Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Triangle

zoltanember
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 20

Triangle

Hozzászólás Szerző: zoltanember »

Sziasztok!
Meg tudná valaki írni, vagy egy linket közzé tenni, hogy milyen típusú hangszórók vannak a Triangle Heliade ES hangsugárzókban?
Előre is köszönöm szépen!

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Triangle

Hozzászólás Szerző: Baleee »

A hangfal ide-oda tologatást hogy értitek? Van erre valami szabály? Gondolom a hallgató pozíciótól egyenlő távolságokta kell lenniük a hangfalaknak... Ki kéne próbálnom hogy mindkettőt hátrébb / előrébb rakom 10-15cm-rel? Erre esetleg vmi jó leírás? Esetleg mélyhangok tekintetében a gránitlap a hangfal (esetleg erősítő) alá segíthet?
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5296

Triangle

Hozzászólás Szerző: fülelek »

...illetve az elhelyezés lehet a válasz.Mivel átmenetileg én is hasonló helyzetben vagyok.Ezért én egy DIY tube traps http://www.teresaudio.com/haven/traps/traps.html fogok megpróbálni.
A hiányzó m2-eket ugyan nem tudja pótolni,de talán segít kompenzálni a helyzetet.

szvsz inkább próbáld ide-oda tologatni a hfalaidat (a 'la wilson speakers/audio physic) - nálam az eddig kipróbált összes ilyen (i.e. tube trap) eszköz alaposan beleszólt a középtartományba, így mentek is :taps:

Micsoda szakszerű javaslat!
Tologasd ide-oda, ne használj semmilyen akusztikai javítást, mert mindenbe beleszólnak, de főleg a középhangokba...
:taps:

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1416

Triangle

Hozzászólás Szerző: szigony »

szvsz inkább próbáld ide-oda tologatni a hfalaidat (a 'la wilson speakers/audio physic) - nálam az eddig kipróbált összes ilyen (i.e. tube trap) eszköz alaposan beleszólt a középtartományba, így mentek is :taps:

A hangszórók tologatása ebben a szobában nem megoldható.Amennyiben hazakerülnek ott 30m2-en már rendben lesznek :taps: .
A tube traps csak átmeneti,felületi kezelésként merült fel.
Azért,hogy ne fussak felesleges köröket te pontosan milyeneket próbáltál?Ezek hogyan és milyen mértékben szóltak bele a középtartományba?
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Triangle Celius 202-höz keresem a hozzáillő erősítőt. Most egy Pioneer A-A9-J -vel vannak hajtva, a hangjával nagyon ki vagyok békülve, csak a Triangle-ekkel a mélyhangok tekintetében nem passzol. Kíváncsi lennék, hogy milyen erősítővel lenne jobb a hangja...
Csöves illetve hybrid erősítővel -is- érdemes lenne meghallgatnod.A mély hangokra valóban a szoba alapterülete,illetve az elhelyezés lehet a válasz.
Mivel átmenetileg én is hasonló helyzetben vagyok.Ezért én egy DIY tube traps http://www.teresaudio.com/haven/traps/traps.html fogok megpróbálni.
A hiányzó m2-eket ugyan nem tudja pótolni,de talán segít kompenzálni a helyzetet.
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZ/X LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson 7400

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Triangle

Hozzászólás Szerző: Tiamat »

a szoba teljes átrendezésével lehet, jobbat is tudtam volna kihozni belőle...
23 nm-n a heliade-nak nem szabadott volna brummognia. Ott vagy elhelyezési, vagy párosítási gondja lehettek, szerintem az előbbi

Vendég

Triangle

Hozzászólás Szerző: Vendég »

... én a Heliade-et próbáltam, nálam a 23m2-en is sok volt a mély és brummogott, a tér egyszerűen nem akart összeállni, egyértelműen a tér hiányzott neki, ahol kifuthatja magát...
monnyuk ott vmi más is lehetett a gubanc, mivel nevezett hfalak nálam anno 17m2-en tökéletesen működtek...

Lehet, nem tudom, a szoba teljes átrendezésével lehet, jobbat is tudtam volna kihozni belőle... persze akkor vállalja az ember a kompromisszumokat. Nálam az volt a fontos, hogy egy hangfal az adott elrendezés mellett szóljon számomra elfogadhatóan. Vannak hangfalgyártók, ahol kifejezetten így is hangolják a hangfalaikat, pl. Dali.
A Trinagle-nél nem tudom, hogy van...

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Triangle

Nálam a kb 20 nm-s szobába nincs gondom az álló falaimmal
Az itt említett szobaméret viszont necces, nehezen tudom elképzelni, hogy kevés lenne a mély.

Vendég

Triangle

Triangle Celius 202-höz keresem a hozzáillő erősítőt. Most egy Pioneer A-A9-J -vel vannak hajtva, a hangjával nagyon ki vagyok békülve, csak a Triangle-ekkel a mélyhangok tekintetében nem passzol. Kíváncsi lennék, hogy milyen erősítővel lenne jobb a hangja...
Csatlakozom trane véleményéhez, hogy vszeg kicsi az a szoba... én a Heliade-et próbáltam, nálam a 23m2-en is sok volt a mély és brummogott, a tér egyszerűen nem akart összeállni, egyértelműen a tér hiányzott neki, ahol kifuthatja magát (ami egyébként az összes állóról általánosságban elmondható).
Ezért is választottam végül monitorsugárzót, még ha nem is szólt olyan kifinomultan...

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Triangle

Biztos, hogy erősítő cserére lenne szükséged? Nem teljesen világos ez: a hangjával nagyon ki vagyok békülve, csak a Triangle-ekkel a mélyhangok tekintetében nem passzol

Forrás, kábelezés, elhelyezés?

Kábekezés: Excalibur IC + Excalibur Biwire hangfalkábel + Walhalla CuAgII tápkábel az erősítőbe.
Forrás: PC - EMU1212M, foobar2000 - ASIO vagy CMP, és csak hitelesített FLAC-okat hallgatok.
Elhelyezés: nem a legideálisabb, eleve a sobaméret miatt: 12-14m2, faltól a hátoldal kb 30-35cm, oldalfalaktól 25cm.
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202

Tiamat
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Triangle

Biztos, hogy erősítő cserére lenne szükséged? Nem teljesen világos ez:
a hangjával nagyon ki vagyok békülve, csak a Triangle-ekkel a mélyhangok tekintetében nem passzol

Forrás, kábelezés, elhelyezés?

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Triangle

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Triangle

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Sziasztok! 
Milyen erősítőt érdemes Triangle-ek mellé venni?

Ez függ a pontos típustól is...
Általában könnyen hajthatók és szeretik a csöves és hybrid elektronikákat. Ezzel ellentmond, hogy nekem Audionet erősítővel tetszett a legjobban anno.
Ez is bizonyítja, hogy ajánlások léteznek, de a fülünk és a rendszerünk dönti el a dolgot. Próbálgatni kell!
Konkrétumot is mondjak, amikkel biztos láttam már demózni őket: Unison Research, Octave. Amiket nekem is ajánlottak anno: Conrad Johnson, Prima Luna, Audio Research, Pathos, az új Micromega integráltak.

Baleee
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Triangle

Sziasztok!

Milyen erősítőt érdemes Triangle-ek mellé venni?

vm69
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 114

Triangle

Hozzászólás Szerző: vm69 »

Sziasztok!
hallott már valaki Celius ESW-t,mondana valaki esetleg róla véleményt?
Vételén gondolkodom!
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.

Daniel Nathan Leone

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Triangle

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Topic nevét nem lehetne átírni? Nagybetűvel lehetne ? nélkül. Ill. a cím alá Manufacture Electroacoustique 
Ha nem baj

Köszönöm :foto:

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

tukacsin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Triangle

Hozzászólás Szerző: tukacsin »

Topic nevét nem lehetne átírni? Nagybetűvel lehetne ? nélkül. Ill. a cím alá Manufacture Electroacoustique

Ha nem baj

"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

FIGYELEM!Érd és környékén van esetleg valakinek Antal vagy Celius ES vagy ESW hangala?

Az enyémet szívesen felajánlanám egy meghallgatásra,de sajnos jelenleg nem Magyarországon vannak a dobozok.
Azért kíváncsi leszek a Triangle v Quad eredményre.Nálam a kis Marantz-okkal(PM-66SE KI,CD-63mK2 KI) is elég szépen zenélt együtt az Antal.
Sok sikert.
Triangle
Zene:
Mozi:

Vendég

Triangle

FIGYELEM!
Érd és környékén van esetleg valakinek Antal vagy Celius ES vagy ESW hangala?

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Triangle

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Szép sor.

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

A "kis" Triangle torony egyedül.

Zene:
Mozi:

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Szép sor.

Zene:
Mozi:

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Triangle belső

Zene:
Mozi:

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Triangle Grand Concert Sw2+Zsolt

Zene:
Mozi:

szigony
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Pár kép a 2010-es londoni HES-ről.Triangle szoba.A nagy Triangle-ket Emille csövesek hajtották+Wadia CD.Talán elfogult vagyok,de szerintem az egyik legjobb hang volt a kiállításon.Valódi koncertélményt nyújtott

Zene:
Mozi:

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”