Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Végülis a center zavaró, meg a mély, a center nem elég erős és dinamikus, ugye a frontok most joval erősebbek a centerhez képest...
és a mély igaz hogy hangosan szol, meg zörög csörög a butor, de mégsem elég mély és nem erős... kicsi ez a 16cm woofer..
Am én is monitor párti vagyok tudom hogy van jobb is a yamahánál, de most ilyet tudok jo áron venni. ugyhogy ebben kell gondolkoznom.
lehet a végén lesz egy center és egy uj sub...
végülis a lényeg az h yamaha cuccot most vehetek joáron, és szeretnék fejleszteni.
70% zene 30% mozizás.
Miért ragaszkodsz a Yamahához? :kiraly:
Lehet hogy azt tudod megvenni olcsóbban mint a listaára, de lehet hogy azért a pénzért egy jobban tetsző hangot kapnál más dobozoktól!?
Vagy: Nem a frontokat kell cserélni hanem a centert és a sub ládát!
Milyen erősítőd van egyébként?
Sajnos a saját korlátait nem tudja túllépni... szinte semmi... :foto:
A változatosság kedvéért Yamaha rx- v461. nemtudom hogy a listaár -60% árért mi jobbat tudnék venni. Meg azt olvastam nemjo keverni a hangfalakat. Ha már ebböl a tipusbol kezdtem el épitkezni, akkor érdemes ennél maradni.
Meg ez a hangfal legalább tetszik is, sok a randa hangfal
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Végülis a center zavaró, meg a mély, a center nem elég erős és dinamikus, ugye a frontok most joval erősebbek a centerhez képest...
és a mély igaz hogy hangosan szol, meg zörög csörög a butor, de mégsem elég mély és nem erős... kicsi ez a 16cm woofer..
Am én is monitor párti vagyok tudom hogy van jobb is a yamahánál, de most ilyet tudok jo áron venni. ugyhogy ebben kell gondolkoznom.
végülis a lényeg az h yamaha cuccot most vehetek joáron, és szeretnék fejleszteni.
70% zene 30% mozizás.
Miért ragaszkodsz a Yamahához? :kiraly:
Lehet hogy azt tudod megvenni olcsóbban mint a listaára, de lehet hogy azért a pénzért egy jobban tetsző hangot kapnál más dobozoktól!?
Vagy: Nem a frontokat kell cserélni hanem a centert és a sub ládát!
Milyen erősítőd van egyébként?
Sajnos a saját korlátait nem tudja túllépni... szinte semmi... :foto:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Tehát..
volt egy alap yamaha házimozi 5.1 hangfalrendszerem ns p110.
ez már gyenge volt és lecseréltem ebböl 2 kis recsegőt, 1 pár yamah ns333 hangfalpárra, ezek töltik be most a front szerepét.
Most szeretnék ismét bőviteni, és nemtudom hogy vegyek-e még egy pár ns333at (háttérnek) egy yst sw 315 v.325 (ugye ekkor lecserélődne a kis yst sw005 sub) kiséretében, vagy legyen ezek helyett egy pár ns777 álló hangfalpár, és akkor a jelenlegi front az ns333 menne háttérnek. Hosszu távra tervezek, jelen esetben a szobám 13nm.
remélem érthető a kinom
üdv
Így már érthetőbb a dolog...
Én a helyedben nem tennék ebbe a térbe álló dobozokat (de én egyébként is monitor párti vagyok ).
Vagy ugyanolyan dobozokat tennék frontnak és háttérnek (valamint centernek is!), vagy valami jobb monitort!
A Yamiknál azért van sok jobb doboz... :foto:
Egyébként mi az ami nem tetszik ill. el szeretnél érni?
A motorok (hangszóró) mérete nem jelent semmit (a legtöbb esetben)... a minőség és a jó "installálás" annál inkább! :kiraly:
70% zene 30% mozizás.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Tehát..
ez már gyenge volt és lecseréltem ebböl 2 kis recsegőt, 1 pár yamah ns333 hangfalpárra, ezek töltik be most a front szerepét.
Most szeretnék ismét bőviteni, és nemtudom hogy vegyek-e még egy pár ns333at (háttérnek) egy yst sw 315 v.325 (ugye ekkor lecserélődne a kis yst sw005 sub) kiséretében, vagy legyen ezek helyett egy pár ns777 álló hangfalpár, és akkor a jelenlegi front az ns333 menne háttérnek. Hosszu távra tervezek, jelen esetben a szobám 13nm.
remélem érthető a kinom
üdv
Így már érthetőbb a dolog...
Én a helyedben nem tennék ebbe a térbe álló dobozokat (de én egyébként is monitor párti vagyok ).
Vagy ugyanolyan dobozokat tennék frontnak és háttérnek (valamint centernek is!), vagy valami jobb monitort!
A Yamiknál azért van sok jobb doboz... :foto:
Egyébként mi az ami nem tetszik ill. el szeretnél érni?
A motorok (hangszóró) mérete nem jelent semmit (a legtöbb esetben)... a minőség és a jó "installálás" annál inkább! :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sziasztok!!
Lenne egy kérdésem, zenéhez illetve házimozihoz, melyik a jobb megoldás..
2 álló hangfal,melyben 2db 20cm es mély és 1db 13as közép van...
vagy ugyan ezen kategoria polchangsugárzoi 13cm mélyközéppel és hozzá egy 20, vagy 25cm aktiv mélysugárzó. árban kb ugyan ott lenne a 2 lehetöség.
üdv..
Jó lenne pontosítani a dolgot! :kiraly:
Nagyon sok mindentől függ a dolog...
Tehát.. :foto:
remélem érthető a kinom
üdv
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sziasztok!!
vagy ugyan ezen kategoria polchangsugárzoi 13cm mélyközéppel és hozzá egy 20, vagy 25cm aktiv mélysugárzó. árban kb ugyan ott lenne a 2 lehetöség.
üdv..
Jó lenne pontosítani a dolgot! :kiraly:
Nagyon sok mindentől függ a dolog...
Sziasztok!!
üdv..
A CAV esetben pedig persze, hoyg nem az eladó véleményére hallgatok hanem a saját fülemére, egyébként azt is forgalmazzák.
Kb 2 éve semmit sem vettek,mert a CAV túl olcsó és ezért a többin nem tudnak pénzt keresni.
2 éve egyetlen viszonteladónk sincs.Nem is lesz.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
A CAV esetben pedig persze, hoyg nem az eladó véleményére hallgatok hanem a saját fülemére, egyébként azt is forgalmazzák.
Igen mint viszonteladó...:kiraly:
Nem egy másik üzlet véleményére adj, mert nyilván nem fogja a CAV-ot ajánlani mikor nem foglalkozik vele... :kiraly: Ezzel az új és használt dologgal nem értek veled egyet, mert sajna újan sokkal ócskább dolgokat kapsz üzletben mint ha használtan vennél egy pár éves készüléket.Ez a 142 sem mai gép, én ennyit ki nem adnék érte mint amibe árulják üzletben.
OK, megértelek, de nekem akkor is számít hogy új legyen.
de azért köszi a tanácsot :-)
Köszi az eddigi véleményeket...
még pár típus amit a H/K 132-höz kinéztem... ha ismeritek Őket és van esetleg tapasztalat szívesen veszem...
Polk Audio TSi300
Rubicon RP16F
CAV DP880A
Mission M33i
A fentiek közül mondjuk csak a Polk és Rubicon jöhetne még szóba a JBL Balboa mellett. A Polk igen minőséginek tűnik, de mindenhol a HK - JBL szimbiózist hallani... Szóval a vége az lesz, hogy keresek egy üzletet, ahol mindet meghallgathatom...
Üdv, Jani
Szia!
Nekem M34i -m van, (+1 mély a különbség az M33i hez képest) kb. 1éve erősítő keresés közben hazahoztam hozzá egy avr132, háát... hallgattam egy darabig, majd vissz*raktam hozzá a 10éves Pioneer sztereó vasamat amit utána 15e. pénzért adtam el, jelentős volt a különbség a pio. javára, loudnesses, reszelős volt a hangja az avr-nek.
A dobozzal egyébként meg vagyok elégedve, nem mondanám kifejezetten mozisnak, de tény, hogy a mélyei nem szégyellősek, de pontosak és tiszták.
Nem egy másik üzlet véleményére adj, mert nyilván nem fogja a CAV-ot ajánlani mikor nem foglalkozik vele... :kiraly: Ezzel az új és használt dologgal nem értek veled egyet, mert sajna újan sokkal ócskább dolgokat kapsz üzletben mint ha használtan vennél egy pár éves készüléket.Ez a 142 sem mai gép, én ennyit ki nem adnék érte mint amibe árulják üzletben.
még pár típus amit a H/K 132-höz kinéztem... ha ismeritek Őket és van esetleg tapasztalat szívesen veszem...
Polk Audio TSi300
Rubicon RP16F
CAV DP880A
Mission M33i
A fentiek közül mondjuk csak a Polk és Rubicon jöhetne még szóba a JBL Balboa mellett. A Polk igen minőséginek tűnik, de mindenhol a HK - JBL szimbiózist hallani... Szóval a vége az lesz, hogy keresek egy üzletet, ahol mindet meghallgathatom...
Üdv, Jani
Ha jól tudom akkor a 132-est már nem találod meg sehol ahol a dobozokat meg tudnád hallgatni... :foto:
De poli77 fórumtársunk éppen most szánta rá magárt hogy váltson sztereóra, és eladja a 132-esét (nem tudom hogy meg van-e még!?
CAV-ot és a Missiont hallottam, mind a 2 mozis doboz!
Érdemes olyan dobozokat keresni amihez később találsz hátteret és centert... :kiraly:
Egyébként általában a mérvadó hogy a frontok és a center hasonló legyen, a hátterek pedig lehetnek kisebb dobozok!
De mindenképpen meg kell hallgatni vásárlás előtt minél több dolgot!!!
Ma voltam a procinema-nál Fehérváron, ahol kapható az AVR 132 és a kiszemelt dobozok is. Le is beszéltem velük egy jövő heti meghallgatást.
Köszi egyébként az ajánlást, de mindenképpen újat szeretnék venni, nekem ez fontos, úgyhogy, ha már áldozok rá, akkor legyen új, szép, hibamentes, garanciális, stb.
Jogos, mindenképp olyan frontokat néztem, amiket még 3-4 hónap múlva is tudok bővíteni azonos szériában hátsókkal, amik elvileg gyárilag polci hangszórók lesznek.
Egyébként a CAV és Mission valószínű kilőve, a bolti eladó szerint a CAVnak a magas hangjai zavaróak... majd meghalljuk hamarosan...
Teljesen rá vagyok "hangolódva" a beszerzésre. gyertek csak hangocskáim...
J.
Maradnék a Harman JBL párosítás mellett...
A Denon-Vardust miért nem ajánlanád?
Nem nyújtana annyi pluszt amennyivel többe kerül?
Őszinte leszek ezeknek a wardusoknak a hangja förtelmes...A Denon sem olyan jó mozin mint a Harman...
A Denon-Vardust miért nem ajánlanád?
Nem nyújtana annyi pluszt amennyivel többe kerül?
TV: Samsung 32B450, HD Player: HTPC, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
Keresek: Cseresznye színű JBL SCS-178 subot!
Sziasztok!
Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
Egy JBL SCS-178 vagy egy Wharfedale Vardus VR-300 HCP 5.0 (a későbbiekben vennék hozzá egy VR-SUB 10-es mélynyomót)?
OFFTOPIC:
Az erősítővel kapcsolatban: a H/K AVR-147 mellett egy Denon AVR-1509-es erősítővel is szemezek. Erről a Vardus-Denon párosításról olvastam tesztet és nem voltak rossz véleménnyel róla.
TV: Samsung 32B450, HD Player: HTPC, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
Keresek: Cseresznye színű JBL SCS-178 subot!
Kicsit félek a kis érzékenységétől, és hogy nem túl sok-e neki a Jungson Ja66c erösitőm.
35 000Ft-ért tudok hozzájutni a párhoz.
Ennek semmi köze hozzá.
Nem kell annyira feltekerni a potit és kész.
Én már próbáltam pici monitort 2*300W-os erősítővel is.
Egyébként picit kavarod a dolgokat.
Ha pici az érzékenysége a doboznak,akkor kell bikább erősítővel meghajtani.
Jelen esetben a Jungson pont ideális.A 88dB már nem túl érzéketlen doboz.
A kis Jungson LS3/5 sokkal érzéketlenebb.
Webáruház:
Üdv!Bocsi hogy itt is megkérdezem,csak kicsit sürgős az információ :kiraly:
Ha valaki hallott már JBL E30.at tudna róla pár szót szólni?
Egy 14m2-es szobába kellene, ide akár még elég is lehet?
Zenét kellene megszólaltatnia, a komoly,és jazz zenén kivül szinte mindent.
Kicsit félek a kis érzékenységétől, és hogy nem túl sok-e neki a Jungson Ja66c erösitőm.
88dB az nem olyan kicsi, tökéletesen jó mellé...
Üdv!
Bocsi hogy itt is megkérdezem,csak kicsit sürgős az információ :kiraly:
Ha valaki hallott már JBL E30.at tudna róla pár szót szólni?
Egy 14m2-es szobába kellene, ide akár még elég is lehet?
Zenét kellene megszólaltatnia, a komoly,és jazz zenén kivül szinte mindent.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Polk Audio TSi300
Rubicon RP16F
CAV DP880A
Mission M33i
Üdv, Jani
Ha jól tudom akkor a 132-est már nem találod meg sehol ahol a dobozokat meg tudnád hallgatni... :foto:
De poli77 fórumtársunk éppen most szánta rá magárt hogy váltson sztereóra, és eladja a 132-esét (nem tudom hogy meg van-e még!?
CAV-ot és a Missiont hallottam, mind a 2 mozis doboz!
Érdemes olyan dobozokat keresni amihez később találsz hátteret és centert... :kiraly:
Egyébként általában a mérvadó hogy a frontok és a center hasonló legyen, a hátterek pedig lehetnek kisebb dobozok!
De mindenképpen meg kell hallgatni vásárlás előtt minél több dolgot!!!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
OFFTOPIC:
Az AVR-147-en van HDMI (2 be- és 1 kimenet) és 40W/csatorna, ellenben a 137-es 30W-jával. Amúgy meg főként DTS vagy AC3 hangforrású 720p-s videót nézek a kis WD-n, szóval a HD hang nem fontos (A WD-n is csak 1.2 HDMI van, ha jól tudom). Kösz a segítséget!
Üdv,
Gergő
Hát ha nem életfontosságú a HDMI akkor ezért a pénzért egy komolyabb vasat keresnék. :foto:
De csak ötletelek... :kiraly:
Szerintem meg ne hallgass senkire, menj el és hallgass meg minél több dobozt amit csak tehetsz...Ne mások véleményére hagyatkozva vásárolj, mert abból semmi jó nem sül ki...
teljes mértékben egyetértek. :kiraly:
Webáruház:
Én helyből erre a szettre ugranék rá...
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=18427
Jó ajánlás Tigristől :foto: :kiraly:
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Ezek mellé én a Claurs Callisto-t ajánlom a figyelmedbe:
Hát igen, nem tűnik rossznak, de a későbbi surround+center bővítés során nem szeretnék álló sugárzókat beszerezni, az már sok lenne a nagy medvékből. A Callisto-nál pedig úgy látom az dukál hozzá... :-)
A leírt hangfalakról összevetés/vélemény?
J.
Abszolút nem kell álló háttér hozzá, de nem erőszakoskodok természetesen (zárójelben jegyzem meg, hogy igen jó ára van most).
A leírt hangfalak közül én még a Polkot gondolnám jónak. Vagy JBL-t.
Naim-ZU