Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Az igazi áttörést egy viszonylag semleges hangú, legalább 5mm2-es vezetőjű betáp vonal ("ösvény") jelentené.
Én pirelli 6mm-est használok erre a célra, igaz nem egy ér...
-
Vendég
Kábelezzünk
Köszönöm. Akkor egyszer lehet, hogy kipróbálom. :foto:
Ha a hálózati kábel cseréjét meghallod, akkor ezt vagy a kismegszakító cseréjét is meg fogod. Az igazi áttörést egy viszonylag semleges hangú, legalább 5mm2-es vezetőjű betáp vonal ("ösvény") jelentené. A sok érből sodrott drótokat illetve "audiofil" kábeleket kerüld a konnektor és a villanyóra között.
-
Vendég
Kábelezzünk
Nálam is van leválasztó trafó a hifi előtt...
Ártani semmi sem árt, de használ-e... pro és kontra lehetne állást foglalni a kérdésben. Kinek mennyi lehetősége és anyagi ereje van. Lehet építeni saját erőművet is a kertben, audiofil eszközökből, anyagokból... hoppá ezt le kellene védetnem
Valaki a kábelezést a pesten található westendes millennium téren látható szökőkút játékhoz hasonlította, ami gyönyörű sima vizet locsol, mintha üveg lenne. Mert az utolsó pár centiméter fel van polírozva. Persze számít a cső vastagság és a szivattyú.
Ezen elvből (is)- a tápkábel fontosabb, mint hinnéd
Most készülök kivenni a trafót... egyelőre csak próbából :foto: Kíváncsi vagyok mi változik, néhány hónap használat után, ha kiveszem.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Szerintetek panelban van létjogosultsága a tápkábelek cseréjének. Arra gondolok, hogyha már a falban silány minőségű vezetékek vannak(gondolom), akkor számíthat valamit az a 1.5 m jó kábel?Valakinek van esetleg tapasztalata ezügyben?
Van! Én is szkeptikus voltam, de másodpercek-percek alatt meg lettem győzve!
Ha van rá lehetőség akkor próbáld ki! A rendszeredben már hallani fogod a különbségek! :foto:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Kábelezzünk
Már csak azért is, mert ezzel a gondolatmenettel Paksig vissza lehetne vezetni a kérdést... :foto:
Nem, mert az első trafónál megszakad a fémes összeköttetés.
Lehet, rosszul tudom, de attól még a zaj rárakódik...
Már csak azért is, mert ezzel a gondolatmenettel Paksig vissza lehetne vezetni a kérdést... :foto:
Ezzel az erővel az erősítőben lévő trafó is ugyanígy szeparál
Kábelezzünk
Ezzel az erővel az erősítőben lévő trafó is ugyanígy szeparál
-
Vendég
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Köszönöm. Akkor egyszer lehet, hogy kipróbálom. :foto:
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Kábelezzünk
Szerintetek panelban van létjogosultsága a tápkábelek cseréjének. Arra gondolok, hogyha már a falban silány minőségű vezetékek vannak(gondolom), akkor számíthat valamit az a 1.5 m jó kábel?Valakinek van esetleg tapasztalata ezügyben?
Természetesen komoly különbségek vannak a tápkábelek közt, s ez lakástól teljesen független.
A rendszer és a kábelezés pénzbeli arányaira azért érdemes odafigyelni, nehogy a kábelek többen legyenek, mint az erősítő.
Naim-ZU
-
Vendég
Kábelezzünk
Ismerősömnél tapasztaltam, hogy igen, van.
Már csak azért is, mert ezzel a gondolatmenettel Paksig vissza lehetne vezetni a kérdést...
Kábelezzünk
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11185
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
... nekem ebből az tűnik ki, hogy a balanced jel jóval erősebb.
Jellemzően 6 dB-lel.
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Kábelezzünk
Adott egy erősítő: elő-, végfok. Mind a 2-n van XLR és RCA csatlakozó. Ha ugyanazzal a kábellel (a csatlakozót most nem számolva) kötöm össze a két eszközt, lehet hangzásbeli különbség?
Az XLR javára lesz.
... ha valóban szimmetrikus a cucc.
Na igen, ebben teljesen igazad van.
Asszem, hogy Parasoundról lehet szó, s akkor az valóban az.
Jó a memóriád!
Parasound PLD-2000-es előfok, HCA-3500-ös végfok.
Aszimmetrikusan van összekötve. Az előfok hátulján van egy kapcsoló, hogy Balanced vagy unbalanced. Véletenleül balanced-on hagytam, és hogy aszim volt összekötve gyak. túlvezéreltem a jelet, torzított a magas, eltűnt a tér, mélység nem is volt... ahogy visszakapcsoltam unbalanced-ba, minden újra a helyére került... nekem ebből az tűnik ki, hogy a balanced jel jóval erősebb.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Kábelezzünk
Csak próba lapján lehet eldönteni :foto:
azt nem erre szokták mondani?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Kábelezzünk
Adott egy erősítő: elő-, végfok. Mind a 2-n van XLR és RCA csatlakozó. Ha ugyanazzal a kábellel (a csatlakozót most nem számolva) kötöm össze a két eszközt, lehet hangzásbeli különbség?
Az XLR javára lesz.
Na igen, ebben teljesen igazad van.
Asszem, hogy Parasoundról lehet szó, s akkor az valóban az.
Naim-ZU
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11185
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Az XLR javára lesz.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5291
Kábelezzünk
Egyáltalán nem biztos, hogy az XLR lesz a nyerő. Ha a csatlakoztatott készülékek nem alapból szimmetrikus felépítésűek, akkor a készülékekben egy külön szimmetrizáló, illetve aszimmetrizáló fokozat is működik, amelyek többet ronthatnak, mint amennyivel jobb lehet a szimmetrikus kábelezés. Másrészt a kábel minőségén is múlik, a szimmetrikus rendszer valamivel kevésbé érzékeny a kábelminőségre, mint az asszimmetrikus.
Csak próba lapján lehet eldönteni
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Kábelezzünk
Az XLR javára lesz.
Naim-ZU
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Kábelezzünk
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- fülelek
- V.I.P.

Kábelezzünk
Clean ablaktisztító a legtöbb esetben megfelelően pucol, kiválóan zsírtalanít. megette a fene azt a csatlakozót, amiről annyira könnyen lejön az aranyozás (tudom, van olyan, valaha használtuk mi is, de annyira leromlott az amúgy közepes minősége, hogy váltottunk egy sokkal jobbra (és sokka
Kábelezzünk
Kedves NJ, van ezirányú tapasztalatod?És megosztanád velünk?
természetesen,
kérdés, pontosan mire gondolsz? a hibajavításra? vagy a jelenségre?
a megelőző és/vagy javító mechanizmus eszközei Nálam a korábban felsorolt quicksilver és lloyd walker termékei voltak...persze a kérdés mindig a Mit, Mikor és a Hogyan?!
a rendszer bekötési konfigurációm időnként módosult…volt direkt-bekötés master-paneltől készülékekig, volt ilyen dugó, olyan dugó, ilyen villa, olyan villa…de a legutolsó bekötési sematika szerint, -amelyet egy másik topicban be is linkeltem (6 dedikált vonal van csillagföldelve, már csak analogra, 4kVa topaz helyett (már) 7.5kVa jensen mag 6 X 15Amp-es exactpower panellal, 6AWG-s fő conductorok LTET kötegben, valamint 3-10AWG-s leágazó conductorok EMT kötegben, hubbel 8300 cryoed. 20Amp-es fali duplexekben végződve (4Xsodrott/láb, de a föld csillagföld alakzatban egyesítve az exactpower sub-panelban)...
...olyan dugvillákkal a power kábeleken, amelyekkel gyárilag konfekcionáltak…talán a legjobb wattgate? :foto:
(most momentán fogalmam sincs… )
és neutrik csatlakozókkal az XLR IC kábelek végein. Szóval Ez az utolsó konfiguráció ami fixált (értsd. régóta mozdítatlan), és az összes kontakt utoljára walker extreme SST (super silver treatment) termékkel volt kezelve, csak Ott és csak Annyit használva, -kábé pontosan az ajánlott felhasználás szerint:
http://www.walkeraudio.com/sst.htm
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
Átdugáskor érdemes megtisztítani a csatlakozókat, urambocsá' kezelni evvel-avval, ki mire esküszik. nekem a Caig termékek nagyon beváltak pl.
Alkohol esetleg jó lehet? Vagy avval leszedem a maradék aranyozást is... :vazeg:
Az alkohol sokat segit a hangzason :foto: :lol!: :lol!: :kiraly: :taps:
Lehet, hogy az lesz a megoldás...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Átdugáskor érdemes megtisztítani a csatlakozókat, urambocsá' kezelni evvel-avval, ki mire esküszik. nekem a Caig termékek nagyon beváltak pl.
Alkohol esetleg jó lehet? Vagy avval leszedem a maradék aranyozást is... :kiraly:
Az alkohol sokat segit a hangzason :foto: :lol!: :lol!:
Kábelezzünk
Alkohol esetleg jó lehet? Vagy avval leszedem a maradék aranyozást is... :kiraly:
Az alkohol sokat segit a hangzason :foto: :lol!: :lol!:
Kábelezzünk
A tököm tele van a kábelezéssel...átdugtam az elosztott ehhez mindent kihúztam...Most vissza és most itt zokogok a rendszerem előtt...mikor lesz megint olyan hang mint előtte...
Ezt a különbséget még a hifileg szűz barátnőm is meglepődve közölte, hogy miért ilyen tompa a hang ma??? :foto:
Alkohol esetleg jó lehet? Vagy avval leszedem a maradék aranyozást is...
clean, nem papírzsebkendővel, hanem puha ronggyal, aztán valami hifisztikai kontaktusjavító, dnm, vdh, caig, etc.
a varjúháj is jó, csak magas a világpiaci ár
"...dnm, vdh, caig, etc...varjúháj..."
még a varjúháj előtt "befér a sorba":
QUICKSILVER, WALKER
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
- fülelek
- V.I.P.

Kábelezzünk
A tököm tele van a kábelezéssel...átdugtam az elosztott ehhez mindent kihúztam...Most vissza és most itt zokogok a rendszerem előtt...mikor lesz megint olyan hang mint előtte...
Ezt a különbséget még a hifileg szűz barátnőm is meglepődve közölte, hogy miért ilyen tompa a hang ma??? :foto:
Alkohol esetleg jó lehet? Vagy avval leszedem a maradék aranyozást is...
clean, nem papírzsebkendővel, hanem puha ronggyal, aztán valami hifisztikai kontaktusjavító, dnm, vdh, caig, etc.
a varjúháj is jó, csak magas a világpiaci ár
Kedves NJ, van ezirányú tapasztalatod?
És megosztanád velünk?