Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2688

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A távoli kép alapján ez ECC83-as cső, az ECC88-nak más a bekötése, azt NE PRÓBÁLD BELE !

Az ilyen újabb gyártású, szürke lemezes ECC82-esnek kisebb az anódja.

ECC85-ös cső egészen más kialakítású, különben is ritkán használják erősítőben.

Üdv: TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

alfaati

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: alfaati »

alfaati! 
Tévedésben vagy - képeket teszel fel és megmondom, hogy milyen csövek vannak az erősítődben...

A sípoló hang lehet gerjedés következménye, de lehet a nem megfelelő negatív visszacsatolás miatt fellépő bizonytalanság is.

koszi a gyors választ!

gerjedés? Visszacsatolás probléma? Sajna azt egyedul nem tudom orvosolni, de majd keresek itt kint szakembert akkor. Igazából most cseréltem a végfokoban EL34-eseket lehet hogy állítani kellett volna a munkaponton vagy nemtuom Csocsere elott nem emlékszem ilyen hangra... De megoldom valahogy ezt a kérdést majd.

ha képrol megmondod milyen van benne, es tenyleg el is talalod az adósod vagyok!!! :kiraly: Ez már a sokadik átépítés utan van. Ha egy eredeti kép kell, lehet azt is talalok róla szerintem.

alfaati!

A kép távoli és csak egy kis csövet látok - ez az egy van benne?

Mert akkor ECC83-as lehet, csak ezzel a típussal lehet megfelelő erősítést elérni.

igen ez az egy van benne, az ures lyukak a régi nagy MM kondik helye. ECC83 a legvalószínubb ahogy mondod ugyanis van itthon 82-es és 88-as azokra nem hasonlít, viszont ami még érdekesebbé teszi a problémát, hogy az ECC83 a 6n2p megfeleloje ami ugyan csak van itthon és egyáltalan nem hasonlít rá (mármint belul a fegyverzet), szóval emiatt vagyok annyira bizonytalan. ECC85 esetleg???

Hasonlít azért valamennyire a 82-eshez is de a fegyverzet mérete a 82-esben kisebb, majd a fele. Elképzelheto hogy kulonbozo gyártók azpnos típusnál változtatják jelentosen a fegyverzet méretét? Mert ha igen akkor még akár 82-es is lehet :lol!:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

alfaati! 
Tévedésben vagy - képeket teszel fel és megmondom, hogy milyen csövek vannak az erősítődben...

A sípoló hang lehet gerjedés következménye, de lehet a nem megfelelő negatív visszacsatolás miatt fellépő bizonytalanság is.

koszi a gyors választ!

gerjedés? Visszacsatolás probléma? Sajna azt egyedul nem tudom orvosolni, de majd keresek itt kint szakembert akkor. Igazából most cseréltem a végfokoban EL34-eseket lehet hogy állítani kellett volna a munkaponton vagy nemtuom Csocsere elott nem emlékszem ilyen hangra... De megoldom valahogy ezt a kérdést majd.

ha képrol megmondod milyen van benne, es tenyleg el is talalod az adósod vagyok!!! :lol!: Ez már a sokadik átépítés utan van. Ha egy eredeti kép kell, lehet azt is talalok róla szerintem.

alfaati!

A kép távoli és csak egy kis csövet látok - ez az egy van benne?

Mert akkor ECC83-as lehet, csak ezzel a típussal lehet megfelelő erősítést elérni.

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-3S mod/SRX-III

alfaati

Elektroncső topik {___]=

alfaati! 

koszi a gyors választ!

ha képrol megmondod milyen van benne, es tenyleg el is talalod az adósod vagyok!!! :lol!: Ez már a sokadik átépítés utan van. Ha egy eredeti kép kell, lehet azt is talalok róla szerintem.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

alfaati!

alfaati

Elektroncső topik {___]=

ez nem bolti cucc, házilag készult, semmi infóm nincs. Ismeretlen Magyar tervezo munkája.

Egy fotó? Hátha valaki felismeri.

ezt nem hiszem hogy bárki felismerné, ugyanis amikor megvettem (mono blokkok) úgy 12-13 évvel ezelott már akkor is oreg cuccnak számított, ráadásul azóta párszor átépítésben volt részuk, de valahogy soha nem derult ki milyenek a felirat nélkuli kis csovek. Szóval arra gondoltam hogy veszek ECC83-ból is egyet meg 85-bol stb, és osszehasonlítom szemre, mivel Tunerman által kódszámot nem találtam rajtuk.

