Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Foobar2000

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 234
Kapcsolat:

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: nehai »

Én Grider-t használok...

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: qqriq »

próbáld ki az ir2 Infrared Remote Control-t
http://www.nonoo.hu/projects/foo_ir2/

Köszi, néztem már a mai nap. Igaz, 10 percnyi kísérletezés alatt még nem sikerült működésre bírni, így holnap vagy több időt szánok rá, vagy leteszem előtte a pilóta vizsgát .
Bízom benne, valakinek majd eszébe jut a lirc plugint is megigazítani. Grider-t is néztem még, de nem akarok ágyúval verébre lőni .
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

whitefül
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: whitefül »

Egy negatívum: a foo_lirc.dll fájlt kilőtte maga alól, így az új (v1.0) verzió távirányítása a winlirc-cel nem lehetséges .Valami ötlet soros porti IR-n keresztüli irányításra?

qqriq,

Hátha bejön.

Ehhez milyen távirányítót ajánlasz win7 alá?

adamthebrave,

én konkrétan semmit, mert én még nem próbáltam ki.
Kérdezd az alkotóját.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 555

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Egy negatívum: a foo_lirc.dll fájlt kilőtte maga alól, így az új (v1.0) verzió távirányítása a winlirc-cel nem lehetséges .Valami ötlet soros porti IR-n keresztüli irányításra?

qqriq,

Hátha bejön.

Ehhez milyen távirányítót ajánlasz win7 alá?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

whitefül
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: whitefül »

qqriq,

Hátha bejön.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Egy negatívum: a foo_lirc.dll fájlt kilőtte maga alól, így az új (v1.0) verzió távirányítása a winlirc-cel nem lehetséges .
Valami ötlet soros porti IR-n keresztüli irányításra?
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Acme »

Magyarul a 192-t visszakonvertálja a hangkari 96-ra?Ezt valamilyen formában lehet ellenőrizni?
Csak mert az előbb elég határozottan kijelentetted a 48-ra konvertálást.

96 kHz-nél magasabb biztos nem jön ki belőle.

Határozottan kijelentettem, hogy ha jól tudom... Valamelyik audigy-ról ez terjedt el ugyanis.

A win hangbeállításainál talán megtalálod, hogy melyiket használja. Amúgy nem tudom, hogy mi alapján választaná ki a 48-at, vagy a 96-ot...

Véletlenül sem kötekedésnek szántam.
THX az ötleteket, megnézem!

Nekem is Audigy 2ZS van, Vista alatt kijön belőle a 96 kHz (ennyit tud), az AVR kiírja milyen jelet kap.

Különben Lupus USB DAC-om van, az nem foglalkozik a hangkártyával... Foobarral szépen működik (de az USB csak 16 biten megy).
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Magyarul a 192-t visszakonvertálja a hangkari 96-ra?Ezt valamilyen formában lehet ellenőrizni?

Határozottan kijelentettem, hogy ha jól tudom... Valamelyik audigy-ról ez terjedt el ugyanis.

A win hangbeállításainál talán megtalálod, hogy melyiket használja. Amúgy nem tudom, hogy mi alapján választaná ki a 48-at, vagy a 96-ot...

Véletlenül sem kötekedésnek szántam.
THX az ötleteket, megnézem!
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Vendég

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Már beizzítottam Nagyon jó lett, meg van benne minden ami eddig külön-külön tetszett az új verzió bétáiban, nem tudnék negatívumot mondani, az eddigi legjobb verzsön

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Na, ezt is megéltük, kijött a foobar 1.0-ás verziója!
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Kellene hozzá olyan ketyere, ami kijelzi milyen mintavételi frekit kap. Egy Mark Levinson DAC biztosan megtenné Szerezz egy olyan DAC-ot, amelyik nem képes kezelni a 96KHz-et, vagy Biginél van régi Sony DAT magnó, rákötöd, ha 96KHz jön ki belőle nem fog megszólalni, ha 48KHz akkor igen. Régi Philips TDA1541-el készült DIY DAC csak akad az ismeretségi körödben például, az is tökéletes a célra.

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Elvileg tudnia kellene a 24/96-ot:SPDIF output up to 24-bit at 48 or 96kHz

Ha nem, az tényleg gáz.

Lehet, hogy ez tud 96-ot. De az eredeti kérdésedre ez is választ ad ám.

Magyarul a 192-t visszakonvertálja a hangkari 96-ra?
Ezt valamilyen formában lehet ellenőrizni?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

Vendég

Foobar2000

Elvileg tudnia kellene a 24/96-ot:SPDIF output up to 24-bit at 48 or 96kHz

Ha nem, az tényleg gáz.

Lehet, hogy ez tud 96-ot. De az eredeti kérdésedre ez is választ ad ám.

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Mi az az OS?  

http://lmgtfy.com/?q=os

Szóval operációs rendszer.

Ha jól sejtem az Audigy mindent 48 kHz-re konvertál, szóval felesleges tovább fejtegetni a dolgot. Ha jól tévedek...

Ezt az OS miatt.... egyébként meg XP, bár így tökmindegy.

Elvileg tudnia kellene a 24/96-ot:
SPDIF output up to 24-bit at 48 or 96kHz

Ha nem, az tényleg gáz.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

...Ha jól sejtem az Audigy mindent 48 kHz-re konvertál, szóval felesleges tovább fejtegetni a dolgot. Ha jól tévedek...
Ha így van akkor érthető, talán volt is szó valamikor erről, de mivel nekem sosem volt ilyen hangkártyám, ezt már el felejtettem.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Foobar2000

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Jó helyen nézed, akkor a foobar mint esély kilőve. Következő, miből hozod ki a digit jelet a DAC-ba (Audigy 2ZS)? A foobar "output device"-ba mi van konkrétan beállítva kimenetnek (kép is jöhet) a lenyíló fülről, hogy mik vannak ott. És milyen OS-t használsz?
Igen, Audigy2ZS digit kimenetén keresztül.
Mi az az OS?

Output device:

OS = operating system
operációs rendszer (pl. XP)

Vendég

Foobar2000

Mi az az OS?  

http://lmgtfy.com/?q=os

Szóval operációs rendszer.

Ha jól sejtem az Audigy mindent 48 kHz-re konvertál, szóval felesleges tovább fejtegetni a dolgot. Ha jól tévedek...

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Jó helyen nézed, akkor a foobar mint esély kilőve. Következő, miből hozod ki a digit jelet a DAC-ba (Audigy 2ZS)? A foobar "output device"-ba mi van konkrétan beállítva kimenetnek (kép is jöhet) a lenyíló fülről, hogy mik vannak ott. És milyen OS-t használsz?
Igen, Audigy2ZS digit kimenetén keresztül.
Mi az az OS?

Output device:

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Mert igazából más nem lehet a "bűnös", nyilván automatikusan lebutítja a beérkező anyagot, hogy kiférjen az S/PDIF-en. A hangkártyád beállításainál kellene keresgélned a problémát, mondjuk ha csak a 24/192-nél nyúl bele, és azt is csak 24/96-ra konvertálja, akkor nincs nagy baj. Esetleg próbáld meg a foobarban te beállítani a konverziót, hátha úgy jobb lesz a hang esetleg, bár ezt kétlem.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Már ha egyáltalán itt kell nézni:

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

DSP-be nincs beállítva convertálás? Arról a tényről meg nem is beszélve, hogy S/PDIF-en ki sem megy a 192/24. KS alatt az OS nem nyúlhat bele, így kizárásos alapon marad a foobar, de ő magától ilyet nem tesz, szóval te állítottad így be  
Apropó a DAC-ba hogyan viszed be a jelet? Ha jól tudom a Dactilus-on S/PDIF van meg optikai bejárat nem?

Megnéztem a beállítást. Semmi sincs beállítva az aktív DSP-ben...
Igen, jól tudod, digit koax ill. optikai bemenete van.

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Foobar2000

DSP-be nincs beállítva convertálás? Arról a tényről meg nem is beszélve, hogy S/PDIF-en ki sem megy a 192/24. KS alatt az OS nem nyúlhat bele, így kizárásos alapon marad a foobar, de ő magától ilyet nem tesz, szóval te állítottad így be

Apropó a DAC-ba hogyan viszed be a jelet? Ha jól tudom a Dactilus-on S/PDIF van meg optikai bejárat nem?

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.

Foobar2000

Ez hogy lehetséges???A DAC max. 24/96-ot tud és mégis meg tudom hallgatni. Valahogy visszabutítja ilyenkor a foobar?

Nem vagyok egy nagy foobar zseni, de milyen kimenetet használsz?KS-en nekem sem szólalnak meg az ilyen anyagok viszont DS-en igen.Gondolom ilyenkor butítja le a winben(nálam w7) beállított felbontásra

KS-sel használom. Pont azt nem értem, hogy miért játsza le. Annak nem örülök, ha valami csak így belepofázik, ezt szeretném elkerülni.

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”