Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 320

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

De akor írd le te miket hallgatsz és min, és mit szeretsz benne, akár részletesebben is mint én, a cikkeidből úgy tűnik neked jobban megy az írás ilyenekről.
PC forrás Foobar programmal és Win7 oprendszerrel, TC Konnekt Live külső hangkártya, aktív digitális keresztváltó és korrektor, 4 csatornás PA erősítő, saját gyártású 2 utas ProAc másolat dobozok biampban hajtva, ipari kábelek, akusztikailag kezelt szoba. Gyors, részletező, nagy tisztaságú és dinamikájú, precíz térleképezésű hang. Mit tudnál ajánlani?

Hmmm, ezt meg lehetne hallgatni egyszer?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11211
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

És mi az a korrektor?
Korrigálja a rendszer (erősítő, hangsugárzó, helyiség) fázis- és frekvenciamenetét, illetve az egyes regiszterek időzítését.

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Majd egy cd lejátszót(marantz cd-94, ami már át volt alakítva Bodor Feri által), mert idegesített a dvd lejátszó sípolása, mikor cd-t pörgetett.
Most hogy mondod, tényleg idegesítő, ahogy zörög.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Mathias »

De akor írd le te miket hallgatsz és min, és mit szeretsz benne, akár részletesebben is mint én, a cikkeidből úgy tűnik neked jobban megy az írás ilyenekről.
PC forrás Foobar programmal és Win7 oprendszerrel, TC Konnekt Live külső hangkártya, aktív digitális keresztváltó és korrektor, 4 csatornás PA erősítő, saját gyártású 2 utas ProAc másolat dobozok biampban hajtva, ipari kábelek, akusztikailag kezelt szoba. Gyors, részletező, nagy tisztaságú és dinamikájú, precíz térleképezésű hang. Mit tudnál ajánlani?

Hadarás kezelésére orvost.

Milyen négycsatornás PA erősítő az? Milyen aktív keresztváltó? És mi az a korrektor?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Én csak próbáltam kihúzni valamit belőled, ha már felvetetted, hogy így kéne csinálni a kérdést, ajánlást. Gondoltam akkor elkezdem és majd te folytatod az ajánlással, de nem könnyű kiszedni belőled semmit:)
Meg tudom mondani Neked másokhoz hasonlóan, én mit tennék a helyedben, de ezzel sokra nem mész. Minél több infót árulsz el az általad kedvelt hangzásról, elképzelésről, annál biztosabb, hogy nem fogsz vásárlás után szídni engem, vagy bárkit, akitől tanácsot kérsz. Az is lehet, hogy 10 perc beszélgetés után kiderül, teljesen mást keresel, mint én, így semmi értelme rám hallgatnod. Mi a bonyolult ezen?
Akkor legyen az a kérdés, hogy most engem kirabolnak és elviszik a cuccomat és akkor újat akarok építeni 250-ből új cuccokból és lentebb leírtam mim volt már és kb mit szeretek benne és milyen zenéket hallgatok. Csak fingom sincs a piacon mi ad olyan hangzást, amit szeretek, mert nem ismerem a termékeket, amiket most kapni lehet.
Új cuccokból álló 250 ezres rendszert (leginkább a hangdoboz miatt), ami megközelíti a mostani láncodat, én nem tudok ajánlani Neked. Ez a dömping kategória, amire nincs is kellő rálátásom. Ha használt is szóba jöhet, nagy eltérés nem lenne az én tippem és a most használt cuccaid között, pláne hogy azt írtad, teljesen meg vagy elégedve vele.

Bemész egy társkereső irodába, elmondod, hogy a hölgy legyen budapesti, 32 éves, szőke, nagymellű, legalább 1 diplomás és a számítógép kidob neked valakit, akivel boldogan élsz majd 35 évig? Mekkora ennek a valószínűsége?

Úgy látszik félreértettelek. Én azt hittem azt mondod, hogy ha valaki hozzám hasonlóan részletesebben leírja mit akar, és beszélgetünk erről(akár a neten, mert ott is lehet beszélgetni) akkor tudsz ajánlani valamit az általad ismert készülékekből.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Én csak próbáltam kihúzni valamit belőled, ha már felvetetted, hogy így kéne csinálni a kérdést, ajánlást. Gondoltam akkor elkezdem és majd te folytatod az ajánlással, de nem könnyű kiszedni belőled semmit:)
Meg tudom mondani Neked másokhoz hasonlóan, én mit tennék a helyedben, de ezzel sokra nem mész. Minél több infót árulsz el az általad kedvelt hangzásról, elképzelésről, annál biztosabb, hogy nem fogsz vásárlás után szídni engem, vagy bárkit, akitől tanácsot kérsz. Az is lehet, hogy 10 perc beszélgetés után kiderül, teljesen mást keresel, mint én, így semmi értelme rám hallgatnod. Mi a bonyolult ezen?
Akkor legyen az a kérdés, hogy most engem kirabolnak és elviszik a cuccomat és akkor újat akarok építeni 250-ből új cuccokból és lentebb leírtam mim volt már és kb mit szeretek benne és milyen zenéket hallgatok. Csak fingom sincs a piacon mi ad olyan hangzást, amit szeretek, mert nem ismerem a termékeket, amiket most kapni lehet.
Új cuccokból álló 250 ezres rendszert (leginkább a hangdoboz miatt), ami megközelíti a mostani láncodat, én nem tudok ajánlani Neked. Ez a dömping kategória, amire nincs is kellő rálátásom. Ha használt is szóba jöhet, nagy eltérés nem lenne az én tippem és a most használt cuccaid között, pláne hogy azt írtad, teljesen meg vagy elégedve vele.

Bemész egy társkereső irodába, elmondod, hogy a hölgy legyen budapesti, 32 éves, szőke, nagymellű, legalább 1 diplomás és a számítógép kidob neked valakit, akivel boldogan élsz majd 35 évig? Mekkora ennek a valószínűsége?

moja
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: moja »

vagy látnok lennék mégis?

Ha az vagy, akkor jósolhatnál nekem ötöslottó számokat.

Viccet félretéve, saját kárán tanul az ember. Mire odáig eljut valaki, hogy egy hozzáértő hifishez eljut zenét hallgatni, addigra úgyis elkölti a többszörösét olyan dolgokra, ami nem jó neki.
Vagy csak én költöttem sokat hifire, mire nagyjából rátaláltam a helyes útra???
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hmm, de ha ennyiből se tud ajánlani senki semmit, akkor sokkal előrébb nem vagyunk, mint a "mit vegyek 250e-ért" kérdéseknél. És azt tegyük hozzá, hogy én már egy ideje olvasgatok itt, meg hallgatok sok zenét. Így talán jobban le tudom írni a tapasztalataimat, mint aki betéved és annyit tud, hogy az a jó, ha "magas, mély és közép" van.
Van, aki tud ajánlani, én nem tenném. Amúgy meg melyik kérdésről beszélünk most? Hogy Te mit fejlessz a cuccodon, vagy hogy a haverod mit vegyen 250ezerért? Előbbihez hallani kellene a Tiedet (de minimum le kellene írnod, mi bajod vele), utóbbinál meg a barátoddal beszélgetni.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Ha mindenképpen konkrét ajánlat a beszélgetés célja, akkor nem úszható meg a közös zenehallgatás és a hallottak megvitatása sem. De ha csak beszélgetünk egy kicsit, talán már azért is érdemes. Nem akarok én tanácsadó lenni, csupán tele a tököm az odaböffentett kérdésekből és a felületes, meggondolatlan válaszokból.
Hmm, de ha ennyiből se tud ajánlani senki semmit, akkor sokkal előrébb nem vagyunk, mint a "mit vegyek 250e-ért" kérdéseknél. És azt tegyük hozzá, hogy én már egy ideje olvasgatok itt, meg hallgatok sok zenét. Így talán jobban le tudom írni a tapasztalataimat, mint aki betéved és annyit tud, hogy az a jó, ha "magas, mély és közép" van.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

... minden zene dájánákráll szerűen fog szólni otthon is...
Nagy bajban lennénk, ha így lenne.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2992

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: earforce »

... zabálják is a hifisták kétpofára.
na nehogy már a HiFi határozza meg a zenei ízlésemet!

Simán beleszaladnak emberek. Vesz egy rendszert és úgy szól rajta a kevéshangszeres lassú zene, ahogy eddig nem hallotta és beleszeret a szép hangokba. Nem véletlen hogy sokan ilyen egyszerű zenékkel demóznak, mert az egyből szépen szól sokszor és utána a vevő is rákap, mert azt hiszi az a hifi, hogy valami szépen szólót hallgat, ahelyett, hogy azt hallgatná amit szeret.

abszolút jól írod!

én is beleestem ebbe félig, de azóta sikerült kikecmeregnem belőle
a zenei repertoárom csak tovább bővült ezáltal, de ha valaki azt hiszi, hogy minden zene dájánákráll szerűen fog szólni otthon is, egy adott demózás álta,l az rossz úton jár...
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Az világos, hogy nekem most nem kell, csak gondoltam végigvisszük a beszélgetést(nevezhetjük mintabeszélgetésnek is), ahogy mondtad, hogy ilyesmi leírásból lehet ajánlani.
Ha mindenképpen konkrét ajánlat a beszélgetés célja, akkor nem úszható meg a közös zenehallgatás és a hallottak megvitatása sem. De ha csak beszélgetünk egy kicsit, talán már azért is érdemes. Nem akarok én tanácsadó lenni, csupán tele a tököm az odaböffentett kérdésekből és a felületes, meggondolatlan válaszokból. Ez egy kereskedelmi fórum, így rossz helyen írom ismét, de a HiFi nem csak vásárlási lázból áll.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: vtb »

Mathias jól beszél

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Simán beleszaladnak emberek. Vesz egy rendszert és úgy szól rajta a kevéshangszeres lassú zene, ahogy eddig nem hallotta és beleszeret a szép hangokba. Nem véletlen hogy sokan ilyen egyszerű zenékkel demóznak, mert az egyből szépen szól sokszor és utána a vevő is rákap, mert azt hiszi az a hifi, hogy valami szépen szólót hallgat, ahelyett, hogy azt hallgatná amit szeret.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Viszont felötlött bennem, hogy van egy haverom, aki ilyen zenéket hallgat és ötletem se lenne mit ajánlanék neki, még magamnak se tudnám újból, hogy a piacon mit hallgatnék meg, mondjuk ha lenne 250eFt-om. Ebben segíthetnél mondjuk, hogy mondjuk 250e Ft-ért milyen rendszert lenne érdemes megnézni ilyen feltételek mellett, mondjuk nekem.
Úgy tűnik, teljes mértékben meg vagy elégedve a cuccal, tehát mi értelme lenne mással próbálkozni? Mertél használt készülékekben gondolkodni, bevállaltad a tuningokat, nem a kinézet volt az elsődleges szempont, stb. ... ezzel már bőven le is tértél a szokványos hifista tévösvényekről.

Ha jól számolom, pont a megjelölt 250e körül lehetett a végösszeg, ennyiért pedig nehéz lenne jobbat, mást ajánlani. Én nem tudok. A Canopusok nagyon jó árban vannak használtan (csak egyre nehezebb hozzájutni), a biamp sokat tud dobni minden rendszeren, a Bodor Audio és a hiVOX is érti a dolgát tuning terén. Persze jó lenne Nálad meghallgatni az egészet és akkor lehetne továbblépési tippeket adni, ha egyáltalán kell. Első olvasatra a BW 602 kicsit kilóg a láncból, de könnyen hihető, hogy Nálad metálon jól teljesít, hiszen tudottan szívesebben nyeli a rockot, mint pl. a szimfonikust.

Egyébként a heavy metal nehéz eset. Jellemzően a nagyon olcsó, vagy a nagyon jól eltalált láncokon tud hitelesen megszólalni, a középszerű, de még a sokmilliós rendszerek is szenvednek vele általában. Bezzeg a smooth jazz minden cuccon elviselhető valamennyire, zabálják is a hifisták kétpofára.

Az világos, hogy nekem most nem kell, csak gondoltam végigvisszük a beszélgetést(nevezhetjük mintabeszélgetésnek is), ahogy mondtad, hogy ilyesmi leírásból lehet ajánlani.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2992

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: earforce »

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Viszont felötlött bennem, hogy van egy haverom, aki ilyen zenéket hallgat és ötletem se lenne mit ajánlanék neki, még magamnak se tudnám újból, hogy a piacon mit hallgatnék meg, mondjuk ha lenne 250eFt-om. Ebben segíthetnél mondjuk, hogy mondjuk 250e Ft-ért milyen rendszert lenne érdemes megnézni ilyen feltételek mellett, mondjuk nekem.
Úgy tűnik, teljes mértékben meg vagy elégedve a cuccal, tehát mi értelme lenne mással próbálkozni? Mertél használt készülékekben gondolkodni, bevállaltad a tuningokat, nem a kinézet volt az elsődleges szempont, stb. ... ezzel már bőven le is tértél a szokványos hifista tévösvényekről.

Ha jól számolom, pont a megjelölt 250e körül lehetett a végösszeg, ennyiért pedig nehéz lenne jobbat, mást ajánlani. Én nem tudok. A Canopusok nagyon jó árban vannak használtan (csak egyre nehezebb hozzájutni), a biamp sokat tud dobni minden rendszeren, a Bodor Audio és a hiVOX is érti a dolgát tuning terén. Persze jó lenne Nálad meghallgatni az egészet és akkor lehetne továbblépési tippeket adni, ha egyáltalán kell. Első olvasatra a BW 602 kicsit kilóg a láncból, de könnyen hihető, hogy Nálad metálon jól teljesít, hiszen tudottan szívesebben nyeli a rockot, mint pl. a szimfonikust.

Egyébként a heavy metal nehéz eset. Jellemzően a nagyon olcsó, vagy a nagyon jól eltalált láncokon tud hitelesen megszólalni, a középszerű, de még a sokmilliós rendszerek is szenvednek vele általában. Bezzeg a smooth jazz minden cuccon elviselhető valamennyire, zabálják is a hifisták kétpofára.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Leírom akkor, hogy mit hallgattam eddig otthon:

Amúgy mit kellene erre pont nekem mondanom?

Ja azt nem tudom.

Azt tudom, bármilyen rendszerem is lesz majd, ez szerintem megmarad, mert tetszik. Max kiváncsiságból lépnék tovább valami drágábbra egyszer, ha sok pénzem lesz/lenne.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Egy minimum ilyen részletességű beszámoló jó alap lehet egy beszélgetéshez. Szerintem példa értékű az utad, nagyjából így van értelme előre lépegetni, pláne hogy egy próba erejéig a régi cuccot is visszakötötted.

Amúgy mit kellene erre pont nekem mondanom?

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Beszélgetés alatt én beszélgetést értek, nem 3 soros levélváltást, pláne nem igehirdetést. A kérdező elmondja, mit szeretne, eddig miket hallott, azokról milyen véleménye van.
Kiváncsi lennék egy ilyen beszélgetésre.
Ha nem gond akkor elkezdem, aztán majd meglátjuk hova jutunk:)
Akit nem érdekel a téma az inkább ugorja át, mert lehet hosszú lesz. Meg aztán elméleti szinten érdekel, mit mond rá fapaci:)

Még régen vettem egy B&W 602 s3-mat, mert neten szimpatikusnak tűnt és mikor meghallgattam, akkor is tetszett, bár nem volt bejáratva, így nagyon nyers volt. Azt hiszem inkább az ár, meg a kinézet miatt vettem meg akkor. Ezenkívül vettem anno egy marantz sr 7000 házimozi erősítőt, mert ugye kezdőként azt hittem, hogy HM erősítő kell, ha filmet is akarok nézni. És tulajdonképpen egész jól elvoltam velük. Szerencsére így utólag azt kell mondjam, hogy az a régi marantz egyáltalán nem rossz sztereóra se egy szintig. Aztán sokat olvasgattam és hallottam a HEED Canopusról és olcsón hozzájutottam egy párhoz, amit a frontok végfokaként használtam. Aztán rájöttem, hog nem attól lesz jó egy film, hogy 5.1ben hallom, ahogy a helikopter elmegy mögöttem. Így vettem egy Luna-t, majd még egy par Canopust a bi-amp miatt. Majd egy cd lejátszót(marantz cd-94, ami már át volt alakítva Bodor Feri által), mert idegesített a dvd lejátszó sípolása, mikor cd-t pörgetett. Tetszett a dinamika, és hogy halkan is nagyon jól szól az egész rendszer, sőt. Viszont az akkori szobám olyan volt, hogy eléggé puffogott alul, meg nem votl precíz. De az is lehet, hogy nem helyeztem el jól, vagy a rendes álványok hiánya okozta a dolgot. Így a reflex lyukba beletttem a szivacsot, ami ezt a problémát tulajdonképpen megoldotta. Egy hivox akcióban füllek tuningolta a dobozt, mai után már nem kellett a szivacs, gondolom, a csillapító cseréje oldotta meg a problémát. Majd lett rendes Vallhala állványom. Így most azt kell mondjam, nagyon szeretem a cd-94, Luna, Canopus bi-amap, 602 s3 rendszerem. Egyszer visszakötöttem a HM erősítőt, és mint előfokot használtam és egész meg voltam elégedve, aztán visszakötöttem a Luna-t, és hát az azért nagyon más kategória. Sokkal zeneibb, ha lehet ezt így megfogalmazni. Talán jobban olyan az érzése az embernek, hogy a hangszerek különálló egységek, mégis együtt szólnak. Na ebbe bele lehet kötni:)

Úgy érzem nekem fontos a ritmus a zenében. A feszes pattogós, precíz előadás. Főként rock-ot, metált hallgatok(Metallica, Slipknot, Slayer, Soulfly, Static-x, Megadeth, Paradise Lost, stb), de szoktam Jazz szerű dolgokat is hallgatni, de ott is azokat, amelyikben sok történés van. Nem igazán a lány gitárral bonyolultságú zenék tetszenek, hanem inkább az összetettebb zenék. Ezenkívül nagyon szeretem a koncertfelvételeket, valahogy jobban magukkal ragadnak, mint a stúdióalbumok.

kizsó
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: kizsó »

Tanácsot szeretnék kérni! Elvben jobb hangot kaphatok, ha egy integrált erősítő után végfokot kötök? Konkrétan egy Denon PMA 700AE után egy Onkyo integra M-504-et?
Így is meg vagyok elégedve az erősítőmmel, csak érdekelne, hogy tudok-e kihozni többet a rendszerből. A hangdobozok Qnl 604MKII, 4ohmos (250W) de nem a falbontás a lényeg, sőt!
A hozzászólásokat előre is köszönöm.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: AVX »

igen, valszeg igazad van a sound art-tal kapcsolatban

az árához képest természetesen

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5300

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sajnos, vagy nem sajnos, fapacinak túnyomórészt igaza van.
De az idő drága dolog, sőt hovatovább pénzbe is kerül.
Béla meg szeretné, ha pörögne a biznisz, de úgy, hogy folyamatosan a kiváló ár/érték arányt emlegetve (ami nagyobbrészt igaz is) azért  több infót is kapjon a kuncsaft, mintha önkiszolgálóba vagy mm/saturn/stb.-ben vásárolna. Ez dícséretes kezdemény, de kezdemény.
Az önjelölt tutitipp mágusokról nekem is megvan a véleményem, különösen a használt cuccok vonatkozásában...

A kérdés jogos, a választ nem egyszerű megadni, mert ahány ember, annyiféle, és ha mondjuk van tíz kuncsaftjelölt, mindegyiknek ugyanannyi pénz van a zsebében, akkor mindenkinek ugyanaz az összeállítás lesz a pénzéhez képest az optimális? Ugye hogy nem?!

ennek fuss neki még1x, lécci, úgy, h elolvasod amiket pl. én írtam - mer' egyébként még kénytelen leszek azt hinni, valaki más használja a nick-edet... vagy anno nem te akartál mindenkinek vdh-t eladni/átkábelezni vele mindent, majd a dyno-(replika)-vonal jött, stb. ...

szal, néha tükörbe (is) kellene nézni, ó Mester

Ma sem változott meg az a véleményem, hogy egyes VdH kábelekkel bármilyen hangsugárzó hangzását tisztábbá lehet tenni, legfeljebb az árak mentek jócskán felfelé, és a tuningban más szempontok is előtérbe kerültek az amúgy igen fontos kábelezés mellett.
A Dynaudio dobozokkal két évig kereskedtünk, és replikát soha nem készítettünk, legfeljebb a 17W75 klónját (Dynavox gyártmány Tajvanról) használtuk teljesen egyedi tervezésű hangdobozokban. (Milvus, Otis). Akkor ezek voltak Magyarországon a legjobb ár/érték arányú hangdobozok.
Ma a Sound Art W2 Hivox tuninggal a legjobb ár/érték arányú forgalomba levő új hangdoboz, aki nem hiszi, járjon utána és/vagy hallgassa meg AtcBp-nél.

De "mindenki úgy élvez, ahogy tud" - ebben Vadásznak tökéletesen igaza van!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”