Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hivox Tuning

Moderátor: fülelek

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5149

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok, 
A hangfaltuningal kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1. Ha nem tetszik a tuning után a doboz hangja a kuncsaftnak (Butfülű mint én), akkor mi a helyzet?
2. Olvastam, hogy pakoltok bele belső merevítéseket, az a kérdés, hogy ezeknek a hatását számoljátok? (Belső térfogatcsökkenés, ez miatti mélykiemelés) Reflexnyílást hangoljátok hozzá utána? A doboz saját lesugárzott hangja elmegy a merevítésektől magasabbra, általában az átvitelben ez, hogy jelentkezik?
3. A hangváltóban csak a kondicserét csináljátok, vagy esetleg mást is?

1. Ha nem tetszik, nem kell kifizetni a tuningot, vissza nem csinálunk semmit.(Ilyen eset még nem fordult elő)
2. Merevítést csak akkor teszünk bele, ha muszáj. A merevítő elemek elhanyagolható térfogatcsökkenést okoznak, az eredeti verzióhoz képest lényegesen több és minőségi csillapítóanyag viszont kvázi térfogatnövekedést okoz, tehát a basszus egyszerre javul mennyiségileg és minőségileg is.
3. A hangváltóban a változtatások az adott típustól függenek, nem lehet általánosítani.
A kábelezés 99%-ban cserére szorul.

Smiler
Isten Hozott! :)
Értékelés: -1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Smiler »

Sziasztok,

A hangfaltuningal kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1. Ha nem tetszik a tuning után a doboz hangja a kuncsaftnak (Butfülű mint én), akkor mi a helyzet?
2. Olvastam, hogy pakoltok bele belső merevítéseket, az a kérdés, hogy ezeknek a hatását számoljátok? (Belső térfogatcsökkenés, ez miatti mélykiemelés) Reflexnyílást hangoljátok hozzá utána? A doboz saját lesugárzott hangja elmegy a merevítésektől magasabbra, általában az átvitelben ez, hogy jelentkezik?
3. A hangváltóban csak a kondicserét csináljátok, vagy esetleg mást is?

2.0: DENON DAC, DIY erősítő/NIVS V3 Full MOD, Tekercshuzal hangfalkábelnek (2x1,5+1x2,5mm2) DIY hangfalak! 5.1: Leredukálva 2.0-ra Hangdobozok=Diplomamunka!
Tápkábelek: 3x1,5MT
Interconnect: 2,5mm2 tekercshuzal Amphenol csatikkal!

Moha1976
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 14

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Moha1976 »

Szia Fülelek!

Erősítő tuningot is vállaltok? Konkrétan egy NAD C370-esről lenne szó (érdemes é ezt tunningolni). Jöhet priviben is.

Előre is köszi a válaszod!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: earforce »

Ez is CAT 7 !! Zoli (fülelek) tudom, hogy ti is használtok cat kábelt ha érdekel mit hoz ki belőle ez a formáció szívesem beviszem hozzátok, hogy teszteljétek a kicsikéimet.Az én DP880A hangfalam is HIVOX tuningos és nagyon meg vagyok vele elégedve.

uhh, ezekkel a kábelekkel is volt ám szöszmötölés
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

elias71
Értékelés: 1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: elias71 »

Ez pedig a táp.

elias71
Értékelés: 1

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: elias71 »

Ez is CAT 7 !! Zoli (fülelek) tudom, hogy ti is használtok cat kábelt ha érdekel mit hoz ki belőle ez a formáció szívesem beviszem hozzátok, hogy teszteljétek a kicsikéimet.
Az én DP880A hangfalam is HIVOX tuningos és nagyon meg vagyok vele elégedve.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Lenne egy kérdésem.Jm Lab chorus 715-öst tuningoltatok e már, ha igen miben lett jobb a hangja?
Ha elvinném egy tuningra hozzátok, és nem a cat7-es kábelekkel kérném hanem a van den hul-al az átkebelezést akkor mennyibe kerülne?
köszönöm a választ

A tuning komplex dolog, nemcsak a kábeleket érinti.
Megcsinálhatjuk hozott drótokkal is, ám az ár ugyanannyi marad...

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 250

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: muzsikpeti »

Lenne egy kérdésem.
Jm Lab chorus 715-öst tuningoltatok e már, ha igen miben lett jobb a hangja?
Ha elvinném egy tuningra hozzátok, és nem a cat7-es kábelekkel kérném hanem a van den hul-al az átkebelezést akkor mennyibe kerülne?
köszönöm a választ
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Emotiva RMC1, Rotel Rmb1095 és Rmb1075, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Ha biampba szeretném használni a hangfalat akkor a magasnak érdemes volna az erősítőig azon a vékony fehér kábelen (ezüstözött?) vinni vagy jó annak is a CAT7?
CAT7 mehet 6+2 szál
2x3 a mélyre, 2x1 a magasra

Vendég

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha biampba szeretném használni a hangfalat akkor a magasnak érdemes volna az erősítőig azon a vékony fehér kábelen (ezüstözött?) vinni vagy jó annak is a CAT7?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Más forrasztó anyagot?Talán valami ezüst tartalmút?

