Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hivox Tuning
Moderátor: fülelek
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Hivox Tuning
Sziasztok,
A hangfaltuningal kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1. Ha nem tetszik a tuning után a doboz hangja a kuncsaftnak (Butfülű mint én), akkor mi a helyzet?
2. Olvastam, hogy pakoltok bele belső merevítéseket, az a kérdés, hogy ezeknek a hatását számoljátok? (Belső térfogatcsökkenés, ez miatti mélykiemelés) Reflexnyílást hangoljátok hozzá utána? A doboz saját lesugárzott hangja elmegy a merevítésektől magasabbra, általában az átvitelben ez, hogy jelentkezik?
3. A hangváltóban csak a kondicserét csináljátok, vagy esetleg mást is?
1. Ha nem tetszik, nem kell kifizetni a tuningot, vissza nem csinálunk semmit.(Ilyen eset még nem fordult elő)
2. Merevítést csak akkor teszünk bele, ha muszáj. A merevítő elemek elhanyagolható térfogatcsökkenést okoznak, az eredeti verzióhoz képest lényegesen több és minőségi csillapítóanyag viszont kvázi térfogatnövekedést okoz, tehát a basszus egyszerre javul mennyiségileg és minőségileg is.
3. A hangváltóban a változtatások az adott típustól függenek, nem lehet általánosítani.
A kábelezés 99%-ban cserére szorul.
Hivox Tuning
Sziasztok,
A hangfaltuningal kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1. Ha nem tetszik a tuning után a doboz hangja a kuncsaftnak (Butfülű mint én), akkor mi a helyzet?
2. Olvastam, hogy pakoltok bele belső merevítéseket, az a kérdés, hogy ezeknek a hatását számoljátok? (Belső térfogatcsökkenés, ez miatti mélykiemelés) Reflexnyílást hangoljátok hozzá utána? A doboz saját lesugárzott hangja elmegy a merevítésektől magasabbra, általában az átvitelben ez, hogy jelentkezik?
3. A hangváltóban csak a kondicserét csináljátok, vagy esetleg mást is?
2.0: DENON DAC, DIY erősítő/NIVS V3 Full MOD, Tekercshuzal hangfalkábelnek (2x1,5+1x2,5mm2) DIY hangfalak! 5.1: Leredukálva 2.0-ra Hangdobozok=Diplomamunka!
Tápkábelek: 3x1,5MT
Interconnect: 2,5mm2 tekercshuzal Amphenol csatikkal!
Hivox Tuning
Szia Fülelek!
Erősítő tuningot is vállaltok? Konkrétan egy NAD C370-esről lenne szó (érdemes é ezt tunningolni). Jöhet priviben is.
Előre is köszi a válaszod!
Hivox Tuning
Ez is CAT 7 !! Zoli (fülelek) tudom, hogy ti is használtok cat kábelt ha érdekel mit hoz ki belőle ez a formáció szívesem beviszem hozzátok, hogy teszteljétek a kicsikéimet.Az én DP880A hangfalam is HIVOX tuningos és nagyon meg vagyok vele elégedve.
uhh, ezekkel a kábelekkel is volt ám szöszmötölés
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Hivox Tuning
Ez pedig a táp.
Hivox Tuning
Ez is CAT 7 !! Zoli (fülelek) tudom, hogy ti is használtok cat kábelt ha érdekel mit hoz ki belőle ez a formáció szívesem beviszem hozzátok, hogy teszteljétek a kicsikéimet.
Az én DP880A hangfalam is HIVOX tuningos és nagyon meg vagyok vele elégedve.
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Lenne egy kérdésem.Jm Lab chorus 715-öst tuningoltatok e már, ha igen miben lett jobb a hangja?
Ha elvinném egy tuningra hozzátok, és nem a cat7-es kábelekkel kérném hanem a van den hul-al az átkebelezést akkor mennyibe kerülne?
köszönöm a választ
A tuning komplex dolog, nemcsak a kábeleket érinti.
Megcsinálhatjuk hozott drótokkal is, ám az ár ugyanannyi marad...
- muzsikpeti
- Fórumlakó
- Értékelés: 250
Hivox Tuning
Lenne egy kérdésem.
Jm Lab chorus 715-öst tuningoltatok e már, ha igen miben lett jobb a hangja?
Ha elvinném egy tuningra hozzátok, és nem a cat7-es kábelekkel kérném hanem a van den hul-al az átkebelezést akkor mennyibe kerülne?
köszönöm a választ
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Emotiva RMC1, Rotel Rmb1095 és Rmb1075, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable. Nordost qrt 4
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Ha biampba szeretném használni a hangfalat akkor a magasnak érdemes volna az erősítőig azon a vékony fehér kábelen (ezüstözött?) vinni vagy jó annak is a CAT7?
CAT7 mehet 6+2 szál
2x3 a mélyre, 2x1 a magasra
Hivox Tuning
Ha biampba szeretném használni a hangfalat akkor a magasnak érdemes volna az erősítőig azon a vékony fehér kábelen (ezüstözött?) vinni vagy jó annak is a CAT7?
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Más forrasztó anyagot?Talán valami ezüst tartalmút?
Nem használunk ezüst tartalmú forraszanyagot, hanem inkább néhány százalék Cu
Hivox Tuning
Bár a W2 is szép hangú ,de én a kicsivel több be kerülő ,DP 880A-t tuningoltatnám,mert sokkal komolyabb hangzást ad, nem sokkal több pénzért.(jó tudom, W2-d van nem DP880A-d...csak úgy mondtam...mert hallottam egymás mellett őket,egy rendszerben )
Amit Zoli hallott anno tuningolt W2-est, az a múlt. A tuningot továbbfejlesztettük, a mélysugárzó membránja kapott egy réteg kenceficét, amitől kisebb lett a torzítása és dögösebb a mélyhang átvitele. A csatlakozók is kaptak némi kezelést, és más forrasztó anyagot használunk.
Más forrasztó anyagot?Talán valami ezüst tartalmút?
Hivox Tuning
kedves Fülelek!
érdemes-e tuningolni egy sound art w2-t?
üdv
Üdv.
Ma volt szerencsém meghallgatni egy ilyen dobozt (tuningoltat) és mondhatom, hogy ár/érték arányban :taps:
(rögtön hozzá tenném tuning nélküli változatát még nem hallottam)
Azt már le sem merem írni milyen hangfalat tolt le a pályáról (főleg akkor amikor be tettük az Andrea Bocelli cd-t. nos ott nagyon elvérzett a másik) mert akkor nagy cirkusz lenne itt :kiraly:
Nos lényeg ami a lényeg ilyen hangot ilyen áron hát...... nehéz űberolni. (mármint újban)
(ha jól tudom tuninggal 60-65e Ft.-ba kerül)
(azért azt szeretném még megjegyezni, hogy akusztikus (Eric Clapton) és "komoly" zenén (Bocelli) hallgattuk)
Nos nem hájpolom tovább hanem inkább hallgassátok meg. (ja és addig érdemes amíg ott van az a bizonyos hangfal)
Hivox Tuning
Olyan kérdésem volna,hogy múltkor vettem itt egy CAV hangfalpárt ami Hivox tuningos és valamilyen CAT7 kábel van benne.Ugyan ilyen kábelt szeretnék az erősítő és a hangfal közé is.Hol lehet ilyent kapni?
szerintem kérdezd meg őt (Szabó Zoltán) telefonon:
link
[ 06-20-97-89-791 ]
Ezt én is tudom csak reméltem,hogy ide is válaszól akár privát üzenetbe.
Mile kft. 1104 Budapest, Mádi u. 52.
Unitronic LAN1200MHZ
kb.700Ft/m
Köszönöm
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Olyan kérdésem volna,hogy múltkor vettem itt egy CAV hangfalpárt ami Hivox tuningos és valamilyen CAT7 kábel van benne.Ugyan ilyen kábelt szeretnék az erősítő és a hangfal közé is.Hol lehet ilyent kapni?
link
[ 06-20-97-89-791 ]
Mile kft. 1104 Budapest, Mádi u. 52.
Unitronic LAN1200MHZ
kb.700Ft/m
Hivox Tuning
link
[ 06-20-97-89-791 ]
Hivox Tuning
link
[ 06-20-97-89-791 ]
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Hivox Tuning
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Bár a W2 is szép hangú ,de én a kicsivel több be kerülő ,DP 880A-t tuningoltatnám,mert sokkal komolyabb hangzást ad, nem sokkal több pénzért.(jó tudom, W2-d van nem DP880A-d...csak úgy mondtam...mert hallottam egymás mellett őket,egy rendszerben )
Amit Zoli hallott anno tuningolt W2-est, az a múlt. A tuningot továbbfejlesztettük, a mélysugárzó membránja kapott egy réteg kenceficét, amitől kisebb lett a torzítása és dögösebb a mélyhang átvitele. A csatlakozók is kaptak némi kezelést, és más forrasztó anyagot használunk.
Hivox Tuning
Ha DP 880A-ra gondolsz nálam még van egy pár szűzies.
hivox tuninggal nagyon jó :taps:
Még nem volt tuningolva, bontatlan. De kaphat tuningot fülelektől.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Hivox Tuning
hivox tuninggal nagyon jó
Hivox Tuning
igen csak az a baj hogy a dp880 elfogyott...
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
Hivox Tuning
igen csak az a baj hogy a dp880 elfogyott...
- fülelek
- V.I.P.
Hivox Tuning
Sokhangszeres zenét, főleg hangosan (nagyzenekar, dixieland, stb.) sokkal élethűbben tud megjeleníteni egy háromutas hangsugárzó, mint egy kétutas doboz.
Kamara műfajban valóban legalább olyan jó a W2, mint a DP880A.
Hivox Tuning
Én még azonos áron is inkább a W2 mellett döntenék. A CAV magasai nem olyan jók, és alig megy mélyebbre álló dög létére.
Én csak azért mondtam ,mert akkor én így hallottam...Nekem akkor a DP880A jobban tetszett mert sokkal kiegyenlítettebb volt a hangja.De ez az én ízlésem...hozzáteszem.