Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
A PD-9300-as az fordított mechanikás, de a Dac-ban sokkal-sokkal gyengébb. És így hangban is.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Cd játszók
És a 9300-as?
Cd játszók
Én is ezt mondom. De még lehet rajta bőven tuningolni.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
- arsenlupin
- Fórumlakó

- Értékelés: 89
Cd játszók
Szia
Az a Sony KSS151A hol van jó áron?
amugy jó kis lézer, mágnes pályás mechanikával.
Üdv
Hm.... ez tényleg nincs olcsó gépekben, ezt benéztem!
bocs! :kiraly:
Üdv,
arsenlupin
-
Vendég
Cd játszók
Az 50eFt-os árkategóriában néha el lehet csípni egy Pioneer PD-8500-ast is. Nem olcsó hozzá az alkatrész, de megéri. Alapból is nagyon komoly Dac van benne, mely némi átalakítással még jobb is lehet. Ha meg egy ügyes szaki készít neki egy jó digi kimenetet, akkor egy életre meg van oldva a futómű kérdés is.
Pioneer PD8500.nek van digit kimenete, ráadásul még ki-be kapcsolható, és jó minőségű is.
Nagyon jó gép alapból, de fantasztikusra is tuningolható. A clockal kell kezdeni :kiraly:
Kösse fel az a külső DAC a gatyáját, ami jobb akar lenni, mint a pio belső DACja alapból.
Üdv
-
Vendég
Cd játszók
Amióta DAC-om van élénk érdeklődéssel fordulok a futóművek felé! :foto: Úgy gondoltam egy párat kipróbálnék, de annyi féle van, hogy egy kis segítség nem ártana! :kiraly:
Sony-t nézegettem(jó áron hozzá lehetne jutni):
-KSS-150A
-KSS-151A
-KSS-210A
-KSS-213A/B/C
-KSS-240A
-KSS-271A
-KSS-272A
-KSS-273B
Mindet nem sorolom fel........
Melyiket érdemes kipróbálni szerintetek?
Az is érdekelne, hogy az azonos számoknál mit takarnak a különböző betűk.
Köszi!
Szia
Az a Sony KSS151A hol van jó áron?
amugy jó kis lézer, mágnes pályás mechanikával.
Üdv
Cd játszók
Az 50eFt-os árkategóriában néha el lehet csípni egy Pioneer PD-8500-ast is. Nem olcsó hozzá az alkatrész, de megéri. Alapból is nagyon komoly Dac van benne, mely némi átalakítással még jobb is lehet. Ha meg egy ügyes szaki készít neki egy jó digi kimenetet, akkor egy életre meg van oldva a futómű kérdés is.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
-
Vendég
Cd játszók
De 100 ezres keretben akár ettől jobb CD-t is kapsz, ha a használt termékek közt keresgélsz...Csak kérdés passzolni fog e a Yamaha rendszereddel..
-
Vendég
Cd játszók
Nem igazán ismerem a Yamaha cuccait, engem hifiben annyira nem fogtak meg, amit hallottam az a CD-S700 CD amit mutattam is, az olyan 100 ezres kategória...Ez mellé a rendszer mellé szerintem bőven megteszi...Nem rossz kis gép ez...A DVD től nagyságrendekkel komolyabb hangja van...A csörömpölés az a Yamaha magas sugárzói, vagy a DVD , de akár lehet rossz kábel hangja is...Vegyél egy CD-t mindenképp, normális kábeleket, és utána megfogod hallani kell e tovább lépni vagy sem a dobozról.
Cd játszók
Nem egészen ezt mondtuk...Azért írtam függ az elvárásaidtól, ízlésedtől, és a körülményektől is...Viszont ha csak ennyit hallottál a két doboz hangja közt akkor annyi lehet, h a hallásod, ne vedd sértésnek, nem elég kifinomult és nincs felkészítve ezeknek a differenciáknak a megkülönböztetésére, vagy az ott összeállított rendszer nem volt képes ezt számodra megmutatni, rossz installálás, kábelek miatt stb. ...De elég komoly hangzásbeli különbségek vannak pedig...Ami azt illeti nem is igazán hiszem, h nem hallottad, szerintem csak a légkör nem volt alkalmas, nem tudtál erre igazán odafigyelni, vagy nem olyan passzban voltál...Hiszen azért szeretnél feljebb lépni, mert valamivel nem vagy megelégedve, ha meglennél eszedbe nem jutna, h valamit lecserélj...Egyébként sok esetben a DVD CD-re váltása is igen komoly javulást szokott eredményezni, ennél a kis alap dvd-nél meg főleg...Ajánlom figyelmedbe valami használt régebbi jobb minőségű CD lejátszó meghallgatását a rendszeredbe, arra nem is kell sokat költened, és minden bizonnyal sokkal jobb hangot fogsz kapni, mint a jelenlegi felállásban.
Ami még fontos lehet, miféle zenéket hallgatsz, és ezt mekkora térben...Milyen kábelezést használsz, a rendszer elhelyezése optimális -e.. :kiraly:
Köszi Tigris! :foto:
Könnyű zenét hallgatok, a komolyzenére még nem értem meg.
Zorán, Ákos szerintem szépen szól rajta, viszont amikor U2-t hallgatom, olyan érzésem van ( erős túlzással ) mintha „csörömpölne” az egész. Ez inkább a hangfal hibája lehet?
Az elhelyezés nem túl optimális, a nappalit jövő nyáron alakítom át, akkor kerül minden a végleges helyére. A kábelezést is akkor szeretném megcsinálni. Addig szerintem felesleges. A tér kb. 50m2.
Yamahánál hol kezdődik a "jobb minőség" használt cd játszó téren?
amit Szabo Pitty írt CDX-5xx?
- arsenlupin
- Fórumlakó

Cd játszók
Egyiket se!
Ezt, hogy érted?
Azzal én is tisztában vagyok, hogy ezek lézerfejegységek, de alattuk(vagy felettük) megtalálható a hozávaló transport is egy CD játékosban, vagy nem?
Egy fajta lézerfejhez gondolom nem lehet bármilyen futómüvet szerelni, csak egy-két típust.
Most, hogy a lézerfej határozza meg a transportot, vagy fordítva a kérdésem szempontjából nem lényeges........
Arra lennék kíváncsi, hogy ezek a lézerfejegységek és a hozzá tartozó transportok hogyan muzsikálnak!
Így jó a kérdés?
S mivel nekem nincs benne tapasztalatom azért kérdezem itt!
Üdv,
arsenlupin
-
Vendég
Cd játszók
Szal egy ilyen komolyabb beruházást én erre az időpontra tervezem. :foto:
Addig is valami használt, olcsóbb megoldásban gondolkodom.
Toshiba-éknál volt szerencsém egy Yamaha A-S 1000-es erősítővel és egy CD-S2000-esel meghallgatni egy Dali C6-ost és ezt az NS 8900-at, és lehet hogy én vagyok botfülű, de csak annyi különbséget hallottam, hogy a Yamaha mélye erőteljesebb. ugyanazt a Dali teszt lemezt hallgattam rajta és mind a kettő nagyon tetszett, nagyon szépen szólt. Az eladó is ezt a kettőt ajánlotta az erősítőhöz. ( náluk még árban is egyezett a kettő ). És mivel a neten mindenhol kb. a feléért meg lehetett venni az NS-t, hát azt vettem meg.
6 éve pedig amikor a DVD lejátszót vettem, pont az volt a kritérium, hogy zenét is tűrhető minőségben lehessen hallgatni rajta. Akkor ezt ajánlották….. Tényleg ennyire gyenge lenne??
Nem egészen ezt mondtuk...Azért írtam függ az elvárásaidtól, ízlésedtől, és a körülményektől is...Viszont ha csak ennyit hallottál a két doboz hangja közt akkor annyi lehet, h a hallásod, ne vedd sértésnek, nem elég kifinomult és nincs felkészítve ezeknek a differenciáknak a megkülönböztetésére, vagy az ott összeállított rendszer nem volt képes ezt számodra megmutatni, rossz installálás, kábelek miatt stb. ...De elég komoly hangzásbeli különbségek vannak pedig...Ami azt illeti nem is igazán hiszem, h nem hallottad, szerintem csak a légkör nem volt alkalmas, nem tudtál erre igazán odafigyelni, vagy nem olyan passzban voltál...Hiszen azért szeretnél feljebb lépni, mert valamivel nem vagy megelégedve, ha meglennél eszedbe nem jutna, h valamit lecserélj...Egyébként sok esetben a DVD CD-re váltása is igen komoly javulást szokott eredményezni, ennél a kis alap dvd-nél meg főleg...Ajánlom figyelmedbe valami használt régebbi jobb minőségű CD lejátszó meghallgatását a rendszeredbe, arra nem is kell sokat költened, és minden bizonnyal sokkal jobb hangot fogsz kapni, mint a jelenlegi felállásban.
Ami még fontos lehet, miféle zenéket hallgatsz, és ezt mekkora térben...Milyen kábelezést használsz, a rendszer elhelyezése optimális -e.. :kiraly:
Cd játszók
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Elvárásaim azok lennének, de annak a pénztárcám és a rendszer kihasználatlansága szab határt. Családos ember lévén csak nagyon ritkán van időm teljes nyugalomban zenét hallgatni. Általában csak mint háttérzene szól.
