Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Triangle
Triangle
szvsz inkább próbáld ide-oda tologatni a hfalaidat (a 'la wilson speakers/audio physic) - nálam az eddig kipróbált összes ilyen (i.e. tube trap) eszköz alaposan beleszólt a középtartományba, így mentek is :taps:
A hangszórók tologatása ebben a szobában nem megoldható.Amennyiben hazakerülnek ott 30m2-en már rendben lesznek :taps: .
A tube traps csak átmeneti,felületi kezelésként merült fel.
Azért,hogy ne fussak felesleges köröket te pontosan milyeneket próbáltál?Ezek hogyan és milyen mértékben szóltak bele a középtartományba?
Triangle
Triangle Celius 202-höz keresem a hozzáillő erősítőt. Most egy Pioneer A-A9-J -vel vannak hajtva, a hangjával nagyon ki vagyok békülve, csak a Triangle-ekkel a mélyhangok tekintetében nem passzol. Kíváncsi lennék, hogy milyen erősítővel lenne jobb a hangja...
Csöves illetve hybrid erősítővel -is- érdemes lenne meghallgatnod.A mély hangokra valóban a szoba alapterülete,illetve az elhelyezés lehet a válasz.
Mivel átmenetileg én is hasonló helyzetben vagyok.Ezért én egy DIY tube traps http://www.teresaudio.com/haven/traps/traps.html fogok megpróbálni.
A hiányzó m2-eket ugyan nem tudja pótolni,de talán segít kompenzálni a helyzetet.
a szoba teljes átrendezésével lehet, jobbat is tudtam volna kihozni belőle...
23 nm-n a heliade-nak nem szabadott volna brummognia. Ott vagy elhelyezési, vagy párosítási gondja lehettek, szerintem az előbbi
- Tiamat
- Nincs visszaút
- Értékelés: 37
Triangle
a szoba teljes átrendezésével lehet, jobbat is tudtam volna kihozni belőle...
23 nm-n a heliade-nak nem szabadott volna brummognia. Ott vagy elhelyezési, vagy párosítási gondja lehettek, szerintem az előbbi
Triangle
... én a Heliade-et próbáltam, nálam a 23m2-en is sok volt a mély és brummogott, a tér egyszerűen nem akart összeállni, egyértelműen a tér hiányzott neki, ahol kifuthatja magát...
monnyuk ott vmi más is lehetett a gubanc, mivel nevezett hfalak nálam anno 17m2-en tökéletesen működtek...
Lehet, nem tudom, a szoba teljes átrendezésével lehet, jobbat is tudtam volna kihozni belőle... persze akkor vállalja az ember a kompromisszumokat. Nálam az volt a fontos, hogy egy hangfal az adott elrendezés mellett szóljon számomra elfogadhatóan. Vannak hangfalgyártók, ahol kifejezetten így is hangolják a hangfalaikat, pl. Dali.
A Trinagle-nél nem tudom, hogy van...
Triangle
Triangle Celius 202-höz keresem a hozzáillő erősítőt. Most egy Pioneer A-A9-J -vel vannak hajtva, a hangjával nagyon ki vagyok békülve, csak a Triangle-ekkel a mélyhangok tekintetében nem passzol. Kíváncsi lennék, hogy milyen erősítővel lenne jobb a hangja...
Csatlakozom trane véleményéhez, hogy vszeg kicsi az a szoba... én a Heliade-et próbáltam, nálam a 23m2-en is sok volt a mély és brummogott, a tér egyszerűen nem akart összeállni, egyértelműen a tér hiányzott neki, ahol kifuthatja magát (ami egyébként az összes állóról általánosságban elmondható).
Ezért is választottam végül monitorsugárzót, még ha nem is szólt olyan kifinomultan...
Triangle
Biztos, hogy erősítő cserére lenne szükséged? Nem teljesen világos ez: a hangjával nagyon ki vagyok békülve, csak a Triangle-ekkel a mélyhangok tekintetében nem passzol
Forrás, kábelezés, elhelyezés?
Kábekezés: Excalibur IC + Excalibur Biwire hangfalkábel + Walhalla CuAgII tápkábel az erősítőbe.
Forrás: PC - EMU1212M, foobar2000 - ASIO vagy CMP, és csak hitelesített FLAC-okat hallgatok.
