Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1024

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: csövi »

A wadia az egy cd lejátszó akar lenni?
Cd játszót értek alatta, de nem én hoztam fel, csövi említi pár hozzászólással korábban. Igaz ő Wadia dac-ról ír.

Wadiát hallotam és nem tetszett...igaz akkor már nagyon Kuzmáztam.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: hifis »

Bocs, lehoako volt az.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Cd játszót értek alatta, de nem én hoztam fel, csövi említi pár hozzászólással korábban. Igaz ő Wadia dac-ról ír.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

lyukadni

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Kezdem sejteni, mire gondolsz. Tehát összehasonlítani szerintem a cd játszót, ha komplett, vagy a cd futómű + dac-ot együtt az egyik oldalról, és a pc rendszer elemeit (mindent belevéve, hiszen másképp nem szól) a másik oldalról lehet.
Nálam sok tagú a pc-s forrás.
Amire ki akartam jukadni, hogy az eddigi tapasztalataim szerint ha pc van a rendszerben, nagyon szűk mesgye az, ahol összeáll jó hanggá a pc-s lánc valamennyi eleme. Vagy döglött a hang, ha a digitítiszt keményen legyűrjük, vagy agresszív, és sok felvétel nehezen hallgatható, mégha nagyon jó zene is az.
És sajnos minden elem számít, beleértve a kábeleket is, sőt minden eleme érzékenyebb a minőségre, illeszkedésre, mint a cd játszónál.
Ezért nálam csak zenelejátszásra van befogva a laptop, bár éppen használhatnám másra is.
Hogy egy példát mondjak. Nekem legjobban audio interfésznek (lehetne hangkártyának is nevezni), a Metric Halo ULN2 készülék jött be. Ennek, én sem tudom miért, van 12V-os és 24V-os tápbemenete is, sőt táp nélkül. a fire-wire vezetéken keresztül a laptopról meghajtva is működik. Nálam csak a 24V-os tápról az igazi, a többi esetben egyszerűen leül a zene, a bugi vugi faktor lényegesen rosszabb, ha nem így használom.
De még mondhatnék számtalan példát, mennyi részlet számít, és többnyire nagyobb súllyal, mint mondjuk cd játszó vonalon.
Második kérdésedre a válasz: Sonic Studio Amarra player Macbook laptopon.

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem értem pontosan a kérdést. Én forrás oldalnak veszek minden egységet az előfokig. Nálam ez most egy laptop ssd winchesterrel, pénzért vett lejátszó szoftver, mert ez nagyon kiugrott minőségben, tehát megérte megvenni, audio interfész és dac. Plusz a külső winchesterek a zenetároláshoz. Ezek együtt, hát le sem merem írni, mennyibe kerültek, de még úgy is meghaladják egy Wadia árát, hogy használtan vett elemei is vannak. De most legalább szól úgy, mint a Wadia. Legalábbis szerintem, főleg, hogy még nem hallottam Wadiát.

Ezt írtad:
"Számítógépből cd játszóval ekvivalens hangot kihozni csak sokszoros áron lehet."

Egy összehasonlításnak csak akkor van értelme, ha csak egy dolog változik egyszerre. Magyarán jelen esetben sem az erősítő, sem a hangfalak, sem a kábelek, esetleg a DAC, ha cd lejátszóét használod különbözik.
Tehát valami olyasmi választ vártam, hogy a számítógéped ennyibe került, és egy olcsóbb/azonos árú CD lejátszó "lenyomta" (ugyanarra a DAC-ra kötve).
Ha nem lapos lenne, akkor úgy lenne korrekt az összehasonlítás, ha csak a hangkártya árát néznéd (már ha van). Hiszen a számítógép nem csak zenehallgatásra van (általában). Így lapossal nehezebb a összehasonlítás. Ha csak zenére használod, akkor oké a teljes árat nézni, bár szvsz nem teljesen korrekt.

Melyik szoftver az?

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Úgy is próbáltad, hogy hangfaltól DAC-ig mindegy ugyanaz, és csak a "futómű" változik?A teljes PC árát hasonlítottad a CD lejátszóéhoz?

Nem értem pontosan a kérdést. Én forrás oldalnak veszek minden egységet az előfokig. Nálam ez most egy laptop ssd winchesterrel, pénzért vett lejátszó szoftver, mert ez nagyon kiugrott minőségben, tehát megérte megvenni, audio interfész és dac. Plusz a külső winchesterek a zenetároláshoz. Ezek együtt, hát le sem merem írni, mennyibe kerültek, de még úgy is meghaladják egy Wadia árát, hogy használtan vett elemei is vannak. De most legalább szól úgy, mint a Wadia. Legalábbis szerintem, főleg, hogy még nem hallottam Wadiát. :taps:

Vendég

Cd játszók

Nyilván saját tapasztalat, amit írtam, és sok felvétel alapján. 6 éve próbálok elfogadható pc rendszert összehozni, egyre több pénzért. Most érzem úgy, hogy már nekem nem rossz. Eközben meghallgattam sok audio interfészt, dac-ot. Sehol nem lehet kompromisszumot kötni. Ha valami nem stimmel a rendszerben, az agresszív jellege miatt bántóbb, mint más forrásnál. De mégegyszer, ez az én véleményem.
Úgy is próbáltad, hogy hangfaltól DAC-ig mindegy ugyanaz, és csak a "futómű" változik?
A teljes PC árát hasonlítottad a CD lejátszóéhoz?

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Számítógépből cd játszóval ekvivalens hangot kihozni csak sokszoros áron lehet.De lehet!

Ezt azért kontrázom, azt a részét, hogy drágább egy pc + dac, mint a vele azonos hangminőségű cd játszó. Szerintem fordítva.
Nem lehet eleget hangoztatni, hogy mennyire számít a hardveren kívül a szoftver is! Ha szarul grabbelték a cd-t, akkor persze hogy nem fog megfelelően szólni.

Nyilván saját tapasztalat, amit írtam, és sok felvétel alapján. 6 éve próbálok elfogadható pc rendszert összehozni, egyre több pénzért. Most érzem úgy, hogy már nekem nem rossz. Eközben meghallgattam sok audio interfészt, dac-ot. Sehol nem lehet kompromisszumot kötni. Ha valami nem stimmel a rendszerben, az agresszív jellege miatt bántóbb, mint más forrásnál. De mégegyszer, ez az én véleményem.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5306

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Számítógépből cd játszóval ekvivalens hangot kihozni csak sokszoros áron lehet.De lehet!

Ezt azért kontrázom, azt a részét, hogy drágább egy pc + dac, mint a vele azonos hangminőségű cd játszó. Szerintem fordítva.
Nem lehet eleget hangoztatni, hogy mennyire számít a hardveren kívül a szoftver is! Ha szarul grabbelték a cd-t, akkor persze hogy nem fog megfelelően szólni.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

de akkor miért nem az LP hallgatod ...(ja persze ha nem a tiéd és nem beszerezhető az az Lp akkor már nagyon is látom értelmét a digitalizálásnak.)
Valóban, többnyire kölcsön adott lp-t digitalizálok. De legtöbbször nem csak magamnak, hanem aki kölcsön adta az lp-t, az is elkéri a felvételt.

Persze, azért az öreg Lpben még sok tartalék rejlik. Tud meglepetést okozni egy digitális hanghoz szokott fülnek is.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

de akkor miért nem az LP hallgatod ...(ja persze ha nem a tiéd és nem beszerezhető az az Lp akkor már nagyon is látom értelmét a digitalizálásnak.)
Valóban, többnyire kölcsön adott lp-t digitalizálok. De legtöbbször nem csak magamnak, hanem aki kölcsön adta az lp-t, az is elkéri a felvételt.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Szerintem azért nem rossz elfoglaltság például Lp-ket digitalizálni 24bit 96KHz-en.Utána visszahallgatva a jó minőségű pc láncon, lehet csodálkozni, hogy vajon hány cd felvétel tud így szólni. Szóval azért örömök vannak itt is.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Fú, csövi, most látom csak a láncod leírását. Impresszív... :taps: :kiraly:  
Még a denis nélkül is...

Most már az 1100-on is van USB-d? És megérte?

Az nincs USB ...sőt az összes többi is ki van kötve csak az előbb emlitett AES/EBU a kapcsolat van.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Szerintem azért nem rossz elfoglaltság például Lp-ket digitalizálni 24bit 96KHz-en.
Utána visszahallgatva a jó minőségű pc láncon, lehet csodálkozni, hogy vajon hány cd felvétel tud így szólni. Szóval azért örömök vannak itt is.

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ezt minden oldalról alátámasztom én is! :baby:

És gyakran mindegy, hogy melyik rendszer (gép+dac, ill. CD+erősítő) melyiknek a többszörös értékével ekvivalens... :taps: :kiraly:

Ez olyan, mint amit Laudrup (asszem ő) mondott a fociról... Szaladgálás, 90 perc, oszt a németek nyernek. Ugyanez nálunk: "Van 2 rendszered, oszt amelyikre rádugod a Wadia DACot, az nyer." (Igen, Parasound is lehet, csak azon nincs gyári USB (1000, 1100))

Elég eccerű? :lol!:

...de van rajt profi módon kiépítet AES/EBU és a futóművön is.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Fú, csövi, most látom csak a láncod leírását. Impresszív... :taps: :kiraly:

Még a denis nélkül is...

Most már az 1100-on is van USB-d? És megérte?

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Ezt nem kétlem csak azért az árért én szívesebben nyitogatom pl.:egy Lurne Mephisto tetejét és pakolom a meglévő lemezeimet. De persze akinek nincs gyűjteménye és inkább letöltögeti a lemezeket nincs is más út, mint a számítógéphez kötött zenehallgatás.
Persze ez csak az én véleményem.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Ezt minden oldalról alátámasztom én is! :baby:

És gyakran mindegy, hogy melyik rendszer (gép+dac, ill. CD+erősítő) melyiknek a többszörös értékével ekvivalens... :taps: :kiraly:

Ez olyan, mint amit Laudrup (asszem ő) mondott a fociról... Szaladgálás, 90 perc, oszt a németek nyernek. Ugyanez nálunk: "Van 2 rendszered, oszt amelyikre rádugod a Wadia DACot, az nyer." (Igen, Parasound is lehet, csak azon nincs gyári USB (1000, 1100))

Elég eccerű? :lol!:

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

Számítógépből cd játszóval ekvivalens hangot kihozni csak sokszoros áron lehet.
De lehet!

csövi
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Köszönöm mindenkinek, aki a pioneer pd-s802 vásárlására bíztatott! Egész más róla zenét hallgatni, mint laptop+USB dacról. Újra fedezem fel a lemezeimet, és én még azt hittem, nem lesz sosem többet CD játszóm!

Bizony sajnos, amiket eddig hallottam számgépes forrást azok messze elmaradtak a pioS6+parasound párosomtól. Igaz ezek is fel vannak húzva picit K.Z. (soner) által.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 207

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: merida »

Cambridge Audio azur 840
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2 - Rel T/9X

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

Cd játszók

Egyébként, nem kizárt, hogy lehet jobb minőségű egy laptop+USB dac páros a CD-nél, de nem 20 ezer forintból, amennyibe ez a pörgettyű került. :taps: Ebben az árban benne van a kiváló Pulseflow DAC, aminél (ennyiből) nem építek jobb USB dacot az tutkó!

Tudom, mert megpróbáltam!

Van CD, erősítő, hangfalak, minden. :kiraly:

Mosmá' csak a kábelkáosz szippanthat be...

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Egyébként, nem kizárt, hogy lehet jobb minőségű egy laptop+USB dac páros a CD-nél, de nem 20 ezer forintból, amennyibe ez a pörgettyű került. :taps: Ebben az árban benne van a kiváló Pulseflow DAC, aminél (ennyiből) nem építek jobb USB dacot az tutkó!

Tudom, mert megpróbáltam! :kiraly:

Vendég

Cd játszók

Köszönöm mindenkinek, aki a pioneer pd-s802 vásárlására bíztatott! Egész más róla zenét hallgatni, mint laptop+USB dacról. Újra fedezem fel a lemezeimet, és én még azt hittem, nem lesz sosem többet CD játszóm!

Örülök, h tetszik...Jó gépek voltak ezek.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”