„az élet akkor kezdődik amikor a gyerekek elköltöznek és a kutyád is megdöglik”
Szal egy ilyen komolyabb beruházást én erre az időpontra tervezem. :kiraly:
Addig is valami használt, olcsóbb megoldásban gondolkodom.
Toshiba-éknál volt szerencsém egy Yamaha A-S 1000-es erősítővel és egy CD-S2000-esel meghallgatni egy Dali C6-ost és ezt az NS 8900-at, és lehet hogy én vagyok botfülű, de csak annyi különbséget hallottam, hogy a Yamaha mélye erőteljesebb. ugyanazt a Dali teszt lemezt hallgattam rajta és mind a kettő nagyon tetszett, nagyon szépen szólt. Az eladó is ezt a kettőt ajánlotta az erősítőhöz. ( náluk még árban is egyezett a kettő ). És mivel a neten mindenhol kb. a feléért meg lehetett venni az NS-t, hát azt vettem meg.
6 éve pedig amikor a DVD lejátszót vettem, pont az volt a kritérium, hogy zenét is tűrhető minőségben lehessen hallgatni rajta. Akkor ezt ajánlották….. :foto: Tényleg ennyire gyenge lenne??
-
Vendég
Cd játszók
Sony-t nézegettem(jó áron hozzá lehetne jutni):-KSS-150A
-KSS-151A
-KSS-210A
-KSS-213A/B/C
-KSS-240A
-KSS-271A
-KSS-272A
-KSS-273B
Egyiket se!
Ezek nem CD transzportok, hanem lézer fejegységek.
http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=LASE ... ls=20&lp=3
Az, hogy ezekből ki és milyen CD futóművet épít, más kérdés.
Egy CD futómű elenyésző részét képzi maga a lézer fejegység.
Szóval ezeket önmagában nem fogod tudni kipróbálni.
Hg
- arsenlupin
- Fórumlakó

Cd játszók
Melyiket érdemes kipróbálni szerintetek? -KSS-213A/B/C
-KSS-240A
Én ezeket ajánlanám, mert ezekről tudom, hogy jók és nem is drágák.
Ha esetleg optikai kimenet van csak rajtuk (ami előfordul) nem kell kétségbe esni, mert egy jó szerelő tud digit koax kimenetet varázsolni rá kis pénzért. :foto:
Köszi moja! :kiraly:
Másnak nincs tapasztalata esetleg?
Üdv,
arsenlupin
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Cd játszók
Sziasztok!
érdekelne a véleményetek, hogy az alábbi párosításhoz érdemes e cd játékost beszerezni, hogy szebb hangja legyen a rendszernek?
Yamaha ax750 sztereo
Yamaha s550 dvd
Yamaha ns 8900 hangfal
ha igen, milyen cd játékost ajánlanátok ehhez a párosításhoz? vagy nem érdemes befektetni mert amúgy sem a dvd lejátszó lenne itt a gyenge láncszem?
Egyet értek az előttem szólókkal. Az általad említett hangfalat nem ismerem, de az biztos, hogy egy alap DVD-lejátszó hangját bármelyik, akár alap CD-lejátszó veri. Az erősítőd, - típusszámából kiindulva - nem éppen belépő kategória, inkább erős középosztály, ezért CD-lejátszóból sem alap kategóriást tennék hozzá, hanem valami erősebbet. Ha már a Yamahánál tartunk, mondjuk jó lenne egy CDX-5xx típus.
Én, Yamaha elektronikáim mögé Jamo hangfalakat kötöttem és bevált, de ez egyéni izlés kérdése.
érdekelne a véleményetek, hogy az alábbi párosításhoz érdemes e cd játékost beszerezni, hogy szebb hangja legyen a rendszernek?
Yamaha ax750 sztereo
Yamaha s550 dvd
Yamaha ns 8900 hangfal
ha igen, milyen cd játékost ajánlanátok ehhez a párosításhoz? vagy nem érdemes befektetni mert amúgy sem a dvd lejátszó lenne itt a gyenge láncszem?
Egyet értek az előttem szólókkal. Az általad említett hangfalat nem ismerem, de az biztos, hogy egy alap DVD-lejátszó hangját bármelyik, akár alap CD-lejátszó veri. Az erősítőd, - típusszámából kiindulva - nem éppen belépő kategória, inkább erős középosztály, ezért CD-lejátszóból sem alap kategóriást tennék hozzá, hanem valami erősebbet. Ha már a Yamahánál tartunk, mondjuk jó lenne egy CDX-5xx típus.
Én, Yamaha elektronikáim mögé Jamo hangfalakat kötöttem és bevált, de ez egyéni izlés kérdése.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Cd játszók
Melyiket érdemes kipróbálni szerintetek? -KSS-213A/B/C
-KSS-240A
Én ezeket ajánlanám, mert ezekről tudom, hogy jók és nem is drágák.
