Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Minden azon múlik, h mik az elvárások, ha nem mozizol csak zenére valóban bűn volt a Yamahát megvenni. Nem azért mert rossz, hanem ezen az áron egy jobb sztereó gépet is vehettél volna.Valóban ahogy blakey is írta ebből is kilehet hozni többet és a maximumot.Kérdés az, h te valóban arra vágysz, az hiányzik? Próbálkozni lehet , csak az mind pénz. Próbáld meg azért meghallgatni más dobozzal, hátha neked az már hoz akkora változást, h együtt tudj vele élni.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Úgyérzem szerencsétlen Yamahának ezzel meg is pecsételődött a sorsa
Azért abból a yamahából még ki lehet hozni valamit. Burr-brown dac van benne, nem olyan rossz, kell hozzá egy jó kábel meg megfelelő hangfal, pl. dali, tannoy és meglátod, hogy mennyire részletes.
Egyébként nekem hm-em van 2 hangfallal és meg vagyok elégedve, persze volt előtte egy jó pár erősítőm meg hangfalam.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: theo »

Tudtok ajánlani v.mi sztereo erősítőt?

Esetleg a NAD amit írtam?

Szerintem a belépő szintű HM. vashoz képest bármilyen sztereó erölködő hatalmas hangbéli javulást fog hozni még ez a "kis" NAD is.

Nem tudom a szokásos kérdéskőrt már fel tette e valaki, hogy mekkora szobába milyen zenékhez kéne elsősorban?

Arexol
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Arexol »

Tudtok ajánlani v.mi sztereo erősítőt?

Esetleg a NAD amit írtam?

Vendég

Philips dc 104-nek elismerés jár....Itt az Erősítő lesz a ludas...Ok a dobozok sem egy mit tudom én mekkora dobás, de a legnagyobb problémákkal a HM erősítők küzdenek.Nagyon alacsony Damping, kevés részlet és dinamika.Yamahák kisebb szériás gépeinél pedig agresszív megszólalás.

Arexol
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tudjátok az, hogy meg vagyok elégedve a hangjával, kicsit sem igaz.
Megvettem az erősítőt, hozzá a dobozokat, szólt mint állat, meg voltam elégedve.
Most egyre inkább ott tartok, hogy szeretném hallani, hogy a zongorán a kalapács húrt üt, a hegedű bekuszik a bőröm alá.
Jelzem azért nem komoly zene szokott szólni a nap 24 órájában.
A hangfalat nagyobb invesztíció nélkül le tudnám most cserélni, utánna az erősítő jön.
Amiért meg is köveztek majd az az, hogy a cd játékos egy Philips dc 104-es...már kapkodom is a fejem, a kövek elől 12 bit DAC tudom...de hallanotok kéne...

Nem szereték vagyont költeni ezekre a cuccokra.

NAD C 315 BEE ?

Vendég

Hallgass meg egy fele ennyibe kerülő sztereó erősítőt, és megfogod hallani mi az amiről szó van.Mondjuk egy régebbi Denont, vagy Luxmant.Meglepődsz, h még ezek a régi sztereó gépek is mennyivel jobb hangot adnak mint a jelenlegi HM erősítőd.Abban sem vagyok biztos, h amit hiányolsz a hangban az a dobozaid miatt vannak.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Kérdés, érdemes lecserélnem a hangfalat valami zeneibbre?
Amennyiben meg vagy elégedve egy Yamaha házimozi erősítő sztereó produkciójával komolyzenén, akkor nem érdemes cserélgetned a dobozokat sem.

Vendég

Helyzet, hogy mindenfélét hallgatok, de túlnyomórészt a klasszikus értelemben vett zenét nemcsak buhogást.

Mindenkinek van olyan zenei stílus amit a legtöbbet hallgat, ahhoz kell igazodni. És ami még nem mindegy az a szoba mérete.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Konkréten Wharfedale Diamond 9.3 -ra gondoltam, csak nem tudom, hogy nyerek-e az üggyel vagy nem.

nem

Vendég

A 9.3-al nem jutsz előrébb...És minél komolyabb dobozt veszel mellé, annál inkább hallani fogod, h zenére sztereó kell.Mozira meg 5.1

Arexol
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok

A segítségeteket szeretném kérni.

