Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Valaki korábban tett be egy linket, hogy hol lehet 1400 (vagy 1500?) MHz-es CAT7-est venni jó áron, és csak pár métert is. De hiába lapoztam vissza 35 oldalt (ekkor fogyott el a türelmem), egyszerűen nem találom a linket.
Tehát, ha valaki tudja, hogy honnan tudnék megrendelni pár méter ilyen kábelt, akkor kérem. segítsen már egy linkkel.
Előre is köszönöm.
Kábelezzünk
Én csak szeretném tudni, hogy milyen jellegű (belül fonott, merev, réz, ezüst, esetleg átmérő stb.) típusú kábelt érdemes választani kifejezetten SUB-hoz.
Például ezt:
Neotech KHS-441SM
http://kacsa-audio.hu/index.php?pid=csoportok&csoport=7
Sokan használták sub-hoz, komolyabb rendszerekben is.
Aha Megnéztem, köszi.
POLK AUDIO MONITOR 50, 30 CS1, JAMO SUB 650, ONKYO TX-SR504E, LG DVX382H, PS3
Kábelezzünk
Én csak szeretném tudni, hogy milyen jellegű (belül fonott, merev, réz, ezüst, esetleg átmérő stb.) típusú kábelt érdemes választani kifejezetten SUB-hoz.
Például ezt:
Neotech KHS-441SM
http://kacsa-audio.hu/index.php?pid=csoportok&csoport=7
Sokan használták sub-hoz, komolyabb rendszerekben is.
UPSakku.hu
Kábelezzünk
Nincs probléma vele, működik ezzel a kábellel is, ahogy minden rendszer szól a gyárilag hozzáadott piros-fehér cérnavékonyságú RCA kábelekkel
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Ez csúnya volt! Tulajdonképpen nem segítettél ezzel neki...
( a Kácsában kapható kábelek közül is mondj neki valami jót... )
De, szerintem igen!
Egyébként így nem lehet segíteni...
Tudni kéne hogy mi a probléma...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Van valami hiányérzeted? Vagy csak a kisördög?
Ez csúnya volt!
Tulajdonképpen nem segítettél ezzel neki...
( a Kácsában kapható kábelek közül is mondj neki valami jót... )
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Kábelezzünk
Sziasztok,
Egy kérdés. Mikor megvettem a Jamo 650-es sub-ot, adtak hozzá egy 6 méteres mono RCA kábelt. Ez a kábel elég vékonyka. Milyen kábelt érdemes venni vagy készíteni egy SUB-hoz? Számít az átmérő?
Köszi,
Doki
Persze hogy számít...
De nem mindig a méret a lényeg...
Van valami hiányérzeted? Vagy csak a kisördög?
Egyébként hangszer boltokban is lehet készen szerelt kábeleket is kapni (de a nagyon olcsó az nem biztos hogy jó lesz, ami meg lényegesen jobb lehetne az lehet hogy már drágább!?
Egyébként a Kácsánál olyat készítenek neked amilyet szeretnél... és sok másik helyen is!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Sziasztok,
Egy kérdés. Mikor megvettem a Jamo 650-es sub-ot, adtak hozzá egy 6 méteres mono RCA kábelt. Ez a kábel elég vékonyka. Milyen kábelt érdemes venni vagy készíteni egy SUB-hoz? Számít az átmérő?
Köszi,
Doki
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11209
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ha jól értem, akkor az adat típusa vagy AES/EBU vagy SPDIF, a csatlakozó típusa pedig RCA vagy XLR.
A RCA-n csak SPDIF az XLR-en pedig mind a 2 mehet?
Mondjuk úgy, hogy így szokás, de néha fura dolgok is előfordulhatnak.
Az impedancián kívül a jelszint és a státuszkód is más a két rendszerben, tehát nem lehet csak úgy összedugdosni őket.
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Kábelezzünk
Itt lehet a különbségekről tájékozódni.
Kösz.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5300
Kábelezzünk
Itt lehet a különbségekről tájékozódni.
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Létezik olyan digit kábel, amelyiknek az egyik felén rca, a másikon XLR csati van?
Az érdekes lehet, mert ha az úgynevezett "digit" kábelen RCA van akkor azt 75Ohm-osra szokták szerelni, ha pedig XLR akkor az 110Ohm-os AES/EBU szimmetrikus digit csati, ami nem kompatibilis egymással.
Ehhez már imp. transzformálni kell.
Az AES/EBU és a SPDIF között nem csak az impedancia a különbség. Mindkettő szállítható XLR-en. Tudni kellene, melyikről van szó.
Ha jól értem, akkor az adat típusa vagy AES/EBU vagy SPDIF, a csatlakozó típusa pedig RCA vagy XLR.
A RCA-n csak SPDIF az XLR-en pedig mind a 2 mehet?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11209
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Létezik olyan digit kábel, amelyiknek az egyik felén rca, a másikon XLR csati van?
Az érdekes lehet, mert ha az úgynevezett "digit" kábelen RCA van akkor azt 75Ohm-osra szokták szerelni, ha pedig XLR akkor az 110Ohm-os AES/EBU szimmetrikus digit csati, ami nem kompatibilis egymással.
Az AES/EBU és a SPDIF között nem csak az impedancia a különbség. Mindkettő szállítható XLR-en. Tudni kellene, melyikről van szó.
Kábelezzünk
persze attól is függ mennyire megy közelében villanydrót :kiraly:
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Én például 5méteres "digit" kábelt használok, semmivel nem rosszabb mint az 1méteres ugyanabból.
Kábelezzünk
10 m hosszú koax digit kábelt szeretnék venni. Mit ajánlotok?
Felhozom megint a kérdést, hátha valaki tudja a választ.
Annyival egészíteném ki, hogy az áthidalandó 10 m-t PC és DAC között hogy jobb megoldani: hosszú USB kábel + rövid koax digit vagy fordítva?
Azér' a digit. koax is legyen vagy 1 méter. Szerintem.
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Találtam Neutrikot is.
A cikkszáma: NADITBNC-MX
Itt 8312,- HUF-ért rendelhető.
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Közben találtam egy jó kis leírást, ami szerint megoldható a dolog, illetve tudni kell, hogy "AES on coax "-ról vagy "balanced AES signal on an XLR connector"-ról beszélünk.
Itt a teljes post:
"For all practical intents and purposes, AES and S/PDIF are the exact same thing as far as the PCM data is concerned - they differ only in their usage of ancillary data blocks (AES transmits more information about/in addition to the bitstream than S/PDIF does), and the electrical characterstics of the signal on the wire.
I assume you're talking about balanced AES, as opposed to AES on coax (AES-3id)...cause if it's AES on coax, all you need is a BNC-to-RCA adapter. The AES-3id signal level is a bit higher than most S/PDIF signals (0.7-1.0V, as opposed to 0.3-0.5V), but I have yet to come across a S/PDIF input that wasn't perfectly happy accepting an AES-3id signal...and vice-versa.
If it is indeed a balanced AES signal on an XLR connector, you'll need a transformer for that. Several companies make them - Canare, Graham-Patten, Neutrik - and they run about $70. The purpose of the transformer is twofold: 1) Unbalance the signal (and provide proper impedance loading to each signal - 110 ohm balanced and 75 ohm unbalanced) and 2) Pad the level down from the 7V-10V on the balanced side to the standard 0.7-1.0V on the unbalanced side.
If you're trying to do this on the cheap, you might be able to get by with a 10-15 dB XLR pad and just connecting pin 1 (ground) of the XLR to the shield of the S/PDIF RCA input, and pin 2 (balanced hot) of the XLR to the center pin of the RCA. The impedance mismatch getnerally isn't a big deal if you're going straight from one device to another (as opposed to through several patchbays, etc.)...I just tried this with a Graham-Patten A/D converter going into a Roland UA-30 USB audio interface and it worked just fine. I suspect the quality/sensitivity of the S/PDIF input could make a big difference in how well this setup works, but it's definitely worth a shot."
http://www.driverheaven.net/general-dis ... post269990
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Nem! klikk
Ugye és jobb helyeken BNC-t használnak és nem RCA-t, ha az van rajta akkor mindegy milyen drótot használsz 75Ohm hullámimpedanciájút vagy sem.
Köszi az infót! :kiraly: :foto:
Ha jól értelmezem, akkor a belinkelt adapter a 110 Ohmos AES/EBU-ról alakít át 75 Ohmos BNC-re, amit viszont már gond nélkül lehet 75 Ohmos RCA-ra alakítani?
Kicsit sok az átmenet...
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Nem! klikk
Ugye és jobb helyeken BNC-t használnak és nem RCA-t, ha az van rajta akkor mindegy milyen drótot használsz 75Ohm hullámimpedanciájút vagy sem.
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Akkor ez a 2 nem is kompatibilis egymással?
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Tapasztalatom szerint nem minden usb -s eszköz tolerálja a hosszú kábelt, kb. 5m -ig nem szokott gond lenni, a fölött már volt, hogy egy USB HUB -al kellet erősíteni a jelet, hogy azt a vevő is érzékelje, persze lehet, olyan eszköz ami a 10m -t is "átlövi".
Kábelezzünk
Szerintem a hosszú usb rövid+ koax megoldás lehet a jobb.
Köszi.
Más is így gondolja?
Igen,én a saját rendszeremben is 3 méteres usb kábelt és 60 centis coax-ot használok.
Próbáltad fordítva (rövid USB-hosszú koax)? Milyen usb kábelt használsz?
:kiraly: az igazság az,hogy nem próbáltam,de elég sokat kérdezösködtem,meg olvasgattam ez ügyben és ezt a tanácsot kaptam én is. :foto:
Usb kábelnek Belkin kábelt használok,de csak azért mert ebben a hosszban ez volt itthon.
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk