Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
ValhallA világa
Moderátor: ValhallA
Üdv.
Ma megérkeztek hozzám az új kábelek :taps:
Az első benyomás: szépek :kiraly:
Bekötve a gépekbe a legelső ami hallható, hogy testesebb lett a zene .
A többit majd hosszabb hallgatózás után. (ami éppen folyamatban van )
De inkább dobok egy-két képet a kelgyókról:
kicsomagolás után:
ValhallA világa
Üdv.
Ma megérkeztek hozzám az új kábelek :taps:
Az első benyomás: szépek :kiraly:
Bekötve a gépekbe a legelső ami hallható, hogy testesebb lett a zene .
A többit majd hosszabb hallgatózás után. (ami éppen folyamatban van )
De inkább dobok egy-két képet a kelgyókról:
kicsomagolás után:
- ValhallA
- Tizezresek klubja
- Értékelés: 7023
ValhallA világa
Köszönöm mindenkinek a kérdéseket,hozzászólásokat,pozitív véleményeket. :taps: :kiraly:
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
ValhallA világa
Gyors kiszolgálás, profi csomagolás és szép, igényes kivitel!
Azon kevesek közé tartozik,akire azt lehet mondani,hogy profi
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
ValhallA világa
Sziasztok!
Ma érkezett meg a tápkábelem ValhallA mester fórumtársunktól.
1 m-es CuIV Reliticse IEC aranyozott dugóval és Iego cryo csatlakozóval.
Gyors kiszolgálás, profi csomagolás és szép, igényes kivitel!
De a lényeg a hang ugyebár :kiraly:
Első hallásra, extra szűzen is érezni a változást. Dinamikusabb, élettel-telibb, tisztább a rendszerem hangzása és mintha részletgazdagabb is lenne.
Fotót csináltam, de gyér lett. A kábel pedig használatban van Egy ideig nem is lesz kihúzva, az biztos :taps:
Köszönöm ValhallA!
ValhallA világa
Üdv. mester én is küldtem egy privit.
ValhallA világa
Valhalla Mester!
Én is küldem egy érdeklődő privit neked!
Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.
ValhallA világa
igazán megérdemelnél egy kereskedői topicot....
csomagolás technikát pedig taníthatnád a ker.főiskolán
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
ValhallA világa
Mit lehet tudni a képen látható CuIII-ról?
Mint pl. tisztasága, paraméterei?
Üdv: Szabek
-6N tisztaságú 9mm² réz vezetők
-Polyethilen és pamut szigetelés
-D= 22mm
A képen egy frissen elkészült schuko aljzatokkal szerelt elosztó.
Üdv!
A Schuko aljzatokkal készült elosztóról mit kell tudni és mi az ára?A választ előre is köszönöm és jöhet priviben is.
- vm69
- V.I.P.
- Értékelés: 113
ValhallA világa
Sziasztok!
Nagy örömömre megérkeztek ValhallA mester által készített Hangfalállványaim.
Először is a látvány és a minőség csillagos 5-s,gyönyörűen illeszkedik a bútorainkhoz.
Ahogyan ráhelyeztem a dobozaimat teljesen megváltozott a hangjuk,letisztultabb,részlet gazdagabb lett,eltűntek a búgó mélyek és kerekebb lett,
több hallgatás után kissé fárasztó volt hallgatni
de az állványoknak köszönhetően már ez nem így van,ugyan is nyugodt kellemes hangja lett,de nem untató.Úgy,hogy szerintem 2 hét üzletekbe járkálás keresgélés
után örülök,hogy ValhallA-tól rendeltem meg az állványaimat sőt kiváló érték arány.
Ja még el nem felejtem a tüske védők is nagyon patentok!
Szóval akinek monitor állványra van szüksége ne habozzon ValhallA (Ákos) nagyon korrekt és jó szakember is azaz MESTER! :taps: :kiraly:
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Köszi Zolio!
