Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Melyik polchangfalat komolyzenéhez?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Egy olyan hozzászólásra reagáltam, ami lekommerszezett néhány márkát,
azt nem én írtam.
Én jókat olvastam idáig a Phonar dobozokról,azt viszont el kell fogadni,hogy 100000 ft-ért csodát nem lehet csinálni,főleg úgy,hogy több kézen is keresztül megy a termék.
Ami nálunk 100-ba kerül,az európában kb a duplájába,de a Phonar nem hiszem,hogy kint drágább lenne.
Ha előveszed a mostani Stereoplay újságot,abban láthatod,hogy a Swans német ára 4500 EUR és ezt mi 399-ért tudnánk adni.
A többi doboz ára kint is annyi,mint itthon.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Na de mind1, felesleges vitát nyitni kinézet, ár, adatlap alapján... Távol álljon tőlem, hogy túlfényezzem a Phonart, de nagyon zenei kis doboz...
Biztos nem rossz,csak azzal volt bajom,hogy olyan dobozról mondtál véleményt,amit még nem hallgattál meg.
Olvasd el a múltkori szegedi meghallgatásról a beírásokat.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=14720

Nem mondtam semmilyen véleményt... Egy olyan hozzászólásra reagáltam, ami lekommerszezett néhány márkát, amit nem is biztos, hogy jobban meg tudott hallgatni az illető.. És nem is mondtam, kérdeztem... Semmi bajom a Jungson donozzal, de nem szeretem a kommersz szót, mert viszonyítás kérdése, hogy mire lehet ráhúzni... Most hülyeséget mondok, de ha én terveztetek egy hangfalat, a világ legjobb hangmérnöki gárdájával stb és a végösszeg pl 50 milla, a kapott hang pedig a világon a legjobb, akkor ahhoz képest szinte bármi lekommerszezhető..

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Csak Kínát nehéz benyelni....
A többi duma...

ezt hogy érted?

Zimonyi Attila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: Zimonyi Attila »

Pedig európai volt az, hidd el.
S ha a Jungsont hallom majd így zenélni, mint ezt a Phonart, akkor meg én fogok meglepődni.
A hangszórói legalább olyan jók, mint amik az utánaépített Rogersben vannak.

Bocs nem akarok vitát, de mikor a Clarusról van szó, akkor te sem állsz le így vitatkozni és bizonygatni! Hallottad már a Rogers dobozát? Vagy a 3.5 Jungson egy jó rendszerben, olyan zenékkel amiket te hallgatsz? Nem beszélve az egyéni ízlésről mi tojik arra másnak mi a jobb...A Phonar és a Jungson teljesen más hangkarakter, miből is döntöd el melyik a jobb? Szerintem abból ami neked jobban tetszik, ami a szívedhez közelebb áll, meg ezek szerint aminek jobb a neve, vagy használtad...Olyan dolgokon megy a vita ami nem egyértelmű semmi esetre sem...Mindig magunk és a fülünk dönt, és nem az ha valamit agyon hypolunk... :kiraly:

Csak Kínát nehéz benyelni....
A többi duma...
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK

Vendég

S ha a Jungsont hallom majd így zenélni, mint ezt a Phonart, akkor meg én fogok meglepődni.

Bocs nem akarok vitát, de mikor a Clarusról van szó, akkor te sem állsz le így vitatkozni és bizonygatni! Hallottad már a Rogers dobozát? Vagy a 3.5 Jungson egy jó rendszerben, olyan zenékkel amiket te hallgatsz? Nem beszélve az egyéni ízlésről mi tojik arra másnak mi a jobb...A Phonar és a Jungson teljesen más hangkarakter, miből is döntöd el melyik a jobb? Szerintem abból ami neked jobban tetszik, ami a szívedhez közelebb áll, meg ezek szerint aminek jobb a neve, vagy használtad...Olyan dolgokon megy a vita ami nem egyértelmű semmi esetre sem...Mindig magunk és a fülünk dönt, és nem az ha valamit agyon hypolunk... :kiraly:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

B&W - CDM 1
Ár 12000 Ft
eredeti angol :kiraly: :foto:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A doboz hátulján made in germany van.. Ez sokmindent jelenthet .. Lehet, hogy németek rakták be a kínai hangszórókat a kínában készült dobozba.. Lehet, hogy németek csomagolták be a kínai gyártású hangfalat... Szerintem a hang a lényeg...

Attól,hogy valamit távolkeleten gyártanak,még nem lesz rosszabb.
Tudom,hogyan trükköznek a gyártók.Elég sok gyárban jártam már kínában.
Mikor máskor beraktam a B&W 802-es dobozt,azon is kiakadtak páran,hogy kiderült,letenyén csinálták.Az angol oldalon nem igazán említették ezt meg.
A híres Bösendorfer dobozok is mo-on készültek.Egy szegedi haverom festette.
A cég pedig azt állította,hogy a festésre mennyire büszkék,mert a Bösendorfer lakkozás egyedülálló a világon. :kiraly: :foto:
No ennyit a gyártói marketing dumákról.

803
Ár 95000 Ft
http://www.hangszorobolt.hu/?level0=20&level1=47

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Na de mind1, felesleges vitát nyitni kinézet, ár, adatlap alapján... Távol álljon tőlem, hogy túlfényezzem a Phonart, de nagyon zenei kis doboz...
Biztos nem rossz,csak azzal volt bajom,hogy olyan dobozról mondtál véleményt,amit még nem hallgattál meg.
Olvasd el a múltkori szegedi meghallgatásról a beírásokat.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=14720

Vendég

Ha te mondod :kiraly:
Szerintem fogalmad sincs milyen trükköket alkalmaznak a gyártók.

A doboz hátulján made in germany van.. Ez sokmindent jelenthet :foto:.. Lehet, hogy németek rakták be a kínai hangszórókat a kínában készült dobozba.. Lehet, hogy németek csomagolták be a kínai gyártású hangfalat... Szerintem a hang a lényeg...

Vendég

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ha te mondod :kiraly:
Szerintem fogalmad sincs milyen trükköket alkalmaznak a gyártók.

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Amúgy semmi bajom a Jungson dobozzal, nem is ismerem... De ha a Monitor II-t valaki lekommerszezi, az valószínű még nem hallotta.. Ezért kérdeztem, hogy ez a Jungson akkor mi? Mindenféle rosszindulat nélkül...

Én a Phonart nem ismerem.
Egyet biztosan állíthatok neked.
Az LS3/5 nem semmi kis doboz.
Érdemes meghallgatnod.A nagyon híres BBC Rogers LS3/5 utánépítése.
A Rogers doboz ára 650000 Ft,tehát láthatod,milyen kategóriát képvisel.
A Phonar nagyobb dobozai látom,hogy komolyak,de ez az alap széria egy egyszerű tömegtermék.Lenne egy fogadásom,hogy nem európai gyártású.

Naim-ZU

Vendég

Úgy tudom az S a silver... Haveromnak az általad beszúrt bükk van, nekem meg ezüst... Az tény, hogy az enyémnek combosabb a mélynyomó kosara, de mégis mindkettő Monitor II..

itt néztem:
http://www.hangzasvilag.hu/index.php?cPath=26_45

:kiraly: Itt vettem Szabó Károly Úrtól.. Az utolsó párok egyike az enyém... Amúgy a doboz hátulján Made In Germany van..

Akkor lehet rosszul tudom... Akkor nem tudom mi az S..

Amúgy, csak kérdezem.. A Seas, Vifa, Scan Speak hangszórókat hol gyártják?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Úgy tudom az S a silver... Haveromnak az általad beszúrt bükk van, nekem meg ezüst... Az tény, hogy az enyémnek combosabb a mélynyomó kosara, de mégis mindkettő Monitor II..

itt néztem:
http://www.hangzasvilag.hu/index.php?cPath=26_45

Vendég

Monitor IIs Hangsugárzó   131.250Ft.Ez már jobbnak tűnik,de a gyönyörűtől eléggé messzire áll.

A kettő ugyanaz :kiraly: Amit beszúrtál ezüst és felette a bükk.. És igen 99ezerér bomba vétel, de sajnos nem biztos, hogy makulátlan..

nem ugyan az.
A másik már az "S" kivitel,ami úgy látom,hogy újabb széria.
Amint látom,ezek már kifutott modellek,tehát csak használtan beszerezhetőek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A Phonar "kis cég" nem hasonlítható pl Kef, Wharfedale,
Ezek kínai cégek

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudom,hogy ehhez van e közük.Ha igen,akkor nem nagyon dicsekednék vele:http://audio-phonar.asiaep.com/
http://epcate.asiaep.com/audiop/product ... p?catid=21

Bizton állíthatom neked, hogy semmi köze hozzá, nem tudom mik ezek... Szinte az összes Phonar modellt ismerem..

Amúgy semmi bajom a Jungson dobozzal, nem is ismerem... De ha a Monitor II-t valaki lekommerszezi, az valószínű még nem hallotta.. Ezért kérdeztem, hogy ez a Jungson akkor mi? Mindenféle rosszindulat nélkül...

itt találsz egy leírást az LS3/5-ről.
Grant Fidelity LS3/5A Studio Monitor - MSRP US$980.00/pair
http://grantfidelity.com/site/LS3-5A_Speakers
Ha innen hoznád be,akkor kb 300000 ft lenne az ára :kiraly:

Vendég

A 200 ezres monitor kategóriában volt sok helyen tesztgyőztes doboz,hidd el, hogy kiváló darab.

Én nem mondtam,hogy rossz,de azt sem mondanám rá,hogy gyönyörű.A legolcsóbb MDF-ből készült a doboza.

Ez már nekem is tetszik,de nézd meg az árát.
Credo M100 Hangsugárzó 604.166Ft.
Láthatóan ezek azok,amikre böszke lehet a cég,de nekeik is van egy olcsóbb tömeg szériájuk.

A Phonar amire büszke lehet, az pont a Generation 2000 sorozat, mint lejjeb is írtam, benne a Monitor II-vel... Abban az időben a P40II és a P30 premium volt a zászlóshajó.. Volt néhány kisebb dobozuk is, mint pl a Volume 2.. Nem hiszem, hogy az új veritas szériának akkor sikere lesz, mint a Generation 2000-nek.. A Credo pár éve van csak, gondolták megpróbálkoznak a hiend kategóriában is.. Hogy milyen sikerrel, azt nemtudom... A Phonar "kis cég" nem hasonlítható pl Kef, Wharfedale, Magnat-hoz..

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Monitor IIs Hangsugárzó   131.250Ft.Ez már jobbnak tűnik,de a gyönyörűtől eléggé messzire áll.

A kettő ugyanaz :kiraly: Amit beszúrtál ezüst és felette a bükk.. És igen 99ezerér bomba vétel, de sajnos nem biztos, hogy makulátlan..

nem ugyan az.
A másik már az "S" kivitel,ami úgy látom,hogy újabb széria.
Amint látom,ezek már kifutott modellek,tehát csak használtan beszerezhetőek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Én a Phonart nem ismerem.
Egyet biztosan állíthatok neked.
Az LS3/5 nem semmi kis doboz.
Érdemes meghallgatnod.A nagyon híres BBC Rogers LS3/5 utánépítése.
A Rogers doboz ára 650000 Ft,tehát láthatod,milyen kategóriát képvisel.
A Phonar nagyobb dobozai látom,hogy komolyak,de ez az alap széria egy egyszerű tömegtermék.Lenne egy fogadásom,hogy nem európai gyártású.

Vendég

Monitor IIs Hangsugárzó 131.250Ft.Ez már jobbnak tűnik,de a gyönyörűtől eléggé messzire áll.

Vendég

Nem tudom,hogy ehhez van e közük.Ha igen,akkor nem nagyon dicsekednék vele:http://audio-phonar.asiaep.com/

Bizton állíthatom neked, hogy semmi köze hozzá, nem tudom mik ezek... Szinte az összes Phonar modellt ismerem..

Vendég

Nekem ami tetszett monitor a Phonartól az a Veritas volt..
ez nekem is jobban tetszik.
Persze ez már drágább is:
Veritas M3 Classic Hangsugárzó 193.750Ft.

Ennyi volt a Monitor II is.. Én hallottam mind a kettőt... Nem cserélném el a Monitor II-t a Verites M3-ra.. Amúgy nekem ezüst van, mert ez jutott, 110ezerért vettem tavaly ősszel, bemutatódarab volt... Elsőre idegenkedtem az ezüsttől, de a szobában az összhatás jól mutat... A Generation 2000 sorozat nagyon sikeres volt a Phonarnak. (Monitor II, P20, P30, P40, P40 II, P30 Premium) Nem mintha adnék a tesztekre, mert az a tesztelő ízlésvilágát tükrözi, de a legtöbb csoporttesztben tesztgyőztesek voltak ezek a dobozok..

2000-2006-ig gyártották őket, 160 és 180 ezer körül mozgott a Monitor II ára..

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudom,hogy ehhez van e közük.Ha igen,akkor nem nagyon dicsekednék vele:
http://audio-phonar.asiaep.com/

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nekem ami tetszett monitor a Phonartól az a Veritas volt..
ez nekem is jobban tetszik.
Persze ez már drágább is:
Veritas M3 Classic Hangsugárzó 193.750Ft.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”