Nem használunk ezüst tartalmú forraszanyagot, hanem inkább néhány százalék Cu

Vendég

Hivox Tuning

Bár a W2 is szép hangú ,de én a kicsivel több be kerülő ,DP 880A-t tuningoltatnám,mert sokkal komolyabb hangzást ad, nem sokkal több pénzért.(jó tudom, W2-d van nem DP880A-d...csak úgy mondtam...mert hallottam egymás mellett őket,egy rendszerben )

Amit Zoli hallott anno tuningolt W2-est, az a múlt. A tuningot továbbfejlesztettük, a mélysugárzó membránja kapott egy réteg kenceficét, amitől kisebb lett a torzítása és dögösebb a mélyhang átvitele. A csatlakozók is kaptak némi kezelést, és más forrasztó anyagot használunk.

Más forrasztó anyagot?Talán valami ezüst tartalmút?

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 432

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: theo »

kedves Fülelek! 
érdemes-e tuningolni egy sound art w2-t?

üdv

Üdv.

Ma volt szerencsém meghallgatni egy ilyen dobozt (tuningoltat) és mondhatom, hogy ár/érték arányban :taps:
(rögtön hozzá tenném tuning nélküli változatát még nem hallottam)

Azt már le sem merem írni milyen hangfalat tolt le a pályáról (főleg akkor amikor be tettük az Andrea Bocelli cd-t. nos ott nagyon elvérzett a másik) mert akkor nagy cirkusz lenne itt :kiraly:
Nos lényeg ami a lényeg ilyen hangot ilyen áron hát...... nehéz űberolni. (mármint újban)
(ha jól tudom tuninggal 60-65e Ft.-ba kerül)

(azért azt szeretném még megjegyezni, hogy akusztikus (Eric Clapton) és "komoly" zenén (Bocelli) hallgattuk)

Nos nem hájpolom tovább hanem inkább hallgassátok meg. (ja és addig érdemes amíg ott van az a bizonyos hangfal)

Vendég

Hivox Tuning

Olyan kérdésem volna,hogy múltkor vettem itt egy CAV hangfalpárt ami Hivox tuningos és valamilyen CAT7 kábel van benne.Ugyan ilyen kábelt szeretnék az erősítő és a hangfal közé is.Hol lehet ilyent kapni?
szerintem kérdezd meg őt (Szabó Zoltán) telefonon:

link

[ 06-20-97-89-791 ]

Ezt én is tudom csak reméltem,hogy ide is válaszól akár privát üzenetbe.

Mile kft. 1104 Budapest, Mádi u. 52.
Unitronic LAN1200MHZ
kb.700Ft/m

Köszönöm

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Olyan kérdésem volna,hogy múltkor vettem itt egy CAV hangfalpárt ami Hivox tuningos és valamilyen CAT7 kábel van benne.Ugyan ilyen kábelt szeretnék az erősítő és a hangfal közé is.Hol lehet ilyent kapni?

link

[ 06-20-97-89-791 ]

Mile kft. 1104 Budapest, Mádi u. 52.
Unitronic LAN1200MHZ
kb.700Ft/m

Vendég

Hivox Tuning

link

[ 06-20-97-89-791 ]

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

link

[ 06-20-97-89-791 ]
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Hivox Tuning

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Bár a W2 is szép hangú ,de én a kicsivel több be kerülő ,DP 880A-t tuningoltatnám,mert sokkal komolyabb hangzást ad, nem sokkal több pénzért.(jó tudom, W2-d van nem DP880A-d...csak úgy mondtam...mert hallottam egymás mellett őket,egy rendszerben )

Amit Zoli hallott anno tuningolt W2-est, az a múlt. A tuningot továbbfejlesztettük, a mélysugárzó membránja kapott egy réteg kenceficét, amitől kisebb lett a torzítása és dögösebb a mélyhang átvitele. A csatlakozók is kaptak némi kezelést, és más forrasztó anyagot használunk.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

Ha DP 880A-ra gondolsz nálam még van egy pár szűzies.
hivox tuninggal nagyon jó :taps:

Még nem volt tuningolva, bontatlan. De kaphat tuningot fülelektől.

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

hivox tuninggal nagyon jó

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

igen csak az a baj hogy a dp880 elfogyott...

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

igen csak az a baj hogy a dp880 elfogyott...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Hivox Tuning

Sokhangszeres zenét, főleg hangosan (nagyzenekar, dixieland, stb.) sokkal élethűbben tud megjeleníteni egy háromutas hangsugárzó, mint egy kétutas doboz.
Kamara műfajban valóban legalább olyan jó a W2, mint a DP880A.

turizoli
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Hivox Tuning

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Én még azonos áron is inkább a W2 mellett döntenék. A CAV magasai nem olyan jók, és alig megy mélyebbre álló dög létére.
Én csak azért mondtam ,mert akkor én így hallottam...Nekem akkor a DP880A jobban tetszett mert sokkal kiegyenlítettebb volt a hangja.De ez az én ízlésem...hozzáteszem.

Lezárt

Vissza: “Dunaudio (Ex hiVOX)”