Van egy erőlködőm yamaha r-xv559, ugyebár ez 6.1 házimozi, de nagyon szép hangja van két csatornán, ezért vettem meg annó, majd bővül a rendszer, (bár már látom inkább sztereót kellett volna.)

Vettem hozzá két yamaha ns50-es ládát. Szép hangja van, bár a közepével nem vagyok megelégedve. Helyzet, hogy mindenfélét hallgatok, de túlnyomórészt a klasszikus értelemben vett zenét nemcsak buhogást.

Kérdés, érdemes lecserélnem a hangfalat valami zeneibbre?
Konkréten Wharfedale Diamond 9.3 -ra gondoltam, csak nem tudom, hogy nyerek-e az üggyel vagy nem.

Kösz, ha hozzászóltok.

A

Zoli83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Zoli83 »

Hát a Dynókhoz ettől bikább gép kell, meg sztereó...Másként a Dyno sem lesz jobb mint egy negyede ennyibe kerülő hangdoboz.
Igen, ez a dilemma, ami szerintem nem csak a Dynora igaz. Most kb 130.000 a keret hangfalra. Ez végülis a kezdet, remélem. Valahol el kell kezdeni az építkezést, de egyelőre a hangfal a lényeg, később már az új hangfalhoz fogom választani az erősítőt.

Vendég

Melyik Onkyoról van xó?
Onkyo TXDS 494. 9 éve vettem, akkor 130.000 volt.

Ja hogy ez egy régebbi Mozis erősítő....Hát a Dynókhoz ettől bikább gép kell, meg sztereó...Másként a Dyno sem lesz jobb mint egy negyede ennyibe kerülő hangdoboz.

Zoli83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Melyik Onkyoról van xó?
Onkyo TXDS 494. 9 éve vettem, akkor 130.000 volt.

Vendég

Biztos nem, fog falat bontani...Ezeknek a dobozoknak a gyengéje a tisztességes meghajtás...Stabil , bika erősítő, ami kis impedancia mellett sem inog meg.

Igen, ettől tartok én is, mivel nem igazán egy árkategóriában van az Onkyo-m és a Dyno 42.

Melyik Onkyoról van xó?

Zoli83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Biztos nem, fog falat bontani...Ezeknek a dobozoknak a gyengéje a tisztességes meghajtás...Stabil , bika erősítő, ami kis impedancia mellett sem inog meg.

Igen, ettől tartok én is, mivel nem igazán egy árkategóriában van az Onkyo-m és a Dyno 42.

Vendég

Sziasztok! 
Úgy olvastam valahol, hogy a Dynaudio 42, amit ajánlottatok szeret lemenni 2 Ohm-ra is, és szerintem ezt nem igazán díjazná a min 6 Ohm-os Onkyo erősítőm. Most olvastam egy cikket erről a hangfalról, ahol ugyan pontos, jól kézben tartott mélyekről írtak, de mennyiségében, energiájában nem valami sok, ami ugye szerintem a kissebb hangfalak jellemzője.

Zoli83
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok!

Úgy olvastam valahol, hogy a Dynaudio 42, amit ajánlottatok szeret lemenni 2 Ohm-ra is, és szerintem ezt nem igazán díjazná a min 6 Ohm-os Onkyo erősítőm. Most olvastam egy cikket erről a hangfalról, ahol ugyan pontos, jól kézben tartott mélyekről írtak, de mennyiségében, energiájában nem valami sok, ami ugye szerintem a kissebb hangfalak jellemzője.

zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: zsocc »

Sziasztok! 
Segítség kellene. Volt már Proac tablette 2000 hangfalam, de hülye vagyok ezért eladtam. Most Quad 21L van. Szeretem de a ProAc-nem hagy nyugodni.

