Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Kábelezzünk
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11186
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Ha jól értem, akkor az adat típusa vagy AES/EBU vagy SPDIF, a csatlakozó típusa pedig RCA vagy XLR.
A RCA-n csak SPDIF az XLR-en pedig mind a 2 mehet?
Mondjuk úgy, hogy így szokás, de néha fura dolgok is előfordulhatnak.
Az impedancián kívül a jelszint és a státuszkód is más a két rendszerben, tehát nem lehet csak úgy összedugdosni őket.
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Kábelezzünk
Itt lehet a különbségekről tájékozódni.
Kösz.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5296
Kábelezzünk
Itt lehet a különbségekről tájékozódni.
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Létezik olyan digit kábel, amelyiknek az egyik felén rca, a másikon XLR csati van?
Az érdekes lehet, mert ha az úgynevezett "digit" kábelen RCA van akkor azt 75Ohm-osra szokták szerelni, ha pedig XLR akkor az 110Ohm-os AES/EBU szimmetrikus digit csati, ami nem kompatibilis egymással.
Ehhez már imp. transzformálni kell.
Az AES/EBU és a SPDIF között nem csak az impedancia a különbség. Mindkettő szállítható XLR-en. Tudni kellene, melyikről van szó.
Ha jól értem, akkor az adat típusa vagy AES/EBU vagy SPDIF, a csatlakozó típusa pedig RCA vagy XLR.
A RCA-n csak SPDIF az XLR-en pedig mind a 2 mehet?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11186
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Létezik olyan digit kábel, amelyiknek az egyik felén rca, a másikon XLR csati van?
Az érdekes lehet, mert ha az úgynevezett "digit" kábelen RCA van akkor azt 75Ohm-osra szokták szerelni, ha pedig XLR akkor az 110Ohm-os AES/EBU szimmetrikus digit csati, ami nem kompatibilis egymással.
Az AES/EBU és a SPDIF között nem csak az impedancia a különbség. Mindkettő szállítható XLR-en. Tudni kellene, melyikről van szó.
Kábelezzünk
persze attól is függ mennyire megy közelében villanydrót :kiraly:
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Én például 5méteres "digit" kábelt használok, semmivel nem rosszabb mint az 1méteres ugyanabból.
Kábelezzünk
10 m hosszú koax digit kábelt szeretnék venni. Mit ajánlotok?
Felhozom megint a kérdést, hátha valaki tudja a választ.
Annyival egészíteném ki, hogy az áthidalandó 10 m-t PC és DAC között hogy jobb megoldani: hosszú USB kábel + rövid koax digit vagy fordítva?
Azér' a digit. koax is legyen vagy 1 méter. Szerintem.
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Találtam Neutrikot is.
A cikkszáma: NADITBNC-MX
Itt 8312,- HUF-ért rendelhető.
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Közben találtam egy jó kis leírást, ami szerint megoldható a dolog, illetve tudni kell, hogy "AES on coax "-ról vagy "balanced AES signal on an XLR connector"-ról beszélünk.
Itt a teljes post:
"For all practical intents and purposes, AES and S/PDIF are the exact same thing as far as the PCM data is concerned - they differ only in their usage of ancillary data blocks (AES transmits more information about/in addition to the bitstream than S/PDIF does), and the electrical characterstics of the signal on the wire.
I assume you're talking about balanced AES, as opposed to AES on coax (AES-3id)...cause if it's AES on coax, all you need is a BNC-to-RCA adapter. The AES-3id signal level is a bit higher than most S/PDIF signals (0.7-1.0V, as opposed to 0.3-0.5V), but I have yet to come across a S/PDIF input that wasn't perfectly happy accepting an AES-3id signal...and vice-versa.
If it is indeed a balanced AES signal on an XLR connector, you'll need a transformer for that. Several companies make them - Canare, Graham-Patten, Neutrik - and they run about $70. The purpose of the transformer is twofold: 1) Unbalance the signal (and provide proper impedance loading to each signal - 110 ohm balanced and 75 ohm unbalanced) and 2) Pad the level down from the 7V-10V on the balanced side to the standard 0.7-1.0V on the unbalanced side.
If you're trying to do this on the cheap, you might be able to get by with a 10-15 dB XLR pad and just connecting pin 1 (ground) of the XLR to the shield of the S/PDIF RCA input, and pin 2 (balanced hot) of the XLR to the center pin of the RCA. The impedance mismatch getnerally isn't a big deal if you're going straight from one device to another (as opposed to through several patchbays, etc.)...I just tried this with a Graham-Patten A/D converter going into a Roland UA-30 USB audio interface and it worked just fine. I suspect the quality/sensitivity of the S/PDIF input could make a big difference in how well this setup works, but it's definitely worth a shot."
http://www.driverheaven.net/general-dis ... post269990
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Nem! klikk
Ugye és jobb helyeken BNC-t használnak és nem RCA-t, ha az van rajta akkor mindegy milyen drótot használsz 75Ohm hullámimpedanciájút vagy sem.
Köszi az infót! :kiraly: :foto:
Ha jól értelmezem, akkor a belinkelt adapter a 110 Ohmos AES/EBU-ról alakít át 75 Ohmos BNC-re, amit viszont már gond nélkül lehet 75 Ohmos RCA-ra alakítani?
Kicsit sok az átmenet...
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Nem! klikk
Ugye és jobb helyeken BNC-t használnak és nem RCA-t, ha az van rajta akkor mindegy milyen drótot használsz 75Ohm hullámimpedanciájút vagy sem.
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Akkor ez a 2 nem is kompatibilis egymással?
- nehai
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Tapasztalatom szerint nem minden usb -s eszköz tolerálja a hosszú kábelt, kb. 5m -ig nem szokott gond lenni, a fölött már volt, hogy egy USB HUB -al kellet erősíteni a jelet, hogy azt a vevő is érzékelje, persze lehet, olyan eszköz ami a 10m -t is "átlövi".
Kábelezzünk
Szerintem a hosszú usb rövid+ koax megoldás lehet a jobb.
Köszi.
Más is így gondolja?
Igen,én a saját rendszeremben is 3 méteres usb kábelt és 60 centis coax-ot használok.
Próbáltad fordítva (rövid USB-hosszú koax)? Milyen usb kábelt használsz?
:kiraly: az igazság az,hogy nem próbáltam,de elég sokat kérdezösködtem,meg olvasgattam ez ügyben és ezt a tanácsot kaptam én is. :foto:
Usb kábelnek Belkin kábelt használok,de csak azért mert ebben a hosszban ez volt itthon.
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Köszi.
Más is így gondolja?
:kiraly: Igen,én a saját rendszeremben is 3 méteres usb kábelt és 60 centis coax-ot használok.
Próbáltad fordítva (rövid USB-hosszú koax)? Milyen usb kábelt használsz?
Kábelezzünk
Köszi.
Más is így gondolja?
:kiraly: Igen,én a saját rendszeremben is 3 méteres usb kábelt és 60 centis coax-ot használok.
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
Köszi.
Más is így gondolja?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6525
Kábelezzünk
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- adamthebrave
- V.I.P.

Kábelezzünk
10 m hosszú koax digit kábelt szeretnék venni. Mit ajánlotok?
Felhozom megint a kérdést, hátha valaki tudja a választ.
Annyival egészíteném ki, hogy az áthidalandó 10 m-t PC és DAC között hogy jobb megoldani: hosszú USB kábel + rövid koax digit vagy fordítva?
Kábelezzünk
Okés!
Meggyőztetek / egyelőre/....Ha nem lesz nagyon sok kábel hátul akkor marad az 5 m-es hdmi....Egyébként ezt a kábelt nagyon tudom ajánlani mindenkinek.....
Kábelezzünk
Neutrikból az ezüstözötteknek van a legjobb hangja - már amelyik fajtából gyártanak olyat.
Köszi szépen!
6,3as jack dugósból van... :kiraly:
-
Vendég
Kábelezzünk
Ezüstözött és nikkelezett Neutrik csatlakozó közül választhatok.Melyik jobb? (gondolom az ezüstözött..., de tutira akarok menni :kiraly: )
Neutrikból az ezüstözötteknek van a legjobb hangja - már amelyik fajtából gyártanak olyat.