Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Progresszív Rock

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Szia Arzachel, hallottam a nevedet viselő :foto: banda szintén ua. című albumát, nagyon szuper
Szia!

Megvan eredetiben.
Az egyik kedvencem. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 855

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Szia Arzachel, hallottam a nevedet viselő :kiraly: banda szintén ua. című albumát, nagyon szuper :foto:

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Egy különlegesség Izraelből: Ephrat - No One's Words (2008).

Nekem az utóbbi idők egyik legkellemesebb meglepetése. Rockos zene, sok páratlannal, összetett ritmusokkal, gitárral, jó énekkel, hosszú számokkal.

A producer: Steven Wilson...

http://www.myspace.com/omerephrat

Érdemes belehallgatni!

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

No akkor még egy svéd csapat, amelyik a 90-es évek elején az Anglagard mellett igen nagy lökést adott a prog rocknak: az Anekdoten. Az első, Vemod c. lemezükön a Crimsonos behatások erősen tettenérhetők anélkül, hogy másolásról lenne szó. A gitár-basszgitár-dob-billentyűsök-cselló nem éppen megszokott kombináció, az Anglagardra hajazó sajátos stílus ez rengeteg mellotronnal és kemény Rickenbacker basszgitárral, sok ritmus- és ütemváltással, páratlan képletekkel.
Vemod (93)
Nucleus (95)
From Within (99)
Gravity (03)
Waking the Dead, Live in Japan (05)
Time of Day (07)

A Vemod c. album utolsó track-je, a Wheel:

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

En nem mertem megvenni az uj lemezuket, pont azert mert felek, az a hangzas, zene mar nem jon vissza kozel sem:-( Lattam amugy egy koncertlemezuk is kijott e mellett.A III. Delirium is csucs. Azt mar nem lehetett tovabb fokozni szerintem. Olyan valtasok, mellotron, 2 fovola, orgona stb, elkepeszto. Sajnos a minosege kisse vekny szerintem. En a BTF-tol vettem tavaly az LP-t, Neked hogy van meg?

Én is a BTF-től vettem. Nekem nincs gondom azzal, hogy ezek az újjáalakult együttesek már nem ugyanolyan zenét játszanak, mint anno, azóta sok idő eltelt, sokminden megváltozott, és az igazat megvallva én sem játszanám ma már ugyanazt a zenét, amit évtizedekkel ezelőtt. Én úgy vagyok vele, hogy ha nekem bejön a muzsika, nem bánom, hogy korábban más zenét játszottak. De ellenpéldaként itt van pl. a Gong, a klasszikus lemezeiket (pl. a trilógiát és a Shamal-t) nagyon szeretem, de a most szeptemberben kiadott új már nem jön be, a koncertjükre sem megyek el, pedig holnap lesz.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

batagy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: batagy »

Top 25 lemez:

Bo Hansson - Ur Trollkarlens Hatt (1972)

Colosseum II - Electric Savage (1977)

Eloy - Power And The Passion (1975)

Emerson, Lake & Palmer - Tarkus (1971)

Eric Burdon & The Animals - Every One Of Us (1968)

Fairport Convention - Full House (1970)

Focus - Hamburger Concerto (1974)

Frank Zappa - Hot Rats (1969)

Genesis - Selling England By The Pound (1973)

Jethro Tull - Thick As A Brick (1972)

Jimi Hendrix - Morning Symhony Ideas (2000)

King Crimson - Larks' Tongues In Aspic (1973)

Led Zeppelin - Led Zeppelin III (1970)

Mike Oldfield - Tubular Bells (1973)

Modry Efekt - Modry Efekt & Radim Hladik (1974)

Nucleus - We'll Talk About It Later (1971)

Osibisa - Osibirock (1974)

Pink Floyd - Wish You Were Here (1975)

Queen - A Night At The Opera (1975)

Santana - Caravanserai (1972)

Soft Machine - Fourth (1971)

The Gary Moore Band - Grinding Stone (1973)

The Mahavishnu Orchestra - The Inner Mounting Flame (1971)

Traffic - The Low Spark of High Heeled Boys (1971)

Vangelis - Heaven & Hell (1975)
Yamaha AX-497, Energy RC-10, Squeezebox Classic, Technics SL-PG 370A/490, Oppo DV-983H, Technics RS-BX404, Sony ST-SE 520, Asus O!Play Mini Plus, Panasonic TX-P42UT50E, Fapaci KEFI, QED Profile QE 5021/5026, Hama 30728 2x2.5mm2, iAudio X5L 30GB, Invotone HD2000, Panasonic SA-XR55, SMSL Sanskrit 6th

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: LaurensHammond »

Meg egy nagy agyu olaszt azert emlitsunk meg a meg sok meg nem emlitett melett. Nekem a kedvencem a 3 lemezes Delirium, abbol is az elso pl orgazmus, aki imadja a fuvolat, es arekedt enekhangot. Delirium Dolce Acqua !!!
Nekem a Delirium III van meg, remek darab az is. No és az új lemezük 2009-ből, nekem az is nagyon tetszik, bár teljesen más, mint a klasszikus darabok.

En nem mertem megvenni az uj lemezuket, pont azert mert felek, az a hangzas, zene mar nem jon vissza kozel sem:-( Lattam amugy egy koncertlemezuk is kijott e mellett.
A III. Delirium is csucs. Azt mar nem lehetett tovabb fokozni szerintem. Olyan valtasok, mellotron, 2 fovola, orgona stb, elkepeszto. Sajnos a minosege kisse vekny szerintem. En a BTF-tol vettem tavaly az LP-t, Neked hogy van meg?

Halljatok szent zenet! :kiraly:

"music is the best"
Frank Zappa

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Meg egy nagy agyu olaszt azert emlitsunk meg a meg sok meg nem emlitett melett. Nekem a kedvencem a 3 lemezes Delirium, abbol is az elso pl orgazmus, aki imadja a fuvolat, es arekedt enekhangot. Delirium Dolce Acqua !!!
Nekem a Delirium III van meg, remek darab az is. No és az új lemezük 2009-ből, nekem az is nagyon tetszik, bár teljesen más, mint a klasszikus darabok.

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Vasárnap lenni fog nagybadabummm! :kiraly:  

No és milyen volt?

Heed Thesis rendszer

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Kis ébresztőnek.http://www.hardrock.hu/?q=node/10905

"…digitálisan feljavított változatban"

Kár volt elszúrni.

Azt mondod nem lesz valami jó?

Digitálisan feljavított, azaz teljesen tönkretett és kiherélt változatban.
Ez a pontos meghatározás. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Progresszív Rock

Kár volt elszúrni.

Erre reagalva, nem a reklam miatt, es egyetertve ajanlom eme blog-ot:-)

http://victoraudio.hu/node/4578
"music is the best"
Frank Zappa

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Kár volt elszúrni.

Azt mondod nem lesz valami jó?
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Kár volt elszúrni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Progresszív Rock

Veszelinov András,a Syrius dobosa volt.
Pontosan! Es nekem szemely szerint a kedvenc bandam. A Syrius volt nemcsak itthon, de vilagszinvonalban is az egyik legjobb prog rock csapat.
Alkalmat megragadva, meg egyszer egy kis reklam:

Hamarosan eddig kiadatlan dupla Syrius CD lát napvilágot!!!

Ez év végén lesz 40 éve, hogy megalakult minden idők legjobb Magyar együttese a SYRIUS !

December közepétől, a tervek szerint már kapható/megrendelhető lesz egy dupla SYRIUS CD, amely alkalomhoz illően nagyon igényes kivitelével és zenéjével (eddig meg nem jelent felvételekkel) gazdagítja majd lemezgyüjteményünket.

Budapesten, hogy hol lesz kapható? Arról a Syrius honlapon lesz részletes info! Mindenesetre nálunk előrendelés már most leadható, és elsők között fogod garantáltan megkapni a CD-t! (lásd lap alján a linket)

Mondanom sem kell, szívügyemnek érzem, hogy a kedvenc együttesemmel még nagyobb intenzitással foglalkozzak!

Ráduly Misi találkozásunk alkalmával elmondta, hogy a hamarosan megjelenő dupla CD milyen unikum lesz, nem csak a zenei anyagát illetően, hanem megjelenésében is különlegességet fog nyújtani: vastag papírtokos kiadványként (2CD) kb 50 oldalas könyvvel, ahol korabeli 1970-1973 közti klub és koncertekről készült felvételek, fotók (zenekarról, közönségről) megtalálhatók lesznek!

Mint tudjuk, a Syrius együttesnek az itthon 1972-ben Pepita álltal kiadott lemezén a Devil's Masquerade: Ördög állarcosbálján kívűl szinte sajnos semmi nem jelent meg. Természetesen a nagy felállásról beszélünk: Jackie Orszáczky Miklós, Ráduly Mihály, Veszelinov András, Pataki László és Baronits Zsolt.

A Victor Audio hanglemez és CD szaküzletben természetesen kapható lesz, és előrendelést is felveszünk rá. www.victoraudio.hu
"music is the best"
Frank Zappa

sonaj
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: sonaj »

Veszelinov András,a Syrius dobosa volt.

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Progresszív Rock

Szabad kicsit visszatérni a gyökerekhez időben és térben? 

Nagyon jo banda, foleg a Waters of change c. lemezuk. Jol esett viszontlatni a Hammond A100-as tipusu orgonam a youtube videon.
Ezt a fotot kozzeteszem, buszke vagyok ra! Ki tudja ku ul az orgona mogott? Annyit elarulok, hogy dobos volt, es nem orgonista, de a legprogresszivebb zenet jatszottak Magyarorszagon!

"music is the best"
Frank Zappa

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: mishow »

gyó cucc :kiraly:

:foto: Itthon alig ismertek, én is véletlenül találtam rájuk, a TeCső-n szörfölve

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: mishow »

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Progresszív Rock

Hirtelenjében pár skandináv lp a színe javából ('70 és környéke) a teljesség igénye nélkül....a kedvencekből.  

Érdekes módon az olaszokkal ellentétben a skandináv ős-prognak én nem vagyok olyan nagy rajongója. Jópárat ismerek és néhányat kedvelek is azokból a csapatokból (pl. a már említett Burnin' Red Ivanhoe-t, a Kaipa-t és a még nem említett Sammla Mammas Manna-t), de hozzám valahogy jóval közelebb áll annak a nagy prog-hullámnak a zenéje, ami 90-es évek elején indult el. És mindjárt gondolok is itt az Anglagard-ra, ami nálam minden idők tíz legjobb prog csapata között szerepel. Öttagú zenekar, 92-ben a Hybris, 94-ben pedig az Epilog c. lemezük látott napvilágot, és sajnos ennyi. (A 96-os Progfest-es koncertet nem számítom.) Nagyon bonyolult, nehezen emészthető muzsika, tele ritmus- és ütemváltásokkal, fuvola, gitár és billentyűsök (mellotron hegyek) váltják egymást elképesztő basszgitár + dob alapon (a dobos, Mattias Olsson külön említést érdemel nagyszerű játéka miatt). Az eredeti CD-ket vagy LP-ket gyakorlatilag lehetetlen megszerezni (bár a múltkor láttam egy Hybris LP-t 300 USD-ért), de CD-ből van újrakiadás és nem is drágán. A norvég Colours lemezkiadó sajnos rég megszűnt, a Hybris-t azóta sem adták ki újra LP-n. Az Epilog megért egy szenzációs újrakiadást az amerikai Gates of Dawn által, de már az is rég out of print.

Meg is hallgatom az emlitett Anglagard CD-met, ami kb 10 eve nem volt lejatszva. Elokotortam, es Mellotronen kiadasban van meg a Hybris...hmm akkor ennek is nagy az erteke mar? :kiraly:
Nem hallgattam, de anno rabeszeltek a progos baratok, hogy ezt vegyem meg az ujak kozul. Tudniillik en elegge 70-es evek eleje manias vagyok. Mindenesetre ez itt van szerencsere a polcon, es lehet nem is hiaba. Kivancsi lettem, a mellotron miatt is, mint egyik kedvenc prog hangszerem, imadom hallani. Koszi a tippet Dörmögi!

"music is the best"
Frank Zappa

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Hirtelenjében pár skandináv lp a színe javából ('70 és környéke) a teljesség igénye nélkül....a kedvencekből.  

Érdekes módon az olaszokkal ellentétben a skandináv ős-prognak én nem vagyok olyan nagy rajongója. Jópárat ismerek és néhányat kedvelek is azokból a csapatokból (pl. a már említett Burnin' Red Ivanhoe-t, a Kaipa-t és a még nem említett Sammla Mammas Manna-t), de hozzám valahogy jóval közelebb áll annak a nagy prog-hullámnak a zenéje, ami 90-es évek elején indult el. És mindjárt gondolok is itt az Anglagard-ra, ami nálam minden idők tíz legjobb prog csapata között szerepel. Öttagú zenekar, 92-ben a Hybris, 94-ben pedig az Epilog c. lemezük látott napvilágot, és sajnos ennyi. (A 96-os Progfest-es koncertet nem számítom.) Nagyon bonyolult, nehezen emészthető muzsika, tele ritmus- és ütemváltásokkal, fuvola, gitár és billentyűsök (mellotron hegyek) váltják egymást elképesztő basszgitár + dob alapon (a dobos, Mattias Olsson külön említést érdemel nagyszerű játéka miatt). Az eredeti CD-ket vagy LP-ket gyakorlatilag lehetetlen megszerezni (bár a múltkor láttam egy Hybris LP-t 300 USD-ért), de CD-ből van újrakiadás és nem is drágán. A norvég Colours lemezkiadó sajnos rég megszűnt, a Hybris-t azóta sem adták ki újra LP-n. Az Epilog megért egy szenzációs újrakiadást az amerikai Gates of Dawn által, de már az is rég out of print.

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Progresszív Rock

Párat hozzácsaphatunk még? Kedvenceimből úgy válogattam hogy nem tudjuk hozzátenni hogy : olyan mint a ... (talán) . Jó szórakozást hozzá.  
- Reale Accademia di Musica

Igen, a Reale-t én is hozzá akartam még tenni, meg az Alphataurus-t is.

http://www.youtube.com/watch?v=ed5vapckrKs

Heed Thesis rendszer

fpalotas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: fpalotas »

Rainbow Band
Burnin Red Ivanhoe - WWW. - Miley Smile
SAGA ('74)
Made in Sweden - Same (Wadenius)
November - En Ny tid ... - 2nd
Kalevala - People no Names
Old man & The Sea
Panta Rei
Tasavallan Presidenti 1.-2.-3.
Junipher Greene -Friendship
Ache- De homine.. -Gren Man
Culpeppers Orchard
Fleur de Lys -Facing Morning
Popol Vuh - Same (nor)
Blue Sun

A végére pedig egy új felfedezett új csapat egy fantasztikusan jól sikerült dupla lemez , teljes időutazás vissza a '70-es évekbe . Nem vicc...

SIENNA ROOT - A NEW DAY DAWNING (nasoni rec. 2004)

fpalotas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 111

Progresszív Rock

Hozzászólás Szerző: fpalotas »

Ti aztán elég tisztességesen kiveséztétek az olasz vonalat....gratulálok hozzá .Ennyit megismerni nem két hét volt anno , mert még hozzáférni sem volt egyszerű . De jól jött volna akkor az internet. Párat hozzácsaphatunk még? Kedvenceimből úgy válogattam hogy nem tudjuk hozzátenni hogy : olyan mint a ... (talán) . Jó szórakozást hozzá.

- Reale Accademia di Musica
- Jumbo - Vietato ai ...
- Circus 2000 -An Escape from a box
- Alberto Radius (egy kitűnő session kiváló minőségben).

Javasolnám hogy a svédek helyett inkább a skandinávokkal zusammen foglalkozzunk így könnyebb lesz azt a párszáz lemezt megemlíteni.

Üdv P.F.

LaurensHammond
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Progresszív Rock

Persze van ellenpelda is, azt hiszem a Campo di Marte, es a De De Lind-nel. Ezeket ismered amugy Dörmogi? Emlitettuk mar, a szinten hatalmas Olasz bandat New Trolls-ot? Ők ugyszint majnem olyan hiressegek mint a PFM. Kivalo lemezeik vannak a heavy prog rock, es a Jazz-es ATomic System lemezeiken. Azert megcsinaltak a Concerto olasz valtozatat Deep Purple utan kicsivel, meg progresszivebben...imadom: 
http://www.youtube.com/watch?v=9Qe-YAOR42Y

Ismerem őket, de nincs tőlük lemezem. Tudod megpróbálom fékentartani a lemezvásárlásaimat, bár ez nem mindig sikerül... :foto: Viszont ha hiszed, ha nem, éppen most akartam megemlékezni a New Trolls-ról, mert ők az én olasz prog listámon is igen előkelő helyen állnak, különös tekintettel ezekre a lemezekre:
Concerto Grosso Nr 1 (71), Searching For A Land (72), UT (72), Concerto Grosso Nr 2 (76). A New Trolls Atomic System-től nekem a Tempi Dispari van meg.

Akkor ennel a lemeznel mar ne fogd vissza magad! :kiraly:
Mindket Atomic System New Trolls a legjobb szerintem.
Nekem mondjuk talan azert, mert imadom, ha kicsit szinesebb, jazz-esebb. Tele Hammond orgonaval, fuvolaval...

Skandinavok irdatlan jok prog rock teruleten, es ott is csakis a nagy korszak 1968-1974 kozt. Korulnezek otthon, hogy konkretan Svedektol mik is nagy dobasok. Ami biztos pl: Mecki Mark Men, 3 lemezuk volt. Ők voltak Jimi Hendrix kedvenc Svéd zenekara, olyannyira hogy veluk turnezott mindig szinte svedorszagban. Psychedelikus prog rock, eros orgona dominanciaval. Engem pont a elmult napokban utott ki. Emlitettem is nehany hozzaszolassal ezelott a bandat.
Svedeknel meg Bo Hanson kiraly volt, foleg elso bandajaval, a duo Hansson and Karlson.

http://www.youtube.com/watch?v=j1VibSgVRbo

Kivalo prog volt meg naluk a Flasket Brinner.

"music is the best"
Frank Zappa

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”