Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Mondjuk ha van, éppen azzal sem biztos, hogy sokra megyek. Én eredetileg ZYX R50-et akartam venni és minden jól is ment, amíg a tengerentúli kereskedő, akivel leveleztem meg nem tudta, hogy van a ZYX-nek magyar forgalmazója is, onnantól nem volt hajlandó velem üzletelni. A magyar forgalmazó meg több, mint dupla áron kínálta volna ugyanazt (az amerikaihoz képest). Így lett belőle Benz ACE.
-
Vendég
Lemezjátszó
Azonban én a kereskedőn keresztüli vásárlást preferálom, tehát a régi személyes kapcsolat fontos. Ha megbeszéltünk mindent, előleg átadáse után meghozza a terméket. Beüzemeli és leszurkolom a maradékot. Ezzel a kockázat számomra csökken - és persze az ár emelkedik. Plusz a neten vásárolt új készülékekkel kapcsolatos garancia sem biztos.
Szevasz!
Az Audiogon a legnagyobb tengerentúli használt hifi hirdető oldal, az Audiomarkt a legynagyobb európai használt hifi oldal.
Amit az új készülék vásárlásról leírtál, azzal maximálisan egyetértek.
Csak nem minden gyártónak van magyar forgalmazója és a használt piacon sokszor nagyon komoly dolgokat lehet venni nagyon jó áron.
Üdv,
Hg
Lemezjátszó
Most, hogy olvasgatom a fizetési és szállítási feltételeket kb 12000 USD-t előre fizetni, aztán gyártják plusz szállítás Japánból.... Eléggé lenyúlós érzésem van.NL
Miért gondolod ezt?
Nem mindenhol működnek úgy a dolgok, mint nálunk.
Kifizeted, legyártják, elküldik. Nincs ezzel semmi gond.
Szerinted a többi cég nem így működik az audio világában?
Csak nagyon kevesen fogadnak el utólagos fizetést, vagy részfizetést. Bizony előre ki kell fizetni mindent, csak ha az egész pénz megérkezett a számlájukra, utána küldik az árut raktárról, vagy kezdik el a gyártását. A dolog működik.
Nem kell egyből a rosszat feltételezni.
Pont így működik az Audiogonon és az Audiomarkton hirdetett készülékek esetében is az üzletkötés.
Nagyon komoly dolgokat fizettek már ki előre, fel sem merült bennük, hogy lenyúlás lenne a dologban. Pedig mi azért nem tartozunk a világ jobbik feléhez.
Futólag néztem át a lapot, lehet, hogy ha komoly szándékom lenne és elejétől a végéig átolvasnám, majd megrendelném az információs CD-t, minden kételyem elmúlt és ez a tuti akkor megrendelném, ha máshonnan nem lehet..... de persze ez a ketyere nem kell. Tehát ez csak egy feeling és az általad említett lapokat nem ismerem.
Azonban én a kereskedőn keresztüli vásárlást preferálom, tehát a régi személyes kapcsolat fontos. Ha megbeszéltünk mindent, előleg átadáse után meghozza a terméket. Beüzemeli és leszurkolom a maradékot. Ezzel a kockázat számomra csökken - és persze az ár emelkedik. Plusz a neten vásárolt új készülékekkel kapcsolatos garancia sem biztos. Fényképezőgépek esetén pl a külföldön neten keresztül vásárolt áru világgaranciáját az itthoni szervízek körberöhögik és magyar garanciát kérnek. Ez tapasztalat. A hifi termékek esetében nincs ilyen tapasztalatom a fentebb leírt beszerzés miatt.
Persze ez szígorúan magánvélemény volt, nem akarok egy kereskedőt sem megsérteni.
Üdv,
NL
-
Vendég
Lemezjátszó
Most, hogy olvasgatom a fizetési és szállítási feltételeket kb 12000 USD-t előre fizetni, aztán gyártják plusz szállítás Japánból.... Eléggé lenyúlós érzésem van.NL
Miért gondolod ezt?
Nem mindenhol működnek úgy a dolgok, mint nálunk.
Kifizeted, legyártják, elküldik. Nincs ezzel semmi gond.
Szerinted a többi cég nem így működik az audio világában?
Csak nagyon kevesen fogadnak el utólagos fizetést, vagy részfizetést. Bizony előre ki kell fizetni mindent, csak ha az egész pénz megérkezett a számlájukra, utána küldik az árut raktárról, vagy kezdik el a gyártását. A dolog működik.
Nem kell egyből a rosszat feltételezni.
Pont így működik az Audiogonon és az Audiomarkton hirdetett készülékek esetében is az üzletkötés.
Nagyon komoly dolgokat fizettek már ki előre, fel sem merült bennük, hogy lenyúlás lenne a dologban. Pedig mi azért nem tartozunk a világ jobbik feléhez.
Lemezjátszó
Most, hogy olvasgatom a fizetési és szállítási feltételeket kb 12000 USD-t előre fizetni, aztán gyártják plusz szállítás Japánból.... Eléggé lenyúlós érzésem van.
NL
Lemezjátszó
Hallott mar valaki lezeres letapogatas elven mukodo lemezjatszoval lejatszott vinylt?
Hallani nem hallottam, de itt a link a gyártóhoz:
http://elpj.com/main.html
Üdv,
NL
Lemezjátszó
Hallott mar valaki lezeres letapogatas elven mukodo lemezjatszoval lejatszott vinylt?
-
Vendég
Lemezjátszó
A VTL TP6.5 phono erősítő fokozata belülről.
Itt egy jobb kép a VTL TP6.5-ről.
Az MC része vagy JFET bemenetű és nagyáramú csöves, vagy opcionálisan trafós illesztésű.
Érdekessége, hogy teljes egészében távirányítható.
A bemeneti impedanciáktól, az erősítésig a fázison keresztül minden a fotelból állítható rajta.
Az MM része tisztán csöves.
De ekkora dinamikát, részletgazdagságot, élő megszólalást eddig még phono fokozatból nem hallottam.
Csak hát ennek ára van.
-
Vendég
Lemezjátszó
Ami eddig jobban tetszett, igaz nem saját rendszerben hallottam, a VTL TP6.5 phono volt MM bemenetről és Paravicini trafóval.Igaz a VTL TP 6.5 ára 10.000.- Euro önmagában. De jó. Kegyetlen jó.
A VTL TP6.5 phono erősítő fokozata belülről.
Nem sajnálták az anyagot belőle.
Sajnos ez is telefonos kép.
-
Vendég
Lemezjátszó
Én a nagyobbik Mellornt hallgatom.Kétdobozos, vagyis külön a táp, jó bonyolult elektronika. Az csak egy dolog, hogy ez volt egy adott időszakban az egyetlen phono, ami nem búgott nálam. Ebben persze nem a többi kipróbált phono volt a hibás, hanem valami inkorrektség az elektromos hálózatban. De a Mellorn ezt is legyűrte!
A másik, hogy a hangja világbajnok.
Valóban kitűnőek a Mellorn phonok.
Egyik ismerősömnél hallgattam a kisebbet.
Kifejezetten jól szólt. Aztán a Mellorn-ban hasonlítottuk össze az enyémet a nagyobbik Mellorn-nal. Nekem ott az enyém jobban tetszett, a Mellorn csapatnak az övéké.
De ez így természetes.
Számomra kicsit túl "udvarias" volt a nagy Mellorn. Annak ellenére, hogy gyönyörűen szólt, rendkívül sima és részletgazdag volt, nekem egy kis "brutalitás", dinamika hiányzott a hangjából. Az egyik zene a Pink Floyd The Wall lemeze volt, ahol a dinamikai kontrasztokat, a sokkoló hatásokat szerintem az enyém jobban hozta.
De minden esetre rendkívüli képességű a nagy Mellorn phono.
Én már sok más phonoval összehasonlítottam a sajátomat, eddig még igazából MC phono-ban nem találtam jobbat.
A legutóbb egy Whest PS30RDT volt nálam. Kitűnő phono, de nem cserélném el az enyémet rá.
Ami eddig jobban tetszett, igaz nem saját rendszerben hallottam, a VTL TP6.5 phono volt MM bemenetről és Paravicini trafóval.
Igaz a VTL TP 6.5 ára 10.000.- Euro önmagában. De jó. Kegyetlen jó.
- hifis
- Törzsvendég

- Értékelés: 356
Lemezjátszó
Én a nagyobbik Mellornt hallgatom.
Kétdobozos, vagyis külön a táp, jó bonyolult elektronika. Az csak egy dolog, hogy ez volt egy adott időszakban az egyetlen phono, ami nem búgott nálam. Ebben persze nem a többi kipróbált phono volt a hibás, hanem valami inkorrektség az elektromos hálózatban. De a Mellorn ezt is legyűrte!
A másik, hogy a hangja világbajnok.
NAD már leírva, a nagy Project akkor még az én tulajdonom volt - sürgősen eladva.A Parasound önmagában jól szerepelt, de a CA mellett a nagy árdifi miatt nem rúgott labdába. A Goldring szintén felejthető.
Tehát az ajánlásomat azóta is - ebben az árkategóriában - a nagy CA bírja.
Aztán - megjött a Quasar.
Azóta nem tudtam magamat rávenni, ill. mások arra rávenni, hogy fono-kat hasonlítgassak.
De hát ez egy nagyon más - minőségi és ár - kategória!
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Nálam is járt a CA. Át kellett állítanom az MC bemeneti impedanciáját.
A gyári 100 Ohm nem igazán illeszkedik a Benz Micro hangszedőkhöz.
Tapasztalatom szerint az alacsony kimenetű Benz-ek 500Ohm és 1kOhm közötti lezárással működnek optimálisan.
A Heed phono-k is jók, ráadásul jól variálhatók a különböző hangszedőkhöz.
Számomra kicsit melegebb, lágyabb a hangja, mint a CA Azur 640P.
De nagyobb rendszerekbe inkább a Heed.
Aztán még ott a szintén magyar Mellorn.
A kisebbik phonojuk is egészen jó.
(hozzám az áll legközelebb)
Nálam a Quasar 1k-ra van beállítva - optimalizálva a Benz -hez, hiszen a HEED Zene is az, - tudtommal már a gyári beállítás is az, persze továbbra is jumperelhető más érzékenységre, ill. impedanciára.
Sajnos Mellorn-t még csak nem ideális körülmények közt hallottam, Gábor ígért egyet meghallgatásra, csak el kéne hoznom.
Lemezjátszó
NAD már leírva, a nagy Project akkor még az én tulajdonom volt - sürgősen eladva.A Parasound önmagában jól szerepelt, de a CA mellett a nagy árdifi miatt nem rúgott labdába. A Goldring szintén felejthető.
Azóta nem tudtam magamat rávenni, ill. mások arra rávenni, hogy fono-kat hasonlítgassak.
Tapasztalatom szerint az alacsony kimenetű Benz-ek 500Ohm és 1kOhm közötti lezárással működnek optimálisan.
Nálam a Quasar 1k-ra van beállítva - optimalizálva a Benz -hez, hiszen a HEED Zene is az, - tudtommal már a gyári beállítás is az, persze továbbra is jumperelhető más érzékenységre, ill. impedanciára.
Sajnos Mellorn-t még csak nem ideális körülmények közt hallottam, Gábor ígért egyet meghallgatásra, csak el kéne hoznom.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Még egyszer köszönöm mindenkinek a véleményeket!
Maradok a 640P-nél!
Mindenki magának hülye...
Lemezjátszó
NAD már leírva, a nagy Project akkor még az én tulajdonom volt - sürgősen eladva.
A Parasound önmagában jól szerepelt, de a CA mellett a nagy árdifi miatt nem rúgott labdába. A Goldring szintén felejthető.
Mellorn
A CA 640p nek van egy sima hangja ami vonzóvá teszi na meg az ára.
A Heed nekem nem volt az igazi ,de ettől még jó phono.
Most egy Clearaudiot hajtok nagy levegős tér pontos tiszta hang.
Na ,de a Mellorn-t sikerült meghallgatnom és azt hiszem megy a Clear. az apróba
Én megmondtam…
Más:(MM)
MM erősítésben nekem mindig jobban tetszetek az egyben elöfok vagy integrált készülékek. Nem kell + kábel stb. Ilyenek, amik meglepetéseket okoztak.
Pl.:Audio Research SP9 MKII vagy legutóbb a Unico MMrésze.
Akár egy jó „öreg” DenonDL160al. Sokszor jobb, mint egy rosszul és nehezen integráható MC hangszedő+elektronika páros.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
NAD már leírva, a nagy Project akkor még az én tulajdonom volt - sürgősen eladva.
A Parasound önmagában jól szerepelt, de a CA mellett a nagy árdifi miatt nem rúgott labdába. A Goldring szintén felejthető.
Mellorn
A CA 640p nek van egy sima hangja ami vonzóvá teszi na meg az ára.
A Heed nekem nem volt az igazi ,de ettől még jó phono.
Most egy Clearaudiot hajtok nagy levegős tér pontos tiszta hang.
Na ,de a Mellorn-t sikerült meghallgatnom és azt hiszem megy a Clear. az apróba
Lemezjátszó
...Mivel sokan kérnek tőlem tanácsot fono ügyben, beszereztem, kölcsönkértem néhány közkeletű, megfizethető példányt...
Köszönöm (Neked is,meg a többieknek is) az infót!
Azt lehet tudni, hogy a CA-n kívül a többiek mik voltak, és hogyan szerepeltek?
Mellorn 100ezer feletti árral... Nálam ő a legjobb eddig.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Aztán még ott a szintén magyar Mellorn.A kisebbik phonojuk is egészen jó.
Nekem is Mellorn Stream van (Benz ACE L mellett), én meg vagyok vele elégedve.
-
Vendég
Lemezjátszó
...Mivel sokan kérnek tőlem tanácsot fono ügyben, beszereztem, kölcsönkértem néhány közkeletű, megfizethető példányt...
Lemezjátszó
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- lateharvest
- Újonc fórumos

- Értékelés: -1
Lemezjátszó
én is csak ismételni tudom a többieket.......
nad-dal és parasoundal szimpatizáltam én is de a fórumos "szakik" tanácsára elfelejtettem ezeket.....és a sokak által ajánlott Heed Audoit választottam végül, találtam is egy Questar Mc-t...
fantasztikus, csodás darab....
Lemezjátszó
Mindenki magának hülye...
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Lemezjátszó
Itt.
THX
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Lemezjátszó
Csatlakotom, NAD felejtős. A CA nagyon jó az áráért. És láttam a Heed árlistáján most egy olcsó fonót 25 ezerért azt is biztosan érdemes meghallgatni.
Hol van ez az árlista?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Lemezjátszó
Csatlakotom, NAD felejtős. A CA nagyon jó az áráért. És láttam a Heed árlistáján most egy olcsó fonót 25 ezerért azt is biztosan érdemes meghallgatni.