Ha esetleg optikai kimenet van csak rajtuk (ami előfordul) nem kell kétségbe esni, mert egy jó szerelő tud digit koax kimenetet varázsolni rá kis pénzért. :kiraly:
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables
- arsenlupin
- Fórumlakó

Cd játszók
Amióta DAC-om van élénk érdeklődéssel fordulok a futóművek felé! :foto:
Úgy gondoltam egy párat kipróbálnék, de annyi féle van, hogy egy kis segítség nem ártana! :kiraly:
Sony-t nézegettem(jó áron hozzá lehetne jutni):
-KSS-150A
-KSS-151A
-KSS-210A
-KSS-213A/B/C
-KSS-240A
-KSS-271A
-KSS-272A
-KSS-273B
Az is érdekelne, hogy az azonos számoknál mit takarnak a különböző betűk.
Köszi!
Üdv,
arsenlupin
-
Vendég
Cd játszók
Sziasztok!
Yamaha ax750 sztereo
Yamaha s550 dvd
Yamaha ns 8900 hangfal
köszi!
Hali!
Az is kérdés, mennyit szánsz a dologra?
Kábelezéssel is lehetne finomítani a hangon.
-
Vendég
Cd játszók
Sziasztok!
Yamaha ax750 sztereo
Yamaha s550 dvd
Yamaha ns 8900 hangfal
köszi!
Hát igazából a doboz és a DVD együtt...De neked kell tudni mik az elvásásaid, és mi az amiben hiányt érzel...Az erősítőd nem egy rossz darab, több is kihozható belőle, mint amit a DVD és a dobozok preferálni képesek...De ezt nagyban befolyásolja, h milyen zenéket hallgatsz, és mik az elvárásaid a rendszer hangját illetően...Az biztos, h a kis DVD zenén borzalom, de még mozin is elég gyenge, sógornőm pasijának is ez volt...A dobozokat is hallottam már szólni, hát azok sem épp egy zenebarát dobozkák, de ezeket valahol az ár tükrözi is...
Hogy mit vegyél helyette az nehéz kérdés, mert ad egy a szinergia is fontos, és ugye a saját elgondolásod....Mivel Yamaha erősítőről van szó, a lehető legjobb út a Yamaha termék is mellé, azzal nem lehet mellényúlni...Mondjuk egy S700-as CD az van partiban, és egy használt doboz az apróból...A Celestionnal jól ellennének szerintem, de van aki a a Dalit teszi mellé...Saját dobozai közül Yamaha NS-F700 vagy a Soavó jöhetne szóba, mert szerintem a többi mind leginkább mozin domborít, és pörgősebb zenéken..Épp ezért azt nem Yamahát tennék, mivel az általam említett mind drága doboz ez mellé a rendszer mellé...Ja és nem utolsó sorban a kábelezés is nagyon fontos, a Yaminál a kábelekkel nagyon mellé lehet nyúlni...Na kb. ennyi, remélem a többiek és tapasztaltabbak is mondanak pár okosságot.
Cd játszók
Sziasztok!
Yamaha ax750 sztereo
Yamaha s550 dvd
Yamaha ns 8900 hangfal
köszi!
-
alfaati
Cd játszók
ha valakinek Philips mechanikahoz való cd tálca nyitó fogaskerék kellene akkor ebay-en van egy eladó aki kb 3000 HUF ért és ingyenes posta koltsegért ad ilyet.
Micromega, Jadis JD-1, Audiolab, Arcam, Naim CD2,CD3, Rotel, stb ileyt használ. Ez hianycikk szokott lenni!!!
Az eladó árulja a Philips futómuvek nagy részét VAM1204, VAM 1201/02, CDM9, stb
http://cgi.ebay.co.uk/CDM9-CDM9PRO-CD-P ... 334cfa5d8e
-
Vendég
Cd játszók
Az optikait hamar szüntesd meg, és tegyél egy jobb RCA-t...
Köszi a hasznos tanácsot!
Valóban sokkal jobb a hang RCA-val! :kiraly:
:foto:
Igazán nincs mit...
- nebulo5
- V.I.P.

- Értékelés: 56
Cd játszók
Az optikait hamar szüntesd meg, és tegyél egy jobb RCA-t...
Köszi a hasznos tanácsot!
Valóban sokkal jobb a hang RCA-val! :kiraly:
:foto:
Üdv: nebulo
Cd játszók
Véleményeteket szeretném kérni a Harman/Kardon HD 750 CD-ről.
Ki hallotta esetleg ill. kinek van ilyen lejátszója?
Akusztikus zenét hallgatnék vele elsősorban.