Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
Hivox Tuning
mivel itt olvastam a topikban gyanitom Te is használod ha már ajánlod.Talán fizessek hogy elmond ha már ugyis kiprobáltad?
a kis monitor dobozom tuningján gondolkodom emiatt szeretném megtudni annak a kábelnek a hangját és ha már belül is az a kábel van gondoltam kivülre is jó lesz de azt nem mondtad meg mért nem jó hosszabb kivitelben.
Szerinted mondjak el mindent, amit a hangszórókábelekkel az utóbbi x évben tapasztaltunk, fejlesztettünk, mert neked nincs erre időd, a tutifrankót akarod de most rögtön, mi miért és hogyan.
Legyen elég annyi, hogy a CS14H jó belső kábelezésre, de nem jó hosszú hangszórókábelnek. A Cat7 1200-1500MHz verziói jók hangszórókábelnek kb. 2,5méterig, persze megfelelő konfigurációban, megfelelő dugókkal, forraszanyaggal, stb.
További információk
kösz az edigieket aszem nem tudunk beszélgetni, majd keresek mást aki megtuningolja.
De ezt a hatalmas nagy tapasztalatodat a vdh14H val ugy titkolod mintha hadititok lenne peddig csak egy kábelgyártó terméke ami nem is drágéább szériából való.Nem is értem mit kell ezen annyira titkolnod hogy hosszabb méretben mért nem jó.Nem egy általatok gyártott termékre kérdeztem rá hogy mit fejlesztettetek benne vagy raktatok bele.De mondjuk az nagyon hidegen is hagy egyébb okokból de aszem ezt tudod jól mire gondolok.
ha azt hitted poénos leszel a google linkeddel nagyon tévedtél
kivánok neked is szép napot
Hivox Tuning
mivel itt olvastam a topikban gyanitom Te is használod ha már ajánlod.Talán fizessek hogy elmond ha már ugyis kiprobáltad?
a kis monitor dobozom tuningján gondolkodom emiatt szeretném megtudni annak a kábelnek a hangját és ha már belül is az a kábel van gondoltam kivülre is jó lesz de azt nem mondtad meg mért nem jó hosszabb kivitelben.
Szerinted mondjak el mindent, amit a hangszórókábelekkel az utóbbi x évben tapasztaltunk, fejlesztettünk, mert neked nincs erre időd, a tutifrankót akarod de most rögtön, mi miért és hogyan.
Legyen elég annyi, hogy a CS14H jó belső kábelezésre, de nem jó hosszú hangszórókábelnek. A Cat7 1200-1500MHz verziói jók hangszórókábelnek kb. 2,5méterig, persze megfelelő konfigurációban, megfelelő dugókkal, forraszanyaggal, stb.
További információk
kösz az edigieket aszem nem tudunk beszélgetni, majd keresek mást aki megtuningolja.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Hivox Tuning
"miért jobb nagyobb frekis kábelt használni (1200, 1500MHz) ? "
Valami miatt jobb a tranziens átvitel, és kicsit vastagabbak is az elemi szálak.
Üdv Mindenkinek!Segítséget kérnék kábelügyben.Van egy Onkyo 806 erősítőm és leszeretném cserélni a tápkábelét,Hivox tápkábelre.Mi a tapasztalat a kábellel kapcsolatban?A másik kérdés Cat7 hangfalkábelről ugyanez lenne.Most Dali Concept6 hangfalaim vannak,de lehet hogy váltok Polkaudio tsi400-ra.Kérem a segítségeteket!
Nincs senkinek tapasztalata vagy véleménye?
pont most csináltam egyet:
Draka Comteq UC900MHz SS23 CAT7 2*1,5m-es hangdrótot, 2*4érpár azaz összesen 16db elemi tömör réz szálból a két oldalra (L, R)
jobbnak hallottam az inakustik monitor atmos air 309-nél. megfogottabb mélyek (nem oly sok, de jobb) kiegyenlített hangkép, szélesebb sztereó.
megérte!
ui: miért jobb nagyobb frekis kábelt használni (1200, 1500MHz) ?
Hivox Tuning
Üdv Mindenkinek!Segítséget kérnék kábelügyben.Van egy Onkyo 806 erősítőm és leszeretném cserélni a tápkábelét,Hivox tápkábelre.Mi a tapasztalat a kábellel kapcsolatban?A másik kérdés Cat7 hangfalkábelről ugyanez lenne.Most Dali Concept6 hangfalaim vannak,de lehet hogy váltok Polkaudio tsi400-ra.Kérem a segítségeteket!
pont most csináltam egyet:
Draka Comteq UC900MHz SS23 CAT7 2*1,5m-es hangdrótot, 2*4érpár azaz összesen 16db elemi tömör réz szálból a két oldalra (L, R)
jobbnak hallottam az inakustik monitor atmos air 309-nél. megfogottabb mélyek (nem oly sok, de jobb) kiegyenlített hangkép, szélesebb sztereó.
megérte!
ui: miért jobb nagyobb frekis kábelt használni (1200, 1500MHz) ?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- csizo65
- Fórumlakó
- Értékelés: 38
Hivox Tuning
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
További információk
Hivox Tuning
mivel itt olvastam a topikban gyanitom Te is használod ha már ajánlod.
Talán fizessek hogy elmond ha már ugyis kiprobáltad?
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Szia!Érdeklődnék hogy hangfal belső kábelezéséhez milyen kábelt ajánlasz?
Kösz!
olcsóbb - cat7 1200MHz
drágább - VdH CS14H,
még drágább - Nirvana szerelőkábel, pontos típust nem tudok
még ennél is drágább -
megvan! :lol!:
ez a vdh cs14H melyik vdh hangfalkábellel van partiban vagy egy kategoriában hangban?
Érdemes-e belölle csinálni hangfalkábelt vagy inkább a gyár által annak szánt vele egy kategoriás kábelt használni?
létezik az hogy ez a cs14H a cs122 kisebb változatának a Royal Jade hangfalkábel belsö kábelezésére való kábel?
ugy is mondhatnák cs122 kategori vékonyabb kivitelben belö kábelezésre.Vagy tévedek?
Mondjuk jól megválaszolgatom magamnak a feltett kérdéseket.
A CS14H egész más kábel, mint a CS122. belső kábelezésre kifejezetten alkalmas, de hangszórókábelnek is jó, ha rövid kell belőle.(<1.5m)
hosszab távon mért nem jó?
úgy 2-3m a hangfalkábelek átlagos hossza.Ennek mért nem jó?Nagy az ellenálása a kábelnek?
Hangra melyik vdh kábelhez hasonlit?
SCS12vel vagy 8 al érdemes foglalkozni?
És ezek melyik gyári hangfalkábelhez van közel ?
Kicsit sok kérdés egyszerre...
Egyik hangfalkábelhez sem hasonlít, mert szálban van, nem párban, más a keresztmetszet, anyagát tekintve se illik bele egyik egyéb kábelbe sem, a szigetelő nyaga ugyanúgy Hulliflex, de más a vastagság, stb. Hangra talán a D352-höz hasonló, ha muszáj hasonlítani, de tessék kipróbálni, ha ennyire érdekel a dolog.
CS14H
Forgalmazza az Auditorium kft.
Hivox Tuning
Kösz!
olcsóbb - cat7 1200MHz
drágább - VdH CS14H,
még ennél is drágább -
ez a vdh cs14H melyik vdh hangfalkábellel van partiban vagy egy kategoriában hangban?
Érdemes-e belölle csinálni hangfalkábelt vagy inkább a gyár által annak szánt vele egy kategoriás kábelt használni?
létezik az hogy ez a cs14H a cs122 kisebb változatának a Royal Jade hangfalkábel belsö kábelezésére való kábel?
ugy is mondhatnák cs122 kategori vékonyabb kivitelben belö kábelezésre.Vagy tévedek?
A CS14H egész más kábel, mint a CS122. belső kábelezésre kifejezetten alkalmas, de hangszórókábelnek is jó, ha rövid kell belőle.(<1.5m)
hosszab távon mért nem jó?
úgy 2-3m a hangfalkábelek átlagos hossza.Ennek mért nem jó?Nagy az ellenálása a kábelnek?
Hangra melyik vdh kábelhez hasonlit?
SCS12vel vagy 8 al érdemes foglalkozni?
És ezek melyik gyári hangfalkábelhez van közel ?
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Kösz!
olcsóbb - cat7 1200MHz
drágább - VdH CS14H,
még ennél is drágább -
Hivox Tuning
Kösz!
olcsóbb - cat7 1200MHz
drágább - VdH CS14H,
még ennél is drágább -
- csizo65
- Fórumlakó
- Értékelés: 38
Hivox Tuning
Hivox Tuning
és további kérdésem VDH Mainstream hálozati hogy viszonyul a ti hálokábeletekhez.
Hivox Tuning
Kösz!
olcsóbb - cat7 1200MHz
drágább - VdH CS14H,
még ennél is drágább -
megvan!
Hivox Tuning
Kedves Fülelek!
Bár már e-mailt írtam neked ez ügyben, de lehet hogy a fórumot előbb nézed. Szóval van nekem egy CA DVD89-em, egy Lupus T-m és egy NAD C320bee-m. Az lenne a kérdésem, hogy a DVD játszón lehetne-e "tuningolni", hogy jobb hangja legyen? Előre is köszönöm!
Sajnos most nem tudjuk elvállalni a dvd tuningját, talán 3-4 hét múlva.
Rendben! Majd akkor újra jelentkezem.
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Kedves Fülelek!
Bár már e-mailt írtam neked ez ügyben, de lehet hogy a fórumot előbb nézed. Szóval van nekem egy CA DVD89-em, egy Lupus T-m és egy NAD C320bee-m. Az lenne a kérdésem, hogy a DVD játszón lehetne-e "tuningolni", hogy jobb hangja legyen? Előre is köszönöm!