Kérdésem, hogy ProAc Studio 110-et vagy Response One-t választanátok?
A Studio-t azt újonnan venném, a Response One az használtan van.
Elsőre egyszerűnek tűnhet a válasz hogy a response az magasabb kategória ezért az tuti jobb.
Viszont kicsit félek hogy a response-t már brutálisan ki kell szolgálni front-end és erősítő oldalról valamint hogy az már nagyon nem mindenevő és legfőképp csak jazz meg ilyen finomabb zenékre való, és egyszerűbb populárisabb zenék, meg rock az nem annyira fekszik neki mint a Studio 110-nek. :thnk:

ha valakinek lenne erről tapasztalat és megosztaná velem azt megköszönném!
Akár itt akár privátban.

Ha a Proac Tablette 2000 hangja tetszett, szerintem azt vegyél, mert az már bizonyított a rendszeredben.

Azt már nem lehet kapni és hát nem minden héten hirdetnek ProAc-ot....
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76

moja
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: moja »

Sziasztok! 
Segítség kellene. Volt már Proac tablette 2000 hangfalam, de hülye vagyok ezért eladtam. Most Quad 21L van. Szeretem de a ProAc-nem hagy nyugodni.

Elsőre egyszerűnek tűnhet a válasz hogy a response az magasabb kategória ezért az tuti jobb.
Viszont kicsit félek hogy a response-t már brutálisan ki kell szolgálni front-end és erősítő oldalról valamint hogy az már nagyon nem mindenevő és legfőképp csak jazz meg ilyen finomabb zenékre való, és egyszerűbb populárisabb zenék, meg rock az nem annyira fekszik neki mint a Studio 110-nek. :thnk:

Akár itt akár privátban.

Ha a Proac Tablette 2000 hangja tetszett, szerintem azt vegyél, mert az már bizonyított a rendszeredben.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

zsocc
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: zsocc »

Sziasztok!

Akár itt akár privátban.
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76

CsepiZs
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: CsepiZs »

Az akusztika nem semmi szakterület ,én imádom speciel...Más témaként kezeli a hangelnyeletést és a hangszigetelést.
Nem összekeverendő dolgok ezek.
Más és más anyagok kellenek ezekhez.
Pl. a tojástartó elmélet már régen nem elég az itthoni zenehallgatáshoz.  

Én pont most keresgélek a hátsó jelenleg csupasz falamra valamilyen csillapító anyagot. Most speciel egy tucat tojástartó van a kanapéra illetve a falra támasztva, a hatás megdöbbentő, pedig csak egy 50 cm es sávban van fedve a fal.

Én is olvastam, hogy a tojástartó nem az igazi, arra gondoltam ( angol DIY topikok írnak róla) hogy kőzetgyapot táblákat rakok a falra, persze gusztusos formában egy kis fa keretben és valami textillel burkolom elölről.

Van valakinek ötlete, tapasztalata, a fentieket illetően?

Ennek van megfelelő topik, elég sokat beszéltünk már erről... A gyapot jó...

Bocs, hogy ide írtam de nem találtam ilyen témájú topikot (biztos nem kerestem eléggé). Dobnál egy linket

Vendég

Az akusztika nem semmi szakterület ,én imádom speciel...Más témaként kezeli a hangelnyeletést és a hangszigetelést.
Nem összekeverendő dolgok ezek.
Más és más anyagok kellenek ezekhez.
Pl. a tojástartó elmélet már régen nem elég az itthoni zenehallgatáshoz.  

Én pont most keresgélek a hátsó jelenleg csupasz falamra valamilyen csillapító anyagot. Most speciel egy tucat tojástartó van a kanapéra illetve a falra támasztva, a hatás megdöbbentő, pedig csak egy 50 cm es sávban van fedve a fal.

Én is olvastam, hogy a tojástartó nem az igazi, arra gondoltam ( angol DIY topikok írnak róla) hogy kőzetgyapot táblákat rakok a falra, persze gusztusos formában egy kis fa keretben és valami textillel burkolom elölről.

Van valakinek ötlete, tapasztalata, a fentieket illetően?

Ennek van megfelelő topik, elég sokat beszéltünk már erről... A gyapot jó...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”