Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Harbeth hangsugárzók

Tomi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Tomi »

Nos. Ha valakinek lenne egy ilyen páros az ismerettségi körében, kérném szóljon, mert nagyon szívesen megfülelném. Van ebből egyáltalán itthon?  

Monitor 40.1 - 2.612.500 HUF

Itt van egy érdekes írás a készítéséről.
http://www.harbeth.co.uk/uk/uploadfolde ... 281%29.pdf

A csipogó Seas, a többi saját készítésű Harbeth. Ahogy néztem a mérési eredményeket, messze van ez a lineáristól. Kegyetlenül túlárazott.

Alig várom, hogy a kínaiak lekoppintsák.
potatomelon.wordpress.com

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Nos. Ha valakinek lenne egy ilyen páros az ismerettségi körében, kérném szóljon, mert nagyon szívesen megfülelném. Van ebből egyáltalán itthon?

Monitor 40.1 - 2.612.500 HUF

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ha tud valaki jó áron valamilyen modellt,akkor szóljon.
Írtunk a cégnek,de még válaszra sem méltattak.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Éljen a vintézs fíling!
Éljen a retro forma!
Éljen a szögletesség!

Gyönyörűek na!!
Üdítő színfolt a ma divatos gömbölyített, lekerekített, félig elszopogatott cukorka formák közt!!!

dfece
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dfece »

Szintén:

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

C7 ES-3

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Gyönyörű!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2658

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

és a rendszer..Vecteur Club 10 amp,Acoustic Zen kábelezés...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

2.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

1.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Érdekes olvasmány:

http://www.pinkfishmedia.net/forum/show ... 272&page=2

:kiraly:

Vendég

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Örülök, h feljött ez a topik, valamennyire megismerhettem ezeket a dobozokat is, mármint hallomásból... :foto: Szépek és minden bizonnyal korrekt hangúak is...Az egyik olyan A.N forma a másik meg Epos... :kiraly:

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Compact 7

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Ez a kép még remélem nem volt! :kiraly:
Birodalmi lépegetők :foto:

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Itt van egy, hát nem olcsó. 
eBay Österreich

Igen, kissé tolhatnák jobb áron is. Csak hülyék lennének, ha ennyiért is megveszik. Márpedig ez nem az a divatmárka, amit csak a nevéért vesznek. Itt tényleg valami varázslat lehet.

toti71
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Itt van egy, hát nem olcsó.

eBay Österreich

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ne offoljátok már szét ezt a jó kis topicot.
köszönöm.

NJ_
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 507

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: NJ_ »

Én csak azt nem értem, hogy miért nem a kérdésekre válaszolsz, és miért nem azzal foglalkozol, hogy a kinyilatkoztatásaidra tett kérdésekre érdemben reagálj...
:foto:

"ezt írtad szó szerint"

igen, és? adott és mérhető minőségi deviáció(k) ekvivalens lenne a kontrollálatlansággal? Te ezt olvasod valahol, vagy így értelmezed, vagy így hiszed...? még mindig nem értem!

"ehhez a színvonalhoz és - bár idézőjeleket használsz, de plagizáláshoz - pedig nem ereszkedem le, Én nem beszélni newspeak..."

hova nem ereszkedsz le? milyen idézőjelek és plagizálás?
azt hiszed azért használok annyi idézőjelet mert egyfolytában mástól idézek? Te miért használod azt az idegesítő darabos stílust és az aposztrofok tömkelegét a smile-k áradatával együtt? Azért mert ilyenek vagyunk, nem? De ebbe Én belekötöttem? Akkor Te honnan veszed az előjogot, hogy belekötsz?
mit tudsz Te Rólam?
Honnan tudnál Te arról Hol és Kikkel fórumozok, Kitől és Mitől idézek és milyen tapasztalatokkal rendelkezem? Honnan tudnád, hogy Mit, Hol és Hová írtam, publikáltam, cikkeztem...és Tőlem Ki, Hol és Mit idézett?

megismétlem a Lényeget:
Én csak azt kértem, ha már belekötöttél a szövegbe, akkor érvelj szakmailag...és védd meg a kritikai észrevételedet, amikor visszakérdeznek! Tehát röviden lebutítva az általad indukált kérdés ismét és utoljára:

"csöves erősítésnél mi történik a kisebb 4 Ohm-os csatolás esetén, mérve és hallva"?

csak idáig ereszkedj le, erre válaszolj, mert szerintem a potenciális Harbeth érdeklődő, az esetleges majdani vevő erre lenne kíváncsi(bb) és nem az üres blablára...

OFF:
a legnagyobb probléma az, hogy a "virtuálisan" mindannyiunk által kedvelt zene és/vagy a hifizés esetén - kereskedői érdeksértésről sem lévén szó, - nem tudunk értelmesen és szinte azonnali személyeskedés nélkül beszélgetni! Ámbár a tömeges hozzászólásaid jellemrajzát és stílusát nézegetve, abszolúte nem meglepő..., de hogy a szakmaiatlansághoz ilyen mérvű arrogáns dilettantizmus társuljon...röviden és profánul fogalmazva, ritka!
de nyugtass meg, ugye direkt??
:kiraly:
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

...most ezt írod, vagy ismét fordítógéppel beidézed vhonnét? :kiraly:  
csak mer' az az általam kiemelt rész szvsz ill. pl. Jimmy Hughes szerint sem állja meg a helyét   sőt, általában pont, h a kisebb impedanciájú kimeneten 'jobb' és kontrolláltabb az egész zene, de főleg a basszus

:foto:

""ha kinyitod az ajtót, az emberek be fognak jönni""

remek mondás!

azért mert a "szádba adtam" a fordítóprogramos feeling-et, szerintem engedd már el a témát, és maradj inkább szigorúbban a tényeknél. És hagyjuk Jim Hughes-t...az eléggyengécske hozzászólásod margójára Én is ellenpéldaként hivatkozhatnék David Berning, Jud Barber...és ámblokk a nagy OTL -és ZOTL technológiák konstruktőreinek filozófiájára...

leírtam valamiről tényszerűen, hogy MIÉRT IGEN, erre leírtad, hogy NEM, MIÉRT és ÖSSZEFÜGGÉS NÉLKÜL...
mert azt nem értem, hogy amit írtál, azt úgy, ott és abban a szövegkörnyezetben végülis MIRE írtad...?
"kontrollálatlanabb zene 4 Ohm-on..."
"rosszabb basszus 4 Ohm-on..."
a beltartalom helyességtől vagy helytelenségétől abszolúte függetlenül Én EZEKET az általánosításokat nyilatkoztam? HOL?

úgy érzem - többekkel kézenfogva Neked is legfőképp az olvasással és azontúl leginkább a szövegértéssel vannak zűrjeid...

szerintem fuss neki mégegyszer...
amit alant és arról írtam, az a zenei preferenciáktól függetlenül egy, a csöves technológiához szorosan köthető általános érvényű kérdés, azaz hogy a csöves erősítők jobban szeretik e a 8 Ohm-os hangfalakat, bár ugye egy 8 Ohm-os hangfal is le tud ereszkedni 4 Ohm-ra jellemzően nagy -és komplex zenekari passage-kon. A 4 Ohm-os csatolás majdnem minden kimeneti átalakítón - kivéve azokat, amelyeknél az a 4 Ohm-os csatolás a legmagasabb - alacsonyabb szinten teljesít, és a veszteség a sávszélességben valamint a torzítás növekedése, HALLHATÓ ÉS MÉRHETŐ IS.

node nem OFF-olom tovább a kimondottan Harbeth topicot, amit tapasztalataimból megerősítve is elmondhattam az érdeklődőknek a Harbeth hangfalakról azt megtettem.
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Harbeth+Leben+Technics DD lemezjátszó :kiraly:

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

Az a posztmatyó diffúzor középen, Nagypapi kakukkosórája mellett őrületes!!!
ja, meg az a madzag, amivel a hfalak rá vannak akasztva a csövire... :foto:

Lám-lám! Tyúkbél? Nocsak?
Ezt a kábelmágusok látnák a szomszéd topikból... :kiraly:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Harbeth hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Az a posztmatyó diffúzor középen, Nagypapi kakukkosórája mellett őrületes!!! :foto:

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

NJ_
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

...már 25W feletti erősítővel működik...
ja, működik, dejazé' azzal a 25w-tal ÉN vigyáznék (ld. az igensok fórumon olvasható hozzászólások), ill. csöves 25w-ra gondolnék... :foto:

A Harbeth hajthatóságról álljon itt pár mondat az Absolut Sound ból:

"Slightly larger than the LS3/5a, the ES2 is otherwise similar, being a sealed two‑way with SEAS drivers instead of KEFs. This is, in fact, the second revision of the original P3, the first being the ES, the differences mainly in the crossover, treatments for the cone edges, and a rounded cabinet‑edge in the ES2. Impedance is complex, but nominally 6 ohms (treat it as 4 with tube amplifiers). Sensitivity remains a low 83dB, recommended minimum power 25 watts—a mite optimistic for a normal‑sized room. In my plus‑2600‑cubic‑foot space, I managed to make a high‑current 110Wpc amplifier clip before the speaker gave out (this may have owed partly to the ES2’s complex impedance). For most of the evaluations I used the reference McIntosh MC‑402 (400Wpc) and Quad 909 (140Wpc). Think a good 50 watts minimum and don’t be afraid to use 100."

Igen, de ez a HL-P3 minimonitor, aminek a legalacsonyabb az érzékenysége, és írják is, hogy ezt jóval nehezebb hajtani, mint a C7-et vagy az SHL-5-öt.

Hát igen! A 83 dB hez kell a watt és a (pénz) A könnyebb hajthatóságot meg ,meg kell fizetni a hangfal árában....

"6Ohm, 86 (v.83)dB/1W/1m, ajánlott 25Watt <"

ezekkel a paraméterekkel Én is vigyáznék...

ha csöves erősítésben gondolkodunk, akkor 8Ohm jobb lenne, vagy több...
a csöves erősítőknél - kevés kivételtől eltekintve - megfigyelhetően redukálódik a minőség 4 (v.6)Ohm-on. Persze van 4Ohm-os csatolás, de a legtöbb kimenő átalakítón amelynek 4Ohm-os a csatolása, - mérve ezen a csatoláson az erősítő válaszát és összehasonlítva más csatolásokkal, némileg kisebb lesz a teljesítmény és korlátozottabb a sávszélesség (mind a fokozott menetszámáttétel, mind az elosztott kapacitancia miatt a tekercsekben). Néha fellép hysteresis veszteség, valamint a csöves erősítők szintén magasabb impedancia csatoláson produkálnak alacsonyabb torzítást.

érzékenység szempontjából a 25-30Watt-os erősítés 86dB-nél nem elég erőteljes, hacsak nem közeltéri hallgatásra rendezkedünk be. A SET-eknél megfigyelhető az alacsony szintű felbontás és részletezettség előnye a hagyományos push-pull-al szemben, de az előnyös csatoláshoz jópár dB-el érzékenyebb hangfalra van szükség, ha az erősítő 25-30 Watt!

tekintettel a naturális hangkarakterükre, az eleve melegebb tónusú középtartomány miatt az eltúlzott romantikus hangot kedvelők számára jó választás lehet a középtartományi 'lushness'-t kiemelő számos csöves variáció, DE talán a legfontosabb az, hogy a mélytartomány adott hiányosságai miatt mennyire erőteljes és mély az erősítő LF átvitele?!

A Harbeth magas -és középtartománya szempontjából tiszta A-osztályú, zero -vagy közel zero visszacsatolású, közepes vagy közepesnél nagyobb Wattszámú SS erősítő OK, de érdekessé válik a kérdés, hogy az erőteljes és mély basszus csövekkel vagy tranzisztorokkal e a jobb...?? :kiraly:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Harbeth hangsugárzók

@kozolov/trane:csak a Harbeth ment+JoLida-k,a saját dobozok+amplifikáció+LP pörgetők/kábelek(vagyis ezeket használta)/Shahinianok csak ott voltak...akkor csak figyeltek :foto:..volt ott még egy pár érdekes "szerkó" ..nem célzott demó volt,arra jártam,betévedtem és kb 1 órát dumáltunk/zenéltünk,ennyi volt..voltak célzások más gyártókra:aki szintén "srég lapra szereli a motorokat",aztán Well Tempered kar vs Mocart(Mozart 9"-10"-12") de ezt inkább kihagyom ... :kiraly:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”