Elhelyezés: nem a legideálisabb, eleve a sobaméret miatt: 12-14m2, faltól a hátoldal kb 30-35cm, oldalfalaktól 25cm.
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Biztos, hogy erősítő cserére lenne szükséged? Nem teljesen világos ez:
a hangjával nagyon ki vagyok békülve, csak a Triangle-ekkel a mélyhangok tekintetében nem passzol
- Tiamat
- Nincs visszaút
- Értékelés: 37
Triangle
Biztos, hogy erősítő cserére lenne szükséged? Nem teljesen világos ez:
a hangjával nagyon ki vagyok békülve, csak a Triangle-ekkel a mélyhangok tekintetében nem passzol
Triangle
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Triangle
Sziasztok!
Milyen erősítőt érdemes Triangle-ek mellé venni?
Ez függ a pontos típustól is...
Általában könnyen hajthatók és szeretik a csöves és hybrid elektronikákat. Ezzel ellentmond, hogy nekem Audionet erősítővel tetszett a legjobban anno.
Ez is bizonyítja, hogy ajánlások léteznek, de a fülünk és a rendszerünk dönti el a dolgot. Próbálgatni kell!
Konkrétumot is mondjak, amikkel biztos láttam már demózni őket: Unison Research, Octave. Amiket nekem is ajánlottak anno: Conrad Johnson, Prima Luna, Audio Research, Pathos, az új Micromega integráltak.
Triangle
Sziasztok!
Milyen erősítőt érdemes Triangle-ek mellé venni?
- vm69
- V.I.P.
- Értékelés: 114
Triangle
Sziasztok!
hallott már valaki Celius ESW-t,mondana valaki esetleg róla véleményt?
Vételén gondolkodom!
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.
Daniel Nathan Leone
Daniel Nathan Leone
Triangle
Topic nevét nem lehetne átírni? Nagybetűvel lehetne ? nélkül. Ill. a cím alá Manufacture Electroacoustique
Ha nem baj
Köszönöm :foto:
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Triangle
Topic nevét nem lehetne átírni? Nagybetűvel lehetne ? nélkül. Ill. a cím alá Manufacture Electroacoustique
Ha nem baj
"A zene egyfajta mantra, amely megnyugtatja a lelket. Ugyanúgy szükségünk van rá, mint az ételre."
/Michael Jackson/
Triangle
FIGYELEM!Érd és környékén van esetleg valakinek Antal vagy Celius ES vagy ESW hangala?
Az enyémet szívesen felajánlanám egy meghallgatásra,de sajnos jelenleg nem Magyarországon vannak a dobozok.
Azért kíváncsi leszek a Triangle v Quad eredményre.Nálam a kis Marantz-okkal(PM-66SE KI,CD-63mK2 KI) is elég szépen zenélt együtt az Antal.
Sok sikert.
Triangle
Triangle
FIGYELEM!
Érd és környékén van esetleg valakinek Antal vagy Celius ES vagy ESW hangala?
Triangle
Szép sor.
Triangle
Pár kép a 2010-es londoni HES-ről.Triangle szoba.A nagy Triangle-ket Emille csövesek hajtották+Wadia CD.Talán elfogult vagyok,de szerintem az egyik legjobb hang volt a kiállításon.Valódi koncertélményt nyújtott
Triangle
persze, Soissons-ban :foto:
Jó' van nna, úgy értettem újra.
Köszi szépen.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII
Synthesis Nimis
PMC GB1
Sugden CD21 A21
Revox A77
Akai 650D
Triangle
A Heliade dobozon én is gondolkodtam...
Én csak addig gondolkodtam, míg nem hallgattam meg :kiraly: Nem bántam meg hogy megvettem. 4 napja hallgatom itthon még csak, de nagyon tetszik
és hogy' is jutottál hozzá? :lol!: :foto: :lol!:
Hát, kaptam tanácsot, hogy érdemes meghallgatni ( ) aztán kukori adott egy telefonszámot, és elmentem, meghallgattam, megvettem :taps:
/Michael Jackson/
Triangle
Segítsetek legyetek szívesek.Tudja valaki, hogy hol tekercselnek Triangle magas sugárzót?
Köszi.
Linn
Pierre Lurne Audiomeca
Naim CDX2/XPS
Naim Nac 202
Naim Nap 200
Optoma HD
Cambridge Audio BD
Arcam AVR
ProAc Response D25
Focal Aria 926
Exposure Classic XXII