A véleményedet olvasva megfogalmazódott bennem az alábbi kérdés.:
Lehetséges,hogy Maksa Zoltán humoristához van szerencsénk álnéven...? :taps:
"Akinek humora van, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes" (Peterdi Pál)
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
ValhallA világa
Kedves Fórumtársak! Mindenek előtt néhány dolgot leszögeznék:
1.: Sokak számára biztosan feltűnik majd a fogalmazásom pongyolasága, bő lére eresztése és szánalmas humora. Ezúton is elnézést kérek mindenkitől aki úgy gondolja: "ez minek jött a világra"
2.: Műkedvelő hi-fi és házimozi rajongó vagyok, véleményem szubjektív
3.: Nem állok semmilyen rokoni kapcsolatban Valhallával, s nincs közös leányvállalatunk sem, viszont...
van egy pár 602s3 állványom, egy db CuIII+, CuAgII, AgII kábelem és egy 8-as elosztóm is a topik címadójától.
A kűlcsínről: minden amit eddig láttam és ami a birtokomban van rendkívül igényes, sok gondossággal és nem utolsó sorban nagy szeretettel elkészített termék. Robosztus és jó minőségű anyagok, szakszerű kivitelezés (ez csak feltételezés részemről, hiszen az áramról csak annyit tudok, hogy többször adott nekem melég ételt, mint anyám és a feleségem együttvéve - viva la microwave!)
A belbecsről: az állvány nagyon csendes jószág, bejáródás után minden zokszó nélkül viseli a hátára biggyesztett bowert, fogyasztása két-három hetenként egy kis clean meg szilvia. A hangra nem tudom milyen hatása van, mert ahogy megvettem a hangfalat, mindjárt rá is tettem, s azóta csak szól, szól, szól...
Elosztóról és a kábelekről: A célom az volt, hogy "a faltól a forrásig, ill. a végfokig" a lehető legjobb (a mostani pénztárcámhoz mérten) utat biztosítsam az elektronoknak, hamár mindenáron vándorolni szeretnének. Először a két tápkábel jött meg (CuAgII, AgII, jól becsomagolva, leírással) melyek egyik végét egy Belkin elosztóba, a másikat egy cd/sacd lejátszóba és egy jó minőségű hm erősítőbe csatlakoztattam. Azonnal észlelhető volt a változás. Megnövekedett tér, tisztább részletgazdagabb és nem utolsó sorban dinamikusabb hangzás. Ilyenkor sóhajt fel a szkeptikus: Phü, ezt megúsztam - legalább nemcsak szép, meg hosszú, meg vastag... Ám az igazi meglepetés csak ezután ért: megérkezett ugyanis az új elosztóm (ami nagy, nehéz és fekete) és a betápkábel (CuIII+). A dinamika, a felbontás és a tér újabb dimenziókba emelkedett. Ez nem azt jelenti, hogy az elosztó egymaga csodát tett, csupán annyit, hiába van jó tápkábelem, ha az előtte lévő hardverek még gyenguszkák (persze ezt a "nagy öregek" tudják és mondják is - de kit érdekel).
Összegzés: Írhattam volna, hogy éteri magasságokba jutott a rendszerem, és ha csak bekapcsolom, kinyílnak a virágok a balkonon, áradozhatnék órákon át a hangfalakról leváló zenéről, űberbrutál sávszélekről, a cin cincogásáról, mint egy betépett soiré a répcelaki kannás vinkóról (elnézést, ha valakit megbántottam volna, az általam igen nagyra becsült Répcelak polgárai közül) Ehelyett csak annyit teszek, hogy megköszönöm Valhallának a lelkiismeretes munkáját és abbahagyom a szófosást.
PS: Arra azért mindenki számítson, ha egy kábel úgy néz ki mint egy anakonda, úgy is fog viselkedni.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Köszi Acus a pozitív véleményt! :taps:
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Kábel ügyben kerestelek,privi :taps:
Érdeklédősedet megköszönve,írtam választ.
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
-6N tisztaságú 9mm² réz vezetők
-Polyethilen és pamut szigetelés
-D= 22mm
A képen egy frissen elkészült schuko aljzatokkal szerelt elosztó.
ValhallA világa
Kábel ügyben kerestelek,privi
ValhallA világa
Ismét
ValhallA világa
Küldtem érdeklődő privit.
Köszi!
ValhallA világa
Sziasztok!
Két hete felkeresett egy fórumtársunk:
Szia!
Kérdezni szeretném milyenek Valhalla hf..állványai és milyen dobozzal használod ? ”.......”
Köszi
Üdv!
Én pedig válaszoltam neki:
Szia,
Elég hosszas utánajárással választottam ezeket az állványokat, de elég könnyű dolgom is volt. Mert amit itt Magyarországon állványokat kapni lehet, silánynál is silányabb minőségűek aranyáron. Ami meg nem aranyáron van az hétköznapian szar.
Az állvány minősége első osztályú felső kategóriás. Gyönyörű lakk fekete fényezés, és a kis tüskevédőtalpacskák. Azért írom ezt le mert képen nem mutat akkorát mint élőben.
Valhalla méretre gyártja őket, meg adod a hangfalaid méreteit és aszerint készíti el az állványt.
Ergo, elképzelhetetlen, hogy ne legyen jó Előtte egy ilyen addig megteszi ez is állványom volt, áttetettem az új állványokra és mintha hangfalat cseréltem volna. Hihetetlenül hangzik, de ebben a mondatban van a legkevesebb marketing Valóban álomszerűek:)
Amíg meg nem kaptam én is izgultam hogy vajon milyen lesz, a kocsiból kivéve két sérvem kiújult (csak viccelek) de baromi nehezek, nagyon nagyon nehezek, amint kibontottam lenyűgözött a látvány is de ezt már leírtam.
Az ára ehhez mérten szerintem abszolút reális talán még olcsónak is mondanám de ez neked kell eldöntened.
üdv.: Attila
A hibákért elnézést kérek, esetleges pontatlanságokért is, de szerintem az öröm maximálisan érezhető belőle, amit ezaz állvány okozott.
Reklámnak szánom, mert szeretném ha minden kezdő és nem kezdő hifista, minimum ilyen minőségi szintű állvánnyal rendelkezne Boldogan hallgatná csukott szemmel a zenét, majd amikror kinyitja a száját tátaná el, a gyönyörűségtől!
Bocs ha OFF bocs ha CINK.
Úgy éreztem meg kell osszam, mert elégedett vagyok, napról napra jobban.
Attila
ValhallA világa
Egy rövidebb járatás után már most nagyon tetszik a kábelek "hangja".
A CuAgII-től nagyon tetszik a dinamika ami megjelent a hangban!
Ráadásul tisztább, pontosabb lett a kép.
Csak ajánlom mindenkinek!
Köszi Szabi!
A képen CuIII.
Mester!
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
Köszi Szabi!
A képen CuIII.
ValhallA világa
Üdv. mester ment egy PÜ.
Köszönöm,megtisztelő érdeklődésedet,azóta megválaszoltam.
A képen CuAgII,illetve AGII.
Mester!
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
A képen a falikonzol vázszerkezete,polc nélkül.
A fő tartószerkezet 20x20mm-es alumínium négyzet anyagból,míg a kereszt merevítők,20mm átmérőjű alumínium ötvözet rudakból készültek.
(A konstrukció teljesen hegesztés(feszültség)mentes,mindenhol csavarkötés,ipari Loctite® fémragasztóval fixálva.)
- ValhallA
- Tizezresek klubja
ValhallA világa
És nagyon könnyűt is tudsz építeni? Nem hangszóró alá, hanem készülékekhez.
Üdvözöllek Ear,
Természetesen tudok könnyű anyagokból is építkezni.
Sajnos pofátlanul drágák a jól forgácsolható,kiváló minőségű alumínium ötvözetek,illetve a karbon lapok,csövek,thermoplastik és egyéb műanyagok.
Mivel az országnak gyakorlatilag megszűnt az ipara,(Külföldiek persze vannak,akik szintén külföldről hozatnak alapanyagot maguknak...)sokszor egy szál ötvözetre is,megrendeléstől számítva 4-5hetet kell várni.
Nemrégiben készítettem egy hegesztés mentes,tömör 6061 T6(Ez egy igen merev és antirezonáns anyag.)alumínium ötvözetből készült lemezjátszó falikonzolt,amely vázszerkezete talán még az 2Kg-ot sem érte el.
ValhallA világa
Üdv. ment a viszont válasz is.