Sajnos most nem tudjuk elvállalni a dvd tuningját, talán 3-4 hét múlva.
Hivox Tuning
Kedves Fülelek!
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Ellenállás helyett bifiláris tekercset használtatok már? Nekem nagyon bejött! Nehezebb megcsinálni mint egy ellenállást beforrasztani, de sokkal jobb lett a hang nálam!
Az ellenállások helyett mi inkább szénszálas kábelt használunk, nekünk ez jön be
Azt amit az autóipar is használ?
Nem, egész mást, 5 mikronos szálakból van kb. 96000 darab egy pászmában.
Hivox Tuning
Ellenállás helyett bifiláris tekercset használtatok már? Nekem nagyon bejött! Nehezebb megcsinálni mint egy ellenállást beforrasztani, de sokkal jobb lett a hang nálam!
Az ellenállások helyett mi inkább szénszálas kábelt használunk, nekünk ez jön be
Azt amit az autóipar is használ?
2.0: DENON DAC, DIY erősítő/NIVS V3 Full MOD, Tekercshuzal hangfalkábelnek (2x1,5+1x2,5mm2) DIY hangfalak! 5.1: Leredukálva 2.0-ra Hangdobozok=Diplomamunka!
Tápkábelek: 3x1,5MT
Interconnect: 2,5mm2 tekercshuzal Amphenol csatikkal!
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Hivox Tuning
2.0: DENON DAC, DIY erősítő/NIVS V3 Full MOD, Tekercshuzal hangfalkábelnek (2x1,5+1x2,5mm2) DIY hangfalak! 5.1: Leredukálva 2.0-ra Hangdobozok=Diplomamunka!
Hivox Tuning
"hallhatóan elsoványodtak a mélyek"Mérni kell az ilyesmit, nem fülre megállapítani és azonnal sommás véleményt formálni.
Van ingyen szoftver, igen olcsó elektrét mikrofon, ami 10kHz-ig meglehetősen pontos.
Persze ez is megtörtént, de ha már hallani lehet az gáz! A pontos méréshez meg nem árt egy süketszoba! Annó a Kandón a szakdogámhoz be kellett mérnem a tervezett hangdobozomat a süketszobában, azóta sem bontottam szét még azt a dobozt, de az csak egy kis monitor, de térben még mindíg nem tudtam utólérni a naggyal! A szobában elhelyezett dobozt nem szoktam méregetni, azt úgy helyezem el, hogy tetszen a fülemnek! Ha már a méregetésről beszélünk, a hangszórókat is érdemes bemérni!
Nem érdemes tovább ragozni, mert annyira bele lehet bonyolódni, hogy nagyon, és ez már inkább a tervezés kategória, nem a tuning!
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
"hallhatóan elsoványodtak a mélyek"
Mérni kell az ilyesmit, nem fülre megállapítani és azonnal sommás véleményt formálni.
Van ingyen szoftver, igen olcsó elektrét mikrofon, ami 10kHz-ig meglehetősen pontos.
Hivox Tuning
Sziasztok,
A hangfaltuningal kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1. Ha nem tetszik a tuning után a doboz hangja a kuncsaftnak (Butfülű mint én), akkor mi a helyzet?
2. Olvastam, hogy pakoltok bele belső merevítéseket, az a kérdés, hogy ezeknek a hatását számoljátok? (Belső térfogatcsökkenés, ez miatti mélykiemelés) Reflexnyílást hangoljátok hozzá utána? A doboz saját lesugárzott hangja elmegy a merevítésektől magasabbra, általában az átvitelben ez, hogy jelentkezik?
3. A hangváltóban csak a kondicserét csináljátok, vagy esetleg mást is?
1. Ha nem tetszik, nem kell kifizetni a tuningot, vissza nem csinálunk semmit.(Ilyen eset még nem fordult elő)
2. Merevítést csak akkor teszünk bele, ha muszáj. A merevítő elemek elhanyagolható térfogatcsökkenést okoznak, az eredeti verzióhoz képest lényegesen több és minőségi csillapítóanyag viszont kvázi térfogatnövekedést okoz, tehát a basszus egyszerre javul mennyiségileg és minőségileg is.
3. A hangváltóban a változtatások az adott típustól függenek, nem lehet általánosítani.
A kábelezés 99%-ban cserére szorul.
1.: Ez így nagyon korrekt!
2.: Ezzel nem feltétlenül tudok egyetérteni, zárt vagy kis reflex doboznál ez akár okozhat javolást, de itt sem feltétlenül igaz, az effektív térfogatnövekedés (belső csillapítás) általában lejjebb viszi ugyanazon doboz átvitelét az alsó frekvenciatartományban, ez okozhat akár 6dB körüli eltérést is, ami persze lehet jó is, ha gyártó ezzel nem számolt! Az én hangfalamban (2x20cm mély) ez nem vált be, mert hallhatóan elsoványodtak a mélyek.
Köszönöm a válaszod!