Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tömör réz vezető + oliva olaj???

Nem néz ki rosszul.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Eqx »

VDH D102 nekem is van...Mit érdemes tudni róla, hááát...Szerintem nem rossz kábel, de nem is mondanám túl jónak sem...Kicsit kisimítja a hangot , és picit keni is, de gyári kábeleknél ezért az árért ez megbocsájtható...Viszont nagyon nyugodt hosszan hallgatható hangja van...Izgága rendszerekbe még jól is jöhet...De helyette inkább az egyel nagyobb kábelét javaslom a Combination amit tudok ajánlani, mert nem sokkal drágább és jobb hangú darab...De ha most kérdezel akkor ezek helyett van egy First a Vaterán 20 ezer forint, arra lecsapnék.
Ezeket ebay-en néztem össze, árak fölülről lefelé $80-$60 szállítással, tehát 15E alatt.
Az alapelképzelés egy Excalibur, mert azt valahogy legalább ki is tudnám próbálni, de
azért még érdekelnek az alternatívák is.

Belinkelem miket találtam, aztán lehet véleményt nyilvánítani
Ezek ár szerint nincsenek sorba rakva

Ezüst kábel ezüst RCA-val

Talán vörösréz? Vagy miből lehet?

OFC kábel Audioquest Niagara RCA-val

Tömör réz vezető + oliva olaj???

Van den Hul

Ezüst/réz vezető szép RCA csatikkal

Ortofon OFC 8N A2000 kábel vörösréz RCA-val

Audioquest King Cobra

Tiszta 6N rézkábel ezüstözött RCA csatikkal

Furutech Alpha AudioQuest Colorado csatikkal

Acousic Research AR Master

Réz kábel réz csatikkal

Ezüstözött szalag kábel tömör réz RCA-val

Színezüst kábel 24k aranyozott RCA-val

Ennyit tettem megfigyelt aukciók közé. Vasárnap estig nem leszek, remélem jó sok hozzászólás születik majd

Rediscover music

Vendég

Kábelezzünk

Furutech Alpha RCA kábel - mit érdemes tudni róla?
Pontosabban:

Furutech Alpha RCA kábel - audioquest csatlakozókkal
VAN DEN HUL D102 MKIII RCA kábel
Audioquest Diamondback RCA kábel
Audioquest King Cobra RCA kábel
Audioquest Copperhead RCA kábel

Mit érdemes tudni róluk?

VDH D102 nekem is van...Mit érdemes tudni róla, hááát...Szerintem nem rossz kábel, de nem is mondanám túl jónak sem...Kicsit kisimítja a hangot , és picit keni is, de gyári kábeleknél ezért az árért ez megbocsájtható...Viszont nagyon nyugodt hosszan hallgatható hangja van...Izgága rendszerekbe még jól is jöhet...De helyette inkább az egyel nagyobb kábelét javaslom a Combination amit tudok ajánlani, mert nem sokkal drágább és jobb hangú darab...De ha most kérdezel akkor ezek helyett van egy First a Vaterán 20 ezer forint, arra lecsapnék.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Pontosabban:

Furutech Alpha RCA kábel - audioquest csatlakozókkal
VAN DEN HUL D102 MKIII RCA kábel
Audioquest Diamondback RCA kábel
Audioquest King Cobra RCA kábel
Audioquest Copperhead RCA kábel

Mit érdemes tudni róluk?

Rediscover music

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó

Kábelezzünk

Rediscover music

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 426

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: greenbio »

Sziasztok!

Le szeretném cserélni a tűzálló kábelemet egy kicsit jobbra. Nagyobb teret es részletesebb hangképet szeretnék az új kábeltől.
Elég jókat olvastam a Chord Carnival Silver Plus-ról. Nektek mi a vélemenyetek? Esetleg valami alternatíva? Nagyjábol a Chord ára körül kellene valami.

Köszönöm

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Megértem, köszönöm és elfogadom amit írtok (sokat tapasztalt és tudó emberek), de a dolgokat a helyükön kellene kezelni...
Vagy mégsem!?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Kábelezzünk

Na akkor helyesbítek,mert én írtam hüjjét:nem telefon,hanem vmi orosz katonai rádióskábel lenne ez asszem.
Ezt nem ismerem. Az ezüstözött, egyáltalán, a tömör galvánbevonatos drótokat, kábeleket sosem találtam kiegyenlitettnek. A selyem szigetelés és a kor biztosan nagyon sokat számít. Persze abból is van többé és kevésbé. A >20 éves szürke telefonkábel nem túl nagy szám, de megdöbbentően kiegyensúlyozott és dinamikusabb a többi olcsó drótnál. A vastagsága miatt önmagában véve csöves belső kábelezésre (jelútba nem igazán), esetleg tömör kettős kábelezésnél a magas szekcióhoz alkalmas.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6566

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

A telefon kábel alatt a szürkefonatos külső szigetelésű kábel értendő,amiben belül egy csavart merev réz érpár (tehát két drót)fut,és elég vastagon van ezüstözve?Ha jól tudom ezeket régen telefonközpontokban használták.
Biztosan nem, mert ez nem "igazi" kábel, csak kettős vagy hármas vezeték, ami akkor csavart, ha összecsavarod, a rézdróton pedig nem volt semmiféle galvánbevonat, csak vékony oxidréteg, furcsa módon már új korában is. 0.5 és 0.8mm-es vezetővel gyártották, legutóbb szerintem az elmúlt évezredben. Használták ezt az átkosban mindenre, a mekkmesterek még lámpazsinórnak is, mert olcsóbb volt a szabvány kettős szigetelésűnél:-)

Na akkor helyesbítek,mert én írtam hüjjét:nem telefon,hanem vmi orosz katonai rádióskábel lenne ez asszem.Az egyik nagy DIY-s cimborám szok ilyeneket kiturkálni laktanyák elbontásából.Ez ha jól tudom a volt szabadszállási orosz laktanya bontásából származik-a végén nagy 6.5-es mono jack dugó volt.Sajnos csak 80-90 cm-es darabok voltak belőle mert ott valaki elvagdosta az összeset.A szálakon selyem szigetelés a szürke alatt,aztán valami fólia és az alatt vmi lakkozás is van.Hangra sztem naon jó,ebből csináltam ic-t,ez viszi a dac analóg kimenetéről a jelet az erőlködőre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Kábelezzünk

A CAT7 sem mindegy milyen, létezik ebből is több fajta....
Akárcsak tűzállóból, dehát ezt már néhai leírta. A zeneiségük közt sem kicsi különbség. 6242Y-ból is az a jó, ami a Pirelli által felvásárolt angol gyárban készül (gyártják máshol is az Egyesült Királyságban, a szigetországon kívül). CAT-ból egyébként csak a vékonyabb vezetőerű faliból készült hármasfonatot éreztem valamelyest hallgathatónak. A gyártás helye a legfontosabb, utána jön a szigetelés anyaga...

Vendég

Kábelezzünk

A CAT7 sem mindegy milyen, létezik ebből is több fajta....A másik ami nem mindegy, h miként van előkészítve zenehallgatásra...Nem szeretném senkinek sem osztani az észt, de bizony tud baromi jól szólni, csak ésszel kell dolgozni vele és a megfelelőt használni...

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Szerintem azért egy dedikált hangfalkábel felismeréséhez nem kell olyan nagy tudás És nem mindíg az ár számít.
Jó példa pont az én nem túlárazott kábelem, amit azért a CAT-nál sok CATegóriával éreztem jobbnak 

Ritkán, de előfordul, h nem (teljesen) értünk egyet.
Én az elmúlt bő egy hétben egy CAT7-ből készített kábelt használok egy rendszerben a Neotech NS - 1456 helyett és úgy tűnik, h semmiben nem gyengébb, viszont felbontásban és tisztaságban jobb. (az NS 1456 legnagyobb gyengéje a magas tartomány enyhe fátyolossága)

Az
NS-1456 jelenleg több mint 12ezer/méter áron kapható.

Mivel csak ezzel a "speciális", (a készítője szerint) alaposan feljavított CAT7 kábellel volt dolgom, ezért nem azt akarom mondani, h a CAT7 kábelek mind számomra tetszőek, hanem, h nekem tetsző ilyen típusú kábel.

(ezt lehet, h túlmagyaráztam, de ezzel hallottad Te is múlt héten nálam azt a jó kis zenét, amit hoztál, és biza a kiállítás utáni napokban meg is foglak végre látogatni - még ha olyan közel is laksz )

Laci

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

Vendég

Kábelezzünk

Szerintem azért egy dedikált hangfalkábel felismeréséhez nem kell olyan nagy tudás
És nem mindíg az ár számít.
Jó példa pont az én nem túlárazott kábelem, amit azért a CAT-nál sok CATegóriával éreztem jobbnak

Vendég

Kábelezzünk

Egyszer már leírtam, de ismétlés a tudás összes felmenője...Volt annó egy reklám, ami úgy szólt, hogy Cipőt a cipőboltból  :foto:
Jó hogy akkor csak egy bolt vvolt a cipőárusításra, szóval
hangfalkábelnek inkább hangfalkábelt használjunk.
Persze lehet mást is, de a kimenetele kérdéses a minőségi végeredményt tekintve.

Többször is leírtad...

És régebben írta is valaki, hogy a "réz az réz".

De komolyan, ki vagy mi dönti el, hogy egy kábel hangfalkábel?
(Csak nem az ára? )

Senki, mindegyik kábelt ugyan azok a kábelgyártó cégek készítik, csak más nevet tesznek rá, meg más az eljárás jobb esetben...Csak sokan ennek bedőlnek mint szűzlány az első alkalommal...

Vendég

Kábelezzünk

Egyszer már leírtam, de ismétlés a tudás összes felmenője...Volt annó egy reklám, ami úgy szólt, hogy Cipőt a cipőboltból
Persze lehet mást is, de a kimenetele kérdéses a minőségi végeredményt tekintve.

Többször is leírtad...

És régebben írta is valaki, hogy a "réz az réz".

De komolyan, ki vagy mi dönti el, hogy egy kábel hangfalkábel?
(Csak nem az ára? )

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

én egyszer fontam cat 5öt hogy hú de jó.
hát sajnos a sal 2,5 OFC től is rosszab volt számomra.
Lehet járatni kellett volna de kb 5-6 óra után leváltottam.
Lehet a CAT7 már más de nincs türelmem játszadozni vele.
De mondjuk abban is biztos vagyok hogy a mostani front , center kábelemet nem igen tudná überelni szerintem.
Magyarul nekem jó most ahogy van nem variálok mint a kutya a b@száson.

Mostanában csak annak örülök ha leülök zenét hallgatni akkor tetszik ahogy van, a mozi meg egyszerűen lenyűgözö számomra.
Múltkor is teszteltem , volt a transformers 2 mkv anyag.
Jobbik fajta 17 giga és csak angol DTS van 1,5 mbit/sec bitrátával.
És azt vettem észre hogy már fél órája a filmet nézem.

bocs a kitérőért.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Robici »

Én az egyeres kábelezést kedvelem, de régebben kaptam kipróbálásra VibaVoice-tól általa készített CAT7 hangszórókábelt és a saját "csodakábeléből" is (az 50 éves, selyemszigetelésűből). Azoktól én nem voltam hasraesve, egyáltalán nem voltak jobbak, mint az olcsó, egyeres drót - legalábbis nálam. Az a nagyon kevés általam kipróbált sodrott kábel (Neotech valamelyik laposabb verziója, meg olcsó kábelek) mind azonnal és jól hallhatóan rosszabb volt (bár volt, hogy kicsit zsírosabb mélyeket adtak).

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Hát kb. én is így látom a helyzetet. Persze tegyük hozzá, hogy bennem már erős előítéletek dúlnak a tűzálló után. Bárki, bármennyire is fényezi a CAT-et, és társait már nem tudom magam rávenni, hogy vmelyiket is kipróbáljam. Marad a gyári hfalkábel, nem kísérletezek ilyen + olyan kábelekkel, az erre fordítandó pénzt inkább félreteszem vmi elfogadhatóbb gyárira.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

Vendég

Kábelezzünk

Egyszer már leírtam, de ismétlés a tudás összes felmenője...
Volt annó egy reklám, ami úgy szólt, hogy Cipőt a cipőboltból
Nekem a CAT kábelek hangja nagyon nem jön be, olyan sehogyanse szólós.
Persze kehet még egyszerű "lámpazsinórral" is próbálkozni, végülis azzal is megszólal a hangszóró, meg bármi mással is.
A példának még az én Audiolink kábelem szoktam említeni, ami nem egy húmegna kábel, de az aminek mondja magát, hangfalkábel jelölt irányban is meg +/- ban is.
A 2*4 és 2*2,5 kábelek 2*3,5méter hosszban kicsit volt több tán 6e ft-nál (na nem idén) és ez után pl a CAT kábel szörnyű volt...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Köszönöm a véleményeket és észrevételeket.
Azért én még próbálkozok egy kicsit a dologgal...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

B.A.T.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

A tűzálló nálam is leszerepelt, mégpedig egy nagyon egyszerű okból kifolyólag: hiányzott belőle a zeneiség, az érzelmek, a zene lüktetése. És ez sokkal inkább zavart, mint a magashiány.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

A CAT7-tűzálló kettős valamiféle kombinációját is kipróbálta már?
A Klipsch RF82 vagy fél évig ment úgy hogy felűl az 1200Mhz-es Cat7 alul pedig a 2.5-es tűzálló volt bekötve , így is nagyon meg voltam elégedve a hangjával de aztán jött a Clarus Dimension ami 4x1.5-es nagytisztaságú polírozott réz szilikon csőbe húzva , és ez első hallásra is jobb volt így leváltotta a tűzállót.

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

Vendég

Kábelezzünk

Én sokáig használtam a Tűzállót is, szerintem felejtős minden téren...A CAT7-ből vannak különböző típusú és gyártmányú darabok...Sőt van már 1500Hmz-es is belőle...Én a Leoni kábeleit tudom ajánlani...Szerintem az egyik legjobb CAt kábelek...Ezek közül is a Pe szigetelést, nem pedig a PVC...

Ellentétben az itt olvasottakkal, azt kell mondjam, h egyáltalán nem kevés a mély, és a magasak pedig nagyon korrekt tiszta , részletes hangot nyújtanak általa.

Vendég

Kábelezzünk

Jól értem, hogy ön már kipróbálta azt, amin doky, meg én, meg talán még sokan mások gondolkodnak, hogy a mélyközepekhez, tűzálló, a magashoz meg CAT7?

Beszámolna esetleg erről egy kicsit részletesebben?

Igen , használtam mindkettőt a Cat7(1200) még mindíg be van kötve a Klipsch magasaihoz , kategóriája legtisztább hangú kábele kis mélyhiánnyal , mindenkinek ajánlom kipróbállásra.
A tűzállónál már jobban megoszlanak a vélemények , az 1.5-est jobbnak tartják mnt a 2.5-est , ahogy nő az átmérő úgy csökken a magashang átvitel és mindha romlana a tisztaság is , nagy energiákat tud megmozgatni így a mélyhang hiányos rendszerekben ajánlott kipróbálása (olcsóbb mint egy mélyláda).
Csodák azonban nincsenek , vagy csak ritkán , azek a kábelek kb.500Ft/m. árban elérhetőek 1-2E.Ft/m-ig még versenyben is vannak és nem is szerepelnek rosszul , a 4-5E.Ft/m-es kábel viszont túl nagy falat és egy-két kivételtől eltekintve könyörtelenül földbe döngölik őket.
De senkinek a kedvét nem akarom elvenni a kísérletezéstől , próbálkozzon nyugodtan a kettős kábelezéssel különböző kábelekkel , bizonyára megtalálja a neki tetsző párost.

A CAT7-tűzálló kettős valamiféle kombinációját is kipróbálta már?

Speti53
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Speti53 »

Jól értem, hogy ön már kipróbálta azt, amin doky, meg én, meg talán még sokan mások gondolkodnak, hogy a mélyközepekhez, tűzálló, a magashoz meg CAT7?

Beszámolna esetleg erről egy kicsit részletesebben?

Igen , használtam mindkettőt a Cat7(1200) még mindíg be van kötve a Klipsch magasaihoz , kategóriája legtisztább hangú kábele kis mélyhiánnyal , mindenkinek ajánlom kipróbállásra.
A tűzállónál már jobban megoszlanak a vélemények , az 1.5-est jobbnak tartják mnt a 2.5-est , ahogy nő az átmérő úgy csökken a magashang átvitel és mindha romlana a tisztaság is , nagy energiákat tud megmozgatni így a mélyhang hiányos rendszerekben ajánlott kipróbálása (olcsóbb mint egy mélyláda).
Csodák azonban nincsenek , vagy csak ritkán , azek a kábelek kb.500Ft/m. árban elérhetőek 1-2E.Ft/m-ig még versenyben is vannak és nem is szerepelnek rosszul , a 4-5E.Ft/m-es kábel viszont túl nagy falat és egy-két kivételtől eltekintve könyörtelenül földbe döngölik őket.
De senkinek a kedvét nem akarom elvenni a kísérletezéstől , próbálkozzon nyugodtan a kettős kábelezéssel különböző kábelekkel , bizonyára megtalálja a neki tetsző párost.

Alces-3-6 > Oppo DV980H(hiVOX) > ETHOSZ RTP > Forever CLB > Scrofa Mblock > Clarus Dimension~Cat7 > Klipsch RF82
AlcesOne > CA Azur 840C > Forever XLR > CA Azur 840A~V2 > Nordost-SuperFlatline MkII > Clarus Proteus(hiVOX.mod)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”