Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangsugárzó építés
Hangsugárzó építés
Szia!
Szerintem sokkal nagyobb macera visszafele dobozt tervezni!
Meg aztán ha nem valami asztalos műremek ahogy írtad akkor célszerű másikat építeni.
Tudom manapság sok pénz ez is a bérből és fizetésből élőknek de egy hangfal árát nagymértékben a hangszorók meg a hangváltó teszi ki, a doboz ha nem túl valami extera anyagból készül akkor szinte elhanyagolható a költsége.
A régi dobozt meg akkora darabokra kell vágni hogy beférjen a kájhába
- jános bácsi
- V.I.P.

- Értékelés: 132
Hangsugárzó építés
Sziasztok kéne egy kis segítség:
Egy nagyon kedves barátom szeretné felújítani a hangfalát/ dobozát/.
A doboz bútorlappból készült/ festés nélküli/. Mérete 28x28x50 cm. 50 a magasság.
Két sugárzó van/volt benne..így annak a helyére kéne másik. Az egyik kb 15-20 cm-es lyuk a másik a 5-10 cm-es...
A kérdés az lenne, hogy maximum 30.000 forintból hogy lehetne felújítani kompletten/ bélés, hangsugárzók, váltók stb/
Főleg rock zenét hallgat és még most akar venni erősítőt is.
Minden építő jellegű hozzászólást, ajánlatot megkösszönnék.
Jöhet ide vagy priváta is...
Köszönöm a segítséget...
Ez az a pont amikor a fórumon jelen lévő néhány valóban szakértő hangdoboz épitőnek elkezd nőni a feje
Én ugyan nem nagyon értek hozzá, de annyi javaslatom van a meglévő dobozméretből kiindulva, hogy vegyél bele oldalanként az atc-től egy 20 centis Hivi BG8N mélyközép sugárzót (ára: 7.900 ft/db) és egy Hivi X1 magassugárzót (ára: 2.200 ft/db). Lesz a fórumon olyan aki megtervezi a hangváltót. Ahhoz aránylag olcsón a www.audionl.hu oldalon tudsz vásárolni tekercseket, kondikat, csatlakozót, reflexcsövet stb. Nagyon rosszul nem fog szólni a dobozod.
-
Vendég
Hangsugárzó építés
A bipolárist, már beismerték, hogy rosszul tudták, de az unipolárisról, nem találtam egyelőre se kondit, se irkát
Valójában a bipoláris kondi a hagyományos elko,tantál aminek ugye van egy +,és egy - kivezetése(ettől bi).Az unipoláris meg amiket a hangváltókban is alkalmaz(hat)nak.Ez lehet elko is,meg folia,striroflex...Természetesen a szakzsaron hibásan alkalmazza(a kondigyártók egy részét is ideértve),mivel a unipoláris elkora a bipoláris elnevezést használja.
Hangsugárzó építés
Sziasztok kéne egy kis segítség:
Egy nagyon kedves barátom szeretné felújítani a hangfalát/ dobozát/.
A doboz bútorlappból készült/ festés nélküli/. Mérete 28x28x50 cm. 50 a magasság.
Két sugárzó van/volt benne..így annak a helyére kéne másik. Az egyik kb 15-20 cm-es lyuk a másik a 5-10 cm-es...
A kérdés az lenne, hogy maximum 30.000 forintból hogy lehetne felújítani kompletten/ bélés, hangsugárzók, váltók stb/
Főleg rock zenét hallgat és még most akar venni erősítőt is.
Minden építő jellegű hozzászólást, ajánlatot megkösszönnék.
Jöhet ide vagy priváta is...
Köszönöm a segítséget...
- hangszoros
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Hangsugárzó építés
Szépeket Nektek
Segitsetek:
Belebonyolodtam a nagyon okosokkal a bipoláris, unipoláris kondi vitába az index/ hangfal topikban.
Ha valaki tud linkelhető irkáról, lekötelez vele ha eljutatja nekem
Elöre is köszi
A bipolárist, már beismerték, hogy rosszul tudták, de az unipolárisról, nem találtam egyelőre se kondit, se irkát
Hangsugárzó építés
Akkor "New design"Utána a driver-nél a paraméterekhez add be a SAl hsz paramétereit, majd fogadd el. Utána ugorj át a "box" fülre és az encolsure-nál már meg is nézheted mit ad ideális esetben a progi a hszhoz zárt (sealed, vagy closed) és reflex (vented) módban, illetve játszhatsz a különböző térfogatokkal, valamint a csillapítóanyag mennyiségével (damping)! Reflex esetén a cső hosszával és átmérőjével.
Ha kiváncsi vagy a szimulált átvitelre, kattints a plot-ra és kirajzolja neked az adott konstrukció becsült átvitelét.
Rendben!
2.0: Erősítő :Dual CV 1460 Hangfal: DIY Forrás: Gép
Hangsugárzó építés
Akkor "New design"
Utána a driver-nél a paraméterekhez add be a SAl hsz paramétereit, majd fogadd el. Utána ugorj át a "box" fülre és az encolsure-nál már meg is nézheted mit ad ideális esetben a progi a hszhoz zárt (sealed, vagy closed) és reflex (vented) módban, illetve játszhatsz a különböző térfogatokkal, valamint a csillapítóanyag mennyiségével (damping)! Reflex esetén a cső hosszával és átmérőjével.
Ha kiváncsi vagy a szimulált átvitelre, kattints a plot-ra és kirajzolja neked az adott konstrukció becsült átvitelét.
Hangsugárzó építés
Minek töltse le? Valótlan T-S paraméterekből szimuláljon várható átvitelt? :kiraly: Szerintem totál fölösleges.
Ha csak nem a progihasználat tökéletesítése a cél.
Igazából baromira nem érdekel, hogy milyenek annak a hangszórónak a paraméterei, annak örülnék, ha megtanulna kezelni egy ilyen szimulációs programot, mert ezzel érdemes foglalkozni.
Ahoz a SAL-hoz meg valóban nem érdemes dobozt csinálni, illetve lehet, csak ne várj tőle sokat...
Telepítsd a bassboxot! :foto:
Sokat nem várok én se tőle,és a tesóm se! Tudom ,hogy mit lehet várni tőle!
Már fent van.
Hangsugárzó építés
Minek töltse le? Valótlan T-S paraméterekből szimuláljon várható átvitelt? :kiraly: Szerintem totál fölösleges.
Igazából baromira nem érdekel, hogy milyenek annak a hangszórónak a paraméterei, annak örülnék, ha megtanulna kezelni egy ilyen szimulációs programot, mert ezzel érdemes foglalkozni.
Ahoz a SAL-hoz meg valóban nem érdemes dobozt csinálni, illetve lehet, csak ne várj tőle sokat...
Telepítsd a bassboxot! :foto:
Hangsugárzó építés
Nekem az is!!
Hangsugárzó építés
Na ezt honnan kapartad elő? :foto:
Te! Nem fogod elhinni! A SAL honlapjáról!
De,elhiszem
Tudsz akkor segíteni hány liter kell neki? :kiraly:
Bassbox pro 6
Töltsd le!
Meg van!
Hangsugárzó építés
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Hangsugárzó építés
De,elhiszem
Bassbox pro 6
Töltsd le!
Hangsugárzó építés
De,elhiszem
Hangsugárzó építés
Na ezt honnan kapartad elő? :kiraly:
Te! Nem fogod elhinni! A SAL honlapjáról! :foto:
Hangsugárzó építés
SAL SQP 3050 a hsz. TS méretei nincsenek. :S Mint ahogy egyik somogyinak sincs!
:kiraly: ...
kkhhhhmmmmm....
Akkor ez mi a fene? :foto:
Az más kérdés hogy köze sincs a valósághoz...
Na ezt honnan kapartad elő?
Hangsugárzó építés
SAL SQP 3050 a hsz. TS méretei nincsenek. :S Mint ahogy egyik somogyinak sincs!
:kiraly: ...
kkhhhhmmmmm....
Akkor ez mi a fene? :foto:
Az más kérdés hogy köze sincs a valósághoz...
Hangsugárzó építés
Ha nincs lehetőséged mérni, akkor 50-60 literes zártat neki, azzal annyira nem foghatsz mellé. Többet meg úgy sem érdemes vesződni vele.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Hangsugárzó építés
El kéne dönteni aktív vagy passzív ládát akarsz.
SAL SQP 3050 a hsz. TS méretei nincsenek. :S Mint ahogy egyik somogyinak sincs! :foto:
Igen filmezésre kell neki!
Tanulok de az építést hátrébb kell szorítanom "muszáj" a suli miatt az az első :kiraly:
És nem tok annyit foglalkozni az építéssel még sajnos ,de igyekszem
Jah és passzív kell!
Hangsugárzó építés
El kéne dönteni aktív vagy passzív ládát akarsz.
SAL SQP 3050 a hsz. TS méretei nincsenek. :S Mint ahogy egyik somogyinak sincs! :foto:
Igen filmezésre kell neki!
Tanulok de az építést hátrébb kell szorítanom "muszáj" a suli miatt az az első :kiraly:
És nem tok annyit foglalkozni az építéssel még sajnos ,de igyekszem
Hangsugárzó építés
Meg az avatarja is olyan cuki. Csak tudnám, honnan vette ezt a fiatalkori Frank Zappa-képet...
:kiraly: ...szerintem akkor készült a kép,amikor becsípődött a dereka....
Ez erőst valószínű!!! Vagy egy két fröccs utáni Frank Zappa mosolyog a képen...
:foto:
Violin, Kalmi Urak, kaptak ám privit, amit elccztem a Mikulásnak is...
Hangsugárzó építés
Meg az avatarja is olyan cuki. Csak tudnám, honnan vette ezt a fiatalkori Frank Zappa-képet...
:kiraly: ...szerintem akkor készült a kép,amikor becsípődött a dereka.... :foto:
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
Hangsugárzó építés
El kéne dönteni aktív vagy passzív ládát akarsz. Csakis a hangszóró paraméterei fogják eldönteni, mekkora és milyen (zárt/reflex) láda kell hozzá. A passzív membrános doboz működése ugyanaz mint egy reflexdobozé, csak nincs hangja a reflexcsőben mozgó levegőnek, merthogy nincs reflexcső. Ebben az esetben a passzív membrán lesz a reflexcső. Hagyományos reflexdobozt is meg lehet oldani teljesen csőhang mentesre. Ha a testvérednek filmre kell, én reflexdobozt ajánlanék, hogy "jó mélyre menjen meg jó hangos legyen" .Mutasd a hangszóró márkáját, tipusát, TS paramétereit, és akkor talán tudunk itt segíteni, mit kéne csinálni. Egyébként meg tanulj szorgalmasan mert néha még mindig olyan kérdéseket teszel fel, hogy lefordulok a székről... :kiraly:
Bocsesz, filmre valóban jobb a reflex, nagyobbat üt, meg hangosabb...
De Zenére leginkább zártat ajánlanék, a pontosság okán...
Látod, dandola, Kalmi-sziksztinájn is képben van a szögelésben, és szívesen segít is! :foto: Meg az avatarja is olyan cuki. Csak tudnám, honnan vette ezt a fiatalkori Frank Zappa-képet...
Hangsugárzó építés
El kéne dönteni aktív vagy passzív ládát akarsz. Csakis a hangszóró paraméterei fogják eldönteni, mekkora és milyen (zárt/reflex) láda kell hozzá. A passzív membrános doboz működése ugyanaz mint egy reflexdobozé, csak nincs hangja a reflexcsőben mozgó levegőnek, merthogy nincs reflexcső. Ebben az esetben a passzív membrán lesz a reflexcső. Hagyományos reflexdobozt is meg lehet oldani teljesen csőhang mentesre. Ha a testvérednek filmre kell, én reflexdobozt ajánlanék, hogy "jó mélyre menjen meg jó hangos legyen" :foto: .
Mutasd a hangszóró márkáját, tipusát, TS paramétereit, és akkor talán tudunk itt segíteni, mit kéne csinálni. Egyébként meg tanulj szorgalmasan mert néha még mindig olyan kérdéseket teszel fel, hogy lefordulok a székről...vagy ne tanulj, de akkor ne is akarj hangdobozt készíteni, mert az eredmény siralmas lesz. Utóbbi esetben jobban jársz, ha bemész egy otóhifi bótba és leemelsz egy kékneonos bömbölőt a polcról! :kiraly:
Hangsugárzó építés
Ha zártat csinálsz, még akár a passzív membrán nélkül is megúszhatod.
ATC humora, meg az itteni topikolás humora nagyon szórakoztató (mondom én), ellentétben az enyémmel :foto: .
Úgyhogy fel a fejjel, viccolj Te is!
Tudom ,hogy mindig viccel . annyira már ismerem
Nem viccelődök mert asszem én vok a legfiatalabb
Attól még lehet, nem a kor számít, sőt!!!
lehoako Úr tudom is merem magát is A találkozó ota
na ne offoljunk :kiraly: