Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Progresszív Rock
Progresszív Rock
Most ismerkedek az Osannával. Kellemes
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Progresszív Rock
Megjöttek az Eloy-ok, de a megrendelt 9-ből csak hét, abból kettőnek összetörve a tokja, egy celofán nélkül, kibontva.... Ennyit a Numero7-ről.A zene csúcs, A CD-t hogy hol nyomták, fogalmam sincs, nem látok rá utaló feliratokat.
Amikor ezt a zenét hallgatom, egy érdekes alfa-állapotba kerülök, az ébrenlét és az alvás közé (nem ittam!), eszméletlen pihentető!
Én is pontosan így vagyok vele, és emiatt is szerettem meg. Elsőre megtetszett. Az Up and Down volt az első szám asszem, amit hallottam tőlük.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Progresszív Rock
Megjöttek az Eloy-ok, de a megrendelt 9-ből csak hét, abból kettőnek összetörve a tokja, egy celofán nélkül, kibontva.... Ennyit a Numero7-ről.
A zene csúcs, A CD-t hogy hol nyomták, fogalmam sincs, nem látok rá utaló feliratokat.
Amikor ezt a zenét hallgatom, egy érdekes alfa-állapotba kerülök, az ébrenlét és az alvás közé (nem ittam!), eszméletlen pihentető!
- oriza triznyák
- V.I.P.
- Értékelés: 10
Progresszív Rock
A norvég Wobbler második, Afterglow c. albuma áprilisban jelent meg CD-n, nemrég pedig LP-n is. Limitált kiadás, kék vinyl.
hát eléggé érdekes a borítója
tipikusan az az elborult 70es évekbeli furcsaság, mint a miket a cathedral nevű kedvencem is szokott használni
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
Progresszív Rock
Nemrég jelent meg új lemezük, Pure címmel, ami hamarosan LP-n is kijön.
Ez jó hír .
Éppen most hallgattam meg, nagyon jó zene!
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Progresszív Rock
Nemrég jelent meg új lemezük, Pure címmel, ami hamarosan LP-n is kijön.
Ez jó hír .
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 26
Progresszív Rock
ha valakit érdekel, van egy vadiúj New Trolls: Tempi Dispari c. zárófóliás CD eladó, mivel a haverom visszamondta az övét... szvsz 'kicsit' hülye, mer' a zene elképesztően jóóóóóó - de mind1. az ára 4500 Ft - beszerzési ár
A kedvenc New Trolls lemezem! Jazz-es, piszok jo! Ne hadjatok ki, ilyen CD-t nem lehet atlag magyar lemezboltokban kapni!
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Progresszív Rock
Cimborám keresne Black Widow cdket. Tud valaki eladó példányokról, esetleg valaki rendelkezik ilyenekkel?
Progresszív Rock
Az avax... site-on felbukkant Bill Bruford első lemezének 24/96 vinyl rip-je. A zene jó, csak sajnos elcseszték azzal hogy egy luvnya rákornyikál a számokra, néhol szerintem hamisan is...
Progresszív Rock
Amikor pedig meglátták az első Donna Summer-t készen is voltak.
Ismerem a helyzetet. Kilátásba kell helyezni a meghallgatást, és a sznobok máris menekülőre fogják
Progresszív Rock
Ja és meg egy, most botlottam bele a Sky nevű zenekarba, ismered?
Ment pü.
(Mintha hirdetném a Sky2 c. Lp-t? )
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Progresszív Rock
Finom anyag ez a Wobbler, bele hallgattam. 7:25 körül van egy kis King Crimson - Epitaph áthallás , de nagyon jó anyag, köszi.
Progresszív Rock
Meg ezt. Mit ezt, Őket
No ez nem rossz, azt hiszem, most csemegézhetsz egy ideig. Viszont ha már unod az olaszokat , javaslok egy kirándulást Norvégiába a Wobblerhez, akiknek a 2005-ös, Hinterland c. lemeze igazi remek "old school prog".
http://www.youtube.com/watch?v=qEeY0bKn ... playnext=1
http://www.myspace.com/wobblermusic
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Meg ezt. Mit ezt, Őket
Progresszív Rock
Szia Dörmögi, ezt az anyagot sikereült beszereznem, nem eredeti (hanem flac), de nekem megfelel.
Progresszív Rock
Ismerem őket, én is beléjük botlottam úgy két évtizede. Nekem az első lemezük van meg vinilen, a 2 és a 3 pedig CD-n.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Szia Dörmögi, meghallgattam az Anglagardnak a Hybris c. albumát. Óriási, nagyon tetszett. Ha jól tudom 92-es megjelenésű, de nagyon érezhető rajta a 70-es évek "íze" . Köszi
Örülök, hogy tetszett. De akkor most irány az Epilog.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Progresszív Rock
Hirtelenjében pár skandináv lp a színe javából ('70 és környéke) a teljesség igénye nélkül....a kedvencekből.
Érdekes módon az olaszokkal ellentétben a skandináv ős-prognak én nem vagyok olyan nagy rajongója. Jópárat ismerek és néhányat kedvelek is azokból a csapatokból (pl. a már említett Burnin' Red Ivanhoe-t, a Kaipa-t és a még nem említett Sammla Mammas Manna-t), de hozzám valahogy jóval közelebb áll annak a nagy prog-hullámnak a zenéje, ami 90-es évek elején indult el. És mindjárt gondolok is itt az Anglagard-ra, ami nálam minden idők tíz legjobb prog csapata között szerepel. Öttagú zenekar, 92-ben a Hybris, 94-ben pedig az Epilog c. lemezük látott napvilágot, és sajnos ennyi. (A 96-os Progfest-es koncertet nem számítom.) Nagyon bonyolult, nehezen emészthető muzsika, tele ritmus- és ütemváltásokkal, fuvola, gitár és billentyűsök (mellotron hegyek) váltják egymást elképesztő basszgitár + dob alapon (a dobos, Mattias Olsson külön említést érdemel nagyszerű játéka miatt). Az eredeti CD-ket vagy LP-ket gyakorlatilag lehetetlen megszerezni (bár a múltkor láttam egy Hybris LP-t 300 USD-ért), de CD-ből van újrakiadás és nem is drágán. A norvég Colours lemezkiadó sajnos rég megszűnt, a Hybris-t azóta sem adták ki újra LP-n. Az Epilog megért egy szenzációs újrakiadást az amerikai Gates of Dawn által, de már az is rég out of print.
Szia Dörmögi, meghallgattam az Anglagardnak a Hybris c. albumát. Óriási, nagyon tetszett. Ha jól tudom 92-es megjelenésű, de nagyon érezhető rajta a 70-es évek "íze" . Köszi
Progresszív Rock
Most Svédországból egy kis kitérő Amerikába:
Megjelent az új Glass Hammer album:
http://www.glasshammer.com/
http://www.progrock.co.uk/acatalog/Glas ... ml#aP15671
A Sun Song az előző, Culture of Ascent c. lemezükről:
http://www.youtube.com/watch?v=K17wpi-8 ... re=related
Heed Thesis rendszer
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Progresszív Rock
A Kolinda és a Makám közötti átmenet az Unikum.Elég ritka lemez. Féléves egyeztetés után sikerült beszerezni.
Mik nem férnek bele ebbe a progrock topikba...
A legjobb az volt amikor a nagy progresszív gyüjtők elszörnyülködtek azon ,hogy Santanát is gyűjtök.
Ismerős a szitu És?? kiutáltak vagy csupán betudták, hogy csodabogár vagy?
Amikor pedig meglátták az első Donna Summer-t készen is voltak.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Progresszív Rock
No ne csüggedjetek, van még svéd zenekar a tarsolyomban.
Sinkadus:
Aurum Nostrum (97)
Cirkus (99)
és
Valinor's Tree
Kingdom of Sadness (98)
... and then there is silence (00)
Kellemes tinglitangli muzsika van mind a négy lemezen, a depresszió kezelésére kiválóan alkalmas bármelyik album (ahogy arra a vidám lemezborítókból számítani is lehet). A Sinkadusra nyilvánvalóan nagy hatással volt az Anglagard, különösen a Hybris c. lemezük. Kevésbé bonyolult, de szintén sok fuvolával és mellotronnal. Ének svédül. A Valinor's Tree keményebb vonal, itt is van Anglagard-Anekdoten behatás, de a metálos riffek sem hiányoznak. Ének angolul. (Hihetetlen, mennyire szeretik ezek a bandák a Rickenbacker basszgitárt. ) A zenekarok rendkívül széleskörű ismertsége miatt youtube-os linket sajnos nem tudok mellékelni.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Ne szedjétek le
Én nemigen tennék ilyet egyébként sem. Nálam a leszedés kb. abban merül ki, hogy az online boltok virtuális polcairól leemelem az általam megvásárolni kívánt CD-t vagy LP-t, az(oka)t beteszem a kosaramba és fizetek. Nem vagyok egy letöltős típus. Meg hát egyébként remekül elvagyok a Dream Theater CD-immel és LP-immel ezek nélkül is.
Persze, nekem is eredetiben vannak meg, de azért... drága, SHM CD-ről van szó. Amit nem vennék meg látatlanban, úgy, ahogyan mást sem. Szerintem ezzel nincsen probléma, főleg, hogy itthon meghallgatni se tudnám boltban, mert nem igen árulnak ilyet Magyarországon.
Progresszív Rock
Ne szedjétek le
Én nemigen tennék ilyet egyébként sem. Nálam a leszedés kb. abban merül ki, hogy az online boltok virtuális polcairól leemelem az általam megvásárolni kívánt CD-t vagy LP-t, az(oka)t beteszem a kosaramba és fizetek. Nem vagyok egy letöltős típus. Meg hát egyébként remekül elvagyok a Dream Theater CD-immel és LP-immel ezek nélkül is.
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
A legjobb az volt amikor a nagy progresszív gyüjtők elszörnyülködtek azon ,hogy Santanát is gyűjtök.
Santana első periódusa márpedig nagyon kell egy progresszív gyűjteménybe.
Nekem a legjobb Santana album a Caravanserai, ez szinte fúziós jazz-rock. Második legjobb album a III-as.
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th