beállítva. Nem tudom automatára tenni. Ez akkor azt jelenti, hogy bármilyen bejövő jelet 16 bitesként ad ki? :foto:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11489
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezt ismeritek?http://xover.sourceforge.net/

Régebben próbálgattam, a Konnekt Live 4 analóg kimenetét elfogadta. A minőségéről nem tudok nyilatkozni, majd egyszer talán megint eljátszom vele.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ez úgy lenne komoly ha lenne egy külső 8 csatornás D/A átalakító(pl mytek) usb, vagy firewire bemenettel és normális előfokkal és arra lennének kötve a végfokok.

Az biztos is. Sajnos próbát sem tudok vele tenni,nincs annyi cuccom itthon. :foto:

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Ez úgy lenne komoly ha lenne egy külső 8 csatornás D/A átalakító(pl mytek) usb, vagy firewire bemenettel és normális előfokkal és arra lennének kötve a végfokok.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”