Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Progresszív Rock
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 770
Progresszív Rock
Kis ébresztőnek.http://www.hardrock.hu/?q=node/10905
"…digitálisan feljavított változatban"
Kár volt elszúrni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Progresszív Rock
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 26
Progresszív Rock
Veszelinov András,a Syrius dobosa volt.
Pontosan! Es nekem szemely szerint a kedvenc bandam. A Syrius volt nemcsak itthon, de vilagszinvonalban is az egyik legjobb prog rock csapat.
Alkalmat megragadva, meg egyszer egy kis reklam:
Hamarosan eddig kiadatlan dupla Syrius CD lát napvilágot!!!
Ez év végén lesz 40 éve, hogy megalakult minden idők legjobb Magyar együttese a SYRIUS !
December közepétől, a tervek szerint már kapható/megrendelhető lesz egy dupla SYRIUS CD, amely alkalomhoz illően nagyon igényes kivitelével és zenéjével (eddig meg nem jelent felvételekkel) gazdagítja majd lemezgyüjteményünket.
Budapesten, hogy hol lesz kapható? Arról a Syrius honlapon lesz részletes info! Mindenesetre nálunk előrendelés már most leadható, és elsők között fogod garantáltan megkapni a CD-t! (lásd lap alján a linket)
Mondanom sem kell, szívügyemnek érzem, hogy a kedvenc együttesemmel még nagyobb intenzitással foglalkozzak!
Ráduly Misi találkozásunk alkalmával elmondta, hogy a hamarosan megjelenő dupla CD milyen unikum lesz, nem csak a zenei anyagát illetően, hanem megjelenésében is különlegességet fog nyújtani: vastag papírtokos kiadványként (2CD) kb 50 oldalas könyvvel, ahol korabeli 1970-1973 közti klub és koncertekről készült felvételek, fotók (zenekarról, közönségről) megtalálhatók lesznek!
Mint tudjuk, a Syrius együttesnek az itthon 1972-ben Pepita álltal kiadott lemezén a Devil's Masquerade: Ördög állarcosbálján kívűl szinte sajnos semmi nem jelent meg. Természetesen a nagy felállásról beszélünk: Jackie Orszáczky Miklós, Ráduly Mihály, Veszelinov András, Pataki László és Baronits Zsolt.
A Victor Audio hanglemez és CD szaküzletben természetesen kapható lesz, és előrendelést is felveszünk rá. www.victoraudio.hu
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Progresszív Rock
Veszelinov András,a Syrius dobosa volt.
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó

Progresszív Rock
Szabad kicsit visszatérni a gyökerekhez időben és térben?
Nagyon jo banda, foleg a Waters of change c. lemezuk. Jol esett viszontlatni a Hammond A100-as tipusu orgonam a youtube videon.
Ezt a fotot kozzeteszem, buszke vagyok ra! Ki tudja ku ul az orgona mogott? Annyit elarulok, hogy dobos volt, es nem orgonista, de a legprogresszivebb zenet jatszottak Magyarorszagon!
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
gyó cucc :kiraly:
:foto: Itthon alig ismertek, én is véletlenül találtam rájuk, a TeCső-n szörfölve
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2605
Progresszív Rock
gyó cucc :kiraly:
:foto: Itthon alig ismertek, én is véletlenül találtam rájuk, a TeCső-n szörfölve
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2605
Progresszív Rock
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó

Progresszív Rock
Hirtelenjében pár skandináv lp a színe javából ('70 és környéke) a teljesség igénye nélkül....a kedvencekből.
Érdekes módon az olaszokkal ellentétben a skandináv ős-prognak én nem vagyok olyan nagy rajongója. Jópárat ismerek és néhányat kedvelek is azokból a csapatokból (pl. a már említett Burnin' Red Ivanhoe-t, a Kaipa-t és a még nem említett Sammla Mammas Manna-t), de hozzám valahogy jóval közelebb áll annak a nagy prog-hullámnak a zenéje, ami 90-es évek elején indult el. És mindjárt gondolok is itt az Anglagard-ra, ami nálam minden idők tíz legjobb prog csapata között szerepel. Öttagú zenekar, 92-ben a Hybris, 94-ben pedig az Epilog c. lemezük látott napvilágot, és sajnos ennyi. (A 96-os Progfest-es koncertet nem számítom.) Nagyon bonyolult, nehezen emészthető muzsika, tele ritmus- és ütemváltásokkal, fuvola, gitár és billentyűsök (mellotron hegyek) váltják egymást elképesztő basszgitár + dob alapon (a dobos, Mattias Olsson külön említést érdemel nagyszerű játéka miatt). Az eredeti CD-ket vagy LP-ket gyakorlatilag lehetetlen megszerezni (bár a múltkor láttam egy Hybris LP-t 300 USD-ért), de CD-ből van újrakiadás és nem is drágán. A norvég Colours lemezkiadó sajnos rég megszűnt, a Hybris-t azóta sem adták ki újra LP-n. Az Epilog megért egy szenzációs újrakiadást az amerikai Gates of Dawn által, de már az is rég out of print.
Meg is hallgatom az emlitett Anglagard CD-met, ami kb 10 eve nem volt lejatszva. Elokotortam, es Mellotronen kiadasban van meg a Hybris...hmm akkor ennek is nagy az erteke mar? :kiraly:
Nem hallgattam, de anno rabeszeltek a progos baratok, hogy ezt vegyem meg az ujak kozul. Tudniillik en elegge 70-es evek eleje manias vagyok. Mindenesetre ez itt van szerencsere a polcon, es lehet nem is hiaba. Kivancsi lettem, a mellotron miatt is, mint egyik kedvenc prog hangszerem, imadom hallani. Koszi a tippet Dörmögi!
Meg egy nagy agyu olaszt azert emlitsunk meg a meg sok meg nem emlitett melett. Nekem a kedvencem a 3 lemezes Delirium, abbol is az elso pl orgazmus, aki imadja a fuvolat, es arekedt enekhangot. Delirium Dolce Acqua !!!
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
Progresszív Rock
Hirtelenjében pár skandináv lp a színe javából ('70 és környéke) a teljesség igénye nélkül....a kedvencekből.
Érdekes módon az olaszokkal ellentétben a skandináv ős-prognak én nem vagyok olyan nagy rajongója. Jópárat ismerek és néhányat kedvelek is azokból a csapatokból (pl. a már említett Burnin' Red Ivanhoe-t, a Kaipa-t és a még nem említett Sammla Mammas Manna-t), de hozzám valahogy jóval közelebb áll annak a nagy prog-hullámnak a zenéje, ami 90-es évek elején indult el. És mindjárt gondolok is itt az Anglagard-ra, ami nálam minden idők tíz legjobb prog csapata között szerepel. Öttagú zenekar, 92-ben a Hybris, 94-ben pedig az Epilog c. lemezük látott napvilágot, és sajnos ennyi. (A 96-os Progfest-es koncertet nem számítom.) Nagyon bonyolult, nehezen emészthető muzsika, tele ritmus- és ütemváltásokkal, fuvola, gitár és billentyűsök (mellotron hegyek) váltják egymást elképesztő basszgitár + dob alapon (a dobos, Mattias Olsson külön említést érdemel nagyszerű játéka miatt). Az eredeti CD-ket vagy LP-ket gyakorlatilag lehetetlen megszerezni (bár a múltkor láttam egy Hybris LP-t 300 USD-ért), de CD-ből van újrakiadás és nem is drágán. A norvég Colours lemezkiadó sajnos rég megszűnt, a Hybris-t azóta sem adták ki újra LP-n. Az Epilog megért egy szenzációs újrakiadást az amerikai Gates of Dawn által, de már az is rég out of print.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Párat hozzácsaphatunk még? Kedvenceimből úgy válogattam hogy nem tudjuk hozzátenni hogy : olyan mint a ... (talán) . Jó szórakozást hozzá.
- Reale Accademia di Musica
Igen, a Reale-t én is hozzá akartam még tenni, meg az Alphataurus-t is.
http://www.youtube.com/watch?v=ed5vapckrKs
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- fpalotas
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 117
Progresszív Rock
Rainbow Band
Burnin Red Ivanhoe - WWW. - Miley Smile
SAGA ('74)
Made in Sweden - Same (Wadenius)
November - En Ny tid ... - 2nd
Kalevala - People no Names
Old man & The Sea
Panta Rei
Tasavallan Presidenti 1.-2.-3.
Junipher Greene -Friendship
Ache- De homine.. -Gren Man
Culpeppers Orchard
Fleur de Lys -Facing Morning
Popol Vuh - Same (nor)
Blue Sun
A végére pedig egy új felfedezett új csapat egy fantasztikusan jól sikerült dupla lemez , teljes időutazás vissza a '70-es évekbe . Nem vicc...
SIENNA ROOT - A NEW DAY DAWNING (nasoni rec. 2004)
- fpalotas
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 117
Progresszív Rock
Ti aztán elég tisztességesen kiveséztétek az olasz vonalat....gratulálok hozzá .Ennyit megismerni nem két hét volt anno , mert még hozzáférni sem volt egyszerű . De jól jött volna akkor az internet. Párat hozzácsaphatunk még? Kedvenceimből úgy válogattam hogy nem tudjuk hozzátenni hogy : olyan mint a ... (talán) . Jó szórakozást hozzá.
- Reale Accademia di Musica
- Jumbo - Vietato ai ...
- Circus 2000 -An Escape from a box
- Alberto Radius (egy kitűnő session kiváló minőségben).
Javasolnám hogy a svédek helyett inkább a skandinávokkal zusammen foglalkozzunk így könnyebb lesz azt a párszáz lemezt megemlíteni.
Üdv P.F.
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó

Progresszív Rock
Persze van ellenpelda is, azt hiszem a Campo di Marte, es a De De Lind-nel. Ezeket ismered amugy Dörmogi? Emlitettuk mar, a szinten hatalmas Olasz bandat New Trolls-ot? Ők ugyszint majnem olyan hiressegek mint a PFM. Kivalo lemezeik vannak a heavy prog rock, es a Jazz-es ATomic System lemezeiken. Azert megcsinaltak a Concerto olasz valtozatat Deep Purple utan kicsivel, meg progresszivebben...imadom:
http://www.youtube.com/watch?v=9Qe-YAOR42Y
Ismerem őket, de nincs tőlük lemezem. Tudod megpróbálom fékentartani a lemezvásárlásaimat, bár ez nem mindig sikerül... :foto: Viszont ha hiszed, ha nem, éppen most akartam megemlékezni a New Trolls-ról, mert ők az én olasz prog listámon is igen előkelő helyen állnak, különös tekintettel ezekre a lemezekre:
Concerto Grosso Nr 1 (71), Searching For A Land (72), UT (72), Concerto Grosso Nr 2 (76). A New Trolls Atomic System-től nekem a Tempi Dispari van meg.
Akkor ennel a lemeznel mar ne fogd vissza magad! :kiraly:
Mindket Atomic System New Trolls a legjobb szerintem.
Nekem mondjuk talan azert, mert imadom, ha kicsit szinesebb, jazz-esebb. Tele Hammond orgonaval, fuvolaval...
Skandinavok irdatlan jok prog rock teruleten, es ott is csakis a nagy korszak 1968-1974 kozt. Korulnezek otthon, hogy konkretan Svedektol mik is nagy dobasok. Ami biztos pl: Mecki Mark Men, 3 lemezuk volt. Ők voltak Jimi Hendrix kedvenc Svéd zenekara, olyannyira hogy veluk turnezott mindig szinte svedorszagban. Psychedelikus prog rock, eros orgona dominanciaval. Engem pont a elmult napokban utott ki. Emlitettem is nehany hozzaszolassal ezelott a bandat.
Svedeknel meg Bo Hanson kiraly volt, foleg elso bandajaval, a duo Hansson and Karlson.
http://www.youtube.com/watch?v=j1VibSgVRbo
Kivalo prog volt meg naluk a Flasket Brinner.
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 551
Progresszív Rock
Dörmögi, már belefáradt a derekam a hajolgásba, nagyon köszi mindent, és továbbra is várom a bemutatóidat. Ha már svédeknél tartunk, megemlíteném a Kaipa-t. Az 1975-ös hasonló c. albumát ha megtudná nekem valaki valahogy szerezni, örülnék neki, mert nekem csak mp3-ba van meg, tehát nincs meg. :kiraly: :foto: Flacba pl. tökéletes lenne.
Erre gondolsz?
Ha igen, akkor beszéljük meg priviben hogy jut el hozzád...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Progresszív Rock
Dörmögi, már belefáradt a derekam a hajolgásba, nagyon köszi mindent, és továbbra is várom a bemutatóidat. Ha már svédeknél tartunk, megemlíteném a Kaipa-t. Az 1975-ös hasonló c. albumát ha megtudná nekem valaki valahogy szerezni, örülnék neki, mert nekem csak mp3-ba van meg, tehát nincs meg. :kiraly: :foto: Flacba pl. tökéletes lenne.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
- adamthebrave
- V.I.P.

Progresszív Rock
Tovább Svédországban: Opeth - Blackwater Park
számomra a legjobb lemezük.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Progresszív Rock
Egy későbbi alkalommal Svédország felé is elhajózhatnánk... :kiraly:
Nálam most ez szól: Landberk - Riktigt Aekta
Svédekhez szívesen. :foto: Landberk pedig
Heed Thesis rendszer
Progresszív Rock
Itt van egy 2008-as verzió is, az is nagyon jó!
Jó bizony. Nemrég újra összeálltak ugyanis, és 2007-ben kiadtak egy remek új stúdiólemezt Concerto Grosso - The Seven Seasons címmel és egy dupla CD + DVD boxot is, aminek a címe Concerto Grosso Trilogy Live. Ezen a három Concerto Grosso c. lemezük legjavát eljátsszák, a DVD pedig ezt a koncertet tartalmazza, Trieszt főterén felvéve. Fantasztikus koncert. Sajnos csak későn vettem észre, hogy szeptember 12-én és 13-án Szöulban adnak koncertet, pedig akkor épp ott voltam.
Heed Thesis rendszer
- adamthebrave
- V.I.P.

Progresszív Rock
csak amulok, köszönöm a sok hasznos infót. Egy későbbi alkalommal Svédország felé is elhajózhatnánk... :foto: :kiraly:
Nálam most ez szól: Landberk - Riktigt Aekta
Progresszív Rock
Persze van ellenpelda is, azt hiszem a Campo di Marte, es a De De Lind-nel. Ezeket ismered amugy Dörmogi? Emlitettuk mar, a szinten hatalmas Olasz bandat New Trolls-ot? Ők ugyszint majnem olyan hiressegek mint a PFM. Kivalo lemezeik vannak a heavy prog rock, es a Jazz-es ATomic System lemezeiken. Azert megcsinaltak a Concerto olasz valtozatat Deep Purple utan kicsivel, meg progresszivebben...imadom:
Ismerem őket, de nincs tőlük lemezem. Tudod megpróbálom fékentartani a lemezvásárlásaimat, bár ez nem mindig sikerül... :kiraly: Viszont ha hiszed, ha nem, éppen most akartam megemlékezni a New Trolls-ról, mert ők az én olasz prog listámon is igen előkelő helyen állnak, különös tekintettel ezekre a lemezekre:
Concerto Grosso Nr 1 (71), Searching For A Land (72), UT (72), Concerto Grosso Nr 2 (76). A New Trolls Atomic System-től nekem a Tempi Dispari van meg.
Heed Thesis rendszer
- adamthebrave
- V.I.P.

Progresszív Rock
Emlitettuk mar, a szinten hatalmas Olasz bandat New Trolls-ot? Ők ugyszint majnem olyan hiressegek mint a PFM. Kivalo lemezeik vannak a heavy prog rock, es a Jazz-es ATomic System lemezeiken. Azert megcsinaltak a Concerto olasz valtozatat Deep Purple utan kicsivel, meg progresszivebben...imadom:
Huh, ez nagyon jó, köszi a linket! :kiraly: :foto:
Itt van egy 2008-as verzió is, az is nagyon jó!
- adamthebrave
- V.I.P.

Progresszív Rock
Emlitettuk mar, a szinten hatalmas Olasz bandat New Trolls-ot? Ők ugyszint majnem olyan hiressegek mint a PFM. Kivalo lemezeik vannak a heavy prog rock, es a Jazz-es ATomic System lemezeiken. Azert megcsinaltak a Concerto olasz valtozatat Deep Purple utan kicsivel, meg progresszivebben...imadom:
Huh, ez nagyon jó, köszi a linket! :kiraly: :foto:
- LaurensHammond
- Kezdő Fórumlakó

Progresszív Rock
Igen, akkor araban vetted a Museo Rosenbach-ot, eredetiben felejtsd el kategoria, plane hibatlan allapotban.
Hát ez bizony így van. Viszont szerencsére mostanában megint nagy mozgolódás van az olasz prog körül a kiadóknál, sok régi klasszikus megjelent LP-n igen igényes újrakiadásban, amik még ráadásul hibátlanul is szólnak. Itt megtalálható és megvásárolható sok csemege: www.btf.it .
Vettem egy eve a BTF-tol LP-t, Garybaldi-t, Alusa Fallax-ot, de nem szoltak jol. Persze van ellenpelda is, azt hiszem a Campo di Marte, es a De De Lind-nel. Ezeket ismered amugy Dörmogi? Emlitettuk mar, a szinten hatalmas Olasz bandat New Trolls-ot? Ők ugyszint majnem olyan hiressegek mint a PFM. Kivalo lemezeik vannak a heavy prog rock, es a Jazz-es ATomic System lemezeiken. Azert megcsinaltak a Concerto olasz valtozatat Deep Purple utan kicsivel, meg progresszivebben...imadom:
"music is the best"
Frank Zappa
Frank Zappa
- guerciotti
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 9
Progresszív Rock
Hé EMBEREK!
Nektek Kuvaitban van olajmezőtök vagy Dél-Afrikában gyémántbányátok???? :foto:
És persze külön egy emelet a kastélyotokban a zenei részlegnek...? :kiraly:
Progresszív Rock
Bakker, nem tudnátok kicsit fékezni? Ennyi információt meg zenét egyszerűen nem tudok "feldolgozni" :foto: :kiraly:
Nemsokára ígérem behúzom a féket, a család a héten az iskolaszünet alatt meglátogatta az ősöket, egyedül voltam, volt időm.
Folytatom is, csak így szombat reggel az Il Balletto di Bronzo muzsikája nehogy megfeküdje a gyomrotokat. Az YS c. lemezükről van szó 1972-ből, ami nem könnyen emészthető anyag, energetikus, összetett, sokszor disszonáns, billentyű-gitár alapú zene.
Hasonló stílusú, de visszafogottabb az Osanna nevű banda Milano Calibro 9 (filmzene, 72), és Palepoli (73) c. lemeze. A különböző stílusok sajátos olvasztótégelye ez a zene, amelybe belefér a jazz, a blues, a rock és a klasszikus zene is.
Heed Thesis rendszer