Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 228
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nehai »

Egyszerűbb ha meghallgatod

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ennek az arzachel kábelnek nincs saját topikja? szívesen olvasnék róla többet

Speedy Gonzales
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Speedy Gonzales »

Olyan 5-10 ezer közötti kellene. Lehet komolyabb használt is. A magas hangokat szeretném picit csillapítani.
Arzachel, vagy Néhai-féle kábel, már ha ez megoldható. Én ugyan nem próbáltam őket, de ebben a kategóriában állítólag igen jók.

Az Arzachelről azt olvastam, hogy kicsit magasba húz.

Nekem a Thorensem gyári kábele lett lecserélve Arzachelre. Hát én nem érzem ezt, sőt nagyon kiegyenlíttet!!! Érdemes lenne kipróbálnod, én most sem döntenék másképp.
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Olyan 5-10 ezer közötti kellene. Lehet komolyabb használt is. A magas hangokat szeretném picit csillapítani.
Arzachel, vagy Néhai-féle kábel, már ha ez megoldható. Én ugyan nem próbáltam őket, de ebben a kategóriában állítólag igen jók.

A sokszáz vásárló ezt még nem jelezte vissza.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábelezzünk

Próbálkozz az elosztó elötti  kábel cserélgetésével is,legalább olyan változásokat hozhat mint a mögötte lévő kábelek,sőt mondanám hogy meg sem állj az óraládáig ha már megvan a tuti kábel,de nem mondom mert ezzel újból kiveretném a biztosítékot a hitetlenek fejében akik ezek után vaktesztek után kiálltva próbálnák bizonygatni hogy ilyen pedig nem létezik,sőt még zsiráf sincs. 
Én már nem vagyok szkeptikus...
Tervezgetném is a hálózati út lecserélését, a lehető legmesszebbről, ha lehet Pakstól :kiraly:
Pirelli kábel 6mm
Csak egy kis félelemem van, most összeállt a hang, nehogy... belepiszkálok és borul megint a hangkép. És megint kezdődik előröl minden

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2168

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Dominancia: Nekem a legnagyobb változást a táp kábel cseréje hozta. Alig hittem a fülemnek!
AZ erősítőbe egy neotech kábelt dugtam be, elvégre a maga 4.5mm-es vezető keresztmetszetével tudja ám szállítani a kraftot... hát kb félórát volt benne. Magasba húzott, de nem is kicsit, lepadlóztam, sokkal rosszabb volt a hangja, mint a gyári fröccs öntött IEC. Neotech ki, majd furuech be. Ez igen ezt akartam hallani, nem lett túlzó, sehol nem adott hozzá hangban, mégis éreztem az erőt. Több lett a tartalék.
Majd csak úgy próbából neotech ment a cd-be... láss csodát, megtalálta a párját. Kitisztult gyönyörű transzparens hangzás, nem ciceg, nem túloz. A mélyek is gömbölyödtek, feszesek lettek, de mégsem annyira, hogy elveszítse karakterét a basszus. Inkább csak pontos lett, s egyben öblös, játékos.
Summa, szkeptikus voltam a hálózati kábel fontosságával kapcsolatban. Aztán egy éve Szabó Zoli (hivox) jóvoltából, betekintést nyertem a tápellátás lényegességének rejtelmeibe. De ez a közel egy hónappal ezelőtti próba minden kételyemet elűzte. Sőt eddigi hangfal és IC cseréimet, próbáimat degradálta. E téren kezdhetek előröl mindent, bár az új hangfalkábelt már megtaláltam.

Próbálkozz az elosztó elötti kábel cserélgetésével is,legalább olyan változásokat hozhat mint a mögötte lévő kábelek,sőt mondanám hogy meg sem állj az óraládáig ha már megvan a tuti kábel,de nem mondom mert ezzel újból kiveretném a biztosítékot a hitetlenek fejében akik ezek után vaktesztek után kiálltva próbálnák bizonygatni hogy ilyen pedig nem létezik,sőt még zsiráf sincs.

Vendég

Kábelezzünk

Dominancia:
Nekem a legnagyobb változást a táp kábel cseréje hozta. Alig hittem a fülemnek!
AZ erősítőbe egy neotech kábelt dugtam be, elvégre a maga 4.5mm-es vezető keresztmetszetével tudja ám szállítani a kraftot... hát kb félórát volt benne. Magasba húzott, de nem is kicsit, lepadlóztam, sokkal rosszabb volt a hangja, mint a gyári fröccs öntött IEC. Neotech ki, majd furuech be. Ez igen ezt akartam hallani, nem lett túlzó, sehol nem adott hozzá hangban, mégis éreztem az erőt. Több lett a tartalék.
Majd csak úgy próbából neotech ment a cd-be... láss csodát, megtalálta a párját. Kitisztult gyönyörű transzparens hangzás, nem ciceg, nem túloz. A mélyek is gömbölyödtek, feszesek lettek, de mégsem annyira, hogy elveszítse karakterét a basszus. Inkább csak pontos lett, s egyben öblös, játékos.
Summa, szkeptikus voltam a hálózati kábel fontosságával kapcsolatban. Aztán egy éve Szabó Zoli (hivox) jóvoltából, betekintést nyertem a tápellátás lényegességének rejtelmeibe. De ez a közel egy hónappal ezelőtti próba minden kételyemet elűzte. Sőt eddigi hangfal és IC cseréimet, próbáimat degradálta. E téren kezdhetek előröl mindent, bár az új hangfalkábelt már megtaláltam.

Vendég

Kábelezzünk

Nem is feltétlenül biztos,hogy az interconnect a ludas.A hangfalkábel szerintem dominánsabb a láncban,mint az összekötő (mármint a végső hang tekintetében).Egy kicsit viszont csodálkozok,hogy egy Rotel-Monitor Audio láncban a magasakat csillapitani kell.A Rotelek szintén nem arról nevezetesek,hogy túlzásba vinnék a magas hangokat.Pont annyi van belőlük,amennyi kell (ez persze csak a saját véleményem).
Most még nincs komolyabb kábelem a rendszerben csak a gyári RCA kábelem és valami "tescos" hangfalkábel. Ezeknél tapasztaltam, hogy kicsit sok a magas és "sziszegős" vagy valami ilyesmi. Nem vagyok hifista pontosan nem tudom megfogalmazni. Egyébként szép tisztán szól a hangfal, de szeretném kipróbálni komolyabb kábelekkel is és ezért kértem segítséget.

Az a sziszegés szerintem inkább torzítás lehet amit valóban csinálhatnak a gyengébb kábelek, javaslom próbálj ki abból is minél többet, de lehet segítene az ajánlásban ha tudnánk milyen rendszert hallgatsz.

Gyuszy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 15

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Gyuszy »

Nem is feltétlenül biztos,hogy az interconnect a ludas.A hangfalkábel szerintem dominánsabb a láncban,mint az összekötő (mármint a végső hang tekintetében).Egy kicsit viszont csodálkozok,hogy egy Rotel-Monitor Audio láncban a magasakat csillapitani kell.A Rotelek szintén nem arról nevezetesek,hogy túlzásba vinnék a magas hangokat.Pont annyi van belőlük,amennyi kell (ez persze csak a saját véleményem).
Most még nincs komolyabb kábelem a rendszerben csak a gyári RCA kábelem és valami "tescos" hangfalkábel. Ezeknél tapasztaltam, hogy kicsit sok a magas és "sziszegős" vagy valami ilyesmi. Nem vagyok hifista pontosan nem tudom megfogalmazni. Egyébként szép tisztán szól a hangfal, de szeretném kipróbálni komolyabb kábelekkel is és ezért kértem segítséget.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Az attól függ milyen rendszerben hallgatod, kábelek hangját csak rendszerben lehet megítélni. A tiédet senki nem ismeri csak te, ezért csak te tudod megtalálni az oda megfelelőt.

Gyuszy
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

nehai
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Ez a hangfal ha hihetünk a méréseknek inkább kicsit esik magasban, tehát ha soknak érzed a magashangokat, az valószínű, hogy nem a dobozok miatt van, az is lehet, hogy a jelenlegi kábeleiddel torz a felső átvitel, és ezt érzed soknak.

Mindenestre ha kicsit vissza szeretnéd fogni ezt a tartományt ezüst drótot nem javallanék, tekintve, hogy 5-10ezer között jó egészen biztosan nincs. Próbálj meg haza vinni minél többet és hallgatózni, mert így a távolból lehetetlen tuti tippet adni.

Gyuszy
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Sziasztok!Milyen olcsóbb RCA összekötőkábelt tudnátok ajánlani Rotel erősítőhöz és lejátszóhoz? Kácsa? Ezüst, réz, hybrid? Melyiknek milyen tulajdonsága van?

Milyen hangfalakat hajtanak a Rotelek?Kábelt majd ezután érdemes ajánlani szerintem.

A hangfalam Monitor Audio RS6.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Sziasztok!Milyen olcsóbb RCA összekötőkábelt tudnátok ajánlani Rotel erősítőhöz és lejátszóhoz? Kácsa? Ezüst, réz, hybrid? Melyiknek milyen tulajdonsága van?

Milyen hangfalakat hajtanak a Rotelek?Kábelt majd ezután érdemes ajánlani szerintem.

Gyuszy
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Milyen árkategóriában gondolkozol?
A sok gyári mellett van pár DIY kábel is amik nagyon jók (de mint minden... rendszerfüggő a dolog!)!
És az apróban is találni jó néhányat...
Ha tudod akkor saját rendszerben próbáld ki vásárlás előtt...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Milyen árkategóriában gondolkozol?
A sok gyári mellett van pár DIY kábel is amik nagyon jók (de mint minden... rendszerfüggő a dolog!)!
És az apróban is találni jó néhányat...
Ha tudod akkor saját rendszerben próbáld ki vásárlás előtt...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Gyuszy
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Sziasztok!
Milyen olcsóbb RCA összekötőkábelt tudnátok ajánlani Rotel erősítőhöz és lejátszóhoz? Kácsa? Ezüst, réz, hybrid? Melyiknek milyen tulajdonsága van?

Vendég

Kábelezzünk

Igen én is az oxidációt szeretném elkerülni, plusz szeretném ha fixen állna a banándugóban mert a hernyócsavarok nincsennek a helyzet magaslatán
Erre az a megoldás, már az oxidációra, hogy évente karbantartás keretében kiveszed a kábelt, és levágsz belőle 5mm-t ami szinte semmi méret, és újra kötöd.
Ha így csinálsz, akkor 10 év alatt le fog ugyan rövidülni a kábeled kb 5 cm-el, de jól fog érintkezni.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Hát ja..Minden ón még ha ezüstözött is, rosszabb vezető mint maga a csupasz réz.
Ónozás akkor jó, ha össze kell tartani és oxidáció ellen védeni egy kötést.
De ha egy összeónozott vezetőt szorítókötésbe teszel, ott nem a réz a rézzel érintkezik, hanem közte lesz az ón.
AMi ráadásul puha így idővel lazul a kötés, főleg melegben.
Szóval szerintem jó alaposan szorosan összecsavarni, és beleszorítani a banánaljzatokba, oszt jónap.

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Kábelezzünk

Igen van a 4%-os....
Ezt hány fokra kell hevíteni?
Nekem marha könnyen kihűl, így nehéz bánni vele. Viszont sosem szeretem túl hevíteni a pákát, mert akkor meg a kábel sérülhet...

Ezeket én jobban szeretem pisztollyal melegíteni, mert hamarabb és nagyobb hőt képes leadni...

Vendég

Kábelezzünk

Igen van a 4%-os....
Ezt hány fokra kell hevíteni?
Nekem marha könnyen kihűl, így nehéz bánni vele. Viszont sosem szeretem túl hevíteni a pákát, mert akkor meg a kábel sérülhet...

gida
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 67

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: gida »

A hangcenterben vannak még ilyen kábelek.....de fogalmam sinics melyik milyen...sőt még képeket sem találok róla....Van ezekkel valakinek valami tapasztalata....

Gondolom ez mind hangfalkábel....

Monster H M1.2S
Monster H MC
Monster H MCX1S
Monster H MCX2S
Monster H OMC
Monster H S 14-2R CL-500
Monster H S 14-4-CL
Monster H S12
Monster H S14-4R
Monster H S16
Monster H SFL

Vendég

Kábelezzünk

Igen én is az oxidációt szeretném elkerülni, plusz szeretném ha fixen állna a banándugóban mert a hernyócsavarok nincsennek a helyzet magaslatán. Nem tudom hogy fogja bírni a kiképzést de az nem rossz ötlet, hogy csavarral rögzítem ahogy csak lehet utánna pedig leforrasztom. Hány % ezüst tartalmú önnal próbálkoznátok? Ka-csánál lehet kapni ilyet ugye?
Igen van a 4%-os....

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”