Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Triangle
Triangle
Akkor tessék itt van EGY, bár igaz, hogy régebbi szériából.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6269
Triangle
120-130eFt
Köszi.Az biztos,hogy naon ritka mert nem láttam eladót belőle sehol.(nem csak most, rég nem)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Triangle
Monitorokat én sem nagyon látok eladót, Álló doboz elvétve szokott lenni...Gondolom az Ebayen azért lehet találni...
Triangle
Külföldön láttam eladót nem is olyan régen...
335 EUR-ért ment el...Sosem hallottam, de képen gyönyörű hangfal!
A 30th SE verzió egy gyöngyszem, anno az ára majd 2000 dolcsi volt..
30th Anniversary Comete Special Edition
Lyngdorf - AP Avanti I.
Triangle
Télleg,mi lehet a reális ára most Comete Es-nek?Már ha talál az ember belőle eladó használt darabot?
Annak idején én is egy Comete-re gyúrtam (tudod), de lehetetlen volt venni, annyira nem akarják eladni.
zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA
Triangle
mivel a többi hfal bolti listaárhoz képest kérdezed (bár monnyuk eleve 1000 pár készült csupán a Comete 25th Anniv.-ból, s jónéhány éve nem kapható már ez a hfal, szal nem igazán értem a kérdésed... ), ami kb. ugyanaz, mintha a használt ár-viszonyokat kérdezted volna, továbbra is igen
Ja én most itt nem kimondottan a 25 th-ra gondolok, hanem az alap comete dobozokra...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6269
Triangle
Télleg,mi lehet a reális ára most Comete Es-nek?Már ha talál az ember belőle eladó használt darabot?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
1et értek - kiegészítve azzal, h ESW (mer' ugye nem mind1ikből volt ilyen
Nálam Antal ESW muzsikál és nagyon elégedett vagyok vele.Szerencsére az angolok nem nagyon ismerték ezt a remek "kis" dobozt.Ezért igen kedvező konstrukcióban jutottam hozzá.Az idei londoni hi-end show-n Alfatival hallottuk a Grand Concert-et nagyon komoly volt.Mondjuk ehhez már egy kisebb koncerterem kell meg nem kevés cash.
Tavaly kiállításon pedig a tigris által említett Cello SW2-öt Unison Research hybrid erősítővel és CD-vel.Ahogy visszaemlékszem nekem nagyon tetszett a hang.Részben az ott hallottak alapján esett a választásom a Unico Secondo hybrid amp-re.Nyáron hosszas "vadászat" után végre sikerült szert tennem egy Chord Signature XLR kábelre ami az RCA után nagyon komoly változást eredményezett.Számomra ez az összeállítás volt elérhető.Ez a páros(Unico,Triangle) azóta is sok kellemes órát szerezett nekem.
Tigris,
ha a Cello SW2-re gondolsz.?és illik a képbe illetve a rendszeredbe akkor én a tavalyi emlékeim alapján egy meghallgatást mindenképpen megejtenék.
Triangle
1et értek - kiegészítve azzal, h ESW (mer' ugye nem mind1ikből volt ilyen
Nálam Antal ESW muzsikál és nagyon elégedett vagyok vele.Szerencsére az angolok nem nagyon ismerték ezt a remek "kis" dobozt.Ezért igen kedvező konstrukcióban jutottam hozzá.Az idei londoni hi-end show-n Alfatival hallottuk a Grand Concert-et nagyon komoly volt.Mondjuk ehhez már egy kisebb koncerterem kell meg nem kevés cash.
Tavaly kiállításon pedig a tigris által említett Cello SW2-öt Unison Research hybrid erősítővel és CD-vel.Ahogy visszaemlékszem nekem nagyon tetszett a hang.Részben az ott hallottak alapján esett a választásom a Unico Secondo hybrid amp-re.Nyáron hosszas "vadászat" után végre sikerült szert tennem egy Chord Signature XLR kábelre ami az RCA után nagyon komoly változást eredményezett.Számomra ez az összeállítás volt elérhető.Ez a páros(Unico,Triangle) azóta is sok kellemes órát szerezett nekem.
Tigris,
ha a Cello SW2-re gondolsz.?és illik a képbe illetve a rendszeredbe akkor én a tavalyi emlékeim alapján egy meghallgatást mindenképpen megejtenék.
Triangle
Ez is jól hangzik...
TRIANGLE Magellan Cello-SW2 mahagóni hangsugárzó, bemutató db 2 600 000,- Ft helyett 1 500 000,-
Ez valóban csodaszép...Hangra milyen volt, hova sorolnád? Érdemes érte pénzt adni, és bele invesztálni?
Naná hogy érdemes,már ha van eladó.Szerintem egyébként amúgy a triangle ES sorozatára érdemes leginkább vadászni,mert ár-érték arányban azok nagyon ott vannak a topon.
Triangle
Ez valóban csodaszép...Hangra milyen volt, hova sorolnád? Érdemes érte pénzt adni, és bele invesztálni?
Naná hogy érdemes,már ha van eladó.Szerintem egyébként amúgy a triangle ES sorozatára érdemes leginkább vadászni,mert ár-érték arányban azok nagyon ott vannak a topon.
Triangle
nekem volt a Comete 25th Anniversary - szvsz szebb (rózsafagyökér furnér) volt (és 'jobb' is)
Most ha azt mondod hogy a szinétől más lett a hangja akkor megerelem magam.
Triangle
nekem volt a Comete 25th Anniversary - szvsz szebb (rózsafagyökér furnér) volt (és 'jobb' is)
Na majd a 35th Anniversary-t ez is verni fogja. :bebebebebebe:
Triangle
Na majd a 35th Anniversary-t ez is verni fogja. :bebebebebebe:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- zoltanember
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 20
Triangle
Mivel tucatszám lehet találkozni hasonló hibákkal, de százféle oka lehet, ezért kéne konkretizálni, az adott frekvenciát-frekvenciákat, a zörgés mibenlétét, hangszóró, vagy doboz, vagy valami más, ellenőrizni, hogy szabadon mozog-e a lengőrendszer, ezek után talán többre jutnánk.
Így messziről nem sokat tudnak kezdeni vele a fórumozók, működő ráolvasás, távgyógyítás sajnos még nincs ilyen bajokra.
Köszönöm szépen a válaszaidat! Megpróbálok utánajárni ezeknek. További minden Jót kívánok!
Triangle
Mivel tucatszám lehet találkozni hasonló hibákkal, de százféle oka lehet, ezért kéne konkretizálni, az adott frekvenciát-frekvenciákat, a zörgés mibenlétét, hangszóró, vagy doboz, vagy valami más, ellenőrizni, hogy szabadon mozog-e a lengőrendszer, ezek után talán többre jutnánk.
Így messziről nem sokat tudnak kezdeni vele a fórumozók, működő ráolvasás, távgyógyítás sajnos még nincs ilyen bajokra.
- zoltanember
- Lefelé a lejtőn
Triangle
Meg kell keresni a hiba forrását, ettől kicsit konkrétabb jellemzés kellene a diagnózishoz.
Szia!
Konkrétabb jellemzés alatt mit értesz? Szétszedni, megpiszkálni nem akarom, nem értek hozzá. Tudom, szakszerviz lehetne egy jó megoldás, de se lehetőségem, se időm sincs rá mostanában. Nem annyira zavaró, kissé magasabb hangerőn jön elő. Köszönöm szépen!
Triangle
Meg kell keresni a hiba forrását, ettől kicsit konkrétabb jellemzés kellene a diagnózishoz.
- zoltanember
- Lefelé a lejtőn
Triangle
Tisztelt fórumtársak!
Második tulajdonosa vagyok egy három éves, de két éve vásárolt Triangle Heliade Es típusú hangfalpárnak, amivel nagyon meg vagyok elégedve, csak egy problémám adódott: az egyik hangsugárzó középsugárzója, mivel mindkettő az, pontosítanám, a magassugárzó alatti, ami tudtommal a középfrekvenciák lesugárzására adatott, bizonyos hangoknál és a mélyebbeknél is berezonál, kissé zörög.
A membránon egy apró, kb. 5 mm2-nyi folt található (valami ráfröccsenhetett, ami megmarhatta; a papírmembránt bevonták valamilyen vízhatlan anyaggal és az oldódhatott fel a fent említett nagyságban), ami csak felületi, a membrán nem szakadt, javítva nem volt. Nem hiszem, hogy ez lenne a probléma okozója.
A párjánál nem tapasztaltam semmilyen berezonálást.
Találkozott már valaki ilyen, vagy ehhez hasonló problémával? Esetleg tudtok nekem segíteni, miként lehetne megoldani, megszüntetni ezeket a zavaró hangokat?
Köszönettel: Schmidt Zoltán
- zoltanember
- Lefelé a lejtőn
Triangle
Sziasztok!Meg tudná valaki írni, vagy egy linket közzé tenni, hogy milyen típusú hangszórók vannak a Triangle Heliade ES hangsugárzókban?
Előre is köszönöm szépen!
Közben megtaláltam.
Itt van, ha valaki mást is érdekel. Műszaki és egyéb paraméterek, amelyek az Esprit szériába tartoznak.
http://www.hifiplusasia.com/triangle_es.htm
Minden jót kívánok!
- zoltanember
- Lefelé a lejtőn
Triangle
Sziasztok!
Meg tudná valaki írni, vagy egy linket közzé tenni, hogy milyen típusú hangszórók vannak a Triangle Heliade ES hangsugárzókban?
Előre is köszönöm szépen!
Triangle
A hangfal ide-oda tologatást hogy értitek? Van erre valami szabály? Gondolom a hallgató pozíciótól egyenlő távolságokta kell lenniük a hangfalaknak... Ki kéne próbálnom hogy mindkettőt hátrébb / előrébb rakom 10-15cm-rel? Erre esetleg vmi jó leírás? Esetleg mélyhangok tekintetében a gránitlap a hangfal (esetleg erősítő) alá segíthet?
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5225
Triangle
...illetve az elhelyezés lehet a válasz.Mivel átmenetileg én is hasonló helyzetben vagyok.Ezért én egy DIY tube traps http://www.teresaudio.com/haven/traps/traps.html fogok megpróbálni.
A hiányzó m2-eket ugyan nem tudja pótolni,de talán segít kompenzálni a helyzetet.
szvsz inkább próbáld ide-oda tologatni a hfalaidat (a 'la wilson speakers/audio physic) - nálam az eddig kipróbált összes ilyen (i.e. tube trap) eszköz alaposan beleszólt a középtartományba, így mentek is :taps:
Micsoda szakszerű javaslat!
Tologasd ide-oda, ne használj semmilyen akusztikai javítást, mert mindenbe beleszólnak, de főleg a középhangokba...
:taps: