Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Tannoy

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

Nagy problémám nincs a hangjával , a Marantz erősítővel lényegesen jobb lett a hangja ,mint amilyen a Cambridge -el volt ,igaz nem is egy kategória a két erősítő.
Azért kíváncsi vagyok mennyit dobna a hangon egy Hivox tuning ? 

Az a kérdés megéri-e költeni átkábelezésre, vagy inkább beruházol egy jobb hangfalra?
Szóval sikerült az erősítő csere.

Mi nem tetszik a hangjában?

Igen sikerült és nem bántam meg
Amikor először meghallottam nem hittem a fülemnek, hogy ennyit jelent egy más karakterű erősítő a rendszerben.
A dinamikát hiányoltam az előző párosításban ,most ebben nincsen hiány. A középtartomány még mindig elégé meghatározó ... amit még észrevettem ,hogy
hajlamos a magas hangokat összemosni .
Ha minden igaz holnap tudom kipróbálni egy Excalibur féle hangfalkábellel ,attól még sokat várok .

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Tannoy

Hozzászólás Szerző: szabek »

Nagy problémám nincs a hangjával , a Marantz erősítővel lényegesen jobb lett a hangja ,mint amilyen a Cambridge -el volt ,igaz nem is egy kategória a két erősítő.

Az a kérdés megéri-e költeni átkábelezésre, vagy inkább beruházol egy jobb hangfalra?
Szóval sikerült az erősítő csere.

Mi nem tetszik a hangjában?

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Hozzászólás Szerző: nbalazs »

Most építettem egy M3 utánzatot. A hangszoro2000 -nél még kaptam eredeti hangszórókat hangváltót meg reflex csövet. Ngyon jó lett. Gyönyörű a hangja.
Képed van róla? Megnéznénk szívesen

Most sajna ügyeletben ülök egy koleszban, nevelő vagyok, majd holnap rakok fel persze szívesen!
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Valaki próbált már átkábelezni kisebb Tannoy hangfalakat? Elsősorban régebbi Mercury illetve a most futó Fusion- re gondolok. Érdemes bele pénzt és energiát fektetni ,vagy jobban jár az ember egy cserével?

Szia,

Szerintem hallgasd meg, ha tudod, mennyi a különbség a F1 és az F1 Custom között. Igaz, az F1 Custom váltóját is "tuningolták" gyárilag.

Az F1 Custom eltalált típus a maga kategóriájában.
Üdv,

Üdv

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Tannoy Sensys DC2Tannoy Revolution R2

Hallottátok már őket?
Elvileg egymáshoz képest hogy állnak a sorba? (ezt ár ügyileg is kérdezem, mennyit érhetnek)

Nekem a NAD T754 és Mercury Custom F4 páros nagyon tetszik, most egy NAD C352 mellé keresek hangsugárzót. (Emu 1212m + Excalibur kábelek a teljes rendszer) Jelenleg egy Wharfedale Diamond 9.3 van mellette, és az előzmények miatt az álló-Tannoyok világában gondolkodom.
A szoba kb. 3,5x7m, és az egyik "végében" áll a rendszer keresztben, hangosan pedig itt nem szólhat, de fél éven belül másik helyre költözik. A 9.3-al az a bajom, hogy nincs alja az F4-hez képest, pedig mély az jön belőle bőven, a közepek és a részletesség az hiányzik, és olyan "háttérből szóló" a hangja.
Az R2 gondolom fürgébb, mint a DC2, amiben viszont ott a supertweeter, és a dual koncentrikus hangszóró.
Tudom, hallgassam meg mind2-t, de elvileg melyik lehet jobb?
Ja, és a DC2 ritka csúnya sajnos, egy icipicit ez is számítana.
Előre is köszi!
MM

Szerintem a DC2 szebben szól.

Először is, milyen zenét hallgatsz? Számít az is.
HM erősítőt használsz?
Az R2 és a DC2 nem egy kategória, mint ahogy leírtad te is.

A DC2 - 100eFt körül mozoghat, az R2- 60eFt-tól nem lehet több szerintem.

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Valaki próbált már átkábelezni kisebb Tannoy hangfalakat? Elsősorban régebbi Mercury illetve a most futó Fusion- re gondolok. Érdemes bele pénzt és energiát fektetni ,vagy jobban jár az ember egy cserével?

Szia,

Szerintem hallgasd meg, ha tudod, mennyi a különbség a F1 és az F1 Custom között. Igaz, az F1 Custom váltóját is "tuningolták" gyárilag.

Az F1 Custom eltalált típus a maga kategóriájában.
Üdv,

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2671

Tannoy

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Sziasztok! 
Ismét segítséget kérnék Tőletek:

Tannoy Sensys DC2
Tannoy Revolution R2

Hallottátok már őket?
Elvileg egymáshoz képest hogy állnak a sorba? (ezt ár ügyileg is kérdezem, mennyit érhetnek)

Nekem a NAD T754 és Mercury Custom F4 páros nagyon tetszik,  most egy NAD C352 mellé keresek hangsugárzót. (Emu 1212m + Excalibur kábelek a teljes rendszer) Jelenleg egy Wharfedale Diamond 9.3 van mellette, és az előzmények miatt az álló-Tannoyok világában gondolkodom.
A szoba kb. 3,5x7m, és az egyik "végében" áll a rendszer keresztben, hangosan pedig itt nem szólhat, de fél éven belül másik helyre költözik. A 9.3-al az a bajom, hogy nincs alja az F4-hez képest, pedig mély az jön belőle bőven, a közepek és a részletesség az hiányzik, és olyan "háttérből szóló" a hangja.
Az R2 gondolom fürgébb, mint a DC2, amiben viszont ott a supertweeter, és a dual koncentrikus hangszóró.
Előre is köszi!
MM

Egy pár éve úgy mentem le a Barlangba hogy elhozom vlmelyik leárazott vagy R2/R3-ast,aztán egy Sensys DC2-est hoztam el

Ugyanazon rendszeren lent a Barlangban nyiltabb,tisztább(elevenebb?) volt a DC2-es az R2/R3-ashoz viszonyitva..kb 1,5 évig használtam,szerettem. ..nem emlékszem igazán ,de olyan 100-120KFt környékén számoltuk be a D700-ba

Ja arra ügyelj hogy nem nagyon szereti ha a hátsó fal közel,van... a D700 sem annyira érzékeny erre
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vendég

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most építettem egy M3 utánzatot. A hangszoro2000 -nél még kaptam eredeti hangszórókat hangváltót meg reflex csövet. Ngyon jó lett. Gyönyörű a hangja.
Képed van róla? Megnéznénk szívesen

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Hozzászólás Szerző: nbalazs »

NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).

Vendég

Tannoy

Hát a DC2 azért jobb doboz, ez nem vitás...

-MM-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Tannoy

Hozzászólás Szerző: -MM- »

Sziasztok!

Ismét segítséget kérnék Tőletek:

Tannoy Sensys DC2
Tannoy Revolution R2

Hallottátok már őket?

Nekem a NAD T754 és Mercury Custom F4 páros nagyon tetszik, most egy NAD C352 mellé keresek hangsugárzót. (Emu 1212m + Excalibur kábelek a teljes rendszer) Jelenleg egy Wharfedale Diamond 9.3 van mellette, és az előzmények miatt az álló-Tannoyok világában gondolkodom.
Előre is köszi!
MM

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Én egy Fusion2 -t szeretnék átkábelezni, csak tudom ,hogy megérné -e?
Úgy hallottam ,hogy nagy a differencia hangban az F2 és az M2 között az utóbbi javára bár nekem még nem sikerült sajnos meghallgatnom az utóbbit. 
Mi változott meg hangzásban?

A zeneiség veszett el az újabbakból, a tisztaság, tonalitás, sávszélek alja, közepe, minden csorbát szenved...Az átkebelezés megéri, főleg ha hozzáértő kezek végzik, és esetleg át is van nézve a doboz előtte...A Hivox csinál ilyen tuningolást, érdemes bevinni...

Köszönöm ,beszélek velük mindenképp!

Vendég

Tannoy

Úgy hallottam ,hogy nagy a differencia hangban az F2 és az M2 között az utóbbi javára bár nekem még nem sikerült sajnos meghallgatnom az utóbbit.

A zeneiség veszett el az újabbakból, a tisztaság, tonalitás, sávszélek alja, közepe, minden csorbát szenved...Az átkebelezés megéri, főleg ha hozzáértő kezek végzik, és esetleg át is van nézve a doboz előtte...A Hivox csinál ilyen tuningolást, érdemes bevinni...

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Én épp 1-2 hónapja kábeleztem át egy Mercury dobozt, hát nagyon nagyon megérte...eddig ennél a dobozomnál volt a legnagyobb hallható difi a hangzás javára...

Vendég

Tannoy

Én épp 1-2 hónapja kábeleztem át egy Mercury dobozt, hát nagyon nagyon megérte...eddig ennél a dobozomnál volt a legnagyobb hallható difi a hangzás javára...

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Valaki próbált már átkábelezni kisebb Tannoy hangfalakat? Elsősorban régebbi Mercury illetve a most futó Fusion- re gondolok.
Érdemes bele pénzt és energiát fektetni ,vagy jobban jár az ember egy cserével?

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Mintha eddig egy ablak mögül hallgattam volna a zenét és most az F4 kinyitotta azt.Különösen az akusztikus gitárok hangja csodaszép!

No ennek nagyon örülök! Gondoltam, hogy jó lesz... :kiraly: Amikor hallgatták az ismerősök a cuccot, főként a zenész barátaim is a középmagas hangok szépségét emelték ki. Az én véleményem meg úgy is elfogult...

Hogy milyen erősítőt? Hát... Nem hallottam én még annyi rendszert, hogy okosat tudjak mondani. Én szeretem a NAD c315-325 páros hangját, de az gondolom már drága dolog lenne... DE ezeket se a saját falammal hallgattam!
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Őszintén megvallom, hogy a Denon nekem sehogy sem tetszett. Volt a a magas teteje felé egy rész, ahol számomra fülsértően torzította a hangokat és ettől nagyon rossz volt hallgatni főként hosszú távon és elvonta a figyelmem minden másról. Ez rányomta a bélyegét az egész dologra :kiraly: .
Erre a rossz véleményre szerintem még az is rátett egy lapáttal, hogy utána volt szerencsém mellé tenni egy jópár kategóriával nagyobb tudású erősítőt. Szegény Denon azonnal ment eladósorba.

Mindazonáltal semmiképp nem "mondtam le" a márkáról, mert nagyon sok ember dicsérte a Denon cég munkásságát és készülékeit.
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Doky »

Hello! 
A hangfal bejáratódott és láss csodát,gyönyörűen szól.
Mintha eddig egy ablak mögül hallgattam volna a zenét és most az F4 kinyitotta azt.
Különösen az akusztikus gitárok hangja csodaszép.
De.A Denon PMA 320-as Audioquest kábellel,v.hogy nem szól úgy mint az Onkyo HM
erősítő somogyis kábellel,míg régen a Wharfinál ég és föld volt a különbség a Denon javára.Te is említetted,hogy a Denon 500-asod nem stimmelt az F4-hez.
Ez miben nyilvánult meg és milyen sztereó erősítőt ajánlanál/ajánlanátok hozzá?

A bejáratás nagyon sokat változtat a kapott hangon!

A Denon 320 (A) teljesen más történet mint az 500AE (nekem 260-is volt)!
Míg a 320-as egy nagyon jó dinamikával rendelkező erősítő, ami nagyon jó térleképezéssel és tiszta hangokkal párosul!
Amit én kicsit sajnálok hogy nem minden stílusban nyújtja ezt.
Sajnos pop-tuctuc zenén nem az igazi...

Az 500AE viszont nagyobb tartalékokkal rendelkező, nem válogatós (stílusok között) de lágyabb hang!
Szerintem ez volt ami Trisztisz-nek nem feküdt (igaz neki a 260-asom sem tetszett... lehet hogy a Denon abszolút nem jön be?).

Van ismerősöm aki 360-as Denonnal hallgat Tannoy F3 vagy F4-et... és nagyon tetszik neki! :foto:

Egyébként az a fontos hogy hosszabb távon melyik a jobb!? :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Tegnap lettem büszke gazdája 1 Mercury F4-esnek.

Szia!

Hasonló gazdi vagyok, úgyhogy azt hiszem mondhatok egy-két megszívlelendő dolgot. Remélem a későbbiekben is tudjuk egymást majd segíteni a tapasztalatainkkal...

Egyrészt és ez kb. minden hangfalra igaz. Ha új a dolog, akkor tessék szépen bejáratni. Minden hangfalnak szüksége van erre... ez nem egyéni dolog. Sőőőőt! Volt egy fejesem, ami csak 100 óra után kezdte hallatni az igazi hangját... Addig el akartam adni, most viszont azóta sem járok nélküle sehova! Türelem-türelem!

A hangfal karakterszitkájáról: őszintén megmondva nehéz bármit mondani egyetlen egy ok miatt: kábele, erősítője válogatja. Tényleg az egésznek kell jól szólnia és nem "csak" a hangfalnak. Hidd el több ismerős is van itt, aki fülelte a hangfalat több féle körülmények között és magával a hangfallal biztos nincs semmi baj! (majd skacok azért erősítsetek meg). Persze ízlés dolga is, de a hangfal maga nagyon jó masina ebben az árkategóriában. (persze zenéje válogatja).

Tulajdonosként én azt mondanám, hogy a hangfal magától nem szeret elegendő mélyet kiadni olcsóbb kategóriájú cuccokkal megfelelő körülmények között. VISZONT! Ezen lehet segíteni megfelelő kábelekkel. A hangfal maga jó, és gyönyörködtet. Tényleg! Ne szomorkodj el azon, hogy most pont nem hallod azt, amit szeretnél... egy jó IC egy jó hangfalkábel, ami hozzá illik és gyönyörűen fog szólni. Most jut eszembe, hogy még az erősítőt sem tudom, hogy mi szól előtte.. A wharfedale-t volt szeretném meghallgatni. Az egy buli zenére termett hangfal. Hogy nem érzed a mélyet? Ez a hangfal majdnem lemegy a mélynyomók szintjére. Igazából orgona játékban lehet ezt meghallani...

Én csak azt tudom mondani, hogyha valami gond van írd le és megnézzükl! A hangfal (remélem az ismerősök is így gondolják, akik itt vannak a fórumon) egy nagyon eltalált dobozka. Ha gond van a rendszerben lehet hogy nem rajta múlik....
(pl. Volt egy Denon 500-am.. az erősítő nem tudta megadni azt, amire szüksége van).

Keress nyugodtan privátban megbeszéljük. Elsőként, ha kevés a mély, hát egye kutya rakd jobban a sarokba.

OFFTOPIC:

Nekem most épp az a bajom, hogy túl sok a mély, bár ez sajnos abszolút akusztikai gond sajnos és nem is lehet rajta változtatni :kiraly: Vagy IC csere vagy alátámasztás csere, majd elválik, mi fog segíteni.

Hello!

A hangfal bejáratódott és láss csodát,gyönyörűen szól.
Mintha eddig egy ablak mögül hallgattam volna a zenét és most az F4 kinyitotta azt.
Különösen az akusztikus gitárok hangja csodaszép.
De.A Denon PMA 320-as Audioquest kábellel,v.hogy nem szól úgy mint az Onkyo HM
erősítő somogyis kábellel,míg régen a Wharfinál ég és föld volt a különbség a Denon javára.Te is említetted,hogy a Denon 500-asod nem stimmelt az F4-hez.
Ez miben nyilvánult meg és milyen sztereó erősítőt ajánlanál/ajánlanátok hozzá?
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Vendég

Tannoy

Tannoy Sensys DC1-et lehet még valahol venni? Elsősorban újonnan érdekelne....Vagy ez már kifutott termék?

Sima Sensys 1 van a hifi barlangban is elvileg...Sensys DC1-et mostanában sajna én sem láttam sehol..DE rá kell kérdezni telefonon lehet elfekvő készletek még vannak belőle...

tom13
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Tannoy

Hozzászólás Szerző: tom13 »

Tannoy Sensys DC1-et lehet még valahol venni? Elsősorban újonnan érdekelne....
Vagy ez már kifutott termék?

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Valaki hallgat esetleg Tannoy hangfalakat Marantz erősítővel? Milyen párosítást alkotnak?Több helyen olvastam ,hogy egész jók ,viszont olyat is ,hogy nem a legjobbak együtt.

Szia,
Tapasztalatom van, nekem tetszett eggyütt.
Függ attól is, hogy milyen zenét hallgatsz és milyen berendezésekkel.
Értem ez alatt milyen típusú az erősítő és a habgfal?

Szabek

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Valaki hallgat esetleg Tannoy hangfalakat Marantz erősítővel? Milyen párosítást alkotnak?
Több helyen olvastam ,hogy egész jók ,viszont olyat is ,hogy nem a legjobbak együtt.

Wireman
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Wireman »

A link alapján nem tiszta, hogy darab ár vagy pár.

Valóban beszélhetünk balkáni állapotokról amikor a kiállított hangsugárzókon a "felnőtt" emberek rendszerint benyomkodják a fém magassugárzókat, akár védőrácson keresztül...
Vagy megsimogatják a zongoralakk felülettel rendelkező hangsugárzókat, esetenként leverik a monitorsugárzókat.
Ez az érem másik oldala...

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”