MÁS KÉRDÉS:

Néha néha hallok nagyon magas sípoló hangot kijonni zene kozben a hangfalakból (van tranzisztorosom is annál nem csinálja a rendszer) ez olyan 15kHz vagy a feletti halk éles sípóló hang, de csak néha ismétlodik. NEM a trafó búgásra gondolok mert az mélyebb hangú más fajta zaj.

tehát lehet elektron cso eloregedés az éles sípoló hang probléma? Esetleg a cso gyenge minosége miatt sípol?

kondik nem szárazak (cserélve lettek pár éve), vagy is csak a csore tudok gondolni. Valaki tapasztalt már ilyet?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

Mivel Angliában nehezen fogsz beszerezni jóféle 6Н23П-EB csöveket így aztán kénytelen leszel beérni a gyengébb Mullard-al.
azthittem van 6n23p-m de csak 6n2p EB-t találtam itthon, az meg nem jó. A neten mindent meglehet venni akár 6n23p-t is bár az EB jelzésubol nem nagyon van.

Az " EB" a válogatott példányok jele, de az orosz csöveket jobb hangú erősítőkbe nem érdemes belerakni.
Minden típusra meg vannak a tuti tippek - csak az a baj, hogy senki sem süket és hallják a csövek közötti különbséget Japántól Izlandig...
...ezért aztán drágábban jutsz hozzájuk.

alfaati

Elektroncső topik {___]=

"Ha elárulnád, milyen készülékben kell kilegózni a csövek típusát, az nagy könnyebbség lenne.

Az EL 84 előtti kis cső valami meghajtó cső lehet, az egyenirányítók nem aprócskák, inkább EL 84 méretűek.

A 6922-ők meg a 6DJ8-ak amerikaiak. Ott valahogy másképp számoztak nem szerették az e meg a cc betűket. 6922-ből a JAN Philipsek jó választás lehet, nem horror árú, de kellemes hangú, de ezek a csövek nem tökéletes helyettesítői egymásnak, fontos tudni, hogy az adott kapcsolásban azok-e? "

ez nem bolti cucc, házilag készult, semmi infóm nincs. Ismeretlen Magyar tervezo munkája.

alfaati

Elektroncső topik {___]=

alfaati! 
Nálam ez a nyerő:

http://cgi.ebay.com/4-matched-1976-Mull ... 53e0362a3a

`76 jó év volt, akkor szulettem

alfaati

Elektroncső topik {___]=

Mivel Angliában nehezen fogsz beszerezni jóféle 6Н23П-EB csöveket így aztán kénytelen leszel beérni a gyengébb Mullard-al.
azthittem van 6n23p-m de csak 6n2p EB-t találtam itthon, az meg nem jó. A neten mindent meglehet venni akár 6n23p-t is bár az EB jelzésubol nem nagyon van.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

UI: A Mullard gyártmányú ECC88 a típus legjobb hangú csöve... :kiraly:

...neked, ezt tedd hozzá...
légyszíves

Sajnos ezek a teljesen botfülű hifisták + állandóan - nagy pénzekért ! - a Mullard ECC88-at hajkurásszák... :lol!: :kiraly:

Ki érti ezt?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

alfaati!

Nálam ez a nyerő:

http://cgi.ebay.com/4-matched-1976-Mull ... 53e0362a3a

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 746

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5096

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: fülelek »

UI: A Mullard gyártmányú ECC88 a típus legjobb hangú csöve...

...neked, ezt tedd hozzá...
légyszíves

alfaati

Elektroncső topik {___]=

2. Alapvetően sehonnan.

hát igen ettol féltem.

A Philips, Mullard, Valvo gyártmányú elektroncsöveken van gyári kódszám, mely az cső alsó részén van.

Ez tartalmazza a cső típus azonosítóját, a gyártás helyét és idejét - van kettő, három és négy számjegyes kód is.

A kódtáblázat az interneten megtalálható.

UI: A Mullard gyártmányú ECC88 a típus legjobb hangú csöve... :lol!:

az enyémek keleti gyártmányúak lesznek, vagy Magyar de majd megnézem hátha van kódszám. EL 34-esek elott van 1 darab kis cso (egyenirányító? ) és nincs rajta felirat. Nincs kapcsolási rajzom sem. ECC83, 82, 85??? Melyik lehet?

Visszatérve az E88CC-hez:

alternatívaként a net írja még a 6Dj8-at és a 6922-es csoveket. Na ezek milyenek lehetnek??? Amúgy most Vintage TESLA E88CC mukodik aranyozott vagy arany színu lábakkal. Gondolom a Mullard jobb...

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Elektroncső topik {___]=

2. Alapvetően sehonnan.

hát igen ettol féltem.

A Philips, Mullard, Valvo gyártmányú elektroncsöveken van gyári kódszám, mely az cső alsó részén van.

Ez tartalmazza a cső típus azonosítóját, a gyártás helyét és idejét - van kettő, három és négy számjegyes kód is.

A kódtáblázat az interneten megtalálható.

UI: A Mullard gyártmányú ECC88 a típus legjobb hangú csöve...

alfaati

Elektroncső topik {___]=

2. Alapvetően sehonnan.

hát igen ettol féltem.

alfaati

Elektroncső topik {___]=

6Н23П-EB -ez az orosz ipari megfelelője a ECC88-nakNagyobb meredekség, kisebb zaj, kisebb mikrofónia.
Több, mint 20000h üzemidő stabilizált fűtés esetén.

koszi ez jól hangzik és van is olyanom. Majd kipróbálom akkor.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5096

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: fülelek »

6Н23П-EB -ez az orosz ipari megfelelője a ECC88-nak
Nagyobb meredekség, kisebb zaj, kisebb mikrofónia.
Több, mint 20000h üzemidő stabilizált fűtés esetén.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

1. tud valaki JOBB alternatívát E88CC helyett elofokba?? 
2. Ha nincs felirat a csovon honnan tudom meg mi a típusa? Létezik valamilyen metszet ábra a neten amivel a felirat nélkuli csovet osszehasonlítom és kiderul a típusa? Esetleg valamilyen trukk erre vonatkozólag? Ez arra az esetre kell ha nincs szakember a kozelben, illetve az illeto nem ért a csovekhez (mint pl.: én)

1. Az attól függ, hogy az E88C csövet melyik gyártó gyártotta. Ugyanolyan típusú, de különböző gyártók által jegyzett csövek hangminősége nagymértékben különbözhet.
2. Alapvetően sehonnan. Vannak bizonyos felismerhető konstrukciós ismérvek pl. a Telefunken csövek esetében, amelyek megkönnyítik az azonosítást, de ez inkább a kivételt képezi.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: venomer »

A fogyasztast is ki lehetne vesezni, engem erdekelne. Milyen kapcsolassal, milyen csovek, mennyit, miert, hany Volt hany Amperen (konkret peldak), mennyibe faj 1 ora zenehallgatas, ilyenekre gondoltam.

alfaati

Elektroncső topik {___]=

mindjárt fel is raknék két kérdést, hogy ne unatkozzunk

1. tud valaki JOBB alternatívát E88CC helyett elofokba??

2. Ha nincs felirat a csovon honnan tudom meg mi a típusa? Létezik valamilyen metszet ábra a neten amivel a felirat nélkuli csovet osszehasonlítom és kiderul a típusa? Esetleg valamilyen trukk erre vonatkozólag? Ez arra az esetre kell ha nincs szakember a kozelben, illetve az illeto nem ért a csovekhez (mint pl.: én)

alfaati

Elektroncső topik {___]=

Udv mindenkinek!

Azthiszem ilyen topik még nincs ezért nyitottam egyet. Ha még is lenne akkor bezárom, csak szóljatok.

A topik temája adott!

Márkák, típusok, azonos típusok de kulonbozo márkák kozotti kulonbségek, hasznos infók úgy általában a csovekrol, alternatívák, élettartam, minden ami fontos lehet!

Hozzáértok, egyéni tapasztalattal rendelkezok infórmáció tartalmú hozzászólásait illetve érdeklodok kérdéseit IDE VÁRJUK!

FONTOS! Ez nem az a topik ahol a csoves kontra tranzisztor temát kéne feszegetni. Itt az elektroncsövek vannak a reflektor